Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 03 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Αγροτικής, Κτηνοτροφικής Παραγωγής & Αλιείας arrow ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες  30 Απριλίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ
ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


 

ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ 

Ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει ότι, σε εφαρμογή του Ν. 2939/2001 και της ΚΥΑ 36259/1757/Ε103 (ΦΕΚ 1312/Β/24.08.2010) «Μέτρα, όροι και πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ)» προκειμένου να διαχειριστεί τόσο τα ογκώδη μη επικίνδυνα απόβλητα όπως στρώματα, έπιπλα, ξύλα κ.ά. που εγκαταλείπουν οι δημότες αλλά και τα  απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) ή κοινώς «μπάζα» από τα έργα που εκτελεί αποκλειστικά και μόνο με αυτεπιστασίας, έχει συνάψει σύμβαση με ιδιώτη διαχειριστή ο οποίος διαθέτει κατάλληλα αδειοδοτημένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Ογκωδών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), ενώ είναι και ο μοναδικός συνεργάτης του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης για την Π.Ε. Σερρών. Πρόκειται για την εταιρεία του Σιμόπουλου Κων/νου που εδρεύει στο Νέο  Σκοπό.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ενημερώνουμε για άλλη μια φορά ότι:

Ο Δήμος Σερρών δε δέχεται απόβλητα εκσκαφών κατασκευών κατεδαφίσεων «μπάζα» από ιδιωτικά ή δημόσια έργα.

Οι ιδιώτες ή εργολάβοι ιδιωτικών και δημόσιων έργων πρέπει να οδηγούν προς επεξεργασία και αξιοποίηση τα συγκεκριμένα απόβλητα σε χώρους αποκλειστικά αδειοδοτημένους για το σκοπό ατό, διατηρώντας αντίγραφα των παραστατικών διάθεσης.

Η απόρριψη τους στο περιβάλλον απαγορεύεται ρητά και επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία.

Τα ογκώδη μη επικίνδυνα απόβλητα (στρώματα, καναπέδες, ξύλα κ.ά) πρέπει οι δημότες πριν τα τοποθετήσουν στα πεζοδρόμια να ενημερώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2321 0 36170 ώστε να προγραμματιστεί η συλλογή τους.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη  μπαζών και ογκωδών αποβλήτων σε ρέματα, δάση και άλλες περιοχές γιατί προστασία της ανθρώπινης υγείας, του φυσικού περιβάλλοντος και της αισθητικής είναι υπόθεση όλων μας.

Από το Γραφείο Τύπου
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών