Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 06 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας arrow ΔΤ για την αντιμετώπιση της φτώχειας 16-7-12

ΔΤ για την αντιμετώπιση της φτώχειας 16-7-12 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών εξασφάλισε 816.000 €
για την αντιμετώπιση της φτώχειας,
σε συνεργασία με το ΣΟΦΨΥ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ).

816.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το ΣΟΦΨΥ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
ftoxia.jpg


Αυτά ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε  κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αρβανίτη - Αγιαννίδου Σταυρούλα, της προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για τη Ψυχική Υγεία Ν. Σερρών κ. Νομίδου Ελένη και του Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.) κ. Καλογερούδη Ιωάννη.

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε, ότι ο Δήμος Σερρών με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας υπέβαλε στις 4-5-2012 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  το έργο για την υλοποίηση της πρότασης «κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Σερρών», η οποία εγκρίθηκε στις 26-6-2012.

Το έργο αυτό υπέβαλλε ο Δήμος Σερρών ως συμπράττοντας ΟΤΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για τη Ψυχική Υγεία Ν. Σερρών, ο οποίος είναι ο δικαιούχος φορέας για την υλοποίηση της πρότασης.

Η εν λόγω πρόταση συντάχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.) για λογαριασμό του Δήμου Σερρών και θα είναι και η Εταιρεία που θα υποστηρίξει την υλοποίηση του σχεδίου.

Αναλύοντας την πρόταση ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης είπε ότι θα λειτουργήσουν οι εξής 6 (έξι) κοινωνικές δομές:

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Δομή παροχής Συσσιτίων
  • Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Δημοτικός Λαχανόκηπος
  • Τράπεζα χρόνου
  • Γραφείο Διαμεσολάβησης

Επίσης, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο(2) ετών και για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών προβλέπεται η απασχόληση 24 ατόμων από άνεργους νέους έως 30 ετών.

Η αντιδήμαρχος

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε Κοινωνική Δομή.

Συγκεκριμένα:

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Στα πλαίσια  αυτής της δομής αναμένονται:
  •         Η διασφάλιση της τροφοδοσίας τουλάχιστον 150 οικογενειών κάθε μήνα
  • Η προμήθεια με προϊόντα συγκεκριμένου κόστους 40 ευρώ κάθε μήνα.

Δομή παροχής Συσσιτίων


Από τη  εν λόγω δομή αναμένεται:
Η εξασφάλιση της τροφοδοσίας γευμάτων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους ημερησίως.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Η συγκεκριμένη δομή θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε τουλάχιστον 100 αστέγους, απόρους και άνεργους κάθε μήνα.

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Η δομή θα παρέχει συγκεκριμένη γεωργική έκταση 50 τμ. αρδευόμενου και περιφραγμένη σε τουλάχιστον 100 απόρους, άνεργους και άστεγους για την καλλιέργεια  οπωροκηπευτικών  με σκοπό την σίτισή τους για ένα έτος.

Τράπεζα χρόνου

Παρέχει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

Το δίκτυο λειτουργεί με συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας

Γραφείο Διαμεσολάβησης

Παρέχει πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα ( τουλάχιστον 200 απόρους, ανέργους  και άστεγους κάθε μήνα) σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

ΣΟΦΨΥ

Τέλος, η πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ κα Νομίδου τόνισε:

Δεχτήκαμε  με χαρά την πρόταση του Δήμου Σερρών για την υποβολή από κοινού πρότασης για την υλοποίηση Σχεδίου Δράσης με σκοπό τη δημιουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Η σύμπραξη αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει να υποβληθεί η πρόταση επειδή με βάση την πρόσκληση τα σχέδια μπορούν να υλοποιούνται μόνο από Εταιρικά Κοινωνικά Σχήματα στα οποία θα συμμετέχει ως Δικαιούχος Φορέας μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση η οποία θα έχει τη συνολική ευθύνη εκτέλεσης του σχεδίου και συμπράττων φορέας υποχρεωτικά ο Δήμος  στα γεωγραφικά όρια του οποίου θα υλοποιηθεί η παρέμβαση.

Έτσι ο Δήμος Σερρών επέλεξε το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών ως το δικαιούχο του έργου (πέρα από τα παραπάνω και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι διαθέτει διαχειριστική επάρκεια) και  ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών επέλεξε το Δήμο Σερρών ως συμπράττοντα φορέα.

Στόχος της πρότασης που υποβλήθηκε είναι:

Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά και ειδικότερα των ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και  πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές προς τους ωφελούμενους.
Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών