Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow Επιλογή προϊσταμένων Δήμου Σερρών 11-3-14

Επιλογή προϊσταμένων Δήμου Σερρών 11-3-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                  Σέρρες  11  Μαρτίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Επιλογή προϊσταμένων Δήμου Σερρών»

Μετά τη σχετική επιστολή ενημέρωσης μελών του συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου Σερρών προς τους υπάλληλους του Δήμου, αλλά και προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το έγγραφο-παρέμβαση του κ. Δημάρχου προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων, αναφέρουμε τα εξής:

Ο Δήμος Σερρών προέβη σε 2 προκηρύξεις για την κάλυψη-τοποθέτηση προϊσταμένων συνολικού αριθμού 44 θέσεων, εκ των οποίων σε επίπεδο Δ/νσης 7 και προϊσταμένων τμημάτων 37.

Ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων δια των απολύτως αντικειμενικών κριτηρίων με δεσμευτική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, εφαρμόσθηκε από τη Δημοτική Αρχή, η οποία μεταξύ των πρώτων μεγάλων Δήμων σε επίπεδο Ελλάδος εφάρμοσε τη διαδικασία αυτή, σε αντικατάσταση των τοποθετημένων μεταβατικά ως αναπληρωτών προϊσταμένων  μόνο με απόφαση Δημάρχου.

Η  συγκεκριμένη επιστολή  του κ. Δημάρχου προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για υποψήφιο θέσης προϊσταμένου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας η οποία εστάλη από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο, ήταν οφειλόμενη διοικητική ενέργεια εκ μέρους του, προκειμένου να απαντήσει προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να διαβιβάσει τις απόψεις του, επί αιτήσεως θεραπείας που υπέβαλε ο υπάλληλος του Δήμου κ. Βασίλειος  Πενολίδης.

       Να σημειώσουμε ότι το τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι υπηρεσία της δημοτικής και πολιτικής οργάνωσης του Δήμου, υπάγεται ιεραρχικά ως αυτοτελές τμήμα απευθείας στο Δήμαρχο, ως υπηρεσία εμπιστευτικού χαρακτήρα.

       Η Δημοτική Αρχή και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβουλίου έχει σταθεί αρωγός στα προβλήματα των υπαλλήλων και στις κατά καιρούς εμφανιζόμενες διαθεσιμότητες, αλλά και της μείωσης των εσόδων τους είτε με το κλείσιμο  του Δήμου είτε με εμπεριστατωμένες επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κατ' επέκταση των παροχών προς τους πολίτες.

     Η αντικειμενικά αδιαμφισβήτητη διαδικασία των επιλογών προϊσταμένων του Δήμου, δια των αντικειμενικών κριτηρίων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο  η οποία θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα επαινετή από όλους, διότι η Δημοτική Αρχή χωρίς προφάσεις και αναστολές προχώρησε γρήγορα σ΄ αυτή τη διαδικασία,   έτυχε δυστυχώς από ορισμένους αρνητικής κριτικής και κακόβουλων σχολιασμών.

    Αντί δηλαδή επιβράβευσης αυτής της προσπάθειας, σήμερα υποβολιμαίως  και εκ του πονηρού εμφανίζονται κάποιοι καλοθελητές, επικριτικά,  υποκρύπτοντας τα  πολιτικά και ταπεινά ελατήρια  από τα οποία υποκινούνται, να θέλουν να επισκιάσουν αυτήν την αξιοκρατική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής η οποία στην πράξη εφαρμόζει την αρχή της χρηστής διοίκησης που πρέπει να διέπει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

   Από το γραφείο τύπου

 


Τελευταία ανανέωση (11.03.14)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών