Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 20 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής arrow ΔΤ Στειρώσεις αδέσποτων στο Κυνοκομείο 4-7-2011

ΔΤ Στειρώσεις αδέσποτων στο Κυνοκομείο 4-7-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 4 Ιουλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Για τη δημοτική αρχή η επιχείρηση στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα».
Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος στειρώσεων που ξεκίνησε στο δημοτικό Κυνοκομείο σε συνεργασία με ευρωπαϊκό οργανισμό κτηνιάτρων και τον οικείο Φιλοζωϊκό Όμιλο.
Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης με την πρόεδρο του Ομίλου κα Ζωή Κοντού και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Στεργίου ο Δήμαρχος επισήμανε ότι-πέραν των όποιων δράσεων ή μέτρων-για την επίλυση του προβλήματος απαιτείται η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η αλλαγή της νοοτροπίας τους να εγκαταλείπουν τα ζώα.  
Ειδικότερα, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε τα ακόλουθα:

«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, που περιφέρονται ελεύθερα σε πλατείες και δρόμους της πόλης δεν είναι απλώς πρόβλημα αισθητικής, αλλά αποτελεί σύμπτωμα νοσηρής νοοτροπίας, αδικαιολόγητης σκληρότητας και βασικά της έλλειψης πολιτισμικού υπόβαθρου.
Διότι αυτό δείχνει η εγκατάλειψη, η κακομεταχείριση, τα βασανιστήρια και η έλλειψη αγάπης
Ωστόσο, ο Δήμος αποφάσισε με τις δυνάμεις και τις όποιες υποδομές διαθέτει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.
»Σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Όμιλο Σερρών και τους εθελοντές του συμμετέχει στο πρόγραμμα στειρώσεων των ζώων που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο, αλλά κι όσων διαβιούν ελεύθερα στα δημοτικά όρια.
Μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων είναι ο έλεγχος των ιδιοκτητών σκύλων, η ενημέρωση του κόσμου για να πάψει να τους εγκαταλείπει και οι στειρώσεις ώστε να μην αναπαράγονται τα εγκαταλειμμένα ζώα.
»Για τη δημοτική αρχή η επιχείρηση στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.
Το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων που ξεκίνησε και φέτος με τη συνδρομή κτηνιάτρων Ευρωπαϊκού Οργανισμού, έχει στόχο την ολοκλήρωση 500 στειρώσεων έως τις 15 Ιουλίου. Πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο Οργανισμό 409 στειρώσεις  ζώων. 
Το πρόγραμμα αφορά σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων του Καλλικρατικού Δήμου Σερρών, οπότε όποιος δημότης έχει τη δυνατότητα, μπορεί να περισυλλέξει και να προσκομίσει αδέσποτα ζώα τα οποία φροντίζει στο κυνοκομείο Σερρών τις εργάσιμες μέρες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης  με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών.
»Θέλω να επισημάνω ότι τα προγράμματα στειρώσεων κι επανεντάξεων αδέσποτων ζώων στους χώρους από όπου  περισυλλέχθηκαν είναι η μόνη νόμιμη διαδικασία που θα οδηγήσει στη βελτίωση και μακροπρόθεσμα στη διευθέτηση του ζητήματος στους Δήμους.
»Γι αυτό, παρά τα όποια προβλήματα, τις ελλείψεις ή τις δυσλειτουργίες θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η δημοτική αρχή επιδεικνύει την δέουσα προσοχή και σημασία στο έργο των εθελοντών.
Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η αλλαγή νοοτροπίας είναι ο άλλος στόχος. Ίσως και ο πλέον σπουδαίος.
Εμείς θα λάβουμε μέρος και σ' αυτή την εκστρατεία.
Θέλουμε βοηθούς και υποστηρικτές μας τους ευαισθητοποιημένους πολίτες κι ελπίζουμε όλοι να αντιληφθούν ότι με το να εγκαταλείψουν έναν σκύλο που βαρέθηκαν οξύνουν το πρόβλημα.
Ίσως δεν θα έπρεπε να αποκτήσουν ποτέ ένα ζώο, αφού σίγουρα αυτοί δεν είναι φιλόζωοι.
Η απόφαση να αναλάβει κανείς ένα ζώο είναι σημαντική και δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφριά τη καρδία, καθώς όταν το κάνει να ξέρει ότι θα πρέπει να το φροντίζει και πάνω απ' όλα να το αγαπά.
»Εύχομαι καλή συνέχεια και συγχαίρω τους συντελεστές του προγράμματος στειρώσεων των αδέσποτων της πόλης μας, την κτηνιατρική ομάδα, τους φιλόζωους εθελοντές, το προσωπικό του Κυνοκομείου και κάθε πολίτη που σέβεται τα ζώα, διότι αυτό σημαίνει ότι προ πάντων είναι άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του...».  

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





Τελευταία ανανέωση (19.07.11)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών