Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 20 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow Κάτω τα χέρια από το ΤΕΙ αξιώνουν οι Σερραίοι 27-2-2013

Κάτω τα χέρια από το ΤΕΙ αξιώνουν οι Σερραίοι 27-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Σέρρες  27/02/2013
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Μεραρχίας 1
ΤΚ 62100
Τηλ. 2321083600

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κάτω τα χέρια από τα ΤΕΙ» βροντοφώναξαν πλήθος πολιτών, φοιτητές, αρχές και φορείς του Νομού στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στις 26-2-2013 για το ΤΕΙ Σερρών.
Ο Σερραϊκός λαός εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υποβάθμισης του ΤΕΙ.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, η βουλευτής κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Διοίκηση του ΤΕΙ, η Διοίκηση του Εμπροροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, η Διοίκηση του ΟΕΒΕΣ καθώς και άλλοι φορείς.
Οι βουλευτές του Νομού, που απουσίαζαν λόγω της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και την επιθυμία τους να βρίσκονταν στη χθεσινή συγκέντρωση.
Την απουσία τους αυτή άλλωστε την έκαναν γνωστή στη συζήτηση που προηγήθηκε την Κυριακή 24-2-2013 στο Δημαρχείο Σερρών παρουσία όλων των φορέων, όταν αποφασίστηκε η χθεσινή συγκέντρωση.
Οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΤΕΙ.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Σερρών μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Η επιβράβευση και όχι η υποβάθμιση των καλύτερων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων είναι καθήκον της Πολιτείας και το ΤΕΙ Σερρών βρίσκεται στις πρώτες θέσεις για ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη.
    Το ΤΕΙ Σερρών, δεν χρειάζεται να ευνοηθεί, χρειάζεται την προστασία μας να μην αδικηθεί, να μην υποβαθμιστεί, να μη χάσει την αυτοτέλειά του και να μην υπαχθεί στη διοικητική κηδεμονία άλλου Ιδρύματος».
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΤΕΙ , τονίζοντας την αγωνία όλων των φοιτητών να παραμείνει το ΤΕΙ ως έχει, να διατηρήσει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και να κλιμακωθεί ο αγώνας από όλους, προκειμένου το ΤΕΙ να εξακολουθεί να λειτουργεί ως έχει.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, ξεκινώντας από τη πλατεία Ελευθερίας και καταλήγοντας στο Διοικητήριο Σερρών.


Ακολουθεί ο λόγος του Δημάρχου.
Σεβασμιότατε
Εκπρόσωποι των Αρχών
Αξιότιμοι καθηγητές  του Τ.Ε.Ι Σερρών
Αγαπητοί σπουδαστές του Ιδρύματος
Σερραίοι συνδημότες

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει επίσημα γνωστό, ότι η Πολιτεία επιχειρεί την χωροταξική αναδιάταξη των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας. Με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, επιχειρεί συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σπουδών, ενοποιήσεις Ιδρυμάτων και κατάργηση του αυτοδιοίκητου, μεταφορά εδρών κ.α.
Για τους λόγους αυτούς, όπως γνωρίζετε, επισκεφθήκαμε την περασμένη Τρίτη, οι αρχές και όλοι οι φορείς του τόπου, το Υπουργείο Παιδείας και εκθέσαμε ομόφωνα τις προτάσεις μας. 
Συνοπτικά, περιγράψαμε στον κ. Υπουργό, τα ποιοτικά ακαδημαϊκά και επιστημονικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το Τ.Ε.Ι Σερρών, ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Τεχνολογικό  Ίδρυμα της Χώρας. Δηλαδή, την αρτιότητα και το ιδιόκτητο των υποδομών του Ιδρύματος, την υψηλή επιστημονική στελέχωση, το ικανό και διακρινόμενο στην αγορά σπουδαστικό δυναμικό που ξεπερνά τις 10.000, τη μεθοριακή στρατηγική θέση για διείσδυση στα Βαλκάνια και σε άλλες περιοχές, τις έτοιμες  δυνατότητες ενσωμάτωσης νέων τμημάτων κ.α
Παράλληλα, τονίσαμε στον κ. Υπουργό, τις υποδομές και δυνατότητες που διαθέτει ο Δήμος Σερρών και η πόλη γενικότερα, για να υποστηρίξει την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη του Τ.Ε.Ι Σερρών. Δυνατότητες  παραχώρησης και άλλων οικοπεδικών εκτάσεων, διαθέσιμες κατοικίες φθηνής διαμονής στην πόλη για υποδοχή πάνω από 2.000 νέων σπουδαστών και καθηγητών,  πρότυπο γεωργικό κάμπο με γεωθερμικό πεδίο που παρέχει ευκαιρίες επιστημονικής και ερευνητικής  διασύνδεσης της του Ιδρύματος  με την Παραγωγή,  συγκοινωνιακή προσβασιμότητα από άλλες πόλεις και από το εξωτερικό, τη μεθοριακή προνομιακή στρατηγική θέση του νομού και άλλα. 
Πέρα από αυτά, υπογραμμίσαμε στον Υπουργό, την ανάγκη εφαρμογής μόνο ορθολογικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων,  στον επιχειρούμενο ανασχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης.  Δε θα δεχθεί η Σερραϊκή κοινωνία, τη διείσδυση τυχόν  άλλων χαριστικών, πολιτικών, μεροληπτικών κριτηρίων και σκοπιμοτήτων.
     Γιατί, αν η επιβράβευση και όχι η υποβάθμιση,   των καλύτερων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων είναι καθήκον της Πολιτείας, τότε το ΤΕΙ Σερρών βρίσκεται στις πρώτες θέσεις για ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη.  Και μπορεί να μετασχηματιστεί σύντομα σε μια Τεχνολογική Πανεπιστημιούπολη της Χώρας υψηλού κύρους αλλά διεθνούς αναγνώρισης.  
   Γιατίτο Τ.Ε.Ι Σερρών,  δε χρειάζεται να ευνοηθεί, χρειάζεται την προστασία μας να μην αδικηθεί, να μην υποβαθμιστεί, να μη χάσει την αυτοτέλειά του και να μην υπαχθεί στη διοικητική κηδεμονία άλλου Ιδρύματος.  
   Γιατί το Τ.Ε.Ι Σερρών, διέγραψε μια 30 χρονη ανοδική  πορεία, με θετικό σήμερα πρόσημο στη διαδικασία αξιολόγησης. Με πρότυπες υποδομές,  με μεταπτυχιακά προγράμματα, με αρτιότητα εργαστηρίων, με υψηλή επιστημονική στελέχωση και με αξιόλογο  σπουδαστικό δυναμικό. Ένα τέτοιο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα,   δεν ακυρώνεται, δεν υποβαθμίζεται, δε περιορίζεται, δεν απορροφάται, δε χάνει τον αυτοδιοίκητο στρατηγικό του βηματισμό, στο βωμό του υδροκεφαλισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Γιατί το Τ.Ε.Ι Σερρών,  είναι επιστημονικό και ακαδημαϊκό κόσμημα της Χώρας. 
Γιατί, τέλος, έχει συνδέσει την αναπτυξιακή του πορεία, με την παράλληλη και αλληλοσυμπληρούμενη αναπτυξιακή πορεία της πόλης και του νομού Σερρών.
Αγαπητοί μου συμπολίτες
     Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, οι θεσμικοί παράγοντες και ολόκληρη  η τοπική κοινωνία,  είμαστε αλληλέγγυοι  προς την αγωνία  σας και τις προσπάθειές σας.
Μας χρειάζεται σήμερα,  τώρα, ένα άτυπο ισχυρό Συμβόλαιο Κοινωνικής Ενότητας, μεταξύ των Σερραίων πολιτών και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ιδρύματός μας.
Ως Δήμαρχος  του Μητροπολιτικού Δήμου Σερρών και ως εκπρόσωπος των 90.000 κατοίκων της πόλης, πρώτος θέτω την υπογραφή μου σ' αυτή τη δέσμευση ευθύνης. 
Ευελπιστώ ότι, η σημερινή φωνή μας, που επικυρώνει τη βούλησή μας να μη δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος του Τ.Ε.Ι Σερρών, θα φθάσει  στην κορυφή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των άλλων αρμοδίων.
Μόνο με την ενότητα στόχων και διεκδικήσεων, η πολιτεία θα πεισθεί για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας. Και  με τέτοια σύμπνοια θέσεων και στόχων, το Τ.Ε.Ι Σερρών δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.  Έχει με το μέρος του το δίκιο και όλη τη Σερραϊκή κοινωνία.

Ευχαριστω
Τελευταία ανανέωση (22.11.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών