Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
01 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Καθημερινότητας και επικοινωνίας arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ECO FESTIVAL_2015 3-6-15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ECO FESTIVAL_2015 3-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες 3 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Ε
CO FESTIVAL

Συνέντευξη τύπου παραχώρησ3-6-15 eco festival.jpgε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 με θέμα την ημερίδα για τις δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Σερρών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 10 π.μ στο (πρώην) στρατόπεδο Παπαλουκά.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2015 - ENERGY DAY 2015 <<ΕΝΕΡΓΩ - ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΔΙΕΚΔΙΚΩ>> και του ECOFESTIVAL.

Ο Δήμαρχος Σερρών, αφού κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη ημερίδα, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Σερρών, τονίζοντας ότι ο Δήμος Σερρών, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που παρείχαν κυρίως τα προγράμματα του ΕΣΠΑ στον τομέα της ενέργειας, προσπάθησε να εφαρμόσει δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής ΑΠΕ σε κτίρια που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα.
3-6-15 eco festival 5o dimotiko.jpg
Μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκαν ενεργειακές παρεμβάσεις στο 5ο Δημοτικό Σχολείο , όπως θα παρουσιαστούν στη συνέχεια.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν ενεργειακές παρεμβάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο .

Πραγματοποιούνται έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε τρία από τα πλέον ενεργοβόρα κτίρια του Δήμου, δηλαδή το Κλειστό Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το Δημαρχείο.

Στο Ειδικό Σχολείο Σερρών (ΕΕΕΕΚ) εγκαταστάθηκε αυτόνομο υβριδικό σύστημα θέρμανσης του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής με χρήση ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε ισοθερμικό κάλυμμα στην πισίνα, μειώνοντας τις απώλειες από τη θέρμανση του νερού κατά 40%.

Έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα σε τριάντα δύο (32) σχολικά κτίρια, ισχύος περίπου 300KW <<Οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών δεν περιορίζονται όμως μόνο στα κτίρια, αλλά συμβάλλοντας στην ευρωπαϊκή προσπάθεια αναστροφής του κλίματος, στρέφεται προς νέα μοντέλα ανάπτυξης, που βασίζονται σε σειρά ολοκληρωμένων επεμβάσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της δομής και λειτουργίας των πόλεων, στην προστασία και ανάδειξη των χώρων πρασίνου, σε βιοκλιματικές αναπλάσεις αστικών περιοχών , στη δημιουργία πρωτοπόρων οικονομιών μέσω Προτύπων Πράσινης Ανάπτυξης.

3-6-15 eco festival 1.jpgΣτόχος όλων αυτών είναι η εξυγίανση και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η εξασφάλιση ενεργειακής απόδοσης. >>, υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης αναφέρθηκε στο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου δημοτικού σχολείου Σερρών λέγοντας ότι είναι πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 601.000 περίπου.

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος η οποία οδηγεί και στην άνοδο της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου Δημοτικού Σχολείου είναι οι εξής:

Θερμομόνωση της στέγης και της εξωτερικής τοιχοποιίας ώστε να μειωθούν οι θερμικές απώλειες και να αυξηθεί η θερμοχωρητικότητα του κτηρίου.
3-6-15 eco festival 2.jpg
Αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα διπλού υαλοπίνακα διακένου 12mm, µε κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή εξασφαλίζοντας έτσι εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και καλύτερη ηχομόνωση.

Αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες φθορισμού και χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών ballast (ή αλλιώς στραγγαλιστικά πηνία) αντί των συμβατικών ηλεκτρομαγνητικών.

Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου φυσικού - τεχνητού φωτισμού (dimming). To σύστημα ρυθμίζει την ένταση του εσωτερικού φωτισμού ανάλογα με τον εξωτερικό, φυσικό φωτισμό, ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφος φωτισμός με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται σημαντικά ποσοστά ενέργειας.

Αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με γεωθερμική αντλία θερμότητας νερού - νερού (12 γεωεναλλάκτες).

Αντικατάσταση των παλαιών θερμαντικών σωμάτων με fan coils, δηλαδή μονάδες κλιματισμού που προσφέρουν το καλοκαίρι ψύξη και τον χειμώνα θέρμανση .

Από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία ανανέωση (25.09.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών