Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 06 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ για τις δράσεις της εκδήλωσης "Περιφερειακή ανάπτυξη και συμμετοχικότητα πολιτών 7-7-15

ΔΤ για τις δράσεις της εκδήλωσης "Περιφερειακή ανάπτυξη και συμμετοχικότητα πολιτών 7-7-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ                                                                                                          Σέρρες, 7 Ιουλίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ μέσα από τις δράσεις της εκδήλωσης "Περιφερειακή ανάπτυξη
και συμμετοχικότητα πολιτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης"


dsc_0037.jpgΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε την 1/7/2015 το διήμερο εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών και του Ομίλου Ουνέσκο Σερρών με τίτλο: «Περιφερειακή ανάπτυξη και συμμετοχικότητα πολιτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το οποίο έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια». Παρόλο τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, περισσότεροι από 170 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και 13 ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια δύο ημερών, εργαστήρια και ομιλίες και γνώρισαν πετυχημένες πρακτικές με θέμα την ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών αλλά και την ενθάρρυνση συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.
Ανάμεσα στους ομιλητές που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις διήμερες εκδηλώσεις ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Ομάδα Ευρώπη), του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Σερρών, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Θεσσαλονίκης Europe Direct, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, της Μακεδονικής Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και πολλοί ακόμα. Ιδιαίτερη στιγμή της διήμερης εκδήλωσης, αποτέλεσε η βράβευση των εθελοντών του ECOFESTIVAL (οι οποίοι ξεπερνούν τους 150) για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία και συνέχιση του θεσμού.
dsc_0052.jpg
Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι εταίροι από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Οχυρό Ρούπελ, να μάθουν την ιστορία της πόλης των Σερρών, μέσα από τη ματιά του τοπικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, αλλά και να ενημερωθούν για τις τουριστικές δυνατότητες του Νομού μας.
Ο Δήμος Σερρών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους ομιλητές και όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στην Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους τεχνικούς του ΔΗΠΕΘΕ για τη φιλοξενία και την αμέριστη τεχνική υποστήριξη.
Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Δημοκρατική Ιδιότητα και Συμμετοχή στις Δημοκρατικές Διαδικασίες και στα Κοινά» (DOCPIE) και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:
www.serres.gr
www.serresforunesco.org





Τελευταία ανανέωση (30.07.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών