Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 07 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης arrow ΔΤ Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 18-10-13

ΔΤ Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 18-10-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες   18 Οκτωβρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης των εργασιών του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο:  « Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση 1913- 2013».

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, 6-8:30μμ) με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης των εργασιών του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο:  « Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση 1913- 2013».
sinedrio1.jpg
Την κήρυξη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τέλεσε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού των συνέδρων, ο κύριος Υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών για την διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου και παράλληλα εκδήλωσε την ικανοποίηση του επειδή έλκει την καταγωγή του από τις Σέρρες και ως εκ τούτου παρίσταται στο Συνέδριο με ιδιαίτερα συναισθήματα.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κκ. Θεολόγου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ.  Ιωάννης Μωυσιάδης.
sinedrio.jpg
Στους κυρίους Υπουργό και Περιφερειάρχη προσφέρθηκαν τα δίτομα πρακτικά - σε έντυπη και ψηφιακή μορφή - του προηγούμενου Β' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου (2006) καθώς και αναμνηστικό του φετινού επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων.

sinedrio2.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, χαιρετίζοντας την έναρξη του Συνεδρίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση του εν λόγω Συνεδρίου και ευχαρίστησε όλους όσους εργαστήκαν γι' αυτό, ιδίως τα μέλη της  Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε  στους Χορηγούς: Την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, την εταιρεία Τηλεθέρμανσης και τα τοπικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της τελετής που αφορούσε στο Γ' Διεθνές Συνέδριο, έγινε και η επίσημη ανακοίνωση την πορισμάτων και η έκδοση των πρακτικών του προηγούμενου Β' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2006. Την παρουσίαση των πορισμάτων του έκαναν οι καθηγήτριες του ΑΠΘ κυρίες Άρτεμις Ξανθοπούλου - Κυριακού και Αλέκα Γερόλυμπου.




Η τελετή έκλεισε με εκκλησιαστικούς ύμνους στην Ελληνική και Σλαβενική γλώσσα, σsinedrio4.jpgε από κοινού εμφάνιση, από τις χορωδίες Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσάκης» και «Νεόφυτος ο Ρηλιώτης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νευροκοπίου Βουλγαρίας, υπό την Διεύθυνση του χοροδιδασκάλου Ιωάννη Παπαχρόνη.

Την παρουσίαση της όλης τελετης έκανε η δημοσιογράφος κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.

Για τους ομιλητές του Συνεδρίου και τους συντελεστές της Οργάνωσής του, δόθηκε στη συνέχεια δεξίωση στο Ξενοδοχείο «Philippos Henia».

Από το Γραφείο Τύπου
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών