Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 29 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Δημ. Ενότητας Λευκώνα arrow ΔΤ Eco Festival από το Δήμο Σερρών 29-5-2012

ΔΤ Eco Festival από το Δήμο Σερρών 29-5-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                            Σέρρες 29 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, την ΚΕΔΗΣ (Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήριο «Άρτιο») και με τη στήριξη-συμμετοχή φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία  Ελευθερίας (26 Μαϊου-6 Ιουνίου). Περιλαμβάνουν το ECO FESTIVAL στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, την Πέμπτη  31 Μαϊου και την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής (19:00) θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία στις σερραϊκές οδούς.
Το πρόγραμμα των δράσεων θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου με την εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού στις αυλές των σχολείων, στα πάρκα, στις παιδικές χαρές και στο χώρο του στρ. Παπαλουκά.

Οι συντελεστές
Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση συμμετέχουν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών με τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων).
Επίσης, λαμβάνουν μέρος κοινωνικοί φορείς, φορείς Διαχείρισης, ΜΚΟ, και εταιρείες που δραστηριοποιούνται  στον τομέα της ανακύκλωσης (αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων).   
Οι δράσεις-εκδηλώσεις θα καλυφθούν μουσικά από Σερραίους DJ: Δημητριάδης Κώστας (ράδιο  ΕΡΩΣ 93.0) και Πάνος Πιρετζής (ράδιο ΑLFA 96.0), ενώ 20:00 το βράδυ της Παρασκευή 1 Ιουνίου  έχει προγραμματιστεί μουσική βραδιά LIVE με τους Βασίλη Νικολαϊδη και Αλέξανδρο Παπλιάκα (ράδιο  ΕΡΩΣ 93.0).
Την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 19:00 θα δοθεί για τους μικρούς φίλους παράσταση Καραγκιόζη, ενώ την Κυριακή 3 Ιουνίου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών προγραμματίστηκε περίπατος.  
Επισημαίνεται ότι το ECO FESTIVAL και οι δράσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά του θα πραγματοποιηθούν με τη διαρκή στήριξη μελών του εθελοντικού κινήματος στις Σέρρες. 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Αυτό είναι το ζητούμενο
Το έτος 2012 αποτελεί για τη διεθνή κοινότητα διεθνές έτος προώθησης της βιώσιμης ενέργειας και το θέμα της ημέρας που τίθεται από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) είναι η "ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" με το ερώτημα - αναζήτηση: Σας περιλαμβάνει;
Η πράσινη οικονομία πραγματεύεται θέματα για τη βιώσιμη ενέργεια, τις πράσινες εργασίες, τις χαμηλές εκπομπές άνθρακα, τις πράσινες πολιτικές, τα πράσινα κτήρια, τη βιώσιμη γεωργία, την αλιεία, τη δασονομία, τη βιομηχανία, την ενεργειακή αποδοτικότητα, το βιώσιμο τουρισμό, τη βιώσιμη μεταφορά, τη διαχείριση των αποβλήτων, την εξοικονόμηση ύδατος και πόρων.
Το ερώτημα που τίθεται και απευθύνεται λίγο έως πολύ σε όλους μας ζητά να ανακαλύψουμε περισσότερα για την πράσινη οικονομία και να αξιολογήσουμε εάν στη χώρα μας την εφαρμόζουμε.
Φέτος στις 5 Ιουνίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Σε αυτό το σημαντικό έτος για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, οι παγκόσμιοι ηγέτες άλλη μια φορά θα συναντηθούν στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, είκοσι έτη μετά την ιστορική συνάντηση κορυφής για την προστασία του περιβάλλοντος στο Ρίο de Janeiro, το 1992.
Κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη γιορτάζεται με δράσεις η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με σκοπό την υπενθύμιση ότι η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών