Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
04 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow Απόφαση 7/2015 Τοπ. Κοιν. Χριστός

Απόφαση 7/2015 Τοπ. Κοιν. Χριστός Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ


Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
της αριθμ. 7/27-8-2015 συνεδρίασης του
Συμβουλίου ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Αριθ. Απόφασης : 07/2015

ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης περί επιβολής τέλους χρήσης δημοτικών ή κοινοτικών κτημάτων»

Στο Χριστός και στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών σήμερα την 27η του μήνα Αυγούστου 2015 ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 05:00 μ.μ. συνεδρίασε το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών ύστερα από την αριθμ. 29/21-8-2015 πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών, η οποία επιδόθηκε σε όλους τους Συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 και η οποία δημοσιεύτηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Γραφείου της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του Ν. 3852/2010, δεδομένου ότι σε σύνολο 3 Συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών ήταν 3 Σύμβουλοι, δηλαδή,



Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
  1. Μεταλλίδης Γεώργιος (Πρόεδρος)
  2. Πουλιάκας Χρήστος
  3. Αλεκτορίδης Κων/νος
Α Π Ο Ν Τ Ε Σ

Κανένας



Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η ειδική γραμματέας κ. Σερέτη Αικατερίνη του Νικολάου, υπάλληλος του Δήμου Σερρών, του κλάδου ΤΕ Οικονομικού - Λογιστικού με βαθμό Ε', για την τήρηση των πρακτικών.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο αριθμ. Πρωτ. 35199/24-7-2015 έγγραφο από το Τμήμα Προσόδων & Δημόσιας Περιουσίας του Δήμου Σερρών το οποίο έλεγε τα εξής : Λαμβάνοντας υπόψη το υπ' αριθμ. Πρωτ. 33506/14-7-2015 έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, βάσει του οποίου υπάρχουν καταπατημένες εκτάσεις, παρακαλούμε για τη λήψη απόφασης, περί επιβολής τέλους χρήσης δημοτικών ή κοινοτικών κτημάτων, βάσει της παρ. 1 του άρθρ. 19 του ΒΔ 24-9/20-10-1958, σε βάρος όλων όσων κάνουν χρήση των κτημάτων, προτείνοντας ανάλογα και τις τιμές για το ετήσιο τέλος, για αρδευόμενο αγροτεμάχιο, μη αρδευόμενο αγροτεμάχιο και για οικόπεδα.
Μετά την ανάγνωση του παραπάνω εγγράφου ο Πρόεδρος τόνισε πως πρέπει να γίνει από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έρευνα για να βρεθούν οι καταπατημένες εκτάσεις. Στις περιπτώσεις που είναι λίγα στρέμματα και δεν μπορεί να γίνει δημοπρασία να βεβαιωθούν από την αρμόδια υπηρεσία ώστε να πληρωθεί από τους αγρότες το ανάλογο τίμημα, για την νόμιμη εκμετάλλευση των αγροτεμαχίων. Στις περιπτώσεις που μπορεί να γίνει δημοπρασία να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.
Όσον αφορά την καταπάτηση κοινοτικών οικοπέδων καθώς και των περιφραγμένων ή δενδροφυτευμένων κοινοτικών αγροτεμαχίων ζητά την άμεση διοικητική αποβολή των καταπατητών.
Δεν προτείνει να επιβληθεί πρόστιμο στους καταπατητές διότι σε ορισμένες περιπτώσεις η καταπάτηση γίνεται και εν αγνοία τους. Να γίνει ενημέρωση στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Χριστός από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Τέλος προτείνει την τιμή των 14,00€ για όσους κάνουν χρήση μη αρδευόμενων αγροτεμαχίων και την τιμή των 40,00€ για όσους κάνουν χρήση αρδευόμενων αγροτεμαχίων.
Κατόπιν τούτου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών κάλεσε το Συμβούλιο ν' αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Χριστός του Δήμου Σερρών, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 84 παρ.1 του Ν. 3852/2010.



ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Πρότεινε την τιμή των 14,00€ για τα μη αρδευόμενα αγροτεμάχια και την τιμή των 40,00€ για τα αρδευόμενα αγροτεμάχια καθώς ζητά την ενημέρωση των αγροτών και την επίσπευση των νόμιμων διαδικασιών. Όσον αφορά την καταπάτηση κοινοτικών οικοπέδων καθώς και των περιφραγμένων ή δενδροφυτευμένων κοινοτικών αγροτεμαχίων ζητά την άμεση διοικητική αποβολή των καταπατητών. Και τέλος ομόφωνα συμφωνούν να μην επιβληθεί πρόστιμο στους καταπατητές διότι σε ορισμένες περιπτώσεις η καταπάτηση γίνεται και εν αγνοία τους.

Η παραπάνω απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 07/2015.
Ύστερα από τα παραπάνω, ο Πρόεδρος της συνεδρίασης κήρυξε τη λήξη αυτής.
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί.

Ο Πρόεδρος της                                                           Τα Μέλη

Τοπικής Κοινότητας Χριστός
          Δήμου Σερρών                                                                               Πουλιάκας Χρήστος
                                                                                                                   Αλεκτορίδης Κων/νος
        Μεταλλίδης Γεώργιος





















Τελευταία ανανέωση (12.01.16)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών