Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 02 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 8η Διεθνή Έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού 2011 4-5-11

ΔΤ συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 8η Διεθνή Έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού 2011 4-5-11 Εκτύπωση
grig.jpg




Γράφει ο

Παναγιώτης Ε. Γρηγοριάδης
Αντιδήμαρχος
Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού




Παρών ο δήμος Σερρών στην 8η Διεθνή Έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού 2011, στην πόλη Βέλικο Τούρνοβο (
Veliko Turnovo) της Βουλγαρίας.

Είναι πλέον γνωστή η μαζική κάθοδος των Βουλγάρων, μετά το άνοιγμα των συνόρων του Προμαχώνα, όλο το χρόνο για shopping, κυρίως στην αγορά της Θεσ/νίκης και λιγότερο στην αγορά των Σερρών.

Είναι ακόμη γνωστή η κάθοδός τους θερινούς μήνες, στις ακτές του Στρυμονικού Κόλπου (Τούζλα - Ασπροβάλτα - Βρασνά - Σταυρός).

Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της φίλης και γείτονος χώρας, μέσου επιπέδου οικονομικής και αγοραστικής δύναμης, που μπορεί να ανταποκριθεί στην επιθυμία του για οικονομικές διακοπές και shopping.
v.t. 1.jpg

Είναι όμως ακόμη γνωστό ότι προς το παρόν το δημοφιλές μοντέλο διακοπών των Βαλκανικών λαών ακούει στο τρίπτυχο: Ήλιος - Θάλασσα - Άμμος , (Sun - Sea - Sand, SSS), χωρίς να αγνοείται και ένα ικανό ποσοστό δυνητικών επισκεπτών, που ο τουριστικές τους ανησυχίες και αναζητήσεις  εκδηλώνονται και προς την κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΕΔΩ θα επικεντρωθεί και η προσπάθεια του Δήμου μας, κατά τη διαφημιστική του προσπάθεια στη γείτονα χώρα, προσδοκώντας, πέρα από τον ημερήσιο - διερχόμενο τουρισμό, να εξασφαλίσει  και διανυκτέρευση (-εις).      

Όπως επίσης προσπαθεί από τα group, που τους θερινούς μήνες παραθερίζουν στις ακτές του Στρυμονικού, να πετύχει ημερήσιες αποδράσεις τους στην «ενδοχώρα» του νομού μας (Σπήλαιο -Λίμνη Κερκίνη - Μοναστήρια - City break στις Σέρρες κλπ).

Όπως επίσης αξιοποιώντας τη μεγάλη τουριστική μας δύναμη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό - τουρισμό, ήτοι το αυτοκινητοδρόμιο, να προσελκύσει τους φίλους μας γείτονες.

Veliko Turnovo

Μία όμορφη πόλη 70.000 κατοίκων περίπου, βορειοανατολικά της Σόφιας, κτισμένη στις παρυφές βουνού, με κουλτούρα και έντονη την αίσθηση της τουριστικής βιωσιμότητάς της, με υποδομές και ετοιμότητα, αφενός να οργανώσει εκδηλώσεις τουρισμού, αφ' ετέρου να φιλοξενήσει στα πολλά της ξενοδοχεία τους δυνητικούς της επισκέπτες.

Μία πόλη με την οποία ο Δήμος μας είναι αδελφοποιημένος και με την οποία, πιστεύουμε,  μπορεί να θεμελιωθεί ένα αμφίδρομο τουριστικό ρεύμα επ' ωφελεία και των δύο μερών.
v.t. 2.jpg
Στην παραπάνω πόλη πραγματοποιήθηκε 13-16/4/2011, για 8η συνεχή χρονιά, έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού, στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν και ο Δήμος μας. Μία έκθεση η οποία περιβάλλεται με διεθνή χαρακτήρα, αφού σ' αυτή συμμετείχαν ένδεκα ξένες Κρατικές Αποστολές όπως είναι: Ελλάδα, Αργεντινή, Νότια Αφρική, Ινδονησίας, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία, Γαλλία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και F.Y.R.O.M., και πολλές Εσωτερικές Αποστολές.

Άρτια οργανωμένη στο μικρό αλλά φιλόξενο χώρο, με παράλληλες εκδηλώσεις σε καθημερινή βάση στη διάρκειά της. Ο Δήμος μας είχε το δικό του stand δίπλα από αυτό του Ε.Ο.Τ.. Από πλευράς Ελληνικής η δική μας παρουσία ήταν η μοναδική, πέραν από την εκπροσώπηση από τον Ε.Ο.Τ..

Η προσέλευση του κόσμου πολύ ικανοποιητική, με μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, η οποία στους πιο πολλούς είναι γνωστή από τις επανειλημμένες επισκέψεις τους σ' αυτή.

Η διάδοση της τουριστικής πληροφορίας έγινε μέσα από το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, που για το σκοπό αυτό διέθεσε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, παράλληλα με το υλικό του Δήμου, και γι' αυτό την ευχαριστούμε Δημόσια. Πιστεύουμε ότι μέσα από τέτοιες συνεργασίες, οι οποίες είναι και αναγκαίες και αποτελεσματικές, υπηρετείται καλύτερα ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την τουριστική ανάπτυξη και συνεπώς την οικονομική ανάταση του τόπου μας.

Στη διάρκεια της έκθεσης δόθηκε η ευκαιρία των επαφών, τόσο με το ευρύ κοινό, όσο και με τους επαγγελματίες του τουρισμού (tour operators, travel agents κλπ)

Ο Δήμος Σερρών έχει την πεποίθηση ότι τέτοιες ενέργειες εξωστρεφούς πρακτικής, όπως είναι η συμμετοχή σε στοχευόμενες εκθέσεις, η συνεχής, συνεπής και όχι αποσπασματική, είναι μία από τις βασικές συνιστώσες της τουριστικής προβολής, γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα της δια ζώσης επικοινωνίας  με τους εν δυνάμει επισκέπτες του τόπου μας.

Ως Δημοτική Αρχή, θα εργαστούμε έτσι ώστε να προβάλουμε ακόμη περισσότερο τις ομορφιές και τους τουριστικούς προορισμούς τόσο του Δήμου Σερρών, όσο και της ευρύτερης περιοχής με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών -τουριστών.

Τα αποτελέσματα, αν και όχι άμεσα μετρήσιμα (ο τουρισμός «θέλει» υπομονή και επιμονή) αρχίζουν και γίνονται ορατά, εξ αιτίας των προσπαθειών τα τελευταία χρόνια όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη Διοίκησης αυτού  του τόπου, του τόπου μας.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Παντελής Χράπας και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σταλαχτή Ηλιοπούλου, οι οποίοι με την παρουσία τους, τις επαφές τους και το ενδιαφέρον τους, εξυπηρέτησαν το σκοπό για τον οποίο πλαισίωσαν την Αποστολή.
Τελευταία ανανέωση (15.11.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών