Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 02 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Δημ. Ενότητας Ορεινής arrow ΔΤ Ο Δήμαρχος για το πρόγραμμα Αποκομιδής Απορριμμάτων 14-11-12

ΔΤ Ο Δήμαρχος για το πρόγραμμα Αποκομιδής Απορριμμάτων 14-11-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            Σέρρες 14 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 147000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

«Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί πρόγραμμα με στόχο την οικονομία στα καύσιμα των οχημάτων και τη βελτίωση της αποκομιδής των απορριμμάτων ούτως ώστε τα απορρίμματα να συλλέγονται με πιο οικονομικό τρόπο, πιο γρήγορα με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς ρύπανση του περιβάλλοντος και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών»
Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας Παντελή Χράπα, την Τετάρτη 14/11/ 2012.
Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης, ότι η βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων αποτελούσε μία από τις 16 (δεκαέξι) προεκλογικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, που τώρα υλοποιείται.
Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο επεσήμανε ότι ο Δήμος Σερρών ανταποκρινόμενος στις νέες απαιτήσεις, καινοτομεί υιοθετώντας ένα πρωτοπόρο σύστημα με τίτλο: «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων μέσω βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων και της κατανάλωσης καυσίμων στο Δήμο Σερρών».
Το έργο προϋπολογισμού 147.000 ευρώ,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «04-Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μακεδονία - Θράκη".
Η πρόταση κατατέθηκε στις    24/9/2010  και το έργο εγκρίθηκε στις 16-06-2011 με την Απόφαση Ένταξης της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σερρών και της ανάδοχου Εταιρείας, η οποία αναδείχθηκε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, υπογράφηκε στις 30 Οκτωβρίου 2012.
Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χράπας Παντελής ανέπτυξε το αντικείμενο του έργου , λέγοντας ότι το έργο αφορά τα εξής:
1)     Τη καθημερινή καταγραφή των οχημάτων της καθαριότητας με σκοπό : α) τη δημιουργία δρομολογίων με χαμηλότερο κόστος  και β) το συχνότερο άδειασμα των κάδων  με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
2)     Τη καταγραφή της κατανάλωσης καυσίμων, τον έλεγχο ανεφοδιασμού κάθε οχήματος, τον εντοπισμό υπερκατανάλωσης των καυσίμων,  την  γρηγορότερη αντιμετώπιση τυχόν βλαβών.
3)     Την καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κάθε κάδου ο οποίος θ' αναγνωρίζεται από το όχμα τη στιγμή που θα τον αδειάζει .
Ολοκληρώνοντας ο αντιδήμαρχος είπε: «τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου θα είναι πολλαπλά και άμεσα ορατά , τόσο για το Δήμο όσο και για τους πολίτες . Η υλοποίηση του συστήματος θα οδηγήσει στη ορθολογικότερη τοποθέτηση των κάδων και στη μείωση των δρομολογίων και των διαδρομών που σημαίνει μείωση των δαπανών του Δήμου. Θα υπάρξει  συχνότερη αποκομιδή με στόχο να εξαλειφθεί το πρόβλημα της υπερχείλισης των κάδων .
Mε το παρόν έργο προτείνονται τεχνολογίες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο Δήμο να βελτιώσει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του και να ενθαρρύνει τις τοπικές κοινωνίες να γίνουν περισσότερο υπεύθυνες περιβαλλοντικά».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (30.07.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών