Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 03 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Παιδείας arrow ΔΤ Έναρξη σχολικής χρονιάς-κατάσταση σχολείων 8-9-2011

ΔΤ Έναρξη σχολικής χρονιάς-κατάσταση σχολείων 8-9-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 7 Σεπτεμβρίου 2011

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgΟι κτιριακές υποδομές που ενισχύονται με τη λειτουργία δύο νέων νηπιαγωγείων, οι επισκευές-συντηρήσεις των διδακτηρίων του Δήμου Σερρών, η ενεργειακή αναβάθμισή τους και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, η δράση των δύο  ενιαίων σχολικών επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί και της μόνιμης επιτροπής παιδείας είναι θέματα που απασχόλησαν το Δήμο Σερρών, πριν ο καθιερωμένος αγιασμός στις διδακτικές μονάδες του σηματοδοτήσει την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσε σχετικά:
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κτιριακών υποδομών επισημαίνεται ότι:

·        Ήδη βάφονται δέκα (10) σχολεία, ενώ τελείωσαν ή συνεχίζονται οι επισκευές και συντηρήσεις στα περισσότερα διδακτήρια του Δήμου.
·        Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε είκοσι επτά (27) σχολεία, αν και πρόθεση της δημοτικής αρχής παραμένει η εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων στο σύνολο των σχολικών κτηρίων. Ενδεικτικά και μόνον αναφέρονται η σύνδεση με τη ΔΕΗ του φωτοβολταϊκού στη στέγη του νηπιαγωγείου Άνω Μητρουσίου και του νέου 16ου νηπιαγωγείου.
·        Αναμένεται η έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης (μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ), προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 5ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Να σημειωθεί ότι οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης ενισχύονται με τη λειτουργία του καινούριου 16ου  νηπιαγωγείου (στη περιοχή των Αγίων Αναργύρων) κι αυτού της Οινούσας, το οποίο δεν θα φιλοξενεί πλέον μονοψήφιο αριθμό νηπίων, αλλά περίπου τριάντα (30) από  το νηπιαγωγείο της περιοχής του Αη Γιάννη που δεν θα λειτουργήσει.
Εν τω μεταξύ, «έχει βγει στον αέρα» (διεθνής διαγωνισμός) και ακολουθούνται όλες οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάληψη μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. Αυτό που μένει είναι η παράταση της ισχύουσας σύμβασης (από την Περιφέρεια) έως το τέλος του έτους, καθώς η νέα αφορά το επόμενο (2012).
Τέλος, τονίζεται ότι πρώτος ο Δήμος Σερρών έχει φροντίσει να συγκροτηθούν για τα ζητήματα που αφορούν στις βαθμίδες της Εκπαίδευσης (α/θμια και β/θμια) δύο αντίστοιχες ενιαίες σχολικές επιτροπές, με την παράλληλη κατάργηση των ογδόντα δύο (82) που υπήρχαν μέχρι τώρα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών