Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 25 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Συγχρηματοδοτούμενα Έργα arrow Κ.Π. Interreg arrow Motocross


Warning: opendir(D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs/files//images/sygxrimatodotoumena_erga/interreg/motocross) [function.opendir]: failed to open dir: No error in D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs\mambots\content\plugin_jw_sig.php on line 59

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs\mambots\content\plugin_jw_sig.php on line 79

Warning: array_multisort() [function.array-multisort]: Argument #1 is expected to be an array or a sort flag in D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs\mambots\content\plugin_jw_sig.php on line 84
Motocross Εκτύπωση
interreg 3




ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑΣ MOTOCROSS ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Το έργο αφορά στη δημιουργία πίστας motocross και παράλληλων υποδομών στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών με παράλληλη διοργάνωση αγώνων σε Ελλάδα και Βουλγαρία (ενός στις Σέρρες και ενός στη Βουλγαρία). Σκοπός του έργου ήταν ο εμπλουτισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ροές επισκεπτών και να αναπτυχθεί μία μονιμότερη συνεργασία μεταξύ φορέων, αθλητών και κατοίκων των δύο χωρών. Συγκεκριμένα το έργο, που εντάχθηκε στην κοινοτική πρωτοβουλία INTERREG, αποτελείται από τρία (3) επιμέρους υποέργα στα πλαίσια των οποίων υλοποήθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες ανά υποέργο:


Υποέργο 1: Κατασκευή πίστας Motocross διεθνών προδιαγραφών και Κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης και υποστήριξης αγωνιζομένων και θεατών στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Ο σχεδιασμός της πίστας Moto Cross, εντάχθηκε στον ενιαίο χώρο που έχει θεσμοθετηθεί από το Δήμο Σερρών και είναι αφιερωμένος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο χώρος είναι χωροθετημένος νότια της περιαστικής οδού της πόλης των Σερρών Η πλησιέστερη πόλη προς την πίστα είναι η πόλη των Σερρών, το κέντρο της οποίας (πλατεία Ελευθερίας - Δημαρχείο) απέχει 4000 μ. περίπου. Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών απέχει 7000 μ από την πίστα motocross, η δε πρόσβαση είναι ταχύτατη μέσω της περιαστικής οδού ταχείας κυκλοφορίας. Η πίστα απέχει περίπου 80 Km από τη Θεσ/νίκη και 100Km περίπου από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσ/νίκης.

Η χωροθέτηση της πίστας είναι εντός του χώρου του αυτοκινητοδρομίου Σερρών, ώστε να χρησιμοποιούνται από κοινού κάποια έργα υποδομής, μέτρα προστασίας χρηστών και περιβάλλοντος, όπως τα paddocks και η μεγαφωνική εγκατάσταση σε αυτά, οι λουτήρες ατομικής υγιεινής και τα WC αγωνιζομένων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το εξοπλισμένο ιατρείο, ο χώρος στάθμευσης οχημάτων, το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης ομβρίων, η προστασία του χώρου με την υπάρχουσα περίφραξη και το ανάλογο προσωπικό.

Το μήκος της πίστας ανέρχεται σε 1762,50μ και πλάτος διαδρομής 8,00 μ ενώ πρόσθετα θα υπάρχει λωρίδα εδάφους 0,50 μ δεξιά και αριστερά της στέψης, οπότε θεωρητικά το πλάτος της διαδρομής θα είναι 9,00 μ.. Τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για τη κατασκευή της πίστας και ειδικά της τελευταίας στρώσης των 0,40 μ. είναι από επιλεγμένο χώμα (χωρίς πέτρες).

Επίσης, στα πλαίσια του υποέργου κατασκευάσθηκε υπαίθριος χώρος στάθμευσης και υποστήριξης αγωνιζομένων και θεατών σε χώρο του αυτοκινητοδρομίου Σερρών συνολικής έκτασης 7656 τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος βρίσκεται βόρεια των κεντρικών κερκίδων και δυτικά του χώρου της ΛΑΜΣ. Συγκεκριμένα θα κατασκευάσθηκε χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 130 αυτοκινήτων, 14 ημιφορτηγών ή μικρών φορτηγών, 14 φορτηγών μεγάλων και 200 μοτοσικλετών.

Τέλος, δημιουργήθηκαν χώροι υποστήριξης αγωνιζομένων στους οποίους υπάρχουν πολλαπλές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Τέλος τοποθέτηθηκαν φωτιστικά 9 μέτρων ύψους για την φωταγώγηση του χώρου κατά τις νυκτερινές ώρες.


Υποέργο 2 : Προμήθεια εξοπλισμού για την διεξαγωγή των αγώνων

Το παρόν υποέργο αφορά την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διεξαγωγή των αγώνων motocross. Συγκεκριμένα αφορά τη προμήθεια:
  • 3 Φορητών Η/Υ LG
  • 3 Οθονών LCD
  • 1 Ηλεκτρουδραυλική μπάρα εκκίνησης
  • 136 Προσωπικών αναμεταδοτών χρόνου (Personal Transpoder)
  • 5 ληπτών σήματος διέλευσης (Decoder)
  • 3 Διπλών χρονόμετρων με ενσωματωμένο σύστημα εκτύπωσης
  • 5 Φωτοκυττάρων χρονομέτρησης
Υποέργο 3 : Διοργάνωση αγώνων σε Ελλάδα - Βουλγαρία και προώθηση και προβολή αυτών

Το παρόν υποέργο αφορά τη διοργάνωση ενός Ελληνοβουλγαρικού αγώνα στις Σέρρες και ενός στη Βουλγαρία και την προβολή των συγκεκριμένων αγώνων. Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στις Σέρρες θα είναι διήμερος και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2008. Για τις ανάγκες του αγώνα στην Ελλάδα απαιτείται η μετακίνηση και φιλοξενία 40 αθλητών από τη Βουλγαρία καθώς και 8 μελών - κριτών - λοιπού υποστηρικτικού προσώπου. Αντίστοιχα ο αγώνας στη Βουλγαρία εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2008 και για τις ανάγκες του θα απαιτηθεί η μετακίνηση 40 περίπου μελών της ΛΑΜΣ. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου υποέργου θα χρηματοδοτηθεί μόνο η προβολή των αγώνων η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή ειδικού εντύπου με αναφορές στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και την πίστα του Blagoeevgrad.

Επίσης για τις ανάγκες του αγώνα θα παραχθούν:
  • Αφίσες
  • Προσκλήσεις
  • Κάρτες
  • Καταχωρήσεις σε ειδικά περιοδικά


Τελευταία ανανέωση (04.03.09)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών