Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Δημ. Επιτροπών arrow ΔΤ Ο Δήμος Σερρών στη γραμμή εκκίνησης για την υλοποίηση των δράσεων, οι εταίροι του δικτύου MAPS

ΔΤ Ο Δήμος Σερρών στη γραμμή εκκίνησης για την υλοποίηση των δράσεων, οι εταίροι του δικτύου MAPS Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           Σέρρες,  27/6/2016
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Στη γραμμή εκκίνησης  για την υλοποίηση των δράσεων, οι εταίροι του δικτύου MAPS (Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι), που χρηματοδοτείται Προγράμματος URBACT III -  Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Σερρών

picture 3.jpgΜε τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταίρων του δικτύου MAPS, ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του δικτύου η οποία έλαβε χώρα το διήμερο 21-22 Ιουνίου στην πόλη Varazdin της Κροατίας. Ο Δήμος Σερρών εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, κο Μυστακίδη Παύλο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας, κο Καρπουχτσή Κωνσταντίνο και στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού.

Με την καθοδήγηση του Συντονιστή Εταίρου, Δήμου Piacenza της Ιταλίας, του Ειδικού Εμπειρογνώμονα  URBACT Luca Lanzoni αλλά και εκπροσώπου της Ειδικής Γραμματείας  URBACT, Kristijan Radojcic, οι εκπρόσωποι των πόλεων - εταίρων είχαν την ευκαιρία να :

Α) παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές επανένταξης και επανάχρησης των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών, τους συνερpicture 1.jpgγαζόμενους φορείς στη διαχείριση αυτών καθώς και τις τεχνικές εμπλοκής- ενεργοποίησης των τοπικών φορέων. Το υλικό αυτό θα αποτελέσει το αντικείμενο των 5 Διακρατικών Εργαστηρίων που θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια, με το πρώτο να διεξάγεται στην πόλη της Cartagena της Ισπανίας, το Σεπτέμβριο του 2016.

Β) παρουσιάσουν τη σύνθεση και τα δυνατά σημεία της Τοπικής Ομάδας Στήριξης.  Για το Δήμο Σερρών, η δραστηριότητα  της Τοπικής Ομάδας Στήριξης ενσωματώθηκε στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Πρόκειται για θεσμοθετημένη από τον Καλλικράτη, Επιτροπή η οποία συνεδριάζει εδώ και χρόνια ενώ εκπροσωπεί 27 τοπικούς φορείς (στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης εμπλουτίσθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου «ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», της Δημοτικής Κίνησης «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Σερρών).

Γ) να προτείνουν και να συζητήσουν (εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους συνεργατικού διαλόγου, όπως η τεχνική «world cafe») τρόπους προσέγγισης και παρακίνησης της συμμετοχής και συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας με σκοπό τη βιώσιμη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο. 
picture 2.jpg
Μία σημαντική ευκαιρία μεταφοράς τεχνογνωσίας για τη βέλτιστη αξιοποίησή των  εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων βρίσκεται μπροστά στο Δήμο Σερρών και η ένταξή της στο Ολοκληρωμένο Σχέδίο Δράσης αφορά όλους τους δημότες του Δήμου. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εκπροσώπησής τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, και των συχνών συναντήσεων εργασίας που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα 2 χρόνια με την καθοδήγηση του Δημάρχου, με Συντονιστή τον Πρόεδρό της, κο Μυστακίδη Παύλο και τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών.


Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :

Facebook: URBACT_Maps
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS

 

 

 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών