Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 06 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού arrow PROMO SAFE DRIVING 9-11-12

PROMO SAFE DRIVING 9-11-12 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

H ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπαιδεύσεων στην Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου (από το καλοκαίρι του 201), οι εργασίες αναβάθμισής του και η αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού, τόσο στο Αυτοκινητοδρόμιο όσο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αποτέλεσαν τα θέματα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Σκοπός της συνέντευξης η ενημέρωση για τις υπολειπόμενες δράσεις στα πλαίσια του έργου και οι επόμενοι κύκλοι εκπαίδευσης.

Στόχος αυτών των νέων κύκλων είναι:

1. οι νέοι οδηγοί (απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό)

2. νεαροί οδηγοί και ιδίως οι φοιτητές του ΤΕΙ)

3. οι καθηγητές και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης (στο σύνολό τους ή ειδικά αυτοί που θα αναλάβουν τη διδασκαλία μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία τους)

4. επαγγελματίες Οδηγοί (Δήμου, Αστυνομίας, Τροχαίας, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής, Ταξί, Φορτηγών κ.α.) και

5. γενικώς όλοι οι οδηγοί.

Ο Δήμαρχος

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης επισήμανε:

Ο Δήμος Σερρών επιθυμεί να ενημερώσει για τη μέχρι τώρα υλοποίηση του έργου PROMO SAFE DRIVING που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Παράλληλα, σκοπεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των οδηγών (επαγγελματιών και μη) στους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης.

Ως γνωστόν, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών λειτουργεί ένας από τους πλέον σύγχρονους προσομοιωτές οδήγησης στην Ελλάδα, που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αντιμετωπίσουν εκεί δύσκολες καταστάσεις οδήγησης, μέσα από πλήθος σεναρίων, πριν τα αντιμετωπίσουν στην πραγματικότητα κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Η ευκαιρία που δίνεται στους πολίτες τόσο των Σερρών όσο και της ευρύτερης περιοχής  είναι μοναδική και ΔΩΡΕΑΝ.

Είναι πλέον στο χέρι τους να συμμετάσχουν στα ανταποδοτικά οφέλη του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος που με τόσο κόπο κέρδισε και υλοποιεί ο Δήμος Σερρών.

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, η αναγκαιότητα κάθε δυνατής προσπάθειας μείωσης των οδυνηρών απωλειών στην άσφαλτο, πρώτα από όλα σε ζωές, αλλά και σε υλικές φθορές, είναι αυταπόδεικτη.

Ο Δήμος Σερρών πιστός στο ρόλο του έκανε το χρέος του. Απομένει να αγκαλιαστεί και από το κοινό.

Ο αντιδήμαρχος

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης δήλωσε:

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου PROMO SAFE DRIVING έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις διαγωνισμοί, ενώ ως σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης του Δήμου αναδείχθηκε το Πνεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Μέσα από το έργο διενεργείται σήμερα και ο διαγωνισμός για την προμήθεια λογισμικού αναβάθμισης του εκπαιδευτικού προσομειωτή.

Το λογισμικό αυτό θα προσομοιάζει την πίστα του Αυτοκινητοδρομίου και θα δώσει προστιθέμενη αξία και νέες δυνατότητες στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης και του Αυτοκινητοδρομίου γενικότερα.

Θα ήθελα να τονίσω τη στενή και παραγωγική συνεργασία με τους αναδόχους, το ίδιο το Αυτοκινητοδρόμιο, αλλά και τον εταίρο μας Δήμο Πέτριτς.

Η συνολική απορρόφηση του έργου μέχρι στιγμής, από πλευράς Δήμου Σερρών, ανέρχεται στο ποσό των 642.000 ευρώ που αποτελεί το 50% του συνολικού προϋπολογισμού.         


Από το Γραφείο Τύπου
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών