Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 03 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Απόφαση 40/2013 Δημ.Κοιν.Λευκώνα

Απόφαση 40/2013 Δημ.Κοιν.Λευκώνα Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΩΝΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
της αριθμ. 14/10-9-2013 έκτακτης συνεδρίασης του
Συμβουλίου  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και ενημέρωση των δημοτών για την άδεια εκμετάλλευσης δανειοθαλάμου αδρανών υλικών

Στο Λευκώνα και στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας  σήμερα την 10η    του μήνα Σεπτεμβρίου  ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 06:00 μ.μ. συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ύστερα από την αριθμ. 113/9-9-2013 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, η οποία επιδόθηκε σε όλους τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 88 & 89 του Ν. 3852/2010 "Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» και η οποία δημοσιεύτηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει  νόμιμη  απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του Ν. 3852/2010, δεδομένου ότι σε σύνολο 5 Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ήταν 4 Σύμβουλοι, δηλαδή,

                          Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
1.   Πολατίδου Γεσθημανή    (Πρόεδρος)
2.   Παυλίδης Χαρίτων
3.   Ανθυμιάδης Αλέξανδρος
4.   Πιτσαλίδου - Ζαγγελίδου Αικατερίνη
Α Π Ο Ν Τ Ε Σ
1.Γεωργιάδης Νικόλαος (Αντιπρόεδρος)




Η Πρόεδρος του Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου   της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών .

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο ειδικός γραμματέας κ. Θεοδωρίδης Θεόφιλος του Παύλου, με βαθμό Γ΄, του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

H Πρόεδρος του Συμβουλίου, προτού αρχίσει η συζήτηση επί του  θέματος που είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αυτής, για την οποία δεν τηρήθηκε η προϋπόθεση επίδοσης των προσκλήσεων, τρεις πλήρεις ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημέρα για την οποία ορίστηκε η συνεδρίαση, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, πρότεινε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών  να συζητήσει και να αποφασίσει εάν εγκρίνει να συζητηθεί το θέμα της ημερήσιας διάταξης σαν έκτακτο και κατεπείγον, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρο 88 του Ν. 3852/2010,αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους το θέμα χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσας σημασίας.

Στη συνέχεια θύμισε  στα μέλη του Συμβουλίου και τους δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών όλο το ιστορικό της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.». Ξεκινώντας με την αριθμ. Πρωτ. 53602/7-9-2012 αίτηση της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» στον Δήμο Σερρών. Αυτή ήταν η πρώτη αίτηση της εταιρείας, που αφορούσε   την χρήση αδρανών υλικών (απόληψη άμμου, αμμοχώματος, λίθου, χαλικιών, κροκάλων), μέσα στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα, με σκοπό την αποπεράτωση του έργου «Κάθετος άξονας 60 Εγνατίας οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας: Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαγκαδά και Στρυμονικό-Α/Κ Χριστού (60.1.1-60.1.2-60.2), το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «Έργο Εθνικής Σημασίας», εισηγήθηκε
  • να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, αδειοδότηση και περιβαλλοντική μελέτη για την υλοποίηση της απόληψης υλικών,
  • η τιμή του κυβικού, που θα καθοριστεί από την Οικονομική επιτροπή του Δήμου Σερρών, να είναι συμβατή με την τρέχουσα τιμή της αγοράς
  • να οριστεί συγκεκριμένη ποσότητα απόληψης υλικών, καταβολή του αντίτιμου από τον εν λόγω ανάδοχο του έργου και κατόπιν συνέχιση των εργασιών
  • επιστασία από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Σερρών
  • το αντίτιμο που θα καταβληθεί, με την περάτωση του συνόλου των εργασιών απόληψης υλικών, να διατεθεί για έργα κοινής ωφέλειας της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα.
  • επίσης στην σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών κατά την οποία θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα να καλεστεί η Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα όπως ρητά και κατηγορηματικά ορίζει ο ν. 3852/2010.

Συνεχίζοντας τους θύμισε ότι γνωμοδότησαν ομόφωνα θετικά  με βασικό κριτήριο ότι είναι έργο Εθνικής Σημασίας, και διατύπωσαν την παρακάτω θετική γνώμη προς το Δημοτικό Συμβούλιο   για την χρήση αδρανών υλικών (απόληψη άμμου, αμμοχώματος, λίθου, χαλικιών, κροκάλων), μέσα στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα, με σκοπό την αποπεράτωση του έργου «Κάθετος άξονας 60 Εγνατίας οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας: Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαγκαδά και Στρυμονικό-Α/Κ Χριστού (60.1.1-60.1.2-60.2), το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «Έργο Εθνικής Σημασίας»,   

Στην Συνεδρίαση με αριθμ. 14/12-6-2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών είχε αλλοιωθεί το αίτημα της εταιρείας, το οποίο διατυπώθηκε ως εξής : «Διατύπωση γνώμης σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση λατομείου εκμετάλλευσης αδρανών υλικών σε έκταση εμβαδού 77.040,13 τ.μ. του αγροκτήματος Βύσσιανης της Δ.Ε. Λευκώνα του Δήμου Σερρών της Π.Ε. Σερρών στην ΚΞ Τέρνα Α.Ε. - ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε.». Η λέξη λατομείο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και βεβαίως παραπέμπει σε άλλη μορφή εκμετάλλευσης υλικών οπότε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αρνητικά.  Συνεχίζοντας η Πρόεδρος είπε  ότι ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Έργων, κ. Μυστακίδης Παύλος άφησε αιχμές για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα λέγοντας επί λέξει τα εξής : «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΕΓΕΚ επαναλαμβάνω. Λοιπόν, αυτοί ζήτησαν, αυτή η εταιρεία ζητάει με έγγραφη αίτηση που έχει κάνει, πρώτα, και δεν ξέρω γιατί έκανε πρώτα το Τοπικό Συμβούλιο του Λευκώνα και στη συνέχεια ήρθε στο Δήμο....» και βεβαίως άστοχο διότι από όλη την αλληλογραφία προκύπτει ότι η αίτηση προς τον Δήμο Σερρών προηγήθηκε.

Στις 21/6/2013 με το αριθμ. πρωτ. 36970 έγγραφό της Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ζητά εκ νέου γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα.

Το Συμβούλιο της Δ.Κ. Λευκώνα συνεδρίαση  στις 8-7-2013  και συζητήθηκε εκ νέου το θέμα «Άδεια εκμετάλλευσης δανειοθαλάμου αδρανών υλικών» μετά από  την αριθμ. πρωτ. 740/ΚΞ5129/ΚΙ στις 19/6/2013 αίτηση της Κοινοπραξίας Τέρνα Α.Ε. -ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε. αιτούνται την  «Παραχώρηση χώρου για την δημιουργία δανειοθαλάμου στη θέση «Αγρόκτημα Βύσσιανης» Τ.Κ. Λευκώνα» για το έργο «Κάθετος άξονας 60 Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας : Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά και Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού (60.1.1-60.1.2660.2.2). Έναντι των 77.040,13 τ.μ ζητούν 40,167 στρ.

Τόνισε  ότι απ΄ όλα τα παραπάνω προκύπτει η αναξιοπιστία της Κοινοπραξίας και η προχειρότητα από την μεριά της Δημοτικής Αρχής  με αποτέλεσμα να θιγούν συμφέροντα της Δ. Κ. Λευκώνα, δηλαδή θα δώσουμε υλικά της γης μας χωρίς να πάρουμε το αντίτιμο. Έτσι λοιπόν  το Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά  προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών για την «Παραχώρηση χώρου για δημιουργία δανειοθαλάμου στη θέση «Αγρόκτημα   Βύσσιανης» Τ.Κ.Λευκώνα».

Η συγκεκριμένη περιοχή από την οποία αιτούνται για δημιουργία δανειοθαλάμου είναι λειτουργούσα κτηνοτροφική ζώνη, θεσμοθετημένη, με παραχωρήσεις γηπέδων από τον πρώην Δήμο Λευκώνα όπως επίσης υπάρχουν και ιδιοκτησίες αγροτεμαχίων τα οποία καλλιεργούνται. Όπως προκύπτει λοιπόν οι δράσεις είναι ασύμβατες μεταξύ τους και επιπλέον τίθενται σε μεγάλο κίνδυνο περιουσίες κατοικοδημοτών του Λευκώνα.

Η φυτοτεχνική αποκατάσταση δανειοθαλάμου, όπως περιγράφεται στην τελευταία μελέτη της εταιρείας, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί γιατί όπως αναφέρθηκε παραπάνω υπάρχει ελεύθερη διέλευση ζώων και θα χρειαστούν ιδιαίτερες υποδομές όπως περιφράξεις. Βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως θα χρειαστούν υποδομές για μεταφορά νερού.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος είπε ότι παραμένουμε αρνητικοί και ενημέρωσε τους Συμβούλους και τους παραβρισκόμενους δημότες ότι το θέμα επανέρχεται στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/9/2013.

Προέκυψε διάλογος με τους δημότες, συζητήθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήματα των δημοτών καταλήγοντας και πάλι στην ίδια αρνητική θέση.

Η παραπάνω απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό  40/2013.

Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί.         
 
Η Πρόεδρος   της
Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα

Πολατίδου Γεσθημανή
Τα μέλη
Ανθυμιάδης Αλέξανδρος
Παυλίδης Χαρίτων
Πιτσαλίδου Ζαγγελίδου Αικατερίνη
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών