Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
18 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Ο ΔΗΜΟΣ στο πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" 16-1-2012

Ο ΔΗΜΟΣ στο πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" 16-1-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 13 Ιανουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Παρά τα στενά χρονικά περιθώρια και μετά τις συνεχείς παραστάσεις του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη εγκρίθηκε τελικά, με την προ ημερών (9-12-2012) απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του ΕΣΠΑ

Με το εν λόγω πρόγραμμα επιχειρείται η Ολοκλήρωση του Ενεργειακού Συστήματος της χώρας και η ενίσχυση της αειφορίας, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή δράσεων και αποδεδειγμένα καλών πρακτικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, αρχής γενομένης από τα κτήρια και εγκαταστάσεις των Δήμων.

Ανάμεσα στους Δήμους, των οποίων οι προτάσεις αξιολογήθηκαν θετικά και υπάγονται στο πρόγραμμα συγκαταλέγεται και ο Δήμος Σερρών με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 971.322, 22 ευρώ, το 70% του οποίου (679.925,55 ευρώ) θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.. Το υπόλοιπο 30% αποτελεί την ιδία συμμετοχή του Δήμου.

Η πρόταση (που κατατέθηκε στις 21-7-2009) αφορά κυρίως σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στα Κλειστά Κολυμβητήριο και Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων και στο Δημαρχείο των Σερρών.

Ειδικότερα,
1. Κλειστό Κολυμβητήριο κοιλάδας Αγ. Αναργύρων: παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του συστήματος θέρμανσης του νερού της πισίνας, προμήθεια ειδικού θερμικού καλύμματος για την μείωση των θερμικών απωλειών της πισίνας, επεμβάσεις μείωσης των απωλειών και ορθολογικής χρήσης του νερού, τόσο στην πισίνα, όσο και στις εγκαταστάσεις ζεστού νερού χρήσης.

2. Κλειστό Γυμναστήριο κοιλάδας Αγ. Αναργύρων: αντικατάσταση κουφωμάτων, παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος θέρμανσης.

3. Δημαρχείο Σερρών: αντικατάσταση κουφωμάτων.

Επισημαίνεται ότι-σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες-από την υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων αναμένεται η εξοικονόμηση ενέργειας 425.000 KWH περίπου και η αντίστοιχη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 115 τόνους ετησίως.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί η συνδρομή στη προσπάθεια του Δήμου Σερρών και του Δημάρχου, του σερραϊκής καταγωγής συμβούλου του Υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Στάμτση που παρείχε συνεχή ενημέρωση για τη πορεία του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου      
Τελευταία ανανέωση (16.02.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών