Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
12 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Σέρρες 25 Νοεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014
- ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
18 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ
-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 28 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΕΘΕΣΕ
ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

26-11-15 foto logo.jpgΠαρουσιάσθηκε από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής έτους 2014, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2014, στο δημοτικό θέατρο ''ΑΣΤΕΡΙΑ'', σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Κατά το έτος 2014 στο Δήμο Σερρών ήταν σε εξέλιξη, έργα προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, ενώ η Δημοτική Αρχή διεκδικεί μέσω προγραμμάτων την χρηματοδότηση προτάσεων ύψους 28 εκ ευρώ που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας.

''Η δημοτική αρχή συνεχίζει να δουλεύει σκληρά με συνέπεια, ειλικρίνεια, πείσμα και αποτελεσματικότητα, για ένα Δήμο σύγχρονο, δυναμικό με κοινωνικό πρόσωπο'', τόνισε ο κ. Αγγελίδης.

Ο Δήμαρχος Σερρών ξεκινώντας τον απολογισμό του επεσήμανε ότι η λογοδοσία του έτους 2014 παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία. Περιλαμβάνει οκτώ μήνες από την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία, που άρχιζε 01-01-2011 και έληγε 31-08-2014 η οποία και κρίθηκε στις εκλογές του Μαΐου 2014 και επίσης τέσσερις μήνες από τη νέα δημαρχιακή θητεία, η οποία άρχισε την 01-09-2014. Ο κ. Αγγελίδης εστιάζοντας στο τετράμηνο της νέας δημαρχιακής θητείας από 01-09-2014 έως 31-12-2014, αναφέρθηκε στις ενέργειες και δράσεις που ξεκίνησαν ή είναι σε εξέλιξη, σε σχέση με τις 16 προτεραιότητες που έθεσε προεκλογικά η παράταξή του για τη δημαρχιακή θητεία 2014-2019.

Συγκεκριμένα:

- Αναφέρθηκε σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. Ευρώ, των οποίων οι διαδικασίες ήταν σε εξέλιξη στο τέλος του 2014 όπως: οι βιοκλιματικές αναπλάσεις, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κολυμβητήριο - Γυμναστήριο - Δημαρχείο, στο 20ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία, η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σκουτάρεως - Μητρουσίου, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχής Σιγής.

- Υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή διεκδικεί χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων για προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ, που έχουν κατατεθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου 2011-2014.

- Υπογράμμισε το γεγονός ότι στο Δήμο Σερρών απονεμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος το Α' Βραβείο για την Περιβαλλοντική του επίδοση.

- Έκανε μνεία στην αποκατάσταση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου.

- Τόνισε ιδιαιτέρως την συμμετοχή του Δήμου στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, μέσω δράσεων όπως: κοινωνική κουζίνα, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικός λαχανόκηπος, κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, τηλεϊατρική - τηλεφροντίδα μέσω του κοινωνικού ολοκληρωμένου προγράμματος που στοχεύει στην στήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων (ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ κ.λ.π.), προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων, θέρμανση πισίνας του Ειδικού Σχολείου με χρήση ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου και τοποθέτηση καλύμματος στην πισίνα για να διατηρείται το νερό ζεστό, πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων στο Δήμο Σερρών, δέματα αγάπης σε άπορους δημότες και οικονομική ενίσχυση σε πολίτες λόγω ένδειας, συνέχιση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Βοήθεια στο σπίτι.

- Είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα χρέη προς την αγορά τέλος του 2014 μειώθηκαν πάνω από 70%.

- Επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε τέλος του 2014 η διαδικασία δημοπράτησης της κυκλοφοριακής μελέτης.

- Επίσης μέσω του προγράμματος SPORTS FOR ALL τέλος του 2014, τοποθετήθηκε εξοπλισμός πρώτων βοηθειών στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, στο κλειστό γυμναστήριο Ομόνοιας και στο Εθνικό Στάδιο. Τοποθετήθηκαν ανυψωτικά συστήματα για την αύξηση της προσβασιμότητας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Κολυμβητήριο, γυμναστήριο κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, και γυμναστήριο Ομόνοιας. Ολοκληρώθηκε μέσω του ίδιου προγράμματος η αποκατάσταση του τάπητα των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων.

Με χρήματα του Δήμου ολοκληρώθηκε το έργο της εγκατάστασης φυσικού αερίου στο Κολυμβητήριο και στο γυμναστήριο της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων και τα δυο αυτά κτίρια συνδέθηκαν και λειτουργούν με φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

- Τέλος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα των διαδικασιών για την ετοιμασία αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, σε συνεργασία Δήμου και Τεχνικού Επιμελητηρίου, για τη διαμόρφωση της πλατείας της δημοτικής αγοράς και γενικότερα της πλατείας εμπορίου και του κεντρικού πάρκου.

Για τα στρατόπεδα ενημέρωσε, ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της έγκρισης των γεωλογικών και πολεοδομικών μελετών, με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να περιέλθει η κυριότητα των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών. Επίσης σε συνεργασία Δήμου και Τεχνικού Επιμελητηρίου ετοιμάζεται η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί κατά την αξιοποίηση των κτιρίων των στρατοπέδων.

Από το Γραφείο Τύπου




 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών