Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 21 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow ΔΤ Διαβούλευση για τον Κανονισμό Καθαριότητας 6-4-11

ΔΤ Διαβούλευση για τον Κανονισμό Καθαριότητας 6-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 6 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Σε ευρεία δημόσια διαβούλευση
Ο κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου
Οι δημότες παίρνουν αποφάσεις

O νέος Κανονισμός Καθαριότητας, με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα και κανόνες που αφορούν στη Καθαριότητα του Δήμου Σερρών, γενικότερα στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτέλεσε το θέμα συζήτησης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης (5η του τρέχοντα μήνα).

Ο δημόσιος διάλογος για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας ξεκίνησε, καθώς πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις όλων των κοινωνικών κι επαγγελματικών φορέων της πόλης.
Πρωτίστως-μέσω αυτών-όλων των πολιτών του διευρυμένου Δήμου.

«Επιδιώκουμε» τονίζει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης «την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών, προκειμένου ο Νέος Κανονισμός Καθαριότητας που θα διαμορφωθεί να είναι σεβαστός από όλους, να στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας».

Το σχέδιο του Νέου Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, ο οποίος τέθηκε σε  διαβούλευση, καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπ' όψιν την ισχύουσα νομοθεσία (σε ευρωπαϊκό-εθνικό επίπεδο), το υφιστάμενο διοικητικό πλαίσιο, την δοκιμασμένη τεχνογνωσία και πρακτική, την πολύχρονη εμπειρία των Υπηρεσιών Καθαριότητας, του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα, τα γενικά και ειδικά χαρακτηριστικά της πόλης.

Με το σχέδιο του νέου Κανονισμού Καθαριότητας επιδιώκεται:

- η τήρηση της καθαριότητας και γενικότερα η προάσπιση, η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, αλλά και η διατήρηση της αισθητικής της πόλης σε υψηλά επίπεδα,

- η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,

- η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων,

- η ολοκληρωμένη, ορθολογική διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με περιβαλλοντικά φιλικές και βιώσιμες δραστηριότητες, όπως η συλλογή, μεταφορά και η αξιοποίησή τους και

- η ευαισθητοποίηση των δημοτών και η ενεργός συμμετοχή τους σε θέματα καθαριότητας, με δεδομένο ότι σκοπός του νέου κανονισμού είναι η μείωση της ρύπανσης μέσω της πρόληψης και η δραστική βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης έλαβαν μέρος πενήντα (50) φορείς κι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και του κοινωνικού ιστού του τόπου.

Χαρακτηριστική και η άποψη του Δημάρχου κ. Αγγελίδη:

«Στόχος μας παραμένει η ευρεία συμμετοχή του σερραϊκού λαού στη διαδικασία λήψης σοβαρότατων αποφάσεων, με τις οποίες τίθενται οι βάσεις για τη βελτίωση της ζωής στη πόλη και τον διευρυμένο Δήμο μας. Στην Επιτροπή Διαβούλευσης συμμετέχει-για πρώτη, ίσως, φορά-τέτοιος αριθμός εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου το όραμα για έναν καλλίτερο Δήμο  να γίνει πραγματικότητα. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, θα αποζητήσουμε-εκ νέου στο μέλλον-τη γνώμη του σερραϊκού λαού και  για άλλα σπουδαία ζητήματα»

Από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία ανανέωση (24.01.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών