Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Γ΄Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 21-10-13

ΔΤ Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Γ΄Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 21-10-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 21 Οκτωβρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

sinedrio5.jpg  
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στις 20:30,  οι  εργασίες  του τριήμερου Γ΄  Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Οι Σέρρες και η περιοχή τους 100, χρόνια από την απελευθέρωση 1913-2013». Πραγματοποιήθηκαν 34 συνολικά ανακοινώσεις από 43 εισηγητές,  κατανεμημένες  σε επτά συνεδρίες:

·        Οι άνθρωποι και ο τόπος
·        Ιστορία πολιτική-οικονομική-κοινωνική
·        Μεσοπολεμικά χρόνια και πρόσφυγες
·        Παγκόσμιος πόλεμος-εμφύλιος
·        Διαχρονικές προσεγγίσεις και σύγχρονες προοπτικές
·        Διασυνοριακές Σχέσεις
·        Αστικός χώρος. Αρχιτεκτονικά μνημεία-Δημόσια έργα.

Μετά το τέλος των ανακοινώσεων, η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κα Ξανθοπούλου Άρτεμη και το μέλος κα Γερόλυμπου Αλέκα, κλείνοντας το συνέδριο, έκαναν μια σύντομη ανασκόπηση των όσων ακούστηκαν από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια των συνεδριών, διατυπώνοντας και ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα.

Ειδικότερα, επεσήμαναν  την ποικιλία της θεματολογίας και την αρτιότητα των ανακοινώσεων, με τις οποίες αποκαλύφθηκαν σημαντικές πτυχές της νεότερης σερραϊκής ιστορίας. Ακόμη, σημείωσαν  τη συσχέτιση και συνέχεια που παρατηρήθηκε σε αρκετές από τις ανακοινώσεις με τις αντίστοιχες έρευνες και ανακοινώσεις του προηγούμενου Β΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του 2006, στοιχείο απαραίτητο για την πληρέστερη ανάδειξη και τεκμηρίωση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Επίσης, αναφέρθηκαν στη προέλευση των ομιλητών από ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς και του εξωτερικού.

Συμβολική και σημειολογική θεωρείται -στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου- και η ανακοίνωση από τον Διευθυντή του «Ιδρύματος Κ. Καραμανλής» και ακαδημαϊκό κ. Σβολόπουλο Κωνσταντίνο, για το πρόσωπο του Σερραίου πολιτικού  άνδρα, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος δέσποσε για δεκαετίας, κατά τη διάρκεια της νεότερης ιστορίας, στην πολιτική σκηνή των Σερρών και ολόκληρης της χώρας. Την ανακοίνωσή του παρακολούθησε ως εκπρόσωπος του παραπάνω Ιδρύματος και  ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Αχιλλέας Καραμανλής.

Η Αντιπρόεδρος της Ο.Ε. κα Μπιτζίδου Σοφία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης του Συνεδρίου και κυρίως τα μέλη της Επιστημονικής  Επιτροπής και τους ομιλητές για τη συνεισφορά τους στην επιτυχημένη πραγματοποίησή του. Όλοι τους φωτογραφήθηκαν επί της σκηνής του θεάτρου σε ανάμνηση της συνεδριακής συνεργασίας τους.

Αυτό που απομένει τώρα  είναι η συγκέντρωση των ολοκληρωμένων γραπτών κειμένων των ανακοινώσεων για την έγκαιρη έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου. 
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών