Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις ΟΠΑΚΠΑ arrow ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ 3-1-11

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ 3-1-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Σέρρες  3 Ιανουαρίου 2011
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                          Αριθ Πρωτ: 109


ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ


   ΑΠΟΦΑΣΗ   14

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 58, 59 και 282 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.

2.  Την υπ' αριθμ. 45892/ 11.8.2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/ 2010 και αναλογική κατανομή πληθυσμού στις δημοτικές κοινότητες του άρθρου 2, παρ. 4 του Ν. 3852/ 2010, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να κατανεμηθεί, λόγω ελλιπών στοιχείων τόπου εγκατάστασης» (Β' 1292), όπως ισχύει.

3. Τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες των Δήμων από Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ) ιδίως του άρθρου 75, και τις πρόσθετες αρμοδιότητες από Ν. 3852/2010 ιδίως του άρθρου 94.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  
Α. ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Σερρών, με θητεία από  6 / 1 / 2011 μέχρι   5 / 1 /2013 εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:





1.      Τον κ. Μυστακίδη Παύλο, κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τις Δημοτικές Ενότητες  ΛΕΥΚΩΝΑ, ΟΡΕΙΝΗΣ,  ΒΡΟΝΤΟΥΣ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες καθώς και τις καθ' ύλην αρμοδιότητες του τομέα «ΕΡΓΩΝ -ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ»  για ολόκληρο το Δήμο Σερρών:

α) κατά τόπον αρμοδιότητες:
·        Την ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου που εγκαθίστανται και λειτουργούν στα όρια των παραπάνω Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων- Δ & Τ.Κ.
·        Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, εργασιών και δραστηριοτήτων του δήμου  στα όρια των Δ & Τ.Κ
·        Την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προγράμματος δράσης για την περιφέρεια των Δ & Τ.Κ  ευθύνης του.
·        Τη συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων για την καταγραφή και επίλυση των τοπικών προβλημάτων. 
·        Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που διατίθενται στην δημοτική κοινότητα.
·        Την μέριμνα, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο πρόεδρο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, για τη σύγκλιση της προβλεπόμενης από τον νόμο ετήσια συνέλευσης των κατοίκων και φορέων της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας στην οποία συζητούνται τα τοπικά προβλήματα και οι προτεραιότητες.
·        Την κοινοποίηση σ'αυτόν, για ενημέρωση και αξιοποίηση,  των υποχρεωτικά κοινοποιούμενων στο Δήμαρχο  αποσπασμάτων των αποφάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα και των Τοπικών Κοινοτήτων Ορεινής και Άνω Βροντούς. 
·        Την υπογραφή, κατόπιν συγκεκριμένων εξουσιοδοτήσεων  του Δημάρχου,  βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και άλλων διοικητικών εγγράφων του Δήμου καθώς και κάθε άλλη  άλλη μεταβιβαζόμενη αρμοδιότητα που αφορά τη Δ & Τ.Κ.

β) καθ' ύλην αρμοδιότητες:
·        Την εποπτεία επί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και των Τμημάτων της όπως πολεοδομίας, ρυμοτομίας, κτηματολογίου, περιβάλλοντος, ηλεκτρομηχανολογικών έργων και ενεργειακών εφαρμογών, κήπων-δενδροστοιχιών και πρασίνου κ.α   υφισταμένων οργανικών μονάδων καθώς και των υπό σύσταση ή αναδιοργάνωση με το νέο Ο.Ε.Υ,  πλήν του υφιστάμενου τμήματος Προγραμματισμού -Ανάπτυξης-Ποιότητας Ζωής και Αποδοτικότητας  του οποίο το αντικείμενο έχει περιέλθει, κατά λόγο αρμοδιότητας,  στην  εποπτεία  του Αντιδημάρχου «Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας».
·        Την εποπτεία και τον έλεγχο των προμηθειών εκείνων που αφορούν μέσα, υλικά και εξοπλισμούς για την εξυπηρέτηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, των μηχανικών μέσων και των έργων της.
·        Τη διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων του Δήμου και την εναπόθεσή τους  στους προβλεπόμενους νόμιμους χώρους.
·        Την παροχή μελετητικών και εποπτικών υπηρεσιών στην κατασκευή και συνυπογραφή παραλαβής πάσης φύσεως δημοτικών τεχνικών και δομικών έργων, τεχνικών υποδομών,  όλων των τομέων δράσης του Δήμου. 
·        Την επίβλεψη τοπογραφικών μελετών και Πράξεων Εφαρμογής Σ.Π.
·        Την τελική υπογραφή πράξεων εφαρμογής.
·        Την χορήγηση αδειών εγκατάστασης ανελκυστήρων.
·        Την ευθύνη της οργανωτικής ετοιμότητας σε μέσα και σχέδιο Πρόληψης και Πολιτικής Προστασίας, αντιμετώπισης   και αποκατάστασης καταστροφών στα όρια του Δήμου.  
·        Την υπογραφή και παρακολούθηση διαγωνισμών και δημοπρατήσεων, για τις ως άνω προμήθειες, για την εκπόνηση ή για την εκτέλεση-κατασκευή τεχνικών μελετών, ερευνών και έργων αντίστοιχα.
·        Την καταγραφή και αξιοποίηση, μελέτες και έργα που αφορούν τα Δημοτικά Ακίνητα.
·        Την ευθύνη κατασκευής και εκμετάλλευσης  επίγειων και υπόγειων χώρων στάθμευσης οχημάτων.
·        Την μέριμνα για την δημιουργία πρασίνου, την κατασκευή έργων πρασίνου στον αστικό ιστό, στις νησίδες, στα  πάρκα κ.α  
·        Κάθε άλλη αρμοδιότητα που απορρέει,   στα πλαίσια του τομέα ευθύνης τους,  από τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010 ιδίως του άρθρου 94 παραγρ 1 εδαφ 11-19, 22, -25, της παραγρ 2 εδάφ 15,16,18-21, 23-24 και 27,  και του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) ιδίως του άρθρο 75  της  παραγρ 1 τομέας α) «Ανάπτυξης» περ 2,3,7,9-12  τομέας  β) «Περιβάλλον» περ 3 , 7, 9 του τομέα γ) «Ποιότητα Ζωής κ.λ.π» περ 1,   του τομέα ζ) «Πολιτική Προστασία»  περ 1-3, του Ο.Ε.Υ  καθώς και από κάθε άλλη σχετική διάταξη.
·        Την ευθύνη εξασφάλισης της διαφάνειας των πράξεων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη,   στα αντικείμενα και τις πράξεις αρμοδιότητάς του.


2. Τον κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες, καθώς και τις καθ'ύλην αρμοδιότητες  στον τομέα «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &   ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»  για ολόκληρο το Δήμο Σερρών.  

α) κατά τόπον  αρμοδιότητες:
Την ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου που εγκαθίστανται και λειτουργούν στα όρια της παραπάνω Δημοτικής Ενότητας-Δ.Ε.
·        Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, εργασιών και δραστηριοτήτων του δήμου  στα όρια της ως άνω  Δ.Ε.
·        Την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προγράμματος δράσης για την περιφέρεια της Δ. Ε
·        Τη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την καταγραφή και επίλυση των τοπικών προβλημάτων. 
·        Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που διατίθεται στην εν λόγω Δ.Ε.
·        Την μέριμνα, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο πρόεδρο δημοτικής κοινότητας και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, για τη σύγκλιση της προβλεπόμενης από τον νόμο συνελεύσεις των κατοίκων και φορέων στα όρια των τοπικών δημοτικών  και κοινοτικών  περιοχών ευθύνης του, στις οποίες συζητούνται τα τοπικά προβλήματα και οι προτεραιότητες.
·        Την κοινοποίηση σ'αυτόν, για ενημέρωση και αξιοποίηση,  των υποχρεωτικά κοινοποιούμενων στο Δήμαρχο  αποσπασμάτων των αποφάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως και  των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε.
·        Την υπογραφή, κατόπιν συγκεκριμένων εξουσιοδοτήσεων  του Δημάρχου,  βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και άλλων διοικητικών εγγράφων του Δήμου καθώς και κάθε άλλη  άλλη μεταβιβαζόμενη κάθε φορά αρμοδιότητα που αφορά τη Δ & Τ.Κ.

β) καθ' ύλην αρμοδιότητες:
·        Τη σύσταση, στελέχωση,  λειτουργία και εποπτεία του  Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης-Γ.Γ.Α. για την ενημέρωση και πάσης φύσεως υποστήριξη των αγροτών -κτηνοτρόφων-αλιέων.   
·        Την έρευνα και μελέτη κάθε θέματος για την ανάπτυξη του πρωτογενούς  τομέα, της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης καθώς και εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. 
·        Τη μελέτη και εκτέλεση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα, γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, παραγωγής προϊόντων, παραγωγικής ή τουριστικής αξιοποίησης περιοχών, υποδομών οδοποιίας, συστημάτων άρδευσης και ύδρευσης, διαχείρισης βοσκοτόπων, του πρωτογενούς τομέα.  σε  συνεργασία με τα Δημοτικά και Κοινοτικά συμβούλια.
·        Την γενική ανάπτυξη, προστασία, εκτίμηση και παρακολούθηση της φυτικής και ζωϊκής παραγωγής.
·        Τη συνδρομή στο έργο του Ε.Δ.Ε.Τ και των άλλων υπηρεσιών ελέγχου τροφίμων.
·        Την άσκηση εποπτείας στους ΤΟΕΒ, Π.Δ.Ε, Τ.Ε.Α  και των συναφών υπηρεσιών εγγειοβελτιωτικών έργων και αρδεύσεων.
·        Την παροχή γνώμης για τον καθορισμό επιχειρησιακών περιοχών ΒΙ-ΠΕ, Β.Ε.ΠΕ, ΒΙΟ.ΠΑ, κ.λ.π   και για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και  τη μελέτη αξιοποίησης δημοτικών και μη εκτάσεων  ως βιομηχανικές ή βιοτεχνικές ζώνες στα πλαίσια του χωροταξικού σχεδιασμού. 
·        Αξιοποίηση για αναπτυξιακούς σκοπούς των υπό παραχώρηση στρατοπέδων.  
·        Τη γνωμοδότηση για κατασκευή κτηρίων, αποθηκών προϊόντων ή την αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων   και άλλων εγκαταστάσεων για γεωργοκτηνοτροφικές, γεοπτηνοτροφικές, υδατοκαλλιεργητικές   κ.λ.π δραστηριότητες. 
·        Τη γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για βιοτεχνικές, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, θερμοκήπια, βοσκοτόπους  κ.α
·        Παρακολούθηση των διαμορφούμενων αγορών γεωργικών-κτηνοτροφικών  προϊόντων και λήψη αντιπροσωπευτικών τιμών. 
·        Την εκπόνηση, μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ή και ιδιωτών,  τοπικών προγραμμάτων για την προστασία ή αναβάθμιση του φυσικού, δασικού περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων,  αντιπλημμυρικών έργων κ.α. στα πλαίσια των εθνικών πολιτικών.
·        Την διαμόρφωση προτάσεων για άντληση οικονομικών πόρων από πάσης φύσεως εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, από τους αναπτυξιακούς νόμους περί κινήτρων  και από τακτικές κρατικές πηγές χρηματοδότησης, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.
·        Την εκπόνηση προγραμμάτων/μελετών έρευνας και τεχνολογίας καθώς και την υλοποίησή τους  για τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού,  θερέτρων, αναψυχής κ.α.
·        Τη διοργάνωση συνεδρίων ή άλλων δραστηριοτήτων με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης,  αστικής και γεωργικής,  του Δήμου.
·        Τη συνεργασία με όλους τους επιμελητηριακούς, επιχειρησιακούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς κ.α  φορείς για την προώθηση των  αναπτυξιακών σκοπών του Δήμου.
·        Την ευθύνη εξασφάλισης της διαφάνειας των πράξεων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη,   στα αντικείμενα και τις πράξεις αρμοδιότητάς του,  όπως προβλέπουν οι διατάξεις.
·        Κάθε άλλη αρμοδιότητα που απορρέει, στα πλαίσια του τομέα ευθύνης του, από τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010 ιδίως του άρθρου 94 και του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) ιδίως του άρθρο 75, του Ο.Ε.Υ του Δήμου καθώς και από κάθε άλλη σχετική διάταξη.


3. Τον κ. Στεργίου Νίκο, κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Σερρών και του μεταβιβάζει τις παρακάτω  αρμοδιότητες καθώς και τις καθ'ύλην αρμοδιότητες στον τομέα  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»  για ολόκληρο το Δήμο Σερρών:

α)κατά τόπον αρμοδιότητες
·  Τη συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και με το Συμβούλιο αυτής.
·  Τη μέριμνα, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο πρόεδρο δημοτικής κοινότητας  για τη σύγκλιση των προβλεπόμενων από τον νόμο συνελεύσεων των κατοίκων και φορέων στα όρια της δημοτικής ενότητας Σερρών, στις οποίες συζητούνται τα τοπικά προβλήματα και οι προτεραιότητες.
·  Την κοινοποίηση σ' αυτόν, για ενημέρωση και αξιοποίηση,  των υποχρεωτικά κοινοποιούμενων στο Δήμαρχο  αποσπασμάτων των αποφάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σερρών.
·  Την υπογραφή, κατόπιν συγκεκριμένων εξουσιοδοτήσεων  του Δημάρχου,  βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και άλλων διοικητικών εγγράφων του Δήμου καθώς και κάθε άλλη   μεταβιβαζόμενη κάθε φορά αρμοδιότητα που αφορά τη Δημοτική Κοινότητα.

β)  καθ' ύλην αρμοδιότητες
·  Την εποπτεία των Υπηρεσιών του Δήμου,  σχετικών με την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών καθώς και με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που σχετίζονται με την ποιότητας ζωής. (Διεύθυνση ΚΕΠ,  Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Ρυθμίσεων,  Τμήματος Εσωτερικής Ανταπόκρισης, Κυνοκομείο, ) καθώς, σύμφωνα με το νέο νόμο Ν. 3852/2010  άρθρα 77 και 98, υπό σύσταση Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και του Γραφείου Διοικητικής Βοήθειας στο σπίτι.
·  Τη δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης Καταναλωτή καθώς και την προστασία του σχετικά με τα δικαιώματά του, την αμεροληψία και ποιότητα των προσφερόμενων δημοτικών υπηρεσιών.
·  Τη δημιουργία,  διάδοση και εφαρμογή Χάρτας ή Οδηγού Δικαιωμάτων του Πολίτη.
·  Την χρήση και αξιοποίηση των συστημάτων διαχείρισης περιπτώσεων (case management), εξυπηρέτησης μιας στάσης (one-stop-shop), σύνδεσης και αλληλεπίδρασης με άλλα συστήματα (front-of-fice)  κ.α για την πληρέστερη και ταχύτερη  εξυπηρέτηση και ενημέρωση του πολίτη, ακόμα και από απόσταση. 
·  Τη φροντίδα αποζημίωσης του πολίτη/δημότη για ζημία ή βλάβη ένεκα πράξεων ή παραλείψεων του Δήμου.
·  Την οργάνωση της παροχής διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη κατ' οίκον με την αποστολή υπαλλήλου του Δήμου, ιδιαίτερα σε δημότες που έχουν την ανάγκη αυτή ή μένουν μακριά από την έδρα του Δήμου. 
·  Τη μέριμνα για τη απρόσκοπτη προσέλευση των πολιτών για εξυπηρέτηση στους δημόσιους χώρους.
·  Τη μέριμνα για τη ονομασία των οδών και αρίθμηση των κτισμάτων, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.
·  Τη μέριμνα για τη αισθητική της πόλης Σερρών  και των Δ & Τ.Κ, την όψη των κτιρίων,  την αποψίλωση ακαλαίσθητων ή περιττών πινακίδων ή διαφημίσεων,  τον προσδιορισμό του εξωτερικού χρωματισμού των ΤΑΧΙ, τον ευπρεπισμό δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, μνημείων κ.α.  
·  Την παρακολούθηση, καταγραφή, επεξεργασία των καθημερινών αιτημάτων, παραπόνων, αναγκών των κατοίκων σε ολόκληρο το νέο Δήμο Σερρών, για  την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες.
·  Την διασφάλιση προηγούμενης πρόσκλησης σε ακρόαση του πολίτη από τις υπηρεσίες του Δήμου, πριν από την έκδοση απόφασης που θίγει τα συμφέροντα ή δικαιώματά του.
·  Την ανάπτυξη συστήματος αμφίδρομης επικοινωνίας Δήμου -Δημοτών, 24ωρης βάσης, τόσο σε προσωπική επικοινωνία όσο και με τη χρήση των νέων  τεχνολογιών, για τηλεφωνικές αιτήσεις (στον αριθ 1502) και αποστολή ορισμένων πιστοποιητικών  με fax,  e-mail, ή ταχυδρομείο.
·  Την διεξαγωγή  ερευνών πολιτών και πραγματοποίηση ενημερώσεων με κάθε τρόπο για τον περιορισμό και την προληπτική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των κοινοτήτων, την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής.
·  Την παραλαβή των αποσυρόμενων δικύκλων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων  επειδή δεν λειτουργεί στο δήμο Ο.Δ.Δ.Υ.
·  Την μέριμνα για ελεύθερα πεζοδρόμια από πάσης φύσεως «ξένα αντικείμενα» ή καταχρηστική χρήση από τους δημότες, ή από οχήματα.
·  Την μέριμνα για την άμεση αποκατάσταση μικροζημιών στους δρόμους, στα πλακάκια πεζοδρομίων, τις υδρορροές, την απόσυρση των διαφημιστικών ή άλλων πινακίδων, των αφισοκολλήσεων εκτός προβλεπόμενων χώρων κ.α.
·  Τον προσδιορισμό ειδικών χώρων για  τοποθέτηση πλαισίων διαφήμισης κ.α στα πλαίσια της κείμενη νομοθεσίας.
·  Την αστυνόμευση των παράνομων σταθμεύσεων ή της κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων πέραν των προβλεπόμενων ωρών και ημερών.
·  Τη μέριμνα για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, την ίδρυση ή βελτίωση της λειτουργίας εγκαταστάσεων καταφυγίων (κυνοκομείου) αδέσποτων ζώων,  καθώς και τη νόμιμη λειτουργία του  φιλοζωικού ενδιαφέροντος των  δημοτών,  όπως προβλέπουν οι διατάξεις, χωρίς τη ρύπανση δημοτικών χώρων.
·  Η εύρυθμη λειτουργία των Κ.Ε.Π του δήμου.
·  Την μέριμνα, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και των άλλων φορέων,  για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη λειτουργικού κυκλοφοριακού συστήματος αστικών συγκοινωνιών και διακίνησης των οχημάτων στον αστικό ιστό.
·  Την ευθύνη εξασφάλισης της διαφάνειας των πράξεων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη,   στα αντικείμενα και τις πράξεις αρμοδιότητάς του.
·  Κάθε άλλη αρμοδιότητα που απορρέει, στα πλαίσια του τομέα ευθύνης της, από τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010 ιδίως του άρθρου 94 και του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) ιδίως του άρθρο 75,   του Ο.Ε.Υ του Δήμου  καθώς και από κάθε άλλη σχετική διάταξη.


4. Τον κ. Χράπα Παντελή, κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες καθώς και τις καθ'ύλην αρμοδιότητες  στον τομέα «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ» για ολόκληρο το Δήμο Σερρών:  

α) κατά τόπον  αρμοδιότητες:
·        Την ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου που εγκαθίστανται και λειτουργούν στα όρια της παραπάνω Δημοτικής Ενότητας-Δ.Ε.
·        Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, εργασιών και δραστηριοτήτων του δήμου  στα όρια της ως άνω  Δ.Ε.
·        Την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προγράμματος δράσης για την περιφέρεια της Δ. Ε
·        Τη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την καταγραφή και επίλυση των τοπικών προβλημάτων. 
·        Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που διατίθεται στην εν λόγω Δ.Ε.
·        Την μέριμνα, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο πρόεδρο δημοτικής κοινότητας και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, για τη σύγκλιση της προβλεπόμενης από τον νόμο συνελεύσεις των κατοίκων και φορέων στα όρια των τοπικών δημοτικών  και κοινοτικών  περιοχών ευθύνης του, στις οποίες συζητούνται τα τοπικά προβλήματα και οι προτεραιότητες.
·        Την κοινοποίηση σ'αυτόν, για ενημέρωση και αξιοποίηση,  των υποχρεωτικά κοινοποιούμενων στο Δήμαρχο  αποσπασμάτων των αποφάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως και  των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε.
·        Την υπογραφή, κατόπιν συγκεκριμένων εξουσιοδοτήσεων  του Δημάρχου,  βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και άλλων διοικητικών εγγράφων του Δήμου καθώς και κάθε άλλη  άλλη μεταβιβαζόμενη κάθε φορά αρμοδιότητα που αφορά τη Δ & Τ.Κ.

β) καθ'ύλην αρμοδιότητες:
·  Την εποπτεία όλων των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου (τμημάτων  καθαριότητας, κίνησης-επισκευών και συντήρησης οχημάτων καθαριότητας, χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, κοινόχρηστων χώρων)  και των υπό σύσταση συναφών υπηρεσιών. 
·  Την ευθύνη συντονισμού και αποτελεσματικής οργάνωσης του συστήματος  περισυλλογής των απορριμμάτων και μη χρήσιμων αντικειμένων   σε ολόκληρο το νέο Δήμο Σερρών,    των κατοικιών, υπηρεσιών  και καταστημάτων, των πάρκων και άλλων δημοτικών χώρων, των  δρόμων και πεζοδρομίων, και της  ασφαλούς μεταφοράς αυτών  στους προβλεπόμενους χώρους εναπόθεσης και ταφής τους.
·  Την εποπτεία, έλεγχο, εκσυγχρονισμό και αξιοποίηση  των μέσων, του εξοπλισμού και των οχημάτων που υπάγονται στον τομέα καθαριότητας. 
·  Τη μέριμνα,  σε συνεργασία και άλλες υπηρεσίες, για την καθαριότητα από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους και όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 94 παρ 1 εδάφ 26 του Ν. 3852/2010.
·  Τη μέριμνα για την καθαριότητα των περιαστικών ρεμάτων, ευθύνης του Δήμου.
·  Την ευθύνη της καθαριότητας των χώρων των δημοτικών κοιμητηρίων σε ολόκληρο το νέο δήμο Σερρών.
·  Την προώθηση του συστήματος περισυλλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και υλικών καθώς και την καλλιέργεια ιδεών και συμπεριφορών ανακύκλωσης.
·  Τη μέριμνα για την τήρηση των κανονισμών προστασίας και καθαριότητας της πόλης και δικτύων της από τις οικοδομικές ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.
·  Την εποπτεία και έλεγχο των προμηθειών που αφορούν την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών καθαριότητας.
·  Την εποπτεία, πρόσληψη, μετακίνηση, ανάπτυξη, εκπαίδευση και προστασία, του προσωπικού πάσης φύσεως που εργάζεται στην καθαριότητα.
·  Την  ευθύνη εξασφάλισης της διαφάνειας των πράξεων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη,   στα αντικείμενα και τις πράξεις αρμοδιότητάς του.
·  Κάθε άλλη αρμοδιότητα που απορρέει, στα πλαίσια του τομέα ευθύνης της, από τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010 ιδίως του άρθρου 94,   του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) ιδίως του άρθρο 75, του Ο.Ε.Υ του Δήμου  καθώς και από κάθε άλλη σχετική διάταξη.



5. Τον κ. Στέργιο Γαλάνη, Αντιδήμαρχο του τομέα  «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΏΝ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ» και του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ' ύλην αρμοδιότητες για ολόκληρο το Δήμο Σερρών:

·        Την εποπτεία όλων των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, ήτοι  Διοικητικού, Λογιστηρίου, Ταμείου, Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, του τμήματος Δημοτικών Κοιμητηρίων, του τμήματος Πληροφορικής & Μηχανοργάνωσης.  Επίσης, με τον υπό σύσταση νέο Ο.Ε.Υ του Δήμου θα εποπτεύει κάθε νέα ή αναδιαρθρωμένη διοικητική/οικονομική μονάδα του Δήμου και του Γραφείου  Διαφάνειας στα πλαίσια του «Προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
·        Τον εσωτερικό έλεγχο και διαφάνεια, όλων των οικονομικών και διοικητικών πράξεων.
·        Την αναβάθμιση των υπηρεσιών μηχανοργάνωσης/ μηχανογράφησης του Δήμου.
·        Τη διαμόρφωση σύγχρονων συστημάτων  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου.
·        Τη  δημιουργία των διαδικασιών δημόσιας διαφάνειας για όλες τις διαδικασίες και αποφάσεις των δημοτικών υπηρεσιών, ατομικών και συλλογικών οργάνων διοίκησης, επιτροπών, ΝΠ και Οργανισμών του Δήμου και των Δημοτικών  Επιχειρήσεων, με ανάρτηση στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
·        Την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών στην εξ αποστάσεως ενημέρωση μέσω της χρήσης των Τ.Π.Ε
·        Την έκδοση (υπογραφή) χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, σε βάρος των πιστώσεων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό ή έχουν εγγραφεί σ' αυτόν ύστερα από αναμόρφωση και έχουν διατεθεί (ψηφιστεί) με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.
·        Τη  σύνταξη και υπογραφή  των πράξεων μεταδημότευσης.
·        Την έκδοση  πράξεων πρόσληψης ή αλλαγής επωνύμου καθώς και πατρωνύμου και μητρωνύμου από παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους ή είναι αγνώστων γονέων.
·        Τον εξελληνισμό ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια ή παλιννοστησάντων ομογενών που έχουν την ελληνική ιθαγένεια. 
·        Τις διαδικασίες ανάπτυξης και κατάρτισης  του Ανθρώπινου Δυναμικού όλων των Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και τον Έλεγχο της Ποιότητας και Αποδοτικότητας.
·        Τη  χορήγηση ή ανάκληση αδειών (κανονικών και αναρρωτικών) του προσωπικού και την υπογραφή των σχετικών πράξεων.
·        Την υπογραφή όλων των πράξεων Δημάρχου, των αναφερόμενων  στις μεταβολές του προσωπικού, εκτός της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.
·        Την  υπογραφή του συνόλου των κοινοποιήσεων των διαφόρων εγγράφων, εγκυκλίων και αποφάσεων του Δ.Σ και της Διεύθυνσης Δ.Ο.Υ καθώς και της σχετικής αλληλογραφίας του τμήματος προσόδων και δημοτικής περιουσίας. 
·        Τον προσδιορισμό των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων καθώς και των όρων και των ωρών λειτουργίας τους, τον έλεγχο της ηχορύπανσης κ.α. 
·  Την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τη  χορήγηση άδειας περιπτέρου.
·  Τη λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων και  επιχειρήσεων καθώς και των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν.
·        Την εποπτεία λειτουργίας της υπό σύστασης επιτροπής φιλικού διακανονισμού για εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και καταναλωτές κ.λ.π.
·        Τη συγκρότηση επιτροπών για τον έλεγχο των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών των Λαϊκών αγορών.
·        Τη λήψη αποφάσεων, χορήγηση βεβαιώσεων και αδειών για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, του πλανόδιου εμπορίου, καθώς και της συγκρότησης Επιτροπής Υπαίθριου Πλανόδιοι Εμπορίου, Κυριακάτικης Αγορών (πλην εκείνων που αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο). 
·        Τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος κουρέα, κομμωτή, τεχνίτη  κ.α καθώς και της συγκρότησης  εξεταστικής επιτροπής και πειθαρχικού συμβουλίου.
·        Τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων (ωδείων, μουσικών σχολών, χορωδιών, συμφωνικών ορχηστρών και συγκροτημάτων σύμφωνα με τις διατάξεις του Β.Δ 16/1966 (ΦΕΚ 7 τ Α΄).
·        Την  υπογραφή των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας, προσωρινής αφαίρεσης αδείας, και σφράγισης,  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  (άρθρου 80  παρ 2, 6 κ.λ.π του Ν. 3463/2006  Δ.Κ.Κ)
·        Την έκδοση και υπογραφή βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας κατά το άρθρο 86 και 279 του Ν. 3463/2006 Δ.Κ.Κ.
·        Την εποπτεία επί των προμηθειών,  πλην των αναφερομένων στη συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων/οχημάτων και εκείνων της υπηρεσίας καθαριότητας.
·        Την υπογραφή διαγωνισμών για εκπόνηση μελετών οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου.
·        Την υπογραφή σύμβασης για απόκτηση του Δήμου Συστημάτων Πιστοποίησης των λειτουργιών με βάση τα διεθνή πρότυπα.
·        Τη μέριμνα  και επίβλεψη για συνεχή ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου, με την ανάρτηση σ' αυτή κάθε απόφασης των συλλογικών και ατομικών οργάνων του Δήμου, τη δημοσιότητα καθώς και την προώθηση στο Εθνικό Τυπογραφείο και στις άλλες Υπηρεσίες όπως προβλέπουν οι διατάξεις.
·        Την ευθύνη  στα αντικείμενα της αρμοδιότητάς του,  σε ολόκληρο το νέο Δήμο.
·        Κάθε άλλη αρμοδιότητα που απορρέει, στα πλαίσια του τομέα ευθύνης του, από τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010 και του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ), τον Ο.Ε.Υ του Δήμου   καθώς και από κάθε άλλη σχετική διάταξη.



6. Την κ. Μπιτζίδου -Σαρακενίδου Σοφία, Αντιδήμαρχο του τομέα της «ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
και της μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ' ύλην αρμοδιότητες για ολόκληρο το Δήμο Σερρών:
·        Τη μέριμνα για τα θέματα Παιδείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς  και για τις δραστηριότητες των σχολείων που συνδεόμενες με τη γενικότερη  Παιδεία των μαθητών, την κατάρτιση των νέων και τη Δια Βίου Μάθηση. 
·  Την εποπτεία και έλεγχο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
·  Την κατανομή πιστώσεων στις  Σχολικές Επιτροπές.
·     Την κατασκευή, διαχείριση, βελτίωση, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη  των υλικοτεχνικών υποδομών και σχολικών κτιρίων, του εθνικού συστήματος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Παιδείας  στα όρια του Δήμου Σερρών.
·        Την τήρηση κανόνων υγιεινής των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
·        Τη συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας οικοπέδου για την ανέγερση διδακτηρίου ή την εκτίμηση καταλληλότητας κτίσματος για διδακτήριο.
·        Την απαλλοτρίωση οικοπέδων για τις ανάγκες σχολικής στέγης, τη μίσθωση ακινήτων για στέγαση δημόσιων σχολικών μονάδων.
·        Τη διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή καθώς και τον καθορισμό κοινωφελούς χρήσης των σχολείων λόγω παύσης λειτουργίας τους. 
·        Την μέριμνα και την έγκριση μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία φοίτησης καθώς και των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής καθώς επίσης και μεταφορά και σίτιση μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών και λυκείων, με δημόσια ή με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς ή με μίσθωση αυτών. 
·        Την απόφαση διακοπής μαθημάτων  λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημίας. 
·        Την μέριμνα για ίδρυση και λειτουργία βιβλιοθηκών.
·        Τη χορήγηση αδειών εκθέσεων βιβλίων (εκτός των διεθνών) και την εποπτεία αυτών.
·        Την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, κυκλοφοριακής αγωγής, προώθησης ιδεών ανακύκλωσης, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των μαθητών και σχολείων. 
·        Διεξαγωγή ερευνών που αφορούν τους μαθητές και την παιδεία.
·        Την αδελφοποίηση σχολείων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
·        Τη προώθηση προγραμμάτων και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής των μαθητών  και οδηγού επαγγελμάτων.
·        Τη διασύνδεση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης με την παραγωγή.
·        Την ευθύνη εξασφάλισης της διαφάνειας των πράξεων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη,   στα αντικείμενα και τις πράξεις αρμοδιότητάς του.
·        Κάθε άλλη αρμοδιότητα που απορρέει, στα πλαίσια του τομέα ευθύνης της, από τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010 ιδίως του άρθρου 94 παρ 4 και του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) ιδίως του άρθρο 75 παρ 1 εδάφ στ, του Ο.Ε.Υ του Δήμου  καθώς και από κάθε άλλη σχετική διάταξη.



7. Την κ. Αρβανίτη -Αγιαννίδου Σταυρούλα, Αντιδήμαρχο του τομέα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ  & ΥΓΕΙΑΣ» και τις μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ' ύλην αρμοδιότητες για ολόκληρο το Δήμο Σερρών:
·        Την εποπτεία των προβλεπόμενων από τον Ο.Ε.Υ Υπηρεσιών, Δράσεων και προγραμμάτων του Δήμου που έχουν ως αρμοδιότητα την κοινωνική μέριμνα και υγεία των δημοτών. (Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας,  του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, του Γραφείου Ισότητας Γυναικών(τομείς: το Σπίτι της Γυναίκας και το Κύτταρο),  των Κέντρων Στήριξης Τσιγγάνων,  των Δημοτικών ξενώνων αστέγων, του Ταμείου Αλληλοβοήθειας,  των υπό ίδρυση με το Ν. 3852/2010 δημοτικών ιατρείων) καθώς και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Α που περιέρχονται στο Δήμο καθώς επίσης και των Υπηρεσιών και Υγείας που θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα του Δήμου  με το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει το άρθρο 94 παρ 1 εδάφ 3Α του Ν. 3852/2010.
·        Τη συνεργασία με τα νομικά πρόσωπα του Δήμου που ασκούν αρμοδιότητες Κοινωνικής Πολιτικής.
·        Την άσκηση εποπτείας και ελέγχου στα ιδρύματα παιδικής προστασίας ιδιωτικού δικαίου.
·        Τη σχεδίαση και εφαρμογή κοινωνιών πολιτικών, την υλοποίηση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για τη φροντίδα  των βρεφών,  των αναξιοπαθούντων συμπολιτών, των ατόμων με αναπηρία, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των αστέγων,  καθώς και για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
·        Τη μέριμνα για την οικονομική και κάθε άλλη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών  και την εξασφάλιση συνθηκών  στέγασης, διαβίωσης, περίθαλψης αυτών, βοήθειας στο σπίτι.
·        Το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις για την ένταξη αθίγγανων, παλιννοστούντων ομογενών, μεταναστών και προσφύγων, στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας. 
·        Την ανάπτυξη και προώθηση του εθελοντισμού για έργα και πρωτοβουλίες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
·        Τη εισήγηση χορήγησης άδειας ίδρυσης λειτουργίας δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών καθώς επίσης και τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας σε ιδιώτες, σε συλλόγους, σωματεία κ.α.
·        Την εποπτεία επί των φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων, εισήγηση για έγκριση του προϋπολογισμού τους, την παρακολούθηση και έλεγχο των επιχορηγήσεων που δίδονται σε Ν.Π.Ι.Δ με κοινωφελείς σκοπούς.
·        Τη χορήγηση αδειών λειτουργίας λαχειοφόρων αγορών, εράνων και φιλανθρωπικών αγορών.
·        Την εισήγηση για  δωρεάν παραχώρηση της χρήσης οικημάτων λόγω απορίας ή για άλλους σοβαρούς κοινωνικούς λόγους.
·        Την έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας συμπολιτών.
·        Την καταβολή επιδομάτων ή βοηθημάτων στους  πάσης φύσεως δικαιούχους, σύμφωνα με τις διατάξεις ν.δ /τος 57/1973 (ΦΕΚ 149 τα Α΄) και τις λοιπές  κατά περίπτωση διατάξεις.
·        Τη χορήγηση Κάρτας Αναπηρίας, μετά από σχετική γνωμοδότηση της κατά νόμο Επιτροπής Πιστοποίησης Αναπηρίας.
·        Τη δημιουργία τράπεζας αίματος, τροφίμων, ένδυσης και παιχνιδιών.
·        Το διορισμό μελών διοικητικών συμβουλίων στα ιδρύματα προστασίας και αγωγής οικογένειας του παιδιού (π.χ. Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, Παιδικών Σταθμών, Παιδικών εξοχών, παραρτημάτων ΠΙΚΠΑ, ΚΕΠΕΠ κ.α)
·        Την εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμών και τη διενέργειά τους.  
·        Τον ορισμό ιατρών προς εξέταση επαγγελματιών και εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη χορήγηση  σε αυτούς βιβλιαρίων υγείας.
·        Τη δημιουργία μηχανισμού διασύνδεσης και συνεργασίας των φορέων κοινωνικής πρόνοιας αλληλεγγύης.
·        Τη διεξαγωγή ερευνών σε θέματα  κοινωνικών αναγκών του πληθυσμού, υποδομών προστασίας και αλληλεγγύης και υγείας.
·        Την πραγματοποίηση ενημερωτικών ή άλλων εκδηλώσεων  σε θέματα του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.
·        Την μέριμνα για τη εφαρμογή των αρμοδιοτήτων του τομέα ευθύνης της   οριζόντια,  σε ολόκληρο το νέο Δήμο.
·        Την διασφάλιση της διαφάνειας και δημοσιότητας των πράξεων του τομέα ευθύνης της.
·        Κάθε άλλη αρμοδιότητα που απορρέει, στα πλαίσια του τομέα ευθύνης της, από τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010 και του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ), τους ΟΕΥ του Δήμου   καθώς και από κάθε άλλη σχετική διάταξη.


Β. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος  Αντιδημάρχου,  τις καθ' ύλην αρμοδιότητές του ασκεί ο Δήμαρχος.  Ειδικότερα:
α)Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου  Μυστακίδη Παύλου όταν απουσιάζει ή κωλύεται,  ασκεί η Αντιδήμαρχος  Μπιτζίδου-Σρακενίδου Σοφία
β)Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου  Γρηγοριάδη Παναγιώτη όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος Αρβανίτη-Αγιαννίδου Σταυρούλα
γ) Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου  Στεργίου Νίκο όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος  Μπιτζίδου-Σρακενίδου Σοφία
δ)Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου  Χράπα Παναγιώτη όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος  Αρβανίτη-Αγιαννίδου Σταυρούλα.

Γ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΏΝ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ κ. Γαλάνης Στέργιος που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο που ορίζεται από τον Δήμαρχο.

Γ. Η θητεία των Αντιδημάρχων είναι  δύο ετών (λήξη   5-1-2013)  και στη διάρκεια αυτή δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή τους παρά μόνο μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Δ. Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού  της πόλης των Σερρών ως πρωτεύουσα του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.


Κοινοποίηση:                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ     
1.Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Μακεδονίας Θράκης
Διοικητήριο
2.Οριζομένους Αντιδημάρχους                                         ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εσωτερική διανομή:
Όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου














Τελευταία ανανέωση (19.07.11)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών