Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
08 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού arrow ΔΤ Συνεδρίασε η Ομάδα Τουρισμού στις 24-11-2011

ΔΤ Συνεδρίασε η Ομάδα Τουρισμού στις 24-11-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 25 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και στον τουρισμό πολλά πράγματα προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, στον οποίο ο Θεός χάρισε απλόχερα πολλές φυσικές ομορφιές και ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς».
Τα παραπάνω επισήμανε ο υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της άτυπης Ομάδας Εργασίας για τον Τουρισμό στο Δήμο Σερρών.

Η Ομάδα-τα μέλη
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στον απόηχο της Philoxenia 2011, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Σερρών (στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που βραβεύθηκε ως το καλλίτερο της διεθνούς έκθεσης).
Στην πρώτη αυτή συνάντηση της Ομάδας Εργασίας-εκτός του προέδρου της κ. Γρηγοριάδη-έλαβαν μέρος τα μέλη της κκ. Χρήστος Σύρπας-υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Άγγελος Κεχαγιάς-πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ιωάννης Καλογερούδης-διευθυντής της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε., Ευστράτιος Δημητρίου, πρόεδρος της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ Α.Ε., Βασίλειος Τσιπούρας-εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Νυκτοπάτης-πρόεδρος του φορέα Λαϊλιάς Α.Ε., Παρασκευάς Καρακάρας-πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών & Ιδιοκτητών Πιτσαριών και Ψαροταβερνών Ν. Σερρών.
Επίσης, οι επιχειρηματίες κ.κ Γιώργος Ασλανίδης και Ηλίας Βασιλειάδης-τουριστικός πράκτορας.

Η πρώτη συνεδρίαση
Στην εισήγηση του ο πρόεδρος και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης (αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας), ενημέρωσε τα μέλη της για τους σκοπούς και τη λειτουργία της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας για τον Τουρισμό και σχετικά με τα νέα δεδομένα που φέρνει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στο θέμα του τουρισμού.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, από τις οποίες αναδείχτηκαν κατευθυντήριες οδοί επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων, καθώς και άλλες προτάσεις που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Σερρών.
Επίσης, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ομάδα εργασίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Σοφοκλής Θεμιστοκλέους.

Στόχοι-προτάσεις-έργο
Έργο της ομάδας είναι η διαμόρφωση σχετικών προτάσεων προς το Δήμο για την υποβοήθηση του σχεδιασμού, προγραμματισμού και προώθησης έργων και δράσεων τουριστικού χαρακτήρα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι όλοι επισήμαναν την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς του μητροπολιτικού Δήμου Σερρών, προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία όλων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Στόχος η ενιαία προβολή του τουριστικού προϊόντος σε επίπεδο πρώην νομαρχίας Σερρών, η αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Ο αντιδήμαρχος
Ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας κ. Γρηγοριάδης υποστήριξε ότι: 
«Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και στον τουρισμό πολλά πράγματα προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, όπου ο θεός χάρισε απλόχερα πολλές φυσικές ομορφιές και ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. Εδώ ζουν άνθρωποι υπερήφανοι, εργατικοί και φιλόξενοι. Πρώτα απ' όλα, όμως, πρέπει να πιστέψουμε εμείς στους εαυτούς μας και μετά θα μπορέσουμε να πείσουμε και τους άλλους πως αξίζει ο τόπος μας και οι άνθρωποι του».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





Τελευταία ανανέωση (15.11.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών