Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
18 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ Έκθεση σπουδαστών ΤΕΙ στο Παπαλουκά 6-6-2013

ΔΤ Έκθεση σπουδαστών ΤΕΙ στο Παπαλουκά 6-6-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                              Σέρρες 6-6-2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τις σπουδαστικές εργασίες τους με σχέδια, μακέτες, εικαστικά, φωτογραφίες κ.α. περιλαμβάνει η έκθεση των σπουδαστών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Σερρών.
Η εν λόγω έκθεση πραγματοποιείται (μέχρι τις 8 Ιουνίου) στο πλαίσιο του Eco Festival που διοργάνωσε κι εφέτος ο Δήμος, σε κτήριο του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά», την καθαριότητα του οποίου και την προετοιμασία του ως εκθεσιακού χώρου ανέλαβαν οι ίδιοι οι φοιτητές του Ιδρύματος.
«Φιλοξενούμε την εμπνευσμένη δουλειά των σπουδαστών του ΤΕΙ, οι οποίοι μ' αυτό τον τρόπο δίνουν το «παρών» τους στο τοπικό γίγνεσθαι, παρά το γεγονός ότι το κράτος αποφάσισε την συγχώνευση της σχολής τους με την αντίστοιχη του ΤΕΙ Αθηνών» τόνισε-κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα οικεία μέσα ενημέρωσης-η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των τμημάτων Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νέας Γενιάς & Δια βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου.
«Η συνεργασία μαζί τους» συνέχισε «δείχνει την εκτίμησή μας για το ΤΕΙ Σερρών, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα του τόπου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δήλωση συμπαράστασης, μετά την άδικη απόφαση για την κατάργηση του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων  και την μεταφορά του από τις Σέρρες».

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ
Από την πλευρά τους οι σπουδαστές επισήμαναν το λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται η έκθεση των εργασιών τους και διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του τμήματός τους στην Αθήνα.
Ειδικότερα, σημειώνουν:
«Το στήσιμο αυτής της έκθεσης έγινε με σκοπό την ανάδειξη της σχολής μας στην πόλη και στους αρμόδιους φορείς, καθώς οι υπεύθυνοι του σχεδίου «Αθηνά» δήλωσαν άγνοια για την κατάσταση του τμήματος και θεώρησαν το τμήμα ΕΑΔΣΑ (Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων ) ΤΕΙ Σερρών ως ένα ανενεργό τμήμα.
»Ακόμα, δείχνουμε την αντίδραση στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που θεώρησε φρόνιμο να μας μεταφέρει στο αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας, αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση των φοιτητών και των οικογενειών τους.
»Πρέπει επίσης να τονιστεί πως το ίδιο το τμήμα της Αθήνας έχει δηλώσει επίσημα πως δεν έχει την δυνατότητα να μας απορροφήσει.
Ελλείψεις διδακτικό προσωπικό και ανεπαρκείς υποδομές είναι αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στην συγχώνευση, η οποία στο παρελθόν πιστεύαμε πως ήταν ευνοϊκή για εμάς.
»Διεκδικούμε κι απαιτούμε το τμήμα μας να παραμείνει στις Σέρρες και να δοθούν επαρκής προϋπολογισμός και διδακτικό προσωπικό.
Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να σπουδάσουμε με αξιοπρέπεια».
Οι συντελεστές της έκθεσης σπουδαστικών εργασιών
Βόγγου Ιωάννα
Διαμαντοπούλου Νατάσσα
Καρπαθάκης Δαρείος
Κωστελίδου Λία
Μουστάκας Άκης
Παναγουλάκου Νικολέττα
Στεφανουδάκη Αναστασία
Τοσονίδη Ιωάννα
Τσιαντή Ντίνα


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (22.11.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών