Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών ξεκινάει την Παρασκευή 17-6-2016

Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών ξεκινάει την Παρασκευή 17-6-2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών
ξεκινάει την  Παρασκευή 17-6-2016, στην πλατεία Κρονίου.


serres world music festival.jpgTο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Δήμου Σερρών  ,  ξεκινάει το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου στην πλατεία Κρονίου. .

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 14-6-2016 παρουσιάζοντας  τις εκδηλώσεις του 2ου SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών, στις 17-19/6/2016 στην πλατεία Κρονίου.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι «ο Δήμος Σερρών μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού έχει θεσμοθετήσει και υλοποιεί σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις μέσα στον Ιούνιο, πλαισιώνοντας έτσι την κεντρική επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών που γιορτάζουμε στις 29 του μήνα, αλλά και θέλοντας να αναδείξει  τον Ιούνιο σε μήνα Πολιτισμού και Δημιουργίας.

Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής, είναι να καταστήσουμε την πόλη μας επίκεντρο δημιουργικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων και εκδηλώσεων, ωφέλιμων και θελκτικών για τους συνδημότες, τη νέα γενιά αλλά και τους επισκέπτες μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

«Είναι λοιπόν αυτό το Φεστιβάλ, είπε ο κ. Αγγελίδης, η πόρτα που ανοίξαμε στον Κόσμο της Μουσικής παράδοσης χωρών μακρινών ή κοντινότερων, είναι "η πίστα από φώσφορο" πάνω στην οποία ο πολιτισμός της χώρας μας αγκαλιάζεται με την ομορφιά των άλλων πολιτισμών, για να γεννηθεί κέφι, χαρά και συναδέλφωση».afisa_final wmfestival-new-jun16.jpg

Φέτος λοιπόν με το 2o Φεστιβάλ των Μουσικών του Κόσμου, ενθαρρύνουμε και

την τοπική πολιτιστική και δημιουργική δραστηριότητα αφού δίνεται βήμα και σε τοπικά μουσικά σχήματα, κρατώντας φυσικά τον κύριο χαρακτήρα της διοργάνωσης που συνδέεται δομικά  με τον παγκόσμιο πολιτισμό, με τους άλλους λαούς και την κουλτούρα τους.

Για το πρόγραμμα και όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του σημαντικού αυτού Μουσικού γεγονότος, μίλησε η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

«Ο σκοπός μας φέτος, είπε η κ.Μπιτζίδου, ήταν να εμπλουτίσουμε και να ενισχύσουμε τον θεσμό αυτό, από τη μιά κρατώντας τον διεθνή του χαρακτήρα κι από την άλλη προσθέτοντας τοπικά στοιχεία και δημιουργούς.

Η επιχορήγηση του Δήμου, συνδυάστηκε με χορηγίες άξιων επαγγελματιών των Σερρών αλλά και μεγάλων Οργανισμών, που αναγνώρισαν την αξία των δράσεών μας, εμπιστεύτηκαν τον τρόπο που λειτουργούμε και επιβράβευσαν τις ιδέες μας, προσφέροντας ποσά που μας βοήθησαν σημαντικά,  και φυσικά η ανταπόκρισή τους μας τιμά ιδιαίτερα. Γι' αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θα έχουμε μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Τουρκία,Ισραήλ  και  Κούβα.

Πρόκειται για αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες, με συναυλίες , δισκογραφία και εμφανίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η μουσική είναι δίαυλος επικοινωνίας και  δρόμος συναδέλφωσης. Γλώσσα παγκόσμια και εκπαιδευτικό εργαλείο, που κουβαλάει τον πολιτισμό του συνθέτη της και την κουλτούρα της καταγωγής της».

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL


17-6-2016
21.00 JAZZistas
21.30 Πέννυ Μπαλτατζή και οι Στάρς του Παναμά

18-6-2016
21.00 Arkoudos Band
21.30 Light in Babylon

19-6-2016
21.30 La Cucaracha

pdf πρόγραμμα εκδηλώσεων 7.16 Mb
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών