Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 07 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ για Επίσκεψη του Προεδρου της ΔΕΥΑΣ στο Κάτω Μητρούση 11-3-15

ΔΤ για Επίσκεψη του Προεδρου της ΔΕΥΑΣ στο Κάτω Μητρούση 11-3-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                       
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                                       Τετάρτη 11/3/2015
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ ΣΤΟ Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ:

Η ΔΕΥΑΣ σας εξασφαλίζει υγιεινό νερό για 20 χρόνια.....

«Πάρτε αυτό το εμφιαλωμένο νερό από το τραπέζι, δεν θα ξαναχρειαστεί».

11-3-15 img_0450.jpgΟ Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Κώστας Χασαπίδης ζήτησε να απομακρυνθεί το μπουκάλι υπενθυμίζοντας ότι «το Κ. Μητρούση από την 12η Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους και για τουλάχιστον ένα χρόνο έχει καθαρό, υγιεινό νερό χάρη στα νέα φίλτρα που τοποθέτησε η Υπηρεσία στο διυλιστήριο της Κοινότητας».

Ο Κώστας Χασαπίδης συνάντησε τους Μητρουσιώτες την Τρίτη το βράδυ 10/02 στο Κέντρο Νεότητας του χωριού, μετά από αίτημα της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κας Ευαγγελίας Γκαϊντατζή, με στόχο να απαντήσει στα ερωτήματα τους πάνω στην ομόφωνη απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης τον περασμένο χρόνο για την οριστική λύση του προβλήματος του νερού.

Νηφάλια και με παιδαγωγικό τρόπο ο κ. Χασαπίδης εξήγησε γιατί «η τελική λύση που προέκρινε το ΔΣ είναι η καλύτερη και εξασφαλίζει υγιεινό νερό για τουλάχιστον 20 χρόνια». Λύση η οποία προέκυψε από μελέτη υδρογεωλογική και υδατικών πόρων για όλο το Δήμο Σερρών που έκανε η ΔΕΥΑΣ με σκοπό να εντάξει έργα στο ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, νέο ΕΣΠΑ) σε προγράμματα που θα ανοίξουν από το 2016.

«Είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γκρουπάρουμε έργα εάν θέλουμε να τα εντάξουμε. Έτσι Κ. Μητρούση, Προβατάς, Α. καμήλα και Μονοκλησσιά αντιμετωπίζονται ως μια ενότητα όσον αφορά τη υδροδότηση τους. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, ένας αγωγός συγκεντρώνει τα αποθέματα από τα τρία χωριά για το Κ. Μητρούση. 11-3-15 img_0448.jpgΑυτό το νερό επαρκεί. Σε δεύτερη θα γίνει μία νέα γεώτρηση κοντά στη Μονοκλησσιά (όπου υποδείξουν οι μελετητές) η οποία θα ενισχύσει όλα τα χωριά. Σε τρίτη φάση, θα κατασκευαστεί δεξαμενή χωρητικότητας 2000μ3 που καλύπτει όλη την ημερήσια κατανάλωση και των τεσσάρων χωριών.

«Τα παραπάνω έργα θα κοστίσουν 1.200.000 € περίπου» ενημέρωσε ο Πρόεδρος και υπογράμμισε ότι «η πρώτη φάση του έργου, η ενοποίηση του δικτύου των τεσσάρων χωριών με στόχο την υδροδότηση του Κ. Μητρούση θα γίνει και με τα χρήματα της ΔΕΥΑΣ αν χρειαστεί».

Ο Κώστας Χασαπίδης απέρριψε όλες τις εναλλακτικές για την υδροδότηση της Κοινότητας αναφέροντας ότι «έγινε έλεγχος της κάθε μιας», επικαλούμενος πάντα τις θέσεις των ειδικών και σημειώνοντας ότι εξετάστηκαν οι παράμετροι που έχουν να κάνουν με τα κριτήρια των διεθνών έργων.

Ο Αντίλογος

Νερό από τις Σέρρες ζητούν οι Μητρουσιώτες, αν και ο κ. Χασαπίδης τους εξήγησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση 22.000 Σερραίοι θα μείνουν χωρίς νερό και αυτό γιατί πιστεύουν, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, ότι και στη Μονοκλησσιά θα μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας από την υπεράντληση και .....τον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου. Και είναι ανένδοτοι! Νερό μόνο από ψηλά ....

Παρά τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις η συζήτηση έγινε πολιτισμένα και συμμετείχαν και πολλοί νέοι άνθρωποι. Αρκετές ήταν και γυναίκες.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κάλεσε τους «πιο ζωηρούς» να έλθουν σύσσωμοι στα γραφεία της Επιχείρησης για ενημέρωση από τους ειδικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, πρόταση που απέρριψε το ακροατήριο λέγοντας ότι δεν έχουν να μάθουν τίποτε παραπάνω και ότι ο κύβος ερρίφθη ως φαίνεται.

Είναι προφανές ότι πλέον το πρόβλημα βρίσκεται στην σφαίρα της ψυχολογίας του φόβου. Μένει να δούμε πως αυτός θα ξεριζωθεί.

Τη συνάντηση παρακολούθησε και ο Ευριπίδης Αμανατίδης Πρόεδρος της Άνω Καμήλας που είναι ο επόμενος σταθμός της ενημέρωσης από τον Κώστα Χασαπίδη για την Ενοποίηση του δικτύου Ύδρευσης των τεσσάρων χωριών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία ανανέωση (12.03.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών