Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Στόχος της δημ.αρχής είναι η προβολή των Σερρών & η καθιέρωσή τους σε τουριστικό προορισμό 11-12-13

Στόχος της δημ.αρχής είναι η προβολή των Σερρών & η καθιέρωσή τους σε τουριστικό προορισμό 11-12-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες   11  Δεκεμβρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου

«Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προβολή των Σερρών και η καθιέρωσή τους
σε τουριστικό προορισμό»


«Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προβολή των Σερρών και η καθιέρωσή τους σε τουριστικό προορισμό, σε συνδυασμό με το Λαϊλιά, την λίμνη Κερκίνη, την αρχαία Αμφίπολη, το σπήλαιο της Αλιστράτης και όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Νομού».
philoxenia 2013.jpg
Τα παραπάνω τονίζει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος επισημαίνει: «Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται και ο Δήμος Σερρών παρουσιάστηκε σε πολλές εκθέσεις κι εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προκειμένου να επιτευχθεί η προσέλκυση επισκεπτών, όχι μόνον από την χώρα μας, αλλά και από τα κράτη της Βαλκανικής και της Ανατολικής Ευρώπης γενικότερα, καθώς ο Νομός μας αποτελεί την πύλη εισόδου-εξόδου από και προς αυτά».

Στο πλαίσιο, εξ άλλου, αυτής της επιχείρησης (που βρίσκεται σε εξέλιξη) ο Δήμος έλαβε - κι εφέτος-μέρος στην 29 Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2013 που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά τα αξιοθέατα του Δήμου και τις ομορφιές όλου του Νομού που αποτελούν και τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.


«Όλες οι δράσεις του Δήμου» συνεχίζει ο κ. Γρηγοριάδης «αποσκοπούν, όχι απλώς στην αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά στην παραμονή των τουριστών και επισκεπτών στις Σέρρες».

Ειδικότερα, εξηγεί: «Μέχρι τώρα οι Σέρρες αποτελούσαν μεταβατικό σταθμό για  τους περισσότερους επισκέπτες στην χώρα μας, οι οποίοι είχαν ως τελικό προορισμό τις παραλίες της κοντινής Χαλκιδικής ή την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, εμείς επιδιώκουμε να καταστήσουμε την πόλη μας τελικό προορισμό τους, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη ξενοδοχειακή υποδομή, ομορφιές κι αξιοθέατα, αλλά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τις εξορμήσεις - επισκέψεις προς κάθε κατεύθυνση του Νομού».

Οι παρουσιάσεις του Δήμου και η εκστρατεία για την προσδοκώμενη εξωστρέφεια του τόπου θα συνεχιστούν, ώστε η ανάπτυξη που παραμένει το κύριο ζητούμενο να γίνει πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την PHILOXENIA 2013 πραγματοποιήθηκε και η 9η  Έκθεση POLIS 2013, κατά την οποία ο αντιδήμαρχος συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων, συνεδρίων και σε ημερίδες με θέματα σχετικά με το τουρισμό και την δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο τομέα αυτό.

Χαρακτηριστικά θέματα στην διάρκεια της εν λόγω εκθέσεων ήσαν: «Κοινωνία σε κρίση-Αυτοδιοίκηση σε δράση», «Δημιουργικές πόλεις - Συνδυάζοντας την καινοτομία με την βιώσιμη ανάπτυξη», «Η Γεωπληροφορική στη διαμόρφωση πολιτικών αγροτικής ανάπτυξης σε Δήμους & Περιφέρειες εν όψει και της προγραμματικής περιόδου 2014-2020».

Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης έλαβε μέρος και στο συνέδριο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με θέμα: «Μακεδονία-Θράκη: Τόποι Αγίων, Τόποι Προσκυνητών», σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και της ΔΕΘ - HELEXPO, στα πλαίσια της «29ης PHILOXENIA 2013» στην Θεσσαλονίκη.

Τελευταία ανανέωση (11.12.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών