Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
04 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow 17-11-15 Δ.Τ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ

17-11-15 Δ.Τ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                    Σέρρες 17 Νοεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ :
«Ο Δήμος Σερρών μπορεί να ανακτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο. Η αναμόρφωση της πλατείας Εμπορίου είναι η συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων για μια πόλη φιλική προς τους πολίτες»

Ο Δήμος Σερρών παρουσίασε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την αναμόρφωση της πλατείας Εμπορίου ,την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απένειμε τα τρία ισότιμα βραβεία των προτάσεων που διακρίθηκαν μεταξύ των 28 που υποβλήθηκαν προς την κριτική επιτροπή.Με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που προκηρύχτηκε και παρουσιάζονται σήμερα δημόσια τα αποτελέσματα του,ξεκινάει η επόμενη φάση , που είναι ο ανασχεδιασμός της συνολικής εικόνας της πλατείας Εμπορίου.Ήδη τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις για την δομή της αρχιτεκτονικής της πόλης, όπως οι αστικές αναπλάσεις, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός περιοχών, οι πεζοδρομήσεις, οι δεντροφυτεύσεις κ.α.Όλα αυτά δίνουν μια μικρή γεύση για την εικόνα, που είχε η δημοτική αρχή για το μέλλον της πόλης.Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο όραμα της δημοτικής αρχής για το Δήμο Σερρών λέγοντας ότι «Ο Δήμος Σερρών μπορεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο. Και αυτό οραματιζόμαστε στο Δήμο εγώ και οι συνεργάτες μου. Θέλουμε ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, φιλικό προς τους πολίτες, θελκτικό προς τους επισκέπτες. Ένα Δήμο που θα λειτουργεί και δεν θα φυτοζωεί απλά, που θα εκπέμπει θετική ενέργεια και θα προσελκύει τουρίστες με το σύγχρονο πρόσωπο που θα διαθέτει. »Να σημειώσουμε ότι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών που όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του Δήμου με τον αποδοτικότερο τρόπο.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη:

Κυρίες και κύριοι
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι
Η πόλη των Σερρών μπορεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο. Και αυτό οραματιζόμαστε στο Δήμο εγώ και οι συνεργάτες μου. Θέλουμε μία πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο, φιλική προς τους πολίτες, θελκτική προς τους επισκέπτες. Μια πόλη που θα λειτουργεί και δεν θα φυτοζωεί απλά. Μια πόλη που θα εκπέμπει θετική ενέργεια και θα προσελκύει τουρίστες με το σύγχρονο πρόσωπο που θα διαθέτει. Η αρχιτεκτονική αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο παράγοντα για την αναβάθμιση της. Το σύγχρονο λεξιλόγιο της και τα εργαλεία που διαθέτει είναι ικανά να μεταμορφώσουν μια πόλη. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν πολλά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις για δομή της αρχιτεκτονικής της πόλης. Οι αστικές αναπλάσεις, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός περιοχών, οι πεζοδρομήσεις, οι δενδροφυτεύσεις δίνουν μια μικρή γεύση για την εικόνα που έχουμε για το μέλλον της πόλης. Όμως με το πιο σύγχρονο και δημοκρατικότερο εργαλείο που θέσπισε το Υπουργείο για την υποχρεωτική προκήρυξη αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ιδεών για όλα τα σημαντικά έργα δημόσιου ενδιαφέροντος ξεκινάμε μία νέα φάση για τον σχεδιασμό της πόλης. Η πλατεία Εμπορίου είναι η αρχή μίας σειράς παρεμβάσεων που αποτελούν μία αλυσίδα που κάθε κρίκος είναι εξίσου σημαντικός για το σύνολο της πόλης.
Πρώτον
Τολμήσαμε και κατεδαφίσαμε το οικόπεδο της παλιάς δημοτικής αγοράς, προσφέροντας στην πόλη ένα ακόμα χώρο αναπνοής και πρασίνου και με αυτό το χειρισμό αυξήσαμε την επιφάνεια της πλατείας
Δεύτερον
Με τις αναπλάσεις βιοκλιματικού σχεδιασμού αναβαθμίζουμε υποβαθμισμένες γειτονικές περιοχές με την πλατεία, με σύγχρονο σχεδιασμό και υλικά.
Τρίτον
Με το αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που προκηρύξαμε και που σήμερα παρουσιάζουμε δημόσια τα αποτελέσματα του, ξεκινάμε την επόμενη φάση που είναι ο ανασχεδιασμός της συνολικής εικόνας της πλατείας Εμπορίου.
Τέταρτον
Ολοκληρώνεται το έργο της πεζοδρόμησης της Οδού Μεραρχίας.
Πέμπτον
Προετοιμάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με το ΤΕΕ και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για την προκήρυξη αντίστοιχου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για το κεντρικό πάρκο. Και οι κινήσεις μας εκεί είναι πολύπλευρες.
Αρωγοί στην όλη προσπάθεια ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με την Νομαρχιακή επιτροπή του και φυσικά τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Σερρών που όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του Δήμου με τον αποδοτικότερο τρόπο.

17-11-14 diagonismos arxit.JPG
 17-11-15 diagonismos arx.JPG
 17-11-15 diagonismos arx1.JPG  17-11-15 diagonismos arx2.JPG
 17-11-15 diagonismos arx3.JPG  17-11-15 diagonismos arx4.JPG
 17-11-15 diagonismos arx5.JPG  

Τελευταία ανανέωση (17.11.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών