Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 5-12-2013

ΔΤ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 5-12-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                   Σέρρες 5 Δεκεμβρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Δήμος Σερρών
Πολιτεία των Ευχών
Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

«Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και παρά την σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για όλους μας, ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρησή του αποφάσισαν ν' αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Πολιτείας των Ευχών, η οποία θα αποτελέσει το μέσο πραγματοποίησης των ευχών των συνανθρώπων μας που δεν έχουν απλώς την ανάγκη της αγάπης μας, αλλά και της έμπρακτης στήριξης, αυτή την περίοδο, κατά την οποία οι ελλείψεις-ακόμα και των βασικών-δηλητηριάζουν την χαρμόσυνη ψυχή και το πνεύμα των Χριστουγέννων».
5-12-2013 politia ton eyxon.jpg
Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με το πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κ. Γιάννη Δήμου απευθύνοντας κάλεσμα ψυχής στο σερραϊκό λαό να επισκεφθεί την Πολιτεία των Ευχών (ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 6 του μήνα) και να συνδράμουν με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με το υστέρημα της ψυχής τους το Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου, προκειμένου να στηριχθούν οι συνάνθρωποι που έχουν ανάγκη τη βοήθεια τους, ιδίως αυτές τις άγιες ημέρες.

Ο Δήμαρχος
Ειδικότερα, ο κ. Αγγελίδης τόνισε:
«Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έρχονται και όλα κινούνται στη ατμόσφαιρα χαράς της προεόρτιας περιόδου.
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και παρά την σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για όλους μας, ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρησή του αποφάσισαν ν' αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Πολιτείας των Ευχών, στην οποία οι Σερραίες και οι Σερραίοι, ιδίως τα παιδιά, θα δοκιμάσουν λίγη από την εορταστική μαγεία του πνεύματος των Χριστουγέννων.
»Παράλληλα, η χριστουγεννιάτικη πολιτεία θα αποτελέσει και το μέσο πραγματοποίησης των ευχών των συνανθρώπων μας που δεν έχουν απλώς την ανάγκη της αγάπης μας, αλλά και της έμπρακτης στήριξης, αυτή την περίοδο, κατά την οποία οι ελλείψεις-ακόμα και των βασικών-δηλητηριάζουν την χαρμόσυνη ψυχή των εορτών.
»Τις Άγιες Ημέρες που πλησιάζουν οι συμπολίτες μας-άνθρωποι της διπλανής πόρτας τις περισσότερες φορές-που στερούνται των απαραίτητων πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο από το περίσσευμα της καρδιάς μας.
Τρόφιμα που μπορείτε να δώσετε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και κάθε χρηματικό ποσό που θα καταθέσετε στο Ταμείο Αλληλεγγύης θα δοθούν, προκειμένου οι συνδημότες μας να περάσουν με επάρκεια και κυρίως με αξιοπρέπεια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
»Καλούμε όλο το σερραϊκό λαό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησής του, στην ευδαιμονία της εορταστικής περιόδου και να επισκεφθεί την Πολιτεία των Ευχών που στήθηκε ειδικά για τις γιορτές.
Θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους, μαζί με αγαπημένους ανθρώπους, τις οικογένειες και τους φίλους.
Σας περιμένουμε στην Πολιτεία των ευχών....».


Η Πολιτεία των Ευχών
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Σερρών διοργανώνει  τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της, για πρώτη φορά εφέτος, στο Πάρκο του Θερινού Θεάτρου του Δήμου από 6-12 -13   έως  6-1-14.
Βασικός στόχος της επιχείρησης για την εφετινή χρονιά είναι να παρέχει σ' όλους-και κυρίως τους μικρούς-Σερραίους, χαρά, διασκέδαση και δώρα!!
Έτσι θα στηθεί «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ», όπου οι μικροί Σερραίοι θα μπορούν να στείλουν την ευχή τους στον Άγιο Βασίλη κι' αυτός με τη σειρά του θα ικανοποιήσει όσες περισσότερες μπορεί. Οι ευχές θα πραγματοποιηθούν κυρίως βάσει αξιολόγησης  από  επιτροπή κοινωνικών λειτουργών, που έχει συσταθεί γι' αυτόν ακριβώς το λόγο!

Ταμείο Αλληλεγγύης-Κοινωνικό Παντοπωλείο
Για την επίτευξη του στόχου αυτού αλλά και για την κάλυψη και άλλων αναγκών κοινωνικών παιδικών ευπαθών ομάδων, (π.χ καρκινοπαθή παιδιά, παιδιά με αυτισμό, παιδιά με σοβαρά προβλήματα καρδιάς κ.λ.π)  θα δημιουργηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο θα ενισχυθεί οικονομικά από την επιχείρηση, τους χορηγούς αλλά και  κάθε Σερραίο που θα μπορεί να δώσει ότι ευαρεστείται.
Θα μπορεί επίσης να φέρει το βιβλίο που του περισσεύει ώστε να εμπλουτιστεί η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.
Ή να φέρει τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σερρών για τις άπορες οικογένειες των Σερρών ή ακόμη και μεταχειρισμένα παιχνίδια και ρούχα, που θα διανεμηθούν σε μικρά Σερραιόπουλα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.
Στην Πολιτεία των Ευχών θα έχουν παρουσία με διάφορες δράσεις τα ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το Εικαστικό Εργαστήρι «ΑΡΤΙΟ» της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., πολλοί κοινωνικοί φορείς  αλλά και επιχειρηματίες του Δήμου μας.
Ακόμη, καθημερινά θα λειτουργούν στο χώρο, που θα είναι διακοσμημένος χριστουγεννιάτικα,  παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκι, που θα φέρνει τους επισκέπτες στην Πολιτεία, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια για τη διασκέδαση όλων των μικρών και μεγάλων επισκεπτών μας, κλόουν, ξυλοπόδαροι, και σώου για τα παιδιά.

Τέλος, θα υπάρχει πλούσιο βραδινό πρόγραμμα με νεανικά μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακά και άλλα χορευτικά σχήματα και διάφορα χάπενιγκς (π.χ. καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, κατασκευές, face painting κ.λ.π).

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου




Τελευταία ανανέωση (05.12.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών