Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 02 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Δημ. Ενότητας Ορεινής arrow ΔΤ για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων 25-6-2013

ΔΤ για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων 25-6-2013 Εκτύπωση
                                                                                                                                 Σέρρες   25  /  6  /2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ»

kathariotita 2013 (gia efimerides, color)-new.jpg












Ο Δήμαρχος Σερρών κ.Αγγελίδης Πέτρος παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.Χράπα Παντελή σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 25-6-2013, ανακοίνωσε την  πραγματοποίηση ημερίδας σχετικά με τη υλοποίηση του προγράμματος για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των  απορριμμάτων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2-7-2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ  με  θέμα την υλοποίηση του προγράμματος <<Καινοτόμο Σύστημα Εξοικονόμησης Πόρων μέσω βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων και της κατανάλωσης καυσίμων στο Δήμο Σερρών>>.

Παράλληλα στην συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος παρουσίασε τις ενέργειες και τις δραστηριότητες της Δημοτικής αρχής στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων.  


25-6-13 kathariotita.jpg
Ο Δήμαρχος Σερρών συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

1.    Ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας με στόχο την οικονομικότερη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, τη βελτίωση της καθαριότητας του Δήμου και την προστασία του περιβάλλοντος.

2.    Για τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων υλοποιείται πρόγραμμα ύψους 147.000 ευρώ, με στόχο τα απορρίμματα σε όλο το νέο Δήμο Σερρών να συγκεντρώνονται με πιο οικονομικό τρόπο, πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς ρύπανση του περιβάλλοντος.

3.    Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση του προγράμματος ανακύκλωσης, ο Δήμος Σερρών προμηθεύτηκε μέσα από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και 400 κάδους ανακύκλωσης συνολικού κόστους 300.000 Ευρώ

4.    Ο Δήμος Σερρών με δικά του  έσοδα προμηθεύτηκε 150 κάδους απορριμμάτων, συνολικού κόστους 70.000.

5.    Τοποθετήσαμε κοντέϊνερς σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς για την εναποθέτηση συσκευασιών (κουτιά, μπουκάλια ) από αγροτικά φάρμακα, διάφορα μπάζα και άλλα αντικείμενα ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων αυτών των περιοχών. Κατά αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι δημιουργίας εστιών μόλυνσης και αναβαθμίζεται το περιβάλλον.

6.    Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή προστίμων αποκαταστήσαμε τους ΧΑΔΑ Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντούς αφού προηγουμένως εξασφαλίσαμε ποσό 230.000 Ευρώ  για την υλοποίηση του έργου αυτού, μέσω προγράμματος από το ΕΠΠΕΡΑΑ

7.     Καθιερώσαμε περιβαλλοντικό θεσμό με την επωνυμία <<ECO FESTIVAL>> με στόχο την υιοθέτηση οικολογικής συμπεριφοράς, καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης κυρίως σε μαθητές Δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων.

8.    Δημιουργήσαμε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spot για  την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και σεβασμού του περιβάλλοντος.

9.    Εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου 

Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η Εταιρεία Στερεών Αποβλήτων Νομού Σερρών (ΕΣΑΝΣ), στην οποία ο Δήμαρχος Σερρών είναι πρόεδρος, προχωρά τον διαγωνισμό για την υλοποίηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου.

Αυτή τη στιγμή ο νομός Σερρών στο θέμα της υλοποίησης του εργοστασίου της επεξεργασίας των απορριμμάτων εντάχθηκε στα τρία ωριμότερα έργα σε όλη την Ελλάδα.

Αναμένεται να αναδειχθεί ανάδοχος μέχρι το τέλος του 2013, ενώ εκτιμάται ότι το έργο θα αρχίσει τη λειτουργία του εως το τέλος του 2015.

Με την λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων θα αποφύγουμε την επιβολή των προστίμων του ειδικού τέλους ταφής αποβλήτων (σύμφωνα με Ν.4041/12)

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Χράπας Παντελής ο οποίος αναφέρθηκε στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας λέγοντας ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανταποκρίνεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της, παρά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και μέσων που υπάρχει.

Η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται κάθε μέρα. 
Σε τακτά χρονικά διαστήματα πλένονται οι κάδοι απορριμάτων.
Σκουπίζονται και πλένονται οι δρόμοι τόσο
στην πόλη όσο και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Καθημερινά γίνεται αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της υπηρεσίας καθαριότητας(2321036170) προκειμένου να μαζεύονται άμεσα τα ογκώδη αντικείμενα.

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας, πολιτών και δημοτικής αρχής. Καθαρός Δήμος, σημαίνει όμορφος, νοικοκυρεμένος, πολιτισμένος Δήμος.

Από το γραφείο τύπου
του Δήμου Σερρών.
Τελευταία ανανέωση (26.06.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών