Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 29 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Δημ. Ενότητας Λευκώνα arrow ΔΤ Οι Σέρρες υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα 15-5-2012

ΔΤ Οι Σέρρες υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα 15-5-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 15 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ενθουσιώδες ήταν το κλίμα, κατά την διάρκεια της πανηγυρικής τελετής υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας που έφθασε στη πόλη των Σερρών το πρωί της Τρίτης (14-5-2012).

4.jpg3.jpg

















Η σερραϊκή νεολαία και η μαθητική κοινότητα υποδέχθηκαν το ολύμπιο φως στη πορεία του που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου από την αρχαία Ολυμπία με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου θα φιλοξενηθεί η τριακοστή Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής.    


5.jpg6.jpg

















Η ολυμπιακή φλόγα έφθασε στις Σέρρες και ως πρώτος λαμπαδηδρόμος ο ολυμπιονίκης Γιάννης Τσιντσάρης την παρέλαβε στην διασταύρωση των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου (είσοδο από Δράμα), ενώ την παρέδωσε στο ηθοποιό-σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος άναψε το βωμό που είχε στηθεί στην κατάμεστη κεντρική πλατεία Ελευθερίας.
Ακολούθησαν η έπαρση των σημαιών κι ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, ενώ ευθύς αμέσως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλης Παπαβασιλείου καλωσόρισε-εκ μέρους όλων των Σερραίων-την ολυμπιακή φλόγα.
8.jpg9.jpg

















Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ειδικότερα, ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε:
«Με συγκίνηση ο σερραϊκός λαός υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα στην πλατεία Ελευθερίας, στο ιστορικό κέντρο των Σερρών, ως πρεσβευτή της Ειρήνης και της Συναδέλφωσης των Λαών.
7.jpg2.jpg

















Η Φωτιά, η Φλόγα, το Φως, αποτελούν το Ιερό σύμβολο της δημιουργίας του Κόσμου.

Αποτελεί, παράλληλα, ένα από τα σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος αποδεικνύεται ακόμη μία φορά παγκόσμιος.
Σε μια εποχή, όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως κρίσης ανθρώπινων και κοινωνικών αξιών, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, η ειρήνη, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή, η άθληση, η φιλία, η ομόνοια και η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και νοοτροπιών, είναι ιδανικά που μπορούν να μας ξαναδώσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και το κυριότερο, τη δύναμη να αγωνιστούμε γι αυτό.
Ας αντιληφθούν όλοι, ότι η Ελλάδα, αν και υπερχρεωμένη, λοιδορούμενη, ανίσχυρη οικονομικά και παγιδευμένη πολιτικά, παραμένει η πολιτισμική γενέτειρα της γης.
Αυτό το μήνυμα στέλνει ο ελληνικός λαός, σε όλο τον κόσμο και στο Λονδίνο. Μαζί με το φως και την αγάπη του».

1.jpg


Μετά την αντιφώνηση του μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιάννη Καρρά, ο ολυμπιονίκης της πάλης Απόστολος Τασκούδης άναψε την ολυμπιακή δάδα και κατηφόρισε προς την οδό Μεραρχίας, έως ότου παρέδωσε την φλόγα στον παγκόσμιο πρωταθλητή Δημήτρη Δαύτσιο.

Η ολυμπιακή φλόγα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο με επόμενο προορισμό την Κατερίνη, αφού προηγουμένως την δάδα μετέφεραν ως το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο παγκόσμιος πρωταθλητής Στίβου Σπύρος Παπαδόπουλος και παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης των Special Olympics Βαγγέλης Ακόνης.

Να σημειωθεί ότι την παρουσίαση της τελετής, στην οποία παιδιά πολιτιστικών συλλόγων της πόλης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ανέλαβε ο παρουσιαστής κλασικού θεάτρου-καλλιτεχνικού αθλητισμού Αλέξης Κωστάλας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών