Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 03 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Παιδείας arrow ΔΤ Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών του προγράμματος Comenius στο Δήμο Σερρών 12-4-11

ΔΤ Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών του προγράμματος Comenius στο Δήμο Σερρών 12-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 12 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgH ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης-μέσω της προώθησης κοινών δραστηριοτήτων συνεργασίας σχολείων στην Ευρώπη-αποτελεί τον κύριο στόχο των σχολικών συμπράξεων του προγράμματος Comenius, στο πλαίσιο του οποίου δεκάδες μαθητριών και μαθητών από τρεις χώρες βρίσκονται στη πόλη των Σερρών, κατόπιν πρόσκλησης του 5ου Γυμνασίου.


Ειδικότερα, παιδιά από τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία (με τη συνοδεία των καθηγητών τους) επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου τα υποδέχθηκαν η αντιδήμαρχος επί θεμάτων Παιδείας κα Σοφία Σαρακενίδου-Μπιτζίδου, οι αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης και Έργων-Υποδομής & Πρασίνου κ. Παύλος Μυστακίδης.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής τους, οι αντιδήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς αυτό δίνει τη δυνατότητα στη μαθητιώσα νεολαία των Σερρών να διευρύνει τους ορίζοντές της, αλλά και να αναπτύξει δεσμούς φιλίας και συναδέλφωσης με νέες και νέους από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά φιλοξενούνται στα σπίτια των Σερραίων μαθητριών-μαθητών του 5ου Γυμνασίου, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί όταν με την σειρά τους (με το σύστημα της ανταλλαγής) ταξιδέψουν στις προαναφερόμενες χώρες,  

Πρόγραμμα Comenius

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Comenius παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς διαφορετικών χωρών την ευκαιρία να εργαστούν μαζί σε ένα ή περισσότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετα, να αποκτήσουν και να βελτιώσουν δεξιότητες, στα πλαίσια της ομαδικής εργασίας, των κοινωνικών επαφών, της οργάνωσης και της ανάληψης των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο και της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Η συμμετοχή σε μια σύμπραξη με σχολεία από διαφορετικές χώρες δίνει επίσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εξασκήσουν ξένες γλώσσες και αυξάνει τα κίνητρά τους για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Παραδείγματα δραστηριοτήτων που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις  συμπράξεις σχολείων Comenius:

  • Συναντήσεις  για το σχέδιο  όλων των ιδρυμάτων που συμμετέχουν στη  σχολική σύμπραξη Comenius.
  • Ανταλλαγές προσωπικού και μαθητών που συμμετέχουν σε δραστηριότητες του σχεδίου (π.χ. ανταλλαγές  εκπαιδευτικών, επισκέψεις μελέτης, ανταλλαγές μαθητών).
  • Ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών με σχολεία εταίρους στο εξωτερικό.
  • Εργασία πεδίου, έρευνα για το σχέδιο.
  • Σύνταξη, δημοσίευση και διάδοση εγγράφων σχετικά με τις δραστηριότητες της συνεργασίας.
  • Οργάνωση εκθέσεων, παραγωγή και διάδοση πληροφοριακού υλικού.
  • Γλωσσική προετοιμασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κατέχουν τις απαραίτητες ικανότητες στη(στις) γλώσσα(ες) εργασίας της σύμπραξης.
  • Συνεργασία με άλλα σχέδια  με παρόμοιους θεματικούς τομείς.
  • Δραστηριότητες αυτο-αξιολόγησης.
  • Διάδοση εμπειριών και αποτελεσμάτων του σχεδίου
Στις ανωτέρω δραστηριότητες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και «συνδεδεμένοι εταίροι» όπως τοπικές ή περιφερειακές αρχές, σύλλογοι γονέων και μαθητών, ιδρύματα κατάρτισης εκπαιδευτικών κ.α.

Οι σχολικές συμπράξεις Comenius που εστιάζουν στη συμμετοχή των μαθητών μπορούν να ασχοληθούν με θεματικούς τομείς όπως οι τέχνες, οι θετικές επιστήμες, οι γλώσσες, η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η πολιτιστική κληρονομιά, η ευρωπαϊκή ιθαγένεια, η χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ) ή η μάχη ενάντια στο ρατσισμό.

Από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών