Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 07 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Απόδαση 47 στις 21/10 Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Λευκώνα

Απόδαση 47 στις 21/10 Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Λευκώνα Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΩΝΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
της αριθμ. 14/21-10-2011 συνεδρίασης του Συμβουλίου 
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ

Αριθ. Απόφασης : 47/2011

ΘΕΜΑ:« Συζήτηση για  την  εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου Διαχειρίσεως και Αξιοποιήσεως Συνιδιόκτητου βοσκής Μελινικιτσίου κατά του Δήμου Σερρών»
Στο Λευκώνα και στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας  σήμερα την 21η του μήνα Οκτωβρίου 2011 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 20:30 συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ύστερα από την αριθμ.118/18-10-2011 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, η οποία επιδόθηκε σε όλους τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 88 & 89 του Ν. 3852/2010 "Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» και η οποία δημοσιεύτηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει  νόμιμη  απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 89 του Ν. 3852/2010, δεδομένου ότι σε σύνολο 5 Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ήταν 5 Σύμβουλοι, δηλαδή,
                        Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
1.   Πολατίδου Γεσθημανή    (Πρόεδρος)
2.   Γεωργιάδης Νικόλαος(Αντιπρόεδρος)
3.   Πιτσαλίδου-Ζαγγελίδου Αικατερίνη
4.   Παυλίδης Χαρίτων
5.   Ανθυμιάδης Αλέξανδρος
Α Π Ο Ν Τ Ε Σ

Κανένας


Η Πρόεδρος του Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου   της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η ειδική γραμματέας κ.Γιοβάνογλου Ευαγγελία , υπάλληλος του Δήμου Σερρών, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού  με βαθμό Γ', για την τήρηση των πρακτικών.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συμβουλίου εισηγούμενη το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών την υπ.αριθμ.Πρωτ.61300/4-10-2011 εξώδικη διαμαρτυρία-δήλωση-πρόσκληση του Συλλόγου  Διαχειρίσεως και Αξιοποιήσεως Συνιδιόκτητου Βοσκής Μελινικιτσίου  με έδρα το Μελινικίτσι κατά του Δήμου Σερρών( ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Λευκώνα) όπου αναφέρει ότι οι συνιδιοκτήτες, μέλη του Συλλόγου για την Διαχείριση και Αξιοποίηση  Συνιδιόκτητου Βοσκής Μελινικιτσίου  είναι αποκλειστικοί κύριοι και νόμιμοι κάτοχοι από το 1926 με το υπ.αριθμ. 15106 διανεμητήριο, το οποίο μεταγράφηκε νόμιμα στις 7/9/1926  στον 8ο τόμο με αριθμ.3079 στο Υποθηκοφυλάκειο Σερρών έκταση περίπου 27.000 στρεμμάτων στην περιοχή Μελινικιτσίου & τμήμα αυτής της έκτασης στην περιοχή Λιγίνι.Όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου σκοπός τους είναι η όσο το δυνατόν αποδοτικότερη εκμετάλευση της έκτασης με την ενοικίαση σε τρίτους ή ακόμα & σε μέλη του Συλλόγου απoφέροντας στον Σύλλογο  τους αναγκαίους πόρους εύρυθμης λειτουργίας τους.
Η συγκεκριμένη έκταση αδιάκοπα και ανεμπόδιστα τόσα χρόνια τροφοδοτούνταν με νερό,προσφέροντας ένα κατάλληλο και ελκυστικό περιβάλλον για του κτηνοτρόφους της περιοχής από τις πηγές Μaραμόρ,που βρίσκονται σε περιοχή ιδιοκτησίας της πρώην Κοινότητας Λευκώνα, ρέοντας μέσα σε φυσική κοίτη.¨Ηδη όμως από το 1994 η πρώην Κοινότητα Λευκώνα έθεσε σε λειτουργία κατά παράβαση του Ν.1739/87 πάρονομη υδρομάστευση με την οποία χωρίς να εφαρμόσει καμία προδιαγραφή, δήμευσε όλη την ποσότητα του νερού των παραπάνω πηγών, η οποία δημιούργησε τεράστια οικονομική ζημία στο Σύλλογό τους , καθώς η περιοχή Λιγίνι στέρεψε κυριολεκτικά από νερό μετατρέποντας από μια ελκυστική προς βοσκή περιοχή σε ένα αποξηραμένο τοπίο.Επιπλέον δημιουργήθηκε τεράστιο οικολογικό ζήτημα στην ευρύτερη περιοχή καθώς το παραπάνω ρέμα(φυσική κοίτη) όπου διοχετέυεται το νερό στερεύει εξαιτίας της ολικής δήμευσης του νερού από τον Δ.Σερρών με αποτέλεσμα την καταστροφή της πανίδας & χλωρίδας της περιοχής (την οικολογική της καταστροφή)η οποία βεβαιώνεται & από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών με το υπ.αριθ.1832/19-7-2001 έγγραφό τους ύστερα από επίσκεψή της στην εν λόγω περιοχή.
Επίσης με την υπ.αριθμ.24/27-3-1958 απόφ.της Επιτροπής του αρθρ.3 παρ.2 του Ν.Δ.τος 3713/1957 εγκριθείσης δια της υπ.αριθμ.291578/4-11-1958 Αποφ.του Υπ.Οικονομικών παραχωρήθηκε η πλήρης & τέλεια ιδιοκτησία στην πρώην Κοιν.Λευκώνα το υπ.αριθμ.5769 Α.Κ.ανταλλάξιμο ακίνητο, έκτασης 11.853 δεκ.στρεμμάτων & 980 τμ.στην περιοχή ΜAΡΑΜΟΡ, όπου βρίσκονται οι εν λόγω πηγές με τον αποκλειστικό όρο η Κοινότητα λευκώνα να απέχει πάσης επεμβάσεως επί της πηγής του ρέοντος ύδατος που θα είχε ως συνέπεια την παρεμπόδιση της ύδρευσης του υπόλοιπου τμήματος της βοσκής.
Αναφέρουν  τέλος επειδή η  ανωτέρω περιγραφόμενη υδρομάστευση είναι παράνομη λόγω έλλειψης άδειας χρήσης νερού με συνέπεια την σημαντική οικονομική ζημιά στο Σύλλογό τους, επειδή η  οικολογική καταστροφή  είναι ανυπολόγιστη και επειδή και στο παρελθόν είχαν κινηθεί με διάφορους τρόπους για τη διευθέτηση του ζητήματος χωρίς αποτέλεσμα ,ζητούν άμεσα  την διευθέτηση  του ζητήματος  με την απελευθέρωση του ½ της ποσότητας της ελάχιστης παροχής που αποτελεί την Οικολογική παροχή λαμβάνοντας υπόψη & τις ανάγκες της περιοχής (βοσκοτόπια, ανάπτυξη υδροχαρών φυτών πλατάνια) ειδάλλως θα προβούν σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες.
Η Πρόεδρος κατόπιν ανέφερε ότι κατόπιν ενημέρωσης και από τον τέως Πρόεδρο της Κοινότητας Λευκώνα κ.Μουρατίδη Χαράλαμπο σχετικά με το ανωτέρω θέμα, όντως  με τον υπ.αριθμ.187 τίτλο κυριότητας (παραχωρητήριο)του Υπ.Οικονομικών(Γενική Διεύθυνση Δημόσιου Λογιστικού ,Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ανταλλάξιμων Μουσουμανικών κτημάτων «Υ.Δ.Α.Μ.Κ»  παραχωρήθηκε το υπ.αριθμ.5769 ανταλλάξιμο ακίνητο σε πλήρη & τέλεια ιδιοκτησία στην πρώην Κοιν.Λευκώνα το υπ.αριθμ.5769 Α.Κ.ανταλλάξιμο ακίνητο, έκτασης 11.853 δεκ.στρεμμάτων & 980 τμ.στη θέση ΜAΡΑΜΟΡ, με τον όρο η Κοινότητα Λευκώνα να απέχει από κάθε επέμβαση στην  πηγή από την οποία ρέει το νερό, η οποία  θα είχε ως συνέπεια την παρεμπόδιση της ύδρευσης από το νερό αυτής της πηγής του υπόλοιπου τμήματος της βοσκής, το οποίο εκποιήθηκε απευθείας προς τους κτηνοτρόφους.
Το έργο στις πηγές ξεκίνησε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 1993. Επειδή ο αγωγός πέρασε  πάνω από τα 4 χλμ. από το Μελινικίτσι υπήρξε συμφωνία με το Συμβούλιο της Κοινότητας Μελινικιτσίου( επί προεδρείας Κ.Τρέντσιου)  να υπάρξουν  ανταποδοτικά οφέλη και έτσι η Κοινότητα Λευκώνα κατασκεύασε με έξοδά της ένα υδροστόμιο, μια ποτίστρα και μια βρύση.Οι συνιδιοκτήτες όμως της βοσκής του Μελινικιτσίου έκαναν καταγγελία στην ΤΥΔΚ και η Επιτροπή κατόπιν ελέγχου  αποφάνθηκε με πόρισμά της  ότι η παρέμβαση ήταν υπέρ της φύσης και δεν δικαιώθηκαν.
Συνεχίζοντας η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα την εισήγησή της ανέφερε ότι το έργο της  αξιολόγησης  υδατικών πόρων στον πρώην Δήμο Λευκώνα για την «Καλλιέργεια πηγών Μπατανίων, Μαραμόρ στο Τ.Δ. Λευκώνα και αντικατάσταση εξωτερικού αγωγού ύδρευσης(μεταφοράς) από τις πηγές έως το βόρειο τμήμα του Τ.Δ.Λευκώνα»  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, βρίσκεται υπό κατασκευή  και ή έκδοση άδειας χρήσης νερού (όπως προβλέπεται από  τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Λευκώνα)  απαιτείται για τη λειτουργία του έργου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του έργου  με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Δ/νση Υδάτων της Π.Κ.Μ.
Το αίτημα των συνιδιοκτητών της βοσκής Μελινικιτσίου είναι διαρκές και διαχρονικό , εμείς  με το  νέο έργο είμαστε κατοχυρωμένοι.
Τέλος η Πρόεδρος προτείνει να ενημερωθεί ο Δήμαρχος Σερρών επί της προαναφερόμενης εξώδικης διαμαρτυρίας-δήλωσης-πρόσκλησης του Συλλόγου  Διαχειρίσεως και Αξιοποιήσεως Συνιδιόκτητου Βοσκής Μελινικιτσίου κατά του Δήμου Σερρών και να επιληφθεί η Νομική Υπηρεσία του Δ.Σερρών επί του θέματος για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
Στη συνέχειο κάλεσε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών να αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε την εισήγηση της   Προέδρου και έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 83 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 ,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
Προτείνει να ενημερωθεί ο Δήμαρχος Σερρών επί της προαναφερόμενης εξώδικης διαμαρτυρίας-δήλωσης-πρόσκλησης του Συλλόγου  Διαχειρίσεως και Αξιοποιήσεως Συνιδιόκτητου Βοσκής Μελινικιτσίου κατά του Δήμου Σερρών και να επιληφθεί η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών επί του θέματος  για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Η παραπάνω απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό  047/2011
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί.      

                            Η Πρόεδρος   της                                                          Τα Μέλη
          Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα
                                                                                                        Γεωργιάδης Νικόλαος
                                                                         Πιτσαλίδου -Ζαγγελίδου Αικατερίνη               
                                                                                 Παυλίδης Χαρίτων
                                                                                                       Ανθυμιάδης Αλέξανδρος
                   Πολατίδου Γεσθημανή                   
Τελευταία ανανέωση (08.11.11)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών