Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ για Διεθνής συνάντηση ιδιοκτητών-φίλων αυτοκινήτων Alfa Romeo στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 10-3-15 Εκτύπωση
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ-ΟΤΑ
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας Τηλ.:23210/52592
e-mail info@serrescircuit.gr

Δελτίο Τύπου

Για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Alfisti.gr
Διεθνής συνάντηση ιδιοκτητών-φίλων αυτοκινήτων Alfa Romeo
Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 13, 14 και 15 Μαρτίου 2015

Οι χρονομετρημένες δοκιμές στη πίστα των Σερρών θ' αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα του καθιερωμένου ετήσιου track day που διοργανώνουν τα μέλη του alfisti club το προσεχές τριήμερο (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο) 13-14 και 15 του μήνα.

Η φετινή διοργάνωση προσλαμβάνει εορταστικό χαρακτήρα, καθώς στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί διεθνής συνάντηση, με τη συμμετοχή εξήντα (60) οδηγών ιδιοκτητών αυτοκινήτων Alfa Romeo.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που συμμετέχουν, συγκαταλέγονται περισσότερα από 100 σύγχρονα και ιστορικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Παράλληλα, μέλη του alfisti.gr θα έχουν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν με έμπειρους οδηγούς στο περιβάλλον της πίστας.

Να σημειωθεί ότι στη σερραϊκή πίστα θα βρεθούν μοντέλα της Alfa Romeo όπως: Alfasud, Giulia Gt, 75 3.0 V6 και 1.8 Turbo, 147 GTA, 156 GTA, GT 3.2, GTV 3.2 και 2.0 V6 TB,159 TBi, MiTo QV k Giulietta QV.

Η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το φετινό track day στις Σέρρες είναι το 8ο κατά σειρά, ενώ οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι εραστές και οι fun των μοντέλων της γνωστής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας (κι όχι μόνον) μπορούν να δώσουν το "παρών". Εξ άλλου με τον εορτασμό των 10 ετών Alfisti.gr η καρδιά της Alfa Romeo, τις επόμενες μέρες, θα κτυπά στο Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης.

Από το Γραφείο Τύπου του Αυτοκινητοδρομίου

ΔΤ για Συμμετοχή του Δήμου Σερρων στην στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγραδι 9-3-2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                         Σέρρες 9 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4-3-15 beograd 2015.jpg
«Η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και η ανάδειξη του τόπου μας αποτελεί πρωταρχικό στόχο, κυρίως στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, καθώς για τους βόρειους γείτονες η Ελλάδα - και ειδικότερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - βρίσκονται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος».

Τα παραπάνω τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στο πλαίσιο της κορυφαίας τουριστικής διοργάνωσης - Έκθεσης «ITF» (International Fair of Tourism) που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Βελιγράδι.

Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστησε με την παρουσία της και στη φετινή έκθεση, αφού τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως η πρώτη επιλογή για τους Σέρβους επισκέπτες, οι οποίοι τη θερινή περίοδο κατακλύζουν στις παραλίες της και τα ξενοδοχεία της.

Ο κ. Γρηγοριάδης πραγματοποίησε γόνιμες κι εποικοδομητικές επαφές με εκπρόσωπους τουριστικών φορέων, ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους της Σερβίας και το προωθητικό υλικό του δήμου μας ήταν στην Σερβική γλώσσα.

Επίσης ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνο Οικονομίδη, τους Όλιβερ Άντιτς και Ράντοσλαβ Πάβλοβιτς, σύμβουλους του Σέρβου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τόμμισλάβ Νίκολιτς, εν όψει της επικείμενης επίσκεψής του στην πόλη των Σερρών τον προσεχή Μάιο.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών

Η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟΕΒ 9-3-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                   Δευτέρα 9/3/2015
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Κ. Χασαπίδης Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ:
Η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟΕΒ.
Στεγνή η πόλη των Σερρών!

foto proedrou 9-3-2015.jpg«Η Κάτω Καμήλα δεν μπορεί να θωρακιστεί απέναντι στις πλημμύρες που προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις εάν δεν καθαριστούν τα αποστραγγιστικά κανάλια της περιοχής από τη χαμηλή βλάστηση και τις φερτές ύλες» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Κώστας Χασαπίδης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο 7 Μαρτίου το μεσημέρι στα Γραφεία της Επιχείρησης έπειτα από τηλεφωνήματα των κατοίκων της Κοινότητας που ενημέρωναν για πλημμυρισμένες αυλές και οικόπεδα.

«Οι συγκεκριμένοι αποδέκτες που ανήκουν στον ΤΟΕΒ, βρίσκονται ψηλότερα από τον οικισμό και σαν να μην έφτανε αυτό, το αρδευτικό Σκουτάρεως επιδείνωσε την κατάσταση, όπως αναγνώρισαν και τοπικοί παράγοντες, καθώς αυτό το τσιμεντένιο καναλέτο έχει κόψει στη μέση μια βασική τάφρο απορροής» ενημέρωσε ο Πρόεδρος.

«Επισκέφθηκα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη την Κάτω Καμήλα και τους γύρω οικισμούς πριν από δέκα ημέρες την ώρα της νεροποντής και είδα το νερό να λιμνάζει στις τάφρους (αποστραγγιστικά). Η ΔΕΥΑΣ έχει κάνει και θα κάνει μικροπαρεμβάσεις, όμως, εάν δεν καθαριστούν οι αποδέκτες του νερού δεν μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα δεκαετιών», ξεκαθάρισε ο Κ. Χασαπίδης.

Γνωστοποίησε ότι «τα εσωτερικά δίκτυα ομβρίων είναι δαπάνες μη επιλέξιμες. Με άλλα λόγια αυτά μπορούν να κατασκευασθούν μόνο με χρήματα της ΔΕΥΑΣ η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Το ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, παλιό ΕΣΠΑ) θα ανοίξει το 2016».
Στεγνή η πόλη

«Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε στην πόλη των Σερρών από τη συνεχή βροχόπτωση. Τα καθαρά φρεάτια ομβρίων και η ετοιμότητα της ΔΕΥΑΣ απέτρεψαν δυσάρεστες καταστάσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος, τονίζοντας πόσο ανώδυνα περάσαμε τη μπόρα...

«Μόνο δύο σπασίματα στον αγωγό των πηγών Μοραμόρ που υδροδοτεί το Λευκώνα είχαμε αλλά και αυτά αντιμετωπίσθηκαν ταχύτατα».
doc prosklisi gia episkepseis proedrou se diafores koinotites _9-3-2015 39.00 Kb
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 6-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                              Σέρρες 6 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

«Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο».
6-3-15 kykloforiako.jpgΑυτά τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων- υποδομών και καθημερινότητας Ηλίας Γκότσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 6-3-2015, παρουσία του εκπροσώπου τύπου Νίκου Στεργίου και του ειδικού συνεργάτη για θέματα τύπου επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Γιώργου Ξυλογιάννη.

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και στα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή της.

Τόνισε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη θα ολοκληρωθεί, εφόσον υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ορίζει ο νόμος.

Η διευκόλυνση των πεζών, η εύκολη, γρήγορη και ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων καθώς και η τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης είναι μερικά από τα οφέλη που θα προκύψουν.

Υποστήριξε ότι όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων στο ιστορικό και εμπορικό τους κέντρο .

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου κάθε πόλης, αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών, τονώνει την εμπορική κίνηση και γενικότερα ζωντανεύει την κοινωνική ζωή της πόλης.

Έχοντας σαν δεδομένο τα παραπάνω οφέλη, αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του υπολοίπου τμήματος της οδού Μεραρχίας έως στο ύψος της οδού 29ης Ιουνίου.
«Φον Δημητράκης» και «Διάλογοι Γυναικών» Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στα «Αστέρια» Εκτύπωση
«Φον Δημητράκης» και «Διάλογοι Γυναικών»
Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στα «Αστέρια»

Τα τμήματα Θεατρικής Αγωγής του Κ.Δ.Β.Μ. Σερρών, με εμψυχώτρια τη θεατρολόγο Δόμνα Καβακίδου, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά τους παρουσιάζουν στη Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
  • το Θεατρικό Αναλόγιο της κωμωδίας «Φον Δημητράκης», του Δ. Ψαθά

  • τη Σκηνική Σύνθεση κειμένων με τίτλο «Διάλογοι Γυναικών», της Αντωνίας Θεοχαρίδου, συγγραφέα-εκπαιδευτικού .
Α΄ Μέρος : (18:00- 19:45)

Το τμήμα θεατρικής Αγωγής του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών θα ζωντανέψει την ιστορία του Δ. Ψαθά «Φον Δημητράκης». Πρόκειται για μια σπαρταριστή σάτιρα που γράφτηκε το 1946, μέσα στην περίοδο της κατοχής και πραγματεύεται ένα επίκαιρο θέμα : το πάθος για εξουσία. Ένας ψεύτης, αποτυχημένος πολιτευτής, γίνεται υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης, γίνεται προδότης, γελοιοποιείται και προκαλεί πολλά προβλήματα στην οικογένεια του με την ακόλαστη επιθυμία του για εξουσία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Ατσικιόγλου Αντώνης, Γεωργιάδου Κρυσταλία, Εγγλέζος Ιωάννης, Ελευθεριάδης Χρήστος, Θεοδότου Παναγιώτα, Καρακίτσιος Γεώργιος, Κατσάνη Νίκη, Μυλωνίδου Ιωάννα, Στεργιανίδου Στυλιανή, Τσιανόπουλος Βασίλειος, Χαζτηκύρου Ιωάννης, Νίκος Καρυπίδης.

Β΄ Μέρος : (20:00- 21:00)

Το τμήμα ενηλίκων θα παρουσιάσει μία σύνθεση κωμικών κειμένων με πρωταγωνίστρια την Σωσώ, μία γυναίκα που ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στο πριν και το τώρα, το συντηρητικό και το μοντέρνο, το συμβιβασμό και την ελευθερία, τη φυσική φθορά και την επιθυμία για ζωή.

Συμμετέχουν:
Στο κομμωτήριο:Κεραμιτσή Κυριακή
Παντοπούλου Μαριάννα­­
Ευαγγελία Πηλίτση

Μασάζ: Θεανώ Σύνογλου-Βαφειάδου
Κατερίνα Μαυροματίδου

Η μοδίστρα: Κασσάνδρα Γρουτίδου
Ευμορφία Γκιουγκή

Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Δόμνα Καβακίδου
Σκηνικά αντικείμενα: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και υπεύθυνη για τα Κ.Δ.Β.Μ Σερρών Σοφία Μπιτζίδου για την παραχώρηση του χώρου, το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για την τεχνική υποστήριξη, καθώς και τη συγγραφέα Αντωνία Θεοχαρίδου για την παραχώρηση των ανέκδοτων κειμένων και τη πολύτιμη βοήθειά της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΑΚΠΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 13-3-2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                   Σέρρες 06-03-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aνακοινώνεται ότι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (1ο χλμ Σερρών -Ιεράς μονής Τιμίου Προδρόμου) σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στις 11:00 π.μ., με θέμα: «Η προστασία του Ασπροπάρη στο Όρος Μενοίκιο,η απειλή των δηλητηριασμένων δολωμάτων».

Συνεχίζονται οι Βιοκλιματικές Αναπλάσεις στο Δήμο Σερρών Εκτύπωση
Συνεχίζονται οι Βιοκλιματικές Αναπλάσεις στο Δήμο Σερρών:

DSC04481-300x225.jpg
DSC04480.jpg
 DSC04479.jpg  DSC04486.jpg
 DSC04487.jpg  

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 – Προχωρούν οι Βιοκλιματικές Αναπλάσεις:

 DSC04991.jpg  DSC04986.jpg
 DSC04985.jpg  DSC04984.jpg
 DSC04982.jpg  DSC04979.jpg
 DSC04978.jpg  

ΔΤ για Δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας 3-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                         Σέρρες, 2 Μαρτίου 2015
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης
Γυναικών Θυμάτων Βίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : «Δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών
στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».

Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής χώρας. Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών θα πραγματοποιήσει την παρακάτω δράση:

  • 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00-20:00 : Street Work με διανομή έντυπου υλικού και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την έμφυλη βία, σε δρόμους στις Σέρρες από τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας για το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι:
Δ/νση: Ίωνος Δραγούμη 10, Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Τηλ.: 23210-22253, Φαξ : 23210-22268
Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 έως 17.00
E-mail:webmail@serres.gr
fb page:www.facebook.com/sumvouleutikokentrogunaikwnserrwn
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 27-2-15 Εκτύπωση
Σέρρες: 27/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

27-2-15 afixi eidikou sto pka.jpg27-2-15 eidiko_podilates enface.jpg



















Tην Πέμπτη 26/02/2015, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Διευθυντή του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Σερρών κ. Κ. Λάσκαρη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών του ΕΕΕΕΚ με συνοδεία καθηγητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σερρών. Τους μαθητές υποδέχθηκε κλιμάκιο του Δήμου Σερρών και ειδικότερα η κ. Φωτεινή Μίκικη, Δρ.Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος, εκ μέρους του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, παρουσίασε στα παιδιά τις υποδομές του Πάρκου και ανέπτυξε σύντομα βασικές αρχές Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο κ. Κώστας Μανωλαράκης, πρώην δημοτικός αστυνομικός, επεσήμανε με τη σειρά του στους επισκέπτες διάφορα στοιχεία για την ορθή συμπεριφορά μετακινουμένων.

Οι μαθητές, με τη27-2-15 amfitheatro.jpg βοήθεια των στελεχών του Δήμου Σερρών και των συνοδών τους, είχαν τη δυνατότητα μίας βιωματικής εμπειρίας μάθησης. Περιηγήθηκαν τόσο ως πεζοί αλλά και με χρήση των ποδηλάτων που είχαν φέρει μαζί τους στο μικρό οδικό δίκτυο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και εξοικειώθηκαν με το σεβασμό της οδικής σήμανσης και των άλλων χρηστών της οδού.

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν η παροχή βιωματικής γνώσης με δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση της αυτόνομης διαβίωσης των μαθητών.

Η επίσκεψη εντάσσεται στo πλαίσιo του προγράμματος ECOMOBILITY στο οποίο συμμετέχει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών, ενώ στο τέλος της προσφέρθηκαν στους μαθητές συμβολικά αναμνηστικά από υλικό διάχυσης ευρωπαϊκών έργων (με αντικείμενο την κινητικότητα) στα οποία συμμετείχε ο Δήμος Σερρών.
ΔΤ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΚΕΔΗΣ 26-2-15 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΚΕΔΗΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο Πρόγραμμα "To learn more - cooperation and exchange of experience", το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Petrich της Βουλγαρίας και έχει ως στόχο την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων και τη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, δια βίου μάθησης και προώθησης της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού και της Δράσεως 2 η ΚΕΔΗΣ υποδέχεται αντιπροσωπεία από τον Δήμο Petrich με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών και την παρουσίαση της προόδου των έργων που υλοποιεί τόσο η ΚΕΔΗΣ όσο και ο Δήμος Σερρών στον Κοινωνικό Τομέα.

Η επίσκεψη διαρκεί 3 ημέρες (25 έως και 27 Φεβρουαρίου 2015) και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει παρουσιάσεις των έργων από στελέχη της ΚΕΔΗΣ και του Δήμου Σερρών και επισκέψεις στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» της Βουλγαρίας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Aπό την ΚΕΔΗΣ




Διήμερο track day event Mazda RX 8 26-2-15 Εκτύπωση
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ-ΟΤΑ
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας Τηλ.:23210/52592
E-mail info@serrescircuit.gr

 
Δελτίο Τύπου
26-2-2015

Διήμερο track day event, αφιερωμένο στην οδηγική απόλαυση και στην εμπειρία της οδήγησης στην ανανεωμένη πίστα των Σερρών διοργανώνει στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015 το Σωματείο φίλων και ιδιοκτητών Rx-8 Ελλάδος (HELLENIC RX 8 CLUB), με τη συμμετοχή πενήντα (50) οδηγών και των αυτοκινήτων τους.

Το πρόγραμμα του track day θα περιλαμβάνει ελεύθερους γύρους, χρονομετρημένους γύρους και φιλικά 400αρια στην ευθεία της πίστας.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν:

  1. Ελεύθερες δοκιμές (χρονομετρημένες επίσημα με τη δυνατότητα συνοδήγησης επίδειξης γραμμών από εμπειρότερους οδηγούς στην πίστα).
  2. Κλειστά 15λεπτα ομαδικά sessions.
  3. RWYB (run what you bring). Φιλικά ανοίγματα και 0-400 στην ευθεία της πίστας.
Κι όπως τονίζουν τα μέλη του Σωματείου, οι φίλοι και οι ιδιοκτήτες Mazda RX 8:

Προσκεκλημένοι είναι ΟΛΟΙ.
Είτε είναι κάτοχος Rx-8 Mazda, είτε όχι.

Μοναδική προϋπόθεση:
 Η αγάπη για την οδήγηση και η καλή διάθεση.

Πληροφορίες από τον Κώστα Μαρινάκη στο τηλ. 6977 337847

Από το Γραφείο Τύπου του Αυτοκινητοδρομίου



ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 19-2-15 Εκτύπωση
Σέρρες 19 Φεβρουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ



19-2-15 ecocity.jpgΣήμερα Πέμπτη 19/02/2015 ο Αντιδήμαρχος έργων υποδομών και καθημερινότητας κ. Γκότσης Ηλίας και η προϊσταμένη του τμήματος κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαδεμλή Ελένη, ως εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, ενημέρωσαν τους μαθητές του ειδικού σχολείου Σερρών (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και τους μαθητές του ΚΔΑΠ ΑμεΑ σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου σε θέματα που αφορούν την ελεύθερη ανεμπόδιστη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρίες. Στην παρουσίαση που έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενημερώθηκαν επίσης γενικότερα για θέματα προσβασιμότητας στην πόλη των Σερρών. Η παρουσίαση των δράσεων έγινε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Λάσκαρη και εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ECOCITY στο οποίο συμμετέχει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών.

Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με τα έργα που κατασκευάστηκαν πρόσφατα στην πόλη μας και τα οποία προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς και τα νέα έργα που υλοποιούνται σήμερα ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και στοχεύουν στην ασφαλή μετακίνηση.





18-2-2015 Δ.Τ. ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΦΙΑΣ 2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                    Σέρρες 18 Φεβρουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18-2-15 sofia 2015.jpgΤουριστικές εταιρείες, κλαδικές οργανώσεις, εκπρόσωπους της κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης από εικοσιένα χώρες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην εφετινή 32η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας «Holidays and Spa Expo 2015», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Inter Expo Center της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 12 μέχρι τις 14 του τρέχοντα μήνα.

Η ελληνική συμμετοχή υπήρξε σημαντική, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε και ο Δήμος Σερρών.

«Στόχος μας παραμένει η προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών-τουριστών, όχι μόνον Βούλγαρων, αλλά και από τα υπόλοιπα κράτη της βαλκανικής» δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος ήλθε σε επαφή με παράγοντες κι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και είχε αναλάβει την προβολή του τόπου στην έκθεση με τη διάθεση στους επισκέπτες της έκθεσης προωθητικού - διαφημιστικού υλικού και στη βουλγαρική γλώσσα.

«Προσπαθούμε» πρόσθεσε «εν όψει της επερχόμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, να προσελκύσουμε στις Σέρρες - και στο νομό γενικότερα - τους βόρειους γείτονες μας, καθώς η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία θεωρούνται σπουδαίος κι ελκυστικός προορισμός, λόγω της επιθετικής διαφημιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται και των επωφελών τουριστικών πακέτων που προσφέρονται».

Να σημειωθεί ότι, κατά την διάρκεια της έκθεσης (στην οποία έλαβαν μέρος 250 εκθέτες) τέθηκαν οι βάσεις για την συνεργασία όλων των βαλκανικών κρατών με σκοπό τον συντονισμό μίας κοινής εκστρατείας προβολής - ανάδειξης και προσέλκυσης τουριστών απ' ολόκληρο τον κόσμο, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και με επιτυχία η οικονομική κρίση που επηρεάζει τα κράτη και σε επίπεδο τουρισμού.



ΔΤ για ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ 16-2-15 Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                       
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                                 Δευτέρα 16/02/2015
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ
Κ. ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ : Δρομολογούμε την οριστική λύση

«Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους του Κ. Μητρούση ότι το νερό του χωριού είναι πλέον πεντακάθαρο και φυσικά κατάλληλο για να το πιούν και να το χρησιμοποιήσουν.
16-2-15 foto xasapidi.jpg
Έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν σε αυτό. Είναι οριστικά και ασφαλή. Αρσενικό, μαγγάνιο και σίδηρος που έκαναν το νερό ακατάλληλο για πόση και χρήση δεν ανιχνεύονται πλέον. Οι ποσότητές τους είναι μηδενικές.

Κατανοώ τη δυσπιστία των κατοίκων αλλά οι μετρήσεις μίλησαν και είναι επιστημονικές».

Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Κ. Χασαπίδης, σήμερα το πρωί της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου απευθυνόμενος στους Μητρουσιώτες από το κτήριο της Κοινότητας, πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ. Μ. Θεοχάρη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γκαϊντατζή Ευαγγελία.


ΝΕΑ ΦΙΛΤΡΑ

Η εξαφάνιση των προαναφερθέντων στοιχείων που καθιστούσαν το νερό ακατάλληλο επετεύχθη χάρη στην τοποθέτηση ενός καινούριου φίλτρου στο διυλιστήριο του νερού. Ακολούθησαν έλεγχοι και οι απαραίτητες ενέργειες: υδραυλικός καθαρισμός, καθαρισμοί του δικτύου και επανειλημμένες δειγματοληψίες για την εξακρίβωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού. Η ίδια διαδικασία θα γίνει και για το άλλο φίλτρο το οποίο θα τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες αν και το πρώτο δίνει επάρκεια νερού.

Τα δύο φίλτρα κόστισαν περίπου 120.000 € με ΦΠΑ και η διάρκεια ζωής τους ξεπερνά το ένα έτος.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

«Δρομολογούμε την οριστική λύση του προβλήματος της ποιότητας του νερού στο Κ. Μητρούση, την έχουμε προκρίνει και είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε το παν, για μας είναι πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο Κ. Χασαπίδης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Δελτιο τυπου στεγαση επανενταξη 11-2-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                              Σέρρες,11 /02/2015
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας- Υγείας
Παιδείας και Πολιτισμού
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας
Ταχ.Δ/νση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 36
Τηλέφωνο: 2321350571


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα Στέγασης και επανένταξης αστέγων στο Δήμο Σερρών, είναι ένα νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο ο Δήμος Σερρών είναι δικαιούχος υλοποίησης με συνολικό κόστος 103.440 ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα 12 ατόμων που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία για διάστημα έως 31-12-2015.

Ειδικοί Στόχοι του Σχεδίου αποτελούν:
1.Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας
2.Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται, κατά περίπτωση, στους ωφελούμενους του προγράμματος, είναι:
1. στέγαση
2. κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης
3. ψυχοκοινωνική υποστήριξη
4. εργασιακή συμβουλευτική
5. νομική συμβουλευτική
6. χρηματοοικονομική διαχείριση
7. διασύνδεση με αρμόδιες Υπηρεσίες (καθοδήγηση για την αξιοποίηση προγραμμάτων, δράσεων ή παροχών στις οποίες θα μπορούσε να ενταχθεί ο ωφελούμενος, π.χ. ενέργειες για έκδοση βιβλιαρίου ανασφαλίστου, έκδοση ΑΦΜ κ.τ.λ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα έχουμε τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ελεύθερων Φοροτεχνικών.

1.ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η σύναψη τριμερών συμβάσεων. Το ποσό που αντιστοιχεί είναι ο κατώτατος βασικός μισθός με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.

2.ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Υποστήριξη στην δημιουργία επιχείρησης. Ως ποσό χρηματοδότησης ορίζεται το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών για διάστημα μέχρι 12 μήνες, η επιδότηση ενοικίου επαγγελματικού χώρου και η αγορά του βασικού εξοπλισμού, συνολικά μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ.

Η απασχόληση στον αγροτικό τομέα αποτελεί εναλλακτική δυνατότητα ενοικίασης αγροτικού τεμαχίου και αγοράς βασικού εξοπλισμού, συνολικά μέχρι του ποσού των 6.000 εναλλακτικά δύναται να προβλεφθεί Voucher κατάρτισης που δεν θα υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ ανά ωφελούμενο.

Πληροφορίες θα παρέχονται από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού Σερρών (τηλ 23213 - 50571) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας
Σταυρούλα Αρβανίτη - Αγιαννίδου
ΔΤ για ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 9-2-15 Εκτύπωση
  Σέρρες 9 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών ανακοινώνεται ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που λειτουργεί, διοργανώνουν αποκριάτικους χορούς για τα παιδιά που απασχολούν.

Συγκεκριμένα :
  • Το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., ώρα 10.15΄ της 12ης Φεβρουαρίου
  • « « Ομόνοιας, ώρα 17.30 της 11ης Φεβρουαρίου
  • « « Προβατά, ώρα 16.00 της 12ης Φεβρουαρίου
  • « « Σκουτάρεως, ώρα 17.30΄της 13ης Φεβρουαρίου
  • « « Σφαγείων, ώρα 17.30 της 20ης Φεβρουαρίου
Παράλληλα, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 12/2, DJ θα παίξει αποκριάτικη μουσική που θα διασκεδάσει τους Σερραίους και θα καλύψει μουσικά την περιοχή από την Εθν. Αντίστασης στο ύψος του ΙΚΑ, την Πλατεία Ελευθερίας και τον πεζόδρομο της Μεραρχίας έως την Πλατεία Κρονίου.
ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Γ ΚΑΠΗ 2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                       ΣΕΡΡΕΣ 04-2-2015
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γ ΚΑΠΗ Δήμου Σερρών, διοργανώνει για τα μέλη του Πρωτοχρονιάτικο Χορό, με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, στις
8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Οικογενειακό κέντρο
<<ΠΟΤΑΜΑΚΙ>> στον Άη Γιάννη Σερρών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΔΤ για ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 2-2-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες, 2-2-2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ. 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.800.000 €
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη
με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων»

«Ξεκινά το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 3.800.000 €. Η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων. Το έργο αυτό εκτός από το γεγονός ότι θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή με θετικές συνέπειες στην αξία των ακινήτων, είναι ένα έργο που έχει σχέση και με την υγεία των κατοίκων, διότι κατά τους θερινούς μήνες, θα μειωθεί η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς κελσίου».
2-2-15 bioklimatikes 1.jpg
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του αντιδημάρχου έργων Γκότση Ηλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 2-2-2015.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο, είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου, Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομήδειας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΔΒΜ ΣΕΡΡΩΝ 2-2-2015 Εκτύπωση
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                                  ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                                                     ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ &
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                                        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ Π.Ε ΣΕΡΡΩΝ
                                                                                                                                ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Σέρρες 2-2-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ( Κ.Δ.Β.Μ.)
ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/Π.Ε ΣΕΡΡΩΝ
& ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Διαβαθμιδική Συνεργασία Δήμου Σερρών & Π.Κ.Μ/Π.Ε Σερρών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ ΣΕΡΡΩΝ στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ ΣΕΡΡΩΝ για την περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2015 μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:


doc Αίτηση 372.50 Kb
ΔΤ για Ενημέρωση από το Δήμο Σερρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων 30-1-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                   Σέρρες 30 Ιανουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενημέρωση από το Δήμο Σερρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων»
30-1-15 kinokomio.jpg
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Μεγαλομύστακας την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.

Αφορμή της συνέντευξης αποτέλεσε η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων καθώς και το έργο του δημοτικού κυνοκομείου.

Ο κ. Μεγαλομύστακας αναφέρθηκε στις ενέργειες της υπηρεσίας του Δημοτικού κυνοκομείου, όπως η συνεχή περισυλλογή αδέσποτων ζώων, οι στειρώσεις, οι εμβολιασμό και οι επανεντάξεις.(320 στειρώσεις και 256 υιοθεσίες το 2014)

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του κυνοκομείου το πρόβλημα των αδέσποτων δεν μπορεί να αμβληθεί, εάν δεν ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες. Κυρίως αυτοί που με μεγάλη ευκολία, παρατούν κάποια στιγμή το κατοικίδιό τους στο δρόμο.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος μπορεί να διαδραματίσουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο κ. Μεγαλομύστακας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που σχεδόν σε καθημερινή βάση βοηθούν σημαντικά και συμμετέχουν στην ομαλή λειτουργία του κυνοκομείου.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών

ΔΤ Α ΚΑΠΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2015 29-1-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                            ΣΕΡΡΕΣ 29-1-2015
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Α΄ΚΑΠΗ Δήμου Σερρών, διοργανώνει για τα μέλη του Πρωτοχρονιάτικο Χορό, με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, στις 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Οικογενειακό κέντρο <<ΠΟΤΑΜΑΚΙ>> στον Άη Γιάννη Σερρών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΔΤ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SPORTS FOR ALL 28-1-15 Εκτύπωση
sports  for all.jpg
greece - bulgaria 2007-2013.jpg







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Σερρών και Αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού με το Δήμαρχο Πετριτσίου της Βουλγαρίας, στα πλαίσια του προγράμματος "Sports For All".

28-1-15 petrits.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης επισκέφτηκε στις 27/1/2015 μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη το Δήμο Πετριτσίου της Βουλγαρίας που είναι ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή των Δήμων Petrich και Δήμου Σερρών» από το Πρόγραμμα Εδαφικής Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013» με ακρωνύμιο «Sports For All».

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επίσκεψης ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο του Πετριτσίου της Βουλγαρίας κ. Velyo Iliev για την πρόοδο των εργασιών του Κλειστού Γυμναστηρίου που χτίζεται μέσω του προγράμματος «Sports For All» και για άλλα θέματα που αφορούν την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.

Επίσης αντικείμενο συζήτησης ήταν ενδεχόμενες νέες προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, κυρίως στους τομείς: ενεργειακή αναβάθμιση και προώθηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε δημοτικά κτίρια (σχολεία, γυμναστήρια), προώθηση των επενδύσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων φυσικών καταστροφών, ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης καταστροφών και προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.









Βράβευση της Κατερίνας Περιστέρη από το Δήμο Σερρών 19-1-2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           Σέρρες 19 Ιανουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βράβευση της Κατερίνας Περιστέρη από το Δήμο Σερρών και ανακήρυξή της σε «επίτιμη δημότη της πόλης»

nik_9243.jpgΜε μια απλή και σεμνή τελετή βράβευσης, ο Δήμος Σερρών τίμησε την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κα Κατερίνα Περιστέρη, για τη μεγάλη της προσφορά στην ανακάλυψη των αρχαιοτήτων θησαυρών του τύμβου Καστά της Αμφίπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών με ομόφωνη απόφαση του ανακήρυξε την κα Περιστέρη Επίτιμη Δημότη της πόλης των Σερρών απονέμοντας της το μετάλλιο της πόλης «Εμμανουήλ Παπά» καθώς και διπλώματος τιμής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στο θέατρο «Αστέρια».

Τις τιμές στην κα Περιστέρη απέδωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντικότατη αρχαιολογική ανακάλυψη και το συνολικό έργο της κα Περιστέρη, το οποίο υπενθυμίζει σε ολόκληρο τον κόσμο την πολιτιστική συμβολή της αρχαίας Σερραϊκής Μακεδονικής Ελλάδας, αφού είναι πασιφανής η παγκόσμια ιστορική αξία την μέχρι σήμερα ευρημάτων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την παιδική χορωδία και την μπάντα της ΚΕΔΗΣ υπό την διεύθυνση της Μαρίας και Γιώργο Ταπέ.

doc Χαιρετισμός Δημάρχου στη βράβευση της αρχαιoλόγου Κατερίνα Περιστέρη 26.00 Kb

doc ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Κατερίνας Περίστερη 27.50 Kb



Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ Εκτύπωση

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης

σας προσκαλεί

στην εκδήλωση ανακήρυξης της κας Κατερίνας Περιστέρη, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών,
ως Επίτιμης Δημότη Σερρών,

την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00
στην αίθουσα «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Η ανακήρυξη γίνεται σε ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης της υψηλής επιστημονικής
της προσφοράς στην αποκάλυψη των αρχαιολογικών θησαυρών του τύμβου Καστά της Αμφίπολης
με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέτρος Αγγελίδης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Ημερίδα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο 13-1-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                              Σέρρες 9 Ιανουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13-1-15 img 3333.jpg13-1-15 img_3868.jpg






Σήμερα 12 Ιανουαρίου 2015 ,ώρες 11.00-12.30 στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια του Δήμου Σερρών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και τα γραφεία σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Εκ\ σης Σερρών. Επιμορφωτής στη δράση αυτή ήταν ο επικεφαλής στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελλην . Αστυνομίας κ. Μαν. Σφακιανάκης . Οι μαθητές και οι μαθήτριες έκτης Δημοτικού και πρώτης Γυμνασίου που παρακολούθησαν την ημερίδα καθηλώθηκαν από τον καταιγιστικό λόγο του ομιλητή και εντυπωσιάστηκαν από τίς δράσεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο . Το ενδιαφέρον του κοινού διατηρήθηκε αμείωτο με το διαδραστικό τρόπο επικοινωνίας του ομιλητή και τις ενδιαφέρουσες απορίες που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές.

Οι στόχοι της ημερίδας ήταν η έγκυρη ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων για τις παγίδες που κρύβει ο on line μαγικός κόσμος,πρακτικές συμβουλές περιγράφοντας τις βασικές απειλές ώστε να μπορούν να τις αποφύγουν , αξιόπιστη καθοδήγηση σε γονείς για διαρκή επαγρύπνηση και διακριτική επίβλεψη καθώς και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών ώστε να διακρίνουν εγκαίρως πιθανές ύποπτες ενδείξεις.
13-1-15 img_3872.jpg
















ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΚΟΦΙΤΣΑΣ ΒΑΙΟΣ

ΔΤ Έπεσε η αυλαία της Πολιτείας των Ευχών 13-1-15 Εκτύπωση
http://www.serres.gr/files//001/images/deltia_tyroy/2014/politeia%20logo.bmp
Σέρρες 13 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έπεσε η αυλαία της Πολιτείας των Ευχών.

Η Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών ολοκλήρωσε με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τη λειτουργία της Πολιτείας των Ευχών που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, την επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός Σερραίων.

Η Επιχείρηση επιθυμεί και δημόσια να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς καθώς και τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους διάφορους φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους, χορωδίες, φιλαρμονικές, χορευτικά και μουσικά σχήματα, απ' όλο το νομό - και όχι μόνο - που με την παρουσία και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους συνδιαμόρφωσαν ένα ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στόχος μας είναι, κάθε χρόνο η Πολιτεία των Ευχών να γίνεται καλύτερη, μεγαλύτερη και αρτιότερη και βεβαιώνουμε τους συνδημότες μας ότι θα δουλέψουμε με αγάπη και μεράκι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Σερραίους που υποστήριξαν την προσπάθειά μας αυτή με τη συνεχή παρουσία τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες γιορτές και ευχόμαστε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.


Από την Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών





ΔΤ για ημερίδα με θέμα : «Μάθε το σώμα σου και τρέξε με την καρδιά σου!» 13-1-15 Εκτύπωση
Εκδήλωση συλλόγου

Ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών σε συνεργασία με το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Σερρών σας προσκαλούν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18.00 στη ΔΕΠΚΑ Σερών στην ημερίδα με θέμα :

«Μάθε το σώμα σου και τρέξε με την καρδιά σου!»

με εισηγητές :
1- Τον απόφοιτο ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση σε αθλήματα αντοχής ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ Ιωάννη και
2- τον αθλητής της SALOMON Hellas ΣΙΔΕΡΙΔΗ Νικόλαο.

Οι εισηγητές θα μεταφέρουν γνώση και εμπειρία! Από την θεωρία στην πράξη λοιπόν, με θέματα που αφορούν στην σωστή κατάταξη αθλητικού επιπέδου, τον εβδομαδιαίο όγκο προπόνησης, τον προγραμματισμό αγωνιστικών στόχων, καθώς επίσης θα αναλύσουν και την κατανομή προπονητικών επιβαρύνσεων και για πιο λόγο κάνουμε κάθε είδος προπόνηση!

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 Η Γραμματέας                                                        Ο Πρόεδρος
   Φανή Σάνδρου                                                    Κώστας Μαρτίνης

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 9-1-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                              Σέρρες 9 Ιανουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:<<ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ>>

9-1-15  asfales diadiktyo.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Τζουμαιλής Θεολόγης καθώς και ο καθηγητής Πληροφορικής Κοφίτσας Βάιος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 8-1-2015.

Το θέμα της συνέντευξης αφορούσε την Ημερίδα που διοργανώνει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα: << Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Ηλεκτρονικό Έγκλημα>>, στις 12 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.πμ στο θέατρο Αστέρια.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη προσκάλεσαν τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσουν την ημερίδα και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες , για ένα θέμα πολύ επίκαιρο, όπως είναι οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά κυρίως, από το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα αυτής της εκδήλωσης, λέγοντας ότι , ενώ το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για μάθηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, εντούτοις μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο ,από επιτήδειους χρήστες που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο.

Γι αυτό κάλεσε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο ,από τους καταλληλότερους, δηλαδή από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκεται κοντά στους πολίτες, να τους προστατεύει από παραβατικές συμπεριφορές ,όχι μόνο με μέτρα καταστολής, αλλά και με εκπαιδευτικές ημερίδες όπως αυτή που θα διοργανωθεί στην πόλη μας από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γι αυτό κάλεσε τους πολίτες των Σερρών, να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο καθηγητής πληροφορικής ,ο οποίος αναφέρθηκε τους στόχους της ημερίδας λέγοντας ότι στόχοι αποτελούν ,η αποτελεσματική κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών , η έγκυρη ενημέρωση μαθητών και εφήβων για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο ,η αξιόπιστη καθοδήγηση σε γονείς για διαρκή επαγρύπνηση καθώς και πρακτικές συμβουλές στους εφήβους περιγράφοντας τις βασικές απειλές ώστε να μπορούν να τις αποφύγουν.












ΔΤ για ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 5-1-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                    Σέρρες 5 Ιανουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 20Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Στόχος η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων»

Ξεκινούν επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 424.000 €, ενώ ολοκληρώθηκαν ήδη παρόμοιες επεμβάσεις στο 20ο δημοτικό σχολείο προϋπολογισμού 181.000 €.
5-1-2015 5o dim sxolio1.jpg5-1-2015 5o dim sxolio.jpg



















«Ο στόχος των επεμβάσεων αυτών είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων, μέσω της λήψης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 στo 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών, στο οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Γκότση Ηλία.

Προβλέπονται εργασίες μόνωσης της εξωτερικής τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τζαμιών με τζάμια ενεργειακά, συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες υψηλής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με σύστημα θέρμανσης που μπορεί να επιφέρει μέχρι και 50% εξοικονόμηση χρημάτων κλπ.

Με τις επεμβάσεις αυτές πετυχαίνουμε να έχουμε περισσότερη ζέστη στα κτίρια, διότι περιορίζουμε τις απώλειες θερμότητας και παράλληλα πετυχαίνουμε οικονομία στη θέρμανση και στο φωτισμό.

Τα προαναφερόμενα έργα στο 20ο και 5ο δημοτικό σχολείο χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Οι προτάσεις υποβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2011 και εγκρίθηκαν το Μάρτιο του 2012.


ΔΤ - Κάλαντα Χριστουγέννων Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
  24/12/2014
 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     

To γραφείο του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα  από  το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων.

Τα κάλαντα  είπαν στον Δήμαρχο Σερρών η μπάντα της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Σερρών υπό την διεύθυνση του Γιώργου Ταπέ, η μπάντα του Στρατού, νέοι και νέες της νεολαίας του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας(ΚΚΕ), με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, καθώς επίσης και πολλά παιδιά.

 

 DSC04342.jpg    DSC04344.jpg
 DSC04346.jpg    DSC04349.jpg
     
 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών