Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
05 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού arrow ΔΤ για Ημερίδα για το μανιτάρι 18-11-13

ΔΤ για Ημερίδα για το μανιτάρι 18-11-13 Εκτύπωση
Δελτίο τύπου

«Το μανιτάρι ως μοχλός ανάπτυξης στις Σέρρες. Προοπτικές-Δυνατότητες» αποτέλεσε το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Προβατά, την Τετάρτη 6 του μηνός.

manitari 600.jpgΑυτή η πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη αποσκοπεί στην προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των γεωργοκτηνοτρόφων δημοτών και όχι μόνο, προκειμένου το μανιτάρι να αναδειχθεί και στις Σέρρες ως μία εναλλακτική λύση για τους Σερραίους, οι οποίοι επιχειρούν να εξεύρουν τρόπους εξασφάλισης ενός καλού εισοδήματος.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας  ήταν ο κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης, ειδικευμένος σε θέματα μανιταριού, πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδος και συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η αναζήτηση, συλλογή, φωτογράφηση, μελέτη-καταγραφή, καθώς και η πολύπλευρη αξιοποίηση των αυτοφυών μανιταριών.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις (συνέδρια, σεμινάρια, γιορτές και διάφορες άλλες εκδηλώσεις) τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος που πραγματοποιούν οι Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας και οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας.

Στην ημερίδα παρευρέθη και ο κ. Φώτιος Παρασκευαϊδης, επιχειρηματίας από τα Γρεβενά, ο οποίος παρουσίασε μανιταροπροϊόντα και απάντησε στα ερωτήματα των δημοτών μας γύρω από θέματα που αφορούν στο μανιτάρι.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός των αγροτών και συμπολίτες μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη συλλογή  και αξιοποίηση των αυτοφυών μανιταριών. 

Από το Τμήμα Αγροτικής - Κτηνοτροφικής παραγωγής & Αλιείας

Τελευταία ανανέωση (11.12.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών