Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 02 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ
ΣΤΟ ΖΙΝΤΖΙΡΛΙ ΤΖΑΜΙ

14-6-16 ekuesi jenaki.jpgΤα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη Κωσταντίνου Ξενάκη πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 13-6-2016 στο Ζιντζιρλί Τζαμί, το οποίο ευγενώς παραχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και η Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Μετά από αρκετά χρόνια συστηματικής προσπάθειας και συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής του Πέτρου Αγγελίδη και του σωματείου Σερραίων Πολιτεία, γίνεται πραγματικότητα η πρώτη παρουσίαση του διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη και του έργου του στις Σέρρες.

Ο Δήμαρχος Σερρών κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης  είπε τα εξής:

«Έχω την τιμή και τη χαρά να υποδέχομαι ένα σημαντικό καλλιτέχνη, ένα σημαντικό άνθρωπο, ένα πολίτη του κόσμου που στο μυαλό, στην καρδιά του και στο έργο του κουβαλά το απόσταγμα του οικουμενικού μας πολιτισμού.

Αγαπητέ Κωνσταντίνε, η πρόθεσή σου να συνδεθείς με τον τόπο μας με μια γενναιόδωρη από την πλευρά σου κίνηση, σκιαγραφεί την αντίληψή σου για τη σχέση της τέχνης με την ουσία της ανάπτυξης, την ουσία  και την ποιότητα που θα έπρεπε να καθορίζει τις επιλογές μας για το μέλλον.

Εκπροσωπώντας την πόλη και τους ανθρώπους της υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας», τόνισε ο κ. Αγγελίδης

Ο κύριος χώρος έκθεσης των έργων θα είναι  το Zιντζιρλί Τζαμί, ενώ ως δευτερεύων χώρος αναδρομικής έκθεσης αφίσας θα λειτουργεί το Φουαγιέ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ.

Η έκθεση θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2016, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες να επικοινωνήσουν με τη δουλειά ενός από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς δημιουργούς.

Η έκθεση δρα υποστηρικτικά της πρότασης "CULTURAL DIPOLE" την οποία έχουν καταθέσει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Petrich της Βουλγαρίας, το Α.Π.Θ. και το Δ.Π.Θ. στο πρόγραμμα "INTERREG Ελλάδα - Βουλγαρία". Εφόσον αξιολογηθεί θετικά η πρόταση, θα δημιουργηθούν δύο Μουσεία στην διασυνοριακή περιοχή, το Μουσείο Κωνσταντίνος Ξενάκης στις Σέρρες και το Πολυθεματικό Ιστορικό Μουσείο στο Petrich, λειτουργώντας ως ισχυροί πόλοι έλξης.

Επίσης τα νέα Μουσεία θα λειτουργήσουν ως όχημα για τη σταδιακή ανάπτυξη δύο εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων, του ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ στις Σέρρες και ενός αντίστοιχου στο Petrich, σε Πολιτιστικά Πάρκα, διεθνούς ακτινοβολίας, φιλοξενώντας ανεκτίμητους θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Το πρόγραμμα της έκθεσης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ θα συνοδεύεται από αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις και  στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος.

 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών