Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
19 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow ΔΤ Απόφαση 42 Δημοτικής Ενότητας Λευκώνα 8-9-2011

ΔΤ Απόφαση 42 Δημοτικής Ενότητας Λευκώνα 8-9-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΩΝΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
της αριθμ. 12/30-08-2011 συνεδρίασης του Συμβουλίου  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΩΝΑ
Αριθ. Απόφασης : 42/2011

ΘΕΜΑ: «Εκμίσθωση 34 στρεμμάτων δημοτικών χωραφιών (σχολικών) της  Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα  του Δήμου Σερρών»
Στο Λευκώνα και στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας  σήμερα την 30η του μήνα Αυγούστου 2011 ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 20:30 συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ύστερα από την αριθμ.103/25-08-2011 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, η οποία επιδόθηκε σε όλους τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 88 & 89 του Ν. 3852/2010 "Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» και η οποία δημοσιεύτηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών.
     Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει  νόμιμη  απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 89 του Ν. 3852/2010, δεδομένου ότι σε σύνολο 5 Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών ήταν 5 Σύμβουλοι, δηλαδή,
 

                        Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ

1.   Πολατίδου Γεσθημανή    (Πρόεδρος)

2.   Γεωργιάδης Νικόλαος

3.   Πιτσαλίδου-Ζαγγελίδου Αικατερίνη

4.   Παυλίδης Χαρίτων

5.   Ανθυμιάδης Αλέξανδρος



 

Α Π Ο Ν Τ Ε Σ





Κανένας


Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η ειδική γραμματέας κ.Γιοβάνογλου Ευαγγελία , υπάλληλος του Δήμου Σερρών, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού  με βαθμό Γ', για την τήρηση των πρακτικών.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συμβουλίου εισηγούμενη το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του
Δήμου Σερρών ότι με τη σύσταση Νομικού Προσώπου «Σχολική Επιτροπή Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λευκώνα», τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοτικού Σχολείου μεταβιβάστηκαν στην πρώην Κοινότητα Λευκώνα. Εκτός του διδακτηρίου το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 3.024,30 τ.μ., το Δημοτικό Σχολείο κατείχε και έναν αγρό, έκτασης 24.640 τ.μ., διανομής 1934. Όμως από το σχολικό αγρό και συγκεκριμένα από την ανατολική πλευρά αυτού διέρχεται αρδευτική τάφρος και ως εκ τούτου η έκτασή του έχει μειωθεί στα 16 δεκ. στρέμματα.
Το προαναφερόμενο αγροτεμάχιο με αριθμό 1273 κτηματολογίου Λευκώνα, μαζί με τμήμα του αριθμ. 1272 κοινοτικού αγροτεμαχίου, έκτασης 18 δεκ. στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, εκμισθώνεται σε αγρότες του Δήμου για την ενίσχυση των οικονομικών πόρων του Νομικού Προσώπου, σύμφωνα με το άρθρο 192 του Ν. 3463 του (Δ.Κ.Κ.),. Στις 31.10.2011 λήγει η μίσθωση των προαναφερόμενων δημοτικών χωραφιών (σχολικών), τα οποία, βάσει της αριθμ. 211/2007 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Λευκώνα, είχαν εκμισθωθεί για τέσσερα (4) καλλιεργητικά έτη, ήτοι από 01.11.2007 έως 31.10.2011.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του Δήμου Σερρών να λάβει απόφαση με την οποία θα γνωμοδοτεί υπέρ ή κατά της εκμίσθωσης των προαναφερόμενων εκτάσεων δηλ. να εγκρίνει την εκ νέου εκμίσθωση των  δημοτικών χωραφιών (σχολικών) για χρονική περίοδο τεσσάρων (4) καλλιεργητικών ετών, ήτοι από 01.11.2011 έως 31.10.2015. Το χρηματικό ποσό που θα προκύψει θα διατεθεί στη Σχολική Επιτροπή Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λευκώνα του Δήμου Σερρών για την κάλυψη λειτουργικών της δαπανών.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε την εισήγηση της   Προέδρου και έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 83 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 ,του άρθρου 192 του Ν. 3463 του (Δ.Κ.Κ.), τις διατάξεις του άρθρου  του από 24.12.1958 Β.Δ. «περί εσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων», καθώς και την ανάγκη να εκμισθωθούν οι προαναφερόμενες δημοτικές εκτάσεις για την αύξηση των εσόδων της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λευκώνα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Διατυπώνει γνώμη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών :
Α.- Προτείνει  την εκμίσθωση με φανερή πλειοδοτική δημοπρασία καλλιεργήσιμων δημοτικών εκτάσεων, συνολικής έκτασης 34 δεκ. στρεμμάτων, στη Δημοτική Κοινότητα Λευκώνα του Δήμου Σερρών(σχολικά χωράφια) για χρονική περίοδο τεσσάρων (4) καλλιεργητικών ετών, ήτοι από 01.11.2011 έως 31.10.2015
Β.- Προτείνει  τους όρους εκμίσθωσης τους όρους δημοπράτησης και εκμίσθωσης των προαναφερομένων δημοτικών εκτάσεων (σχολικών χωραφιών )ως εξής:
Τα χωράφια που θα εκμισθωθούν είναι τα παρακάτω:
1.-  Το αριθμ. 1273 δημοτικό αγροτεμάχιο, στη θέση «ΙΚΙΟΥ-ΤΣΑΪΡ», έκτασης 16 δεκ. στρεμμάτων, το οποίο συνορεύει: Ανατολικά με αρδευτική τάφρο, Δυτικά με αγροτικό δρόμο, Βόρεια με διαμορφωθέντα αγροτικό δρόμο δια μέσου του δημοτικού αγρού με αριθμό 1272 και Νότια με το αριθμ. 1274 ιδιόκτητο αγροτεμάχιο του Ψιμόπουλου Ιωάννη.
2.-  Τμήμα του αριθμ. 1272 δημοτικού αγροτεμαχίου,  στη θέση «ΙΚΙΟΥ-ΤΣΑΪΡ», έκτασης 18 δεκ. στρεμμάτων, το οποίο συνορεύει: Ανατολικά με αρδευτική τάφρο, Δυτικά με τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια των Αναστασιάδη Κων/νου, Κυριακίδου Ευθυμίας και Ραμφόπουλου Αβραάμ, Βόρεια με αγροτικό δρόμο που διαμορφώθηκε και εμπίπτει στο αριθμ. 1272 αγροτεμάχιο.
Λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας και την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει, προτείνεται να οριστούν τιμές για τα παραπάνω χωράφια  μειωμένες κατά 12% από τις τιμές που είχαν  εκμισθωθεί την προηγούμενη τετραετία.
Βεβαιώνει ότι οι δημοπρατούμενες δημοτικές εκτάσεις δεν είναι απαραίτητες για τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας.

Τέλος προτείνει στην δημοπρασία να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι δημότες κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του  Δήμου Σερρών και σε περίπτωση που καταστεί άγονη , να γίνει εκ νέου δημοπρασία στην οποία να μπορεί να συμμετάσχει  οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος.
Ο κ.Ανθυμιάδης Αλέξανδρος συμφωνεί με όλα τα ανωτέρω και διαφωνεί μόνο ως προς τον όρο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι δημότες κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα του  Δήμου Σερρών και και σε περίπτωση που καταστεί άγονη , να γίνει εκ νέου δημοπρασία στην οποία να μπορεί να συμμετάσχει  οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος.

      Η παραπάνω απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό  042/2011
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί.      

                      Η Πρόεδρος   της                                                 
       Δημοτικής ΚοινότηταςΛευκώνα                                                                                                                                
               
Πολατίδου Γεσθημανή                                               

                   Τα μέλη 
              Γεωργιάδης Νικόλαος
Πιτσαλίδου-ΖαγγελίδουΑικατερίνη
              Παυλίδης Χαρίτων
        Ανθυμιάδης Αλέξανδρος


ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
                     Η Πρόεδρος   της                                                    
     Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα                        
           Πολατίδου Γεσθημανή                                                                 
Τελευταία ανανέωση (13.09.11)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών