Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 03 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ για Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση 2014 12-9-14

ΔΤ για Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση 2014 12-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 12 Σεπτεμβρίου 2014
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση 2014

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
Αγγελιοφόροι του καλού οι λάτρεις της παράδοσης

Δελτίο Τύπου

«Εκατοντάδες νέες και νέοι συμμετέχου12-9-14 xoreytiki 1.jpgν και συνενώνονται σε μία γιορτή αφιερωμένη στη ελληνική παράδοση, η οποία με το εύρος και το πλούτο των εκφάνσεών της αναδεικνύεται σε όπλο αντίστασης κατά της επιχειρούμενης κατεδάφισης των πάντων».   

Τα παραπάνω τονίζει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης 2014, στην οποία εκτός των οικείων συμμετέχουν και πολιτιστικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η εφετινή Χορευτική Συνάντηση, την διοργάνωση και την επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 11-12-13 και 14 του τρέχοντα μήνα Σεπτεμβρίου.
12-9-14 xoreytiki 2.jpg
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και όμιλοι της παράδοσης όλου του Δήμου έχουν απευθύνει πρόσκληση σε αντίστοιχα φιλικά σχήματα πολιτισμού άλλων πόλεων, οι χορευτικές ομάδες των οποίων θα εμφανισθούν σε σειρά προγραμματισθέντων εκδηλώσεων στο θερινό θεατράκι του Δήμου και στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών.

Να σημειωθεί ότι ορισμένες αποστολές παιδιών από άλλες πόλεις θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Δήμου στο θέρετρο της Χρυσοπηγής.

Ο Δήμαρχος   

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης, χαιρετίζοντας τα μέλη των πολιτιστικών φορέων κατά την έναρξη της διοργάνωσης επισήμανε με νόημα:
12-9-14 xoreytiki.jpg
«Στην εποχή της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε κι ενώ οι πανανθρώπινες αξίες αμφισβητούνται, ο πολιτισμός αποτελεί  πραγματικό αντίδοτο στο δηλητήριο της επιχειρούμενης παγκόσμιας ομογενοποίησης.

Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει ακόμη μία φορά την Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση και φιλοξενεί παιδιά απ' άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία μετέχουν ως μέλη χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών σχημάτων που προσκλήθηκαν από τους σερραϊκούς συλλόγους κι ομίλους.

Εκατοντάδες νέες και νέοι συμμετέχουν και συνενώνονται σε μία γιορτή αφιερωμένη στη ελληνική παράδοση, η οποία με το εύρος και το πλούτο των εκφάνσεών της αναδεικνύεται σε όπλο αντίστασης κατά της επιχειρούμενης κατεδάφισης των πάντων.   

Φιλοξενούμε τα παιδιά, στη διάρκεια ενός θεσμού που έχει καταστεί σπουδαίος και από τους πιο αγαπημένους των ανθρώπων που υπηρετούν την παράδοση και την λαογραφία.

Κι αυτό είναι το σπουδαίο στην περίπτωση...  Οι φορείς, οι λάτρεις της παράδοσης του τόπου μας αποδεικνύονται θεματοφύλακες της πατρώας κληρονομιάς.

Η ευαισθητοποιημένη νεολαία πιασμένη χέρι-χέρι στον κύκλο κοινωνεί την κοινή παράδοση, ενώ με την μουσικοχορευτική μέθεξη που επιτυγχάνεται μεταβάλλονται σε αγγελιοφόρους του καλού κ' αγαθού σε καιρούς αιματηρούς και πονηρούς.

Ως Δήμαρχος Σερρών κι εκ μέρους του σερραϊκού λαού καλωσορίζω όλα τα παιδιά και τους υπηρέτες της παράδοσης και του πολιτισμού κι εύχομαι ακόμη μία χρονιά η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση να είναι επιτυχής».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου     

 

Τελευταία ανανέωση (07.01.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών