Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
04 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Καθημερινότητας και επικοινωνίας arrow ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  24 Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ

dipeue egnatia 1.jpgΤον Δήμο Σερρών επισκέφτηκαν οι πέντε Πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κομοτηνής, και  Κοζάνης στις 20 και 21 Μαΐου 2016, ενόψει και της Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια.

Είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των Προέδρων των έξι  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Με την πρώτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο του 2015 και με την δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στην Βέροια ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με το διακριτό όνομα «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού». Η συνεργασία αυτή εδραιώνεται και με σταθερά βήματα προχώρησε στην τρίτη συνάντηση στις Σέρρες και  αποφασίστηκε η τέταρτη συνάντηση  στα Ιωάννινα τον μήνα Σεπτέμβριο όπου θα οριστικοποιηθεί και το τελικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σαν από κοινού δράσεις για την θεατρική περίοδο Σεπτέμβριο 2016 - Ιούνιος 2017.
dipeue egnatia.jpg
Την πρώτη  ημέρα της επίσκεψης Παρασκευή  20/5 η Πρόεδρος  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ξενάγησε τους φιλοξενούμενους Προέδρους και τους δημοσιογράφους οι οποίοι συνόδευαν τους Προέδρους των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από τις αντίστοιχες πόλεις, σε αξιοθέατα της πόλης των Σερρών όπως ο Αη Γιάννης, η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, Ακρόπολη των Σερρών- Κουλάς .

Επίσης επισκέφτηκαν τα Μουσεία Τζιντιρλή τζαμί και «Μπεζεστένι Σερρών» στέγη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών όπου η υποδοχή έγινε από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών κα Μάλαμα Πηνελόπη. Το απόγευμα παρακολούθησαν την πανηγυρική έναρξη της Πανεπιστημιάδας με το συγκρότημα κρουστών και την πρώτη θεατρική παράσταση.

Την δεύτερη ημέρα Σάββατο 21/5, συναντήθηκαν και  συζήτησαν την επικείμενη μελλοντική συνεργασίας μεταξύ τους, καταθέτοντας προτάσεις και θέτοντας στόχους.

Τα θέματα που απασχόλησαν στην ημερήσια διάταξη την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης ήταν:

1ο η συγκρότηση Επιτελικής Εποπτικής Επιτροπής με αρμοδιότητα την λήψη αποφάσεων και τη χάραξη κατευθύνσεων  και η σύσταση της Συντονιστικής Εποπτικής Επιτροπής η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη εξειδίκευσης και παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία των  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού.

2ο θέμα ο τρόπος σύνταξης και λειτουργίας των εργασιών των επιτροπών και

3ο θέμα έγινε η κατάθεση προτάσεων και μεθόδων συνεργασίας και ο τρόπος υλοποίησης τους.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών μέσω των εκπροσώπων του, της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αντιμετωπίζουν θετικά την προκύπτουσα συνεργασία, μέσω της οποίας δύναται να προκύψουν μεγάλες θεατρικές παραγωγές, η διάχυση των καλών πρακτικών μεταξύ τους, η ένταξή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
dipeue egnatia 2.jpgdipeue egnatia 3.jpg














dipeue egnatia 4.jpgΕίναι γεγονός ότι η λειτουργία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ οφείλεται στην προαίρεση της εκάστοτε δημοτικής αρχής , λόγω της μεγάλης οικονομικής επιχορήγησης με την οποία τα χρηματοδοτεί. Πρώτο μέλημά μας είναι η διεκδίκηση μεγαλύτερης χρηματοδότησης από το Κράτος, για να συνεχίσουν να προσφέρουν πολιτισμό και δημιουργικότητα στις τοπικές κοινωνίες, να απασχολούν και να αναδεικνύουν το ντόπιο καλλιτεχνικό  δυναμικό, να ενισχύουν την αποκέντρωση ενδυναμώνοντας την περιφέρεια με προσφορά εργασίας.

Στη συνέχεια τους Προέδρους των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ υποδέχθηκε  στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος δήλωσε υποστηρικτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας τους.

  Από το Γραφείο Τύπου
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών