Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 03 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Απόφαση 12/2013 Δημ.Κοιν.Λευκώνα

Απόφαση 12/2013 Δημ.Κοιν.Λευκώνα Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΩΝΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
της αριθμ. 4/11-4-2013 έκτακτης συνεδρίασης του
Συμβουλίου  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ

Αριθ. Απόφασης : 12/2013

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση για τη στέγαση των Τοπικών Συλλόγων στο Γυμνάσιο Λευκώνα»

Στο Λευκώνα και στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας  σήμερα την 11η    του μήνα Απριλίου ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 20:30 μ.μ. συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ύστερα από την αριθμ. 36/10-4-2012 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, η οποία επιδόθηκε σε όλους τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 88 & 89 του Ν. 3852/2010 "Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» και η οποία δημοσιεύτηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει  νόμιμη  απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του Ν. 3852/2010, δεδομένου ότι σε σύνολο 5 Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ήταν 4 Σύμβουλοι, δηλαδή,

                        Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
•1.   Πολατίδου Γεσθημανή    (Πρόεδρος)
•2.   Παυλίδης Χαρίτων
•3.   Ανθυμιάδης Αλέξανδρος
•4.   Πιτσαλίδου - Ζαγγελίδου Αικατερίνη
Α Π Ο Ν Τ Ε Σ

1.Γεωργιάδης Νικόλαος (Αντιπρόεδρος)

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου   της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών .

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο ειδικός γραμματέας κ. Θεοδωρίδης Θεόφιλος του Παύλου, με βαθμό Γ΄, του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

H Πρόεδρος του Συμβουλίου, προτού αρχίσει η συζήτηση επί του  θέματος που είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αυτής, για την οποία δεν τηρήθηκε η προϋπόθεση επίδοσης των προσκλήσεων, τρεις πλήρεις ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημέρα για την οποία ορίστηκε η συνεδρίαση, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, πρότεινε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών  να συζητήσει και να αποφασίσει εάν εγκρίνει να συζητηθεί το θέμα της ημερήσιας διάταξης σαν έκτακτο και κατεπείγον,σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρο 88 του Ν. 3852/2010,αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους το θέμα χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσας σημασίας γιατί από την αναβολή της συζήτησής του προφανώς κινδυνεύουν «αμέσως και σπουδαίως» τα συμφέροντα της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών .

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συμβουλίου αφού καλωσόρισε τον   Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ.Μερετούδη Δημήτριο, τα μέλη των Τοπικών Συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα, τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στους παραπάνω συλλόγους και οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και ανυσυχία τους για το πρόβλημα συστέγασης που δημιουργήθηκε εισηγούμενη το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου,   έδωσε το λόγο στον προπονητή  του Παλαιστικού Συλλόγου Λευκώνα κ. Κύδρο Αθανάσιο ο οποίος είπε τα εξής: 

Μετά από συζήτηση που είχε με τον Γυμνασιάρχη του Λευκώνα του  ζητήθηκε να αποχωρήσει ο Σύλλογος από τoν χώρο του Γυμνασίου έως τα τέλη του Απριλίου. Ο Σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται στον χώρο του Γυμνασίου χωρίς να έχουν δημιουργηθεί έως τώρα προβλήματα συστέγασης. Στη συνέχεια τόνισε ο Προπονητής πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος με πολλές διακρίσεις στο άθλημα της πάλης και μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά που τον απαρτίζουν. Η αγάπη, η αφοσίωση και η προσφορά των παιδιών στο άθλημα είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας  στις δύσκολες αυτές μέρες   που περνά η χώρα μας.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πάλης Ν. Σερρών κ. Μαραγκόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Παλαιστικού Συλλόγου και στην σημαντική προσπάθεια των αθλητών. Οι αθλητές, τα παιδιά αυτά, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά βάζοντας υψηλούς στόχους και αγωνίζονται για την επίτευξη αυτών. Ο Λευκώνας και   ο δήμος Σερρών θα πρέπει να είναι περήφανοι για την ύπαρξη και το έργο του Παλαιστικού Συλλόγου.

Κατόπιν το λόγο πήρε η κ. Όλγα Γιαβρή μέλος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας που   επίσης φιλοξενείται   στο Γυμνάσιο Λευκώνα και είπε τα εξής : Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διαθέτει δικό της κτίριο το οποίο το παραχώρησε στον Δήμο έναντι μισθώματος και χρησιμοποιείται ως Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και είναι αδύνατον να εκκενωθεί για να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους. Η προσφορά τους είναι μεγάλη στον αθλητικό χώρο του Λευκώνα καθώς και στην σωματική και πνευματική ευεξία των παιδιών στα οποία κυρίως απευθύνεται στην εκμάθηση χορού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευαγγελία Μουρατίδου η οποία τόνισε ότι ο κ. Γυμνασιάρχης δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την φιλοξενία των Συλλόγων στο Γυμνάσιο Λευκώνα με την προϋπόθεση να υπάρχει έγγραφη βεβαίωση από τον κ. Δήμαρχο Σερρών ότι αναλαμβάνει να πάρει την ευθύνη για οποιανδήποτε φθορά που μπορεί να υπάρξει στον χώρο του γυμνασίου.

Κατόπιν η Πρόεδρος του  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα τόνισε ότι θα έπρεπε ο κ. Γυμνασιάρχης να ενημερώσει πρώτα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα για το πρόβλημα αυτό που προέκυψε γιατί τους αφορά άμεσα, γνωρίζοντας την προσφορά του κάθε συλλόγου χωριστά.

Από την μια μεριά ο Παλαιστικός Σύλλογος με τις πρωτιές που έχει κερδίσει, την προσφορά και την αφοσίωση των αθλητών στην πάλη και από την άλλη η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διδάσκει χορό.

Έχουμε λοιπόν από την μια την πάλη που από τα αρχαιότερα χρόνια είχε κυρίαρχο ρόλο στην εκπαίδευση των νέων. Σαν άθλημα είναι σκληρό, επίπονο αλλά όχι βίαιο. Οι αθλητές της πάλης είναι επίμονοι αλλά και ευέλικτοι σωματικά και νοητικά. Είναι από μόνη της η πάλη ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό σύστημα που συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Έχουμε την τύχη να έχουμε αυτήν την στιγμή εξαιρετικούς νέους αθλητές που με την δική μας βοήθεια στην παρούσα στιγμή θα μπορέσουν να έχουν επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο. Αλλά στόχος μας δεν είναι μόνο τα μετάλλια, κυρίως για μας είναι η  αγωγή των παιδιών μέσα από τον αθλητισμό. Τα όνειρά τους τις φιλοδοξίες τους τον αγώνα τους πρέπει αυτήν την στιγμή να τον στηρίξουμε. Και από την άλλη έχουμε τον χορό, την πιο αρχέγονη έκφραση της ψυχής μας, που εκτός από σωματική άσκηση προσφέρει ψυχική ανάταση, αυτοπεποίθηση και συντελεί στην πνευματική καλλιέργεια των νέων που θα αποτελέσουν το μέλλον του τόπου αυτού. Ο χορός δεν είναι μόνο άθληση και εκπαίδευση, αλλά προσφέρει και ενισχύει αξίες που το κόστος τους είναι ανεκτίμητο. Η ενασχόληση με τον χορό εξασφαλίζει υγεία, ευεξία, αγωγή σώματος, ψυχής και πνεύματος ενώ παράλληλα εκτονώνει, διασκεδάζει και χαλαρώνει. Η σχολή διοργανώνει δύο θαυμάσιες χορευτικές εκδηλώσεις τον χρόνο.  Παράγει πολιτιστικό προϊόν που κάθε φορά έχει να μας δείξει κάτι καινούργιο. Κάθε εκδήλωση έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και θέμα διασκεδάζοντας έτσι το κοινό με την ποικιλία της ψυχαγωγίας που προσφέρει. Δεν μπορούμε να στερήσουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα από τα παιδιά μας καθώς και από τους συνδημότες μας την χαρά να απολαύσουν και να διασκεδάσουν παρακολουθώντας τις παραστάσεις αυτές.

Επίσης τόνισε ότι το Γυμνάσιο Λευκώνα βρίσκεται στην άκρη του χωριού και η παρουσία των συλλόγων, οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, οι προπονητές, τα στελέχη των συλλόγων, βοηθούν και συμβάλλουν στην   φύλαξη του χώρου εμποδίζοντας τις συναντήσεις εξωσχολικών παραγόντων στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και το πέρασμα των συνδημοτών μας στη περιοχή γύρω από αυτό γίνεται  με περισσότερη ασφάλεια.  Επίσης ανέφερε ότι στην Δημοτική Κοινότητα Λευκώνα δεν υπάρχουν άλλοι χώροι οι οποίοι θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους συλλόγους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Μερετούδης Δημήτριος ο οποίος τόνισε πόσο περήφανος είναι για την ύπαρξη των δύο Συλλόγων καθώς και την προσφορά τους και επισήμανε πως θα προσπαθήσει να συνεχιστεί η φιλοξενία τους στο Γυμνάσιο Λευκώνα.

Κατόπιν η Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε την εισήγηση της   Προέδρου και έλαβε υπόψη του  τις διατάξεις  της παρ.1 του άρθρου 84 του Ν. 3852/2010.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

       Γνωμοδοτεί το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα και προτείνει να συνεχίσουν ο Παλαιστικός Σύλλογος και η Φιλεκπαιδευτική εταιρεία να φιλοξενούνται στο Γυμνάσιο Λευκώνα.

Η παραπάνω απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό  12/2013.

Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί.         

   

Η Πρόεδρος   της
Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα


Πολατίδου Γεσθημανή
Τα μέλη
Ανθυμιάδης Αλέξανδρος
Παυλίδης Χαρίτων
Πιτσαλίδου Ζαγγελίδου Αικατερίνη
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών