Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 16-12-13

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 16-12-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 16 Δεκεμβρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ»
ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ   ΣΧΟΛΕΙΩΝ

16-12-13 srtatopeda.jpg«Η παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών αποτελεί τη μεγάλη προοπτική για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στα στρατόπεδα Εμ. Παπά και Παπαλουκά με μαθητές δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

Η επίσκεψη αυτή στα στρατόπεδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ενδιαφέρον των μαθητών της τρίτης τάξης του 1ο Δημοτικού Σχολείου και της τέταρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου, κατά την συνάντηση που είχαν οι μαθητές των παραπάνω σχολείων με τον Δήμαρχο Σερρών στο Δημαρχείο, πριν από λίγες ημέρες.

Οι μαθητές είχαν ζητήσει από τον Δήμαρχο, μεταξύ των άλλων, να τους ενημερώσει για το θέμα των στρατοπέδων. Τα παιδιά μάλιστα πρότειναν στο Δήμαρχο, να πραγματοποιούν  εκδρομές και  στα στρατόπεδα , κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Δήμαρχος.

16-12-13 srtatopeda1.jpg
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών για τα στρατόπεδα, ο Δήμαρχος πρότεινε στα παιδιά να τα επισκεφτούν,  όπως και  έγινε σήμερα.

Ο κ. Αγγελίδης ενημερώνοντας τους μαθητές είπε, ότι η παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών αποτελεί ένα πολύ θετικό γεγονός για το Δήμο, διότι αυξάνεται η ακίνητη περιουσία του Δήμ16-12-13 srtatopeda2.jpgου κατά 300 στρέμματα, ενώ παράλληλα δίνεται και μια μεγάλη προοπτική για αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης, διότι τα 300 στρέμματα των στρατοπέδων βρίσκονται μέσα στο αστικό ιστό της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα οι χώροι των στρατοπέδων, να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών και του Δήμου, για διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε για τα στρατόπεδα μεταξύ Δήμου Σερρών και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον Απρίλιο του 2012, είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, διότι από το σύνολο των τριών στρατοπέδων που αποτελούνται από 345 στρέμματα, τα 300 στρέμματα θα περιέλθουν οριστικά και αμετάκλητα στο Δήμο Σερρών.

Τα στρατόπεδα έχουν παραχωρ16-12-13 srtatopeda3.jpgηθεί κατά χρήση στο Δήμο Σερρών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να περιέλθουν στη κυριότητα του Δήμου .

Πρώτος στόχος επεσήμανε ο Δήμαρχος, είναι ο καθαρισμός και η συντήρηση των στρατοπέδων, ώστε να είναι επισκέψιμα στους πολίτες, κάτι που έχει επιτευχθεί με το καλύτερο τρόπο, ενώ ο επόμενος στόχος είναι η αξιοποίηση των κτιρίων των στρατοπέδων ,κυρίως μέσω προγραμμάτων.16-12-13 srtatopeda4.jpg

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης καταλήγοντας είπε ότι ένα θέμα που ταλάνιζε το Δήμο εδώ και δεκαετίες, το θέμα της παραχώρησης των στρατοπέδων σ το Δήμου Σερρών, βρήκε τη λύση του με τον καλύτερο τρόπο και ένα όραμα των Σερραίων δημοτών, η απόδοση των στρατοπέδων στη τοπική κοινωνία για χρήσεις πρασίνου και κοινωνικών λειτουργιών, παίρνει σάρκα και οστά.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών