Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 02 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού arrow ΔΤ για το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως 11-6-13

ΔΤ για το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως 11-6-13 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 4-ΤΚ 62 123
ΤΗΛ:(23210) 83803 FAX: 83862
Α.Φ.Μ.: 090030676 Α΄ΔΟΥ
Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου
Πέτρος Αγγελίδης:
Σε φάση υλοποίησης
το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως
Αλλάζει την ποιότητα ζωής

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε ανάδοχο για το έργο του εξωτερικού δικτύου Αποχέτευσης Μητρουσίου-Σκουτάρεως, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες στα τέλη του καλοκαιριού.
dsc02714.jpg














Ο αγωγός, που με τη βοήθεια (4) τεσσάρων αντλιοστασίων θα μεταφέρει τα λύματα των δύο κοινοτήτων στον Βιολογικό των Σερρών, θα κοστίσει 2.795.256,50 ευρώ πλέον τον ΦΠΑ. Η δημοπράτησή του έγινε την 21η του περασμένου Μαΐου και την Παρασκευή 07 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Χθες, Δευτέρα 10/06 το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ ανέδειξε τον ανάδοχο.

Επίσης δημοπρατήθηκε στις 04/06, το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Μητρουσίου-Σκουτάρεως προϋπολογισμού 8 εκ. 743,50 ευρώ με ΦΠΑ και προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου.

Ακολουθεί το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης την Τρίτη 11 Ιουνίου σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρο Αραμπατζή, παρουσία αντιδημάρχων και των Τοπικών Συμβουλίων των δύο Κοινοτήτων.

«Είναι ένα μεγάλο έργο-ανάσα. Το Σκούταρι και το Μητρούσι αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά καθώς λύνεται δια παντός το τεράστιο πρόβλημα της Αποχέτευσης και αλλάζει η ποιότητας της ζωής. Επιπλέον οι κάτοικοι δεν θα ξοδεύονται πλέον για μια ζωή για την εκκένωση των βόθρων τους», σχολίασε ο δήμαρχος. Απλά θα επιβαρυνθούν με ένα ποσό- μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ- για να γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις, όπως συνέβη και στο Χριστός, παλαιότερα στο Λευκώνα καθώς και στις Σέρρες το 2000 για τη λειτουργία του Βιολογικού.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ υπενθύμισε ότι «η τεχνική υπηρεσία της επιχείρησης έχει ετοιμάσει μελέτες για όλα τα χωριά και μόλις υπάρξουν χρηματοδοτήσεις θα εντάξει τα έργα».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ιστορικό του Αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως. «Οι μελέτες ξεκίνησαν το 2000 από τους πιο πάνω Καποδιστριακούς δήμους. Ο καθένας προχώρησε μόνος στην προσπάθεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου αφού προηγουμένως είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Σερρών για την υποδοχή των λυμάτων από τον Βιολογικό.

Μέσα στο 2009 υπήρξε προέγκριση των μελετών.

Αρχές του 2011, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ τροποποίησαν, ολοκλήρωσαν τις μελέτες και το Μάρτιο του 2011 υπέβαλαν πλήρη φάκελο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου πριν ακριβώς ένα χρόνο, την 11η Ιουνίου του 12.

Είμαστε βέβαιοι ότι το πολύ σε 2 χρόνια αυτό θα ολοκληρωθεί. Μητρούσι και Σκούταρι θα απολαμβάνουν πλέον μία άλλη ποιότητα ζωής» υπογράμμισε ο Θ. Αραμπατζής.  
Τελευταία ανανέωση (02.08.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών