Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 05 Δεκ 2023
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ Το Δημοτικό Συμβούλιο για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων 22-11-2011

ΔΤ Το Δημοτικό Συμβούλιο για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων 22-11-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 22 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το Δημοτικό Συμβούλιο για το
 «ΕΙΔΙΚΟ ΤΈΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»

galanis.jpg«Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος και επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μη το πληρώσουν, ζητώντας συγχρόνως  νέα νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη νέα και πιο αντικειμενικά κριτήρια».
Αυτά αναφέρουν-μεταξύ άλλων-τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισαν να δηλώσουν ανοικτά τη συμπαράστασή τους προς τους συμπολίτες τους που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στο πλευρό των δημοτών
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημάνθηκαν:      

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, αναγνωρίζει ότι μέσα στην περίοδο αυτή της βαρύτατης οικονομικής κρίσης, υπάρχουν κάτοικοι του Δήμου μας, ιδίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Πρέπει όμως να κάνουμε την αναγκαία διάκριση ανάμεσα σ' αυτούς τους πολίτες που πραγματικά αδυνατούν, και σ' εκείνους που αποφεύγουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι αδυναμίας, αφού η φοροδιαφυγή στην κοινωνία μας πλήττει και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικονομικά ασθενέστερων.
Όσον αφορά, επομένως, τους αποδεδειγμένα αδυνατούντες συμπολίτες μας το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών με το παρόν ψήφισμά του, ενώνοντας την φωνή του με  τις αντίστοιχες των άλλων Δήμων της Ελλάδος, καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να αναζητήσει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, κάθε πρακτικό τρόπο για την αναγκαία  ελάφρυνση τους.
Εμείς, ως Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Σερρών, κατανοώντας το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που απειλείται να δημιουργηθεί, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος και επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μη το πληρώσουν, ζητώντας συγχρόνως  νέα νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη νέα και πιο αντικειμενικά κριτήρια.
Ο Δήμος Σερρών κατανοώντας το πρόβλημα θα σταθεί δίπλα στο πλευρό των συνδημοτών και θα εργασθεί μεθοδικά, προκειμένου να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή περί ισότητας και αναλογικότητας έναντι των φορολογικών βαρών, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, και να αποφευχθεί κάθε αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια  είτε εκ μέρους της Πολιτείας είτε εκ μέρους της ΔΕΗ, μέχρι να τελεσιδικήσουν και οι προσφυγές στα Ανώτατα δικαστήρια.
Για την διευκόλυνση-ενημέρωση των πολιτών τίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε εγρήγορση για την εξυπηρέτηση των πολιτών».
Τέλος, να σημειωθεί ότι τα παραπάνω υπέγραψαν και οι κ.κ. Στέργιος Γαλάνης, Αντώνιος Αναστασιάδης και Σταλακτή Ηλιοπούλου, ως εκπρόσωποι των παρατάξεών τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.                                          
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών