Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
04 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ για πρόγραμμα ENCLOSE 9-5-2014

ΔΤ για πρόγραμμα ENCLOSE 9-5-2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                               Σέρρες  9 Μαΐου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                      
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο τύπου

Σήμερα, ο Δήμος Σερρών σας καλεί να ανακαλύψετε και να αξιοποιήσετε τις νέες υποδομές που υπάρχουν για τον αστικό εφοδιασμό στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του έργου ENCLOSE.

9-5-2014 6.jpgΤο αντικείμενο του έργου αυτού, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, είναι η βελτίωση των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις μεταφορές.

Απευθυνόμαστε στον εμπορικό κόσμο και σε όλους τους Σερραίους πολίτες και παρουσιάζουμε τους χώρους φορτοεκφόρτωσης της ευρύτερης κεντρικής περιοχής, ώστε να τους γνωρίσουν και τους σέβονται με σκοπό τη σωστή και ανεμπόδιστη λειτουργία τους.

Ειδικότερα, η σημερινή συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς αποσκοπεί στην από κοινού διερεύνηση των αναγκών των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, ώστε οι εμπορικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται καθημερινά στο κέντρο των Σερρών να συμβάλλουν τελικά στην ανάπτυξη της ευημερίας της πόλης μας και να μην την επιβαρύνουν. 9-5-2014 8.jpg

Μέσα από τη διαβούλευση και τη «ζύμωση» των φορέων θα δημιουργήσουμε συμμετοχικά έναν Κανονισμό Φορτοεκφόρτωσης κοινής αποδοχής,  στο πλαίσιο και ενός ευρύτερου Σχεδίου Βιώσιμων Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες, το οποίο εκπονείται από τον ανάδοχο σύμβουλο μας, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

Με αυτό το σκεπτικό, σήμερα ξεκινά και η διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για αστικές διανομές πιο περιβαλλοντικά φιλικές, μέσα από μια καμπάνια με διανομή ενημερωτικού υλικού και υπαίθρια προβολή των νέων μέτρων και του έργου γενικότερα.
9-5-2014 p1010400.jpg
Στις 12:00-14:00 πραγματοποιείται υπαίθρια ενημέρωση του κοινού στη συμβολή του πεζόδρομου Σκρα με Βασιλέως Βασιλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία στελεχών του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), προκειμένου να ενημερωθεί το σερραϊκό κοινό για τους νέους χώρους φορτοεκφόρτωσης μέσα από έναν πληροφοριακό χάρτη, τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από το έργο ENCLOSE.

Το επόμενο διάστημα, το  Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) θα αποτιμήσει τα μέτρα που εφαρμόζονται στην πόλη των Σερρών μέσω έρευνας ερωτηματολογίου και νέων κυκλοφοριακών μετρήσεων προκειμένου να συλλεχθούν χρήσιμα δεδομένα.

Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τις βιώσιμες αστικές εμπορευματικές μεταφορές και το πρόγραμμα ENCLOSE μέσα από την ιστοσελίδα του: www.enclose.eu και να συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθεια του Δήμου Σερρών για αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου, πιο εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών και  της ποιότητας ζωής όλων μας.

Σας ευχαριστώ!
9-5-2014 p1010386.jpg
9-5-2014 p1010387.jpg




















9-5-2014 7.jpg9-5-2014 p1010384.jpg
Τελευταία ανανέωση (07.01.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών