Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
05 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού arrow Ημερίδα για Προώθηση Οδηγικής Συνείδησης & Ασφαλούς Οδήγησης 28-11-13

Ημερίδα για Προώθηση Οδηγικής Συνείδησης & Ασφαλούς Οδήγησης 28-11-13 Εκτύπωση
Promo Safe Driving

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών με θέμα: Road Safety & Safe Driving Public Awareness Build-up Event "Εμπειρίες λειτουργίας Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης & Προοπτικές Βιωσιμότητας


Ο Δήμος Σερρών διοργάνωσε με επιτυχία Ημερίδα με θέμα «Προώθηση Οδηγικής Συνείδησης & Ασφαλούς Οδήγησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Εμπειρίες Λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και Προοπτικές Βιωσιμότητας της», στα πλαίσια του έργου "Promo Safe Driving", στις 15 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.
28-11-13 dsc03193.jpg28-11-13 img_1929.jpg



















Η ημερίδα περιελάμβανε δύο ενότητες με συντονιστή τον Δρ. Βασίλη Κανακούδη, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επικεφαλή της ομάδας Τεχνικού Συμβούλου του Δήμου Σερρών στο έργο "Promo Safe Driving". Η θεματολογία της πρώτης ενότητας ήταν το έργο "Promo Safe Driving" στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας "Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013".

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού και Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου ΑΕ OTA, κ. Παναγιώτης Ε. Γρηγοριάδης, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου Promo Safe Driving στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη χαρακτηρίζοντάς το ως καινοτόμο και αναπτυξιακό, καθότι πολλαπλά είναι τα οφέλη από την αρχή της λειτουργίας του. Επίσης, είπε ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης, μέσω των συνεργασιών του Δήμου Σερρών και του Αυτοκινητοδρομίου με φορείς όπως το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Σερρών και γενικότερα με εξειδικευμένο προσωπικό στην οδική ασφάλεια - ασφαλή οδήγηση, έχοντας ως στόχο την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των ενδιαφερομένων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες για ένα βιώσιμο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό μοντέλο εκπαίδευσης με περισσότερη οδηγική συνείδηση. 

Ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχος του Δήμου Πετριτσίου της Βουλγαρίας, κ. Velyo Iliev και ο Δρ. Νιcolai Georgiev αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία του Δήμου Πετριτσίου της Βουλγαρίας με το Δήμο Σερρών και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η συνεργασία.

Η Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεταφορών (IMET) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο ρόλο του ΙΜΕΤ ως κέντρο αριστείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε θέματα οδικής ασφάλειας το οποίο υλοποιεί σημαντικές δράσεις τόσο για τις οδούς όσο και για τους χρήστες/οδηγούς. Τόνισε ότι το ΙΜΕΤ είναι και θα παραμείνει στενός συνεργάτης των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχή επίτευξη των αποτελεσμάτων του έργου "Promo Safe Driving".

     Ο Δημοσιογράφος-Παρουσιαστής, Συνοδηγός Αγώνων κ. Κωνσταντίνος Στεφανής αναφέρθηκε αρχικά στην εμπειρία του ως συνοδηγός αγώνων και στην σημασία της βιωσιμότητας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης ειδικότερα στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης κυκλοφοριακής αγωγής σε σύγκριση με άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της απουσίας βούλησης για την θεσμοθέτηση του αντικειμένου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Γιώργος Χαραλάμπους, εκπρόσωπος της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας έκανε έναν σύντομο απολογισμό του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013" και παρουσίασε τα γενικά στοιχεία του προγράμματος, τον προϋπολογισμό ανά άξονα προτεραιότητας, την πορεία υλοποίησης και τις κατηγορίες έργων.

Η επόμενη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κα. Αθηνά Κοκκινίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας & Αποδοτικότητας του Δήμου Σερρών η οποία αναφέρθηκε στο έργο "Promo Safe Driving" και στη λειτουργία της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης. Παρουσίασε τις εκροές, τα αποτελέσματα και τα έμμεσα οφέλη του έργου "Promo Safe Driving" για τον Δήμο Σερρών και αναφέρθηκε στην επίτευξη του βασικού στόχου του παραπάνω έργου που ήταν ο αριθμός των εκπαιδευόμενων (καθηγητές/παιδιά/μαθητές) που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής καθώς και ο αντίστοιχος αριθμός των οδηγών/μοτοσικλετιστών που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης.

Ο κ. Ognyan Paskalev, εκπρόσωπος του Δήμου Πετριτσίου της Βουλγαρίας, παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου "Promo Safe Driving" για τον παραπάνω Δήμο και αναφέρθηκε στην ετήσια βράβευσή του Δήμου Πετριτσίου της Βουλγαρίας για την οδική ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Σόφια της Βουλγαρίας στις 4 Δεκεμβρίου του 2013. 

Η θεματολογία της δεύτερης ενότητας είχε σχέση με την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και μετά τη λήξη του έργου "Promo Safe Driving".

Ο υπάλληλος του έργου "Promo Safe Driving" κ. Ιωάννης Αλεξιάδης παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με στόχο τη βιώσιμη λειτουργία της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και τα οποία είναι ενθαρρυντικά για την ενδυνάμωση της συνεργασίας του Δήμου Σερρών με το Αυτοκινητοδρόμιο και με φορείς σχετικούς με την οδική ασφάλεια - ασφαλή οδήγηση.

Στη συνέχεια, ο κ. Νίκος Παπαδίκης, Προϊσταμένος του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών αναφέρθηκε στο ρόλο του Δήμου Σερρών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Η κα. Αικατερίνη Θεοδοσέλη, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, επεσήμανε τα οφέλη του διασυνοριακού προγράμματος "Promo Safe Driving" στην εκπαίδευση οδικής ασφάλειας των παιδιών. Ακολούθησε η παρουσίαση του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Σερρών κ. Ηλία Σέρτη σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα, την ασφαλή οδήγηση και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Έπειτα, ο κ. Θεόδωρος Αμασιαλίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, τόνισε την συμβολή του συνδυασμού εκπαίδευσης στον προσομοιωτή οδήγησης και πρακτικής εξάσκησης στην Πίστα Εξέτασης - Εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών στην ασφαλή οδήγηση. Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Σαμαράς, Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψ. Οδηγών Σερρών, αναφέρθηκε στους τρόπους επίτευξης της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τη συνεργασία του Σωματείου που εκπροσωπεί  με το Δήμο Σερρών και το Αυτοκινητοδρόμιο όσον αφορά στη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης μετά το πέρας του έργου "Promo Safe Driving" .  

Τέλος, ο καθηγητής κ. Νικόλαος Ηλιού, επιστημονικός υπεύθυνος της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης του έργου "Promo Safe Driving", παρουσίασε θέματα σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά και την οδική ασφάλεια.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λάμβανε χώρα επίδειξη του προσομoιωτή ασφαλούς οδήγησης σε κάθε ενδιαφερόμενο που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Κλείνοντας τις εργασίες της Ημερίδας, ο συντονιστής επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Βασίλης Κανακούδης είπε ότι επίκειται στο επόμενο διάστημα, η σύνταξη και υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Σερρών, του Δήμου Σερρών και του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, με σκοπό την αξιοποίηση της υποδομής της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης με την πραγματοποίηση ομιλιών από τους Εκπαιδευτές, αλλά και την εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών στον προσομοιωτή οδήγησης. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ένα σημαντικό βήμα κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης.

Τελευταία ανανέωση (11.12.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών