Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
08 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ Ψήφισμα για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην τράπεζα Ελλάδος 6-5-15

ΔΤ Ψήφισμα για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην τράπεζα Ελλάδος 6-5-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                       Σέρρες 6 Μαίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Προς
Τα Μ.Μ.Ε. Σερρών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 22-4-2015 και με την 280/2015 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την « Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
« ΨΗΦΙΣΜΑ
Με το παρόν ψήφισμα :
1) Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.
2) Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ., ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, γι΄ αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
3) Μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαίου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμοστούν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των Υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.
4) Δηλώνει αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που δίνεται, με σκοπό να ακυρωθεί το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.
5) Ο Δήμος Σερρών να αναλάβει σε τοπικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες με έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χασαπίδης Κων/νος, ψήφισε ΝΑΙ, επισημαίνοντας ότι είναι εναντίον των πολιτικών συμπερασμάτων που εμπεριέχονται στο ψήφισμα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καρύδας Νικόλαος, επικεφαλής της παράταξης "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", συμφωνεί με το ως άνω ψήφισμα, καταθέτοντας και τις παρακάτω επισημάνσεις:

- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη, στα ταμειακά διαθέσιμα των Δημόσιων Οργανισμών, όπως Νοσοκομεία, Δήμοι, Περιφέρειες, ΟΑΕΔ, κ.λ.π.
- Η Π.Ν.Π., είναι μια απαράδεκτη-προκλητική απόφαση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της, καθώς θα στερήσει από τον Δήμο τα χρήματα για να αντεπεξέλθει στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του λαού.
- Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον Σερραϊκό Λαό να στηρίξει μαζικά την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο στην κατεύθυνση της μη εφαρμογή της Π.Ν.Π.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιαννακίδης Δημήτριος, επικεφαλής της παράταξης "ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ", μειοψήφισε :

1) Καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.
2) Προτείνοντας να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.

Τελευταία ανανέωση (06.05.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών