Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 26 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Δημ. Ενότητας Άνω Βροντούς

Ανακοινώσεις Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων / ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
«ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» στην οδό Παναγή Τσαλδάρη Εκτύπωση
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

5.jpg
3.jpg
2.jpg4.jpg1.jpg
ΔΤ για τη δράση ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ 18-12-12 Εκτύπωση
mpitzidou.jpg
                                                             Σέρρες 18 Δεκεμβρίου 2012
Δελτίο Τύπου

Η Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΣ - ΑΡΤΙΟ την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με τίτλο «ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

Στην δράση αυτή παιδιά από Δημοτικά και Γυμνάσια της πόλης θα στολίσουν φυσικά και εικαστικά δέντρα κατά μήκους της οδού, με στολίδια που θα φιλοτεχνήσουν.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με θεατρικές και μουσικές εικόνες και διάφορες άλλες δράσεις από τα παιδιά των σχολείων της πόλης που θα συμμετάσχουν. 

Από το Γραφείο Τύπου 

ΔΤ Εγκαίνια δύο Νηπιαγωγείων 7-9-2012 Εκτύπωση

mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 7 Σεπτεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου



Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου ξεκινά και η λειτουργία δύο νέων Νηπιαγωγείων της πόλης των Σερρών, του 6ου και του 16ου που βρίσκονται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων (απέναντι από τo κέντρο «Αηδόνια»).

Τα δύο αυτά συστεγασμένα Νηπιαγωγεία θα εγκαινιαστούν από το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 το πρωί, ενώ τον Αγιασμό που θα προηγηθεί θα τελέσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

School Music Festival Εκτύπωση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

p1050519.jpgp1050536.jpg















ΔΤ για το School Music Festival 20-6-2012, Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 20 Ιουνίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
 


Το καλοκαίρι και οι χαρές του για την μαθητική κοινότητα μόλις αρχίζουν, καθώς με την επίσημη λήξη της σχολικής περιόδου μαθήτριες και μαθητές και των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων άφησαν τις σχολικές αίθουσες και τα θρανία, στα οποία θα ξανακαθίσουν τον Σεπτέμβριο.

Ο Δήμος Σερρών και η αντιδημαρχία Παιδείας διοργανώνουν το School Music Festival, μία αποχαιρετιστήρια γιορτή που σηματοδοτεί την έναρξη των θερινών διακοπών, ενώ η μελάνη στα γραπτά των εξετάσεων είναι ακόμη νωπή...

Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, μαθητές σερραϊκών σχολείων που αγαπούν τη μουσική κι εκφράζουν τις ανησυχίες, αλλά τις ελπίδες και τα όνειρά τους, την ίδια τη ψυχή τους, με μουσικές νότες και με στίχους τραγουδιών ελληνικών και ξένων, έντεχνων, pop & Rock.

Κατά τη διάρκεια αυτού του νεανικού music event, που η αντιδημαρχία Παιδείας στοχεύει να καταστήσει θεσμό αγαπημένο, θα εμφανιστούν επί σκηνής μουσικά σχήματα κι ομάδες από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Σερρών, το 4ο ΕΠΑΛ-Εσπερινό της πόλης, από το Μουσικό Σχολείο και το Παλλατίδειο Λύκειο Σιδηροκάστρου. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και group μαθητών διαφόρων σχολείων. 

Το Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο Χατζηικώβου (με τα πολλά νεανικά στέκια), την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου, ενώ η έναρξή του προγραμματίστηκε στις 8 το βράδυ.

Καλή επιτυχία, καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι...

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Βραβεύσεις για το Eco Festival Εκτύπωση
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
2.jpg

1.jpg

3.jpg

4.jpg

Αντ. Παιδείας-Ομιλία σε μαθητές στις 27-4-2012 Εκτύπωση
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
p1040965.jpg


p1040974.jpg


p1040980.jpg
3 Χ 3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Εκτύπωση
img_0528.jpgimg_0535.jpgimg_0538.jpg
Eco festival 2012 Εκτύπωση
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
p1050164.jpg


p1050175.jpg

p1050177.jpg

p1050185.jpg

Αγώνας Μπάσκετ Παλαιμάχων Εθνικής - Σερρών 21-4-2012 Εκτύπωση

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


1.jpg


































img_0471.jpg


































p1050084.jpg






































ΔΤ Μνημόμονιο Συνεργασίας Δήμου και ΤΕΦΑΑ 7-6-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 7 Ιουνίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τη συνέχιση και την εντατικοποίηση της ήδη άριστης συνεργασίας τους, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το πολίτη, αποφάσισαν, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρησή του (ΚΕΔΗΣ) και το ΤΕΦΑΑ Σερρών.
Αυτός ο νέος κύκλος συνεργασίας που ανοίγεται, αποτέλεσε και το θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών κα Χριστίνα Ευαγγελινού και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Γιάννης Δήμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της Επιχείρησης, το μεσημέρι της Πέμπτης 7-6-2012.

Το ΤΕΦΑΑ
Να σημειωθεί ότι το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης, με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη διαρκή προσπάθεια του Δήμου Σερρών για την πρόοδο της ζωής του σερραϊκού λαού και τη προσαρμογή του στην συνεχώς μεταβαλλόμενη τεχνολογική και πολιτιστική πραγματικότητα.
Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστική αναμένεται να είναι και η συμβολή των εξειδικευμένων εργαστηρίων παρακολούθησης-αξιολόγησης-βελτίωσης της ανθρώπινης κίνησης που διαθέτει.
Ειδικότερα, το εν λόγω τμήμα θα παρέχει επιστημονική υποστήριξη και τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίσουν την άψογη κατάρτιση των πτυχιούχων γυμναστών που εργάζονται στο Δήμο Σερρών και την ΚΕΔΗΣ, οι οποίοι με την επαγγελματική τους πληρότητα θα εγγυηθούν την ποιότητα των υπηρεσιών προς το δημότη.

Δήμος και ΚΕΔΗΣ
Ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρησή του, διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή (αίθουσες χορού-σεμιναρίων) και το απαιτούμενο προσωπικό, προκειμένου να ληφθούν μέτρα  και να ακολουθηθούν ενεργές πολιτικές που θα παρέχουν την δυνατότητα στους οικονομικά αδύναμους δημότες να απολαύσουν οργανωμένες μορφές άθλησης.
Είναι σαφές ότι-μέσω του αθλητισμού-επιχειρείται η προαγωγή της υγείας και της φυσικής κατάστασης των πολιτών.

Τα οφέλη
Έτσι, δημιουργούνται τμήματα γυμναστικής, σχολές χορού (παραδοσιακού και σύγχρονου), ενώ θα υποστηριχθούν επιστημονικές, ερευνητικές, τεχνολογικές ομάδες και πρωτοβουλίες (σεμινάρια εκπαίδευσης επιστημονικής γνώσης) κι εκδηλώσεις, με σκοπό τη αναβάθμιση των αθλητικών υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στο δημότη.
Τέλος, σημειώνεται ότι Δήμος και ΚΕΔΗΣ έχουν θέσει ως βασικό στόχο την δυνατότητα πρόσβασης και τη συμμετοχή των Σερραίων σε αθλητικές δραστηριότητες υψηλού επίπεδου, με την επιστημονική καθοδήγηση-επιμέλεια του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου          
ΔΤ Eco Festival από το Δήμο Σερρών 29-5-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                            Σέρρες 29 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, την ΚΕΔΗΣ (Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήριο «Άρτιο») και με τη στήριξη-συμμετοχή φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία  Ελευθερίας (26 Μαϊου-6 Ιουνίου). Περιλαμβάνουν το ECO FESTIVAL στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, την Πέμπτη  31 Μαϊου και την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής (19:00) θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία στις σερραϊκές οδούς.
Το πρόγραμμα των δράσεων θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου με την εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού στις αυλές των σχολείων, στα πάρκα, στις παιδικές χαρές και στο χώρο του στρ. Παπαλουκά.

Eco festival 2012 Εκτύπωση
eco_festival_entypo-tel-c.jpg
ΔΤ Οι Σέρρες υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα 15-5-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 15 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ενθουσιώδες ήταν το κλίμα, κατά την διάρκεια της πανηγυρικής τελετής υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας που έφθασε στη πόλη των Σερρών το πρωί της Τρίτης (14-5-2012).

4.jpg3.jpg

















Η σερραϊκή νεολαία και η μαθητική κοινότητα υποδέχθηκαν το ολύμπιο φως στη πορεία του που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου από την αρχαία Ολυμπία με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου θα φιλοξενηθεί η τριακοστή Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής.    


5.jpg6.jpg

















Η ολυμπιακή φλόγα έφθασε στις Σέρρες και ως πρώτος λαμπαδηδρόμος ο ολυμπιονίκης Γιάννης Τσιντσάρης την παρέλαβε στην διασταύρωση των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου (είσοδο από Δράμα), ενώ την παρέδωσε στο ηθοποιό-σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος άναψε το βωμό που είχε στηθεί στην κατάμεστη κεντρική πλατεία Ελευθερίας.
ΔΤ Ανακύκλωση στα σχολεία 2012 15-5-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 15 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας σε θέματα καθαριότητας κι ανακύκλωσης υλικών (ηλεκτρικών συσκευών).

Την πρωτοβουλία γι αυτή την ενημερωτική περίοδο ανέλαβαν κι εφέτος η Αντιδημαρχία Παιδείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την «Εταιρεία Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών ΑΕ» και την Β/θμια Εκπαίδευση του Νομού.

 


ΔΤ Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στις Σέρρες στις 14-5-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                              Σέρρες 14 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το Ολύμπιο Φως που διατρέχει την Ελλάδα θα φωτίσει και την πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο της πορείας του από την αρχαία Ολυμπία έως το Λονδίνο, όπου θα διεξαχθεί η τριακοστή Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής.
Ο Δήμος Σερρών που προετοιμάστηκε για να υποδεχθεί την ολυμπιακή φλόγα απευθύνει πρόσκληση προς όλο το σερραϊκό λαό να βρίσκεται, το πρωί της Τρίτης,  στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συμμετέχει στην τελετή που διοργανώθηκε από την αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας και το Τμήμα Αθλητισμού. 
Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η πορεία της στη χώρα μας, που γέννησε τον ολυμπισμό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τώρα που η εθνική μας υπερηφάνεια δοκιμάζεται.
Η Ολυμπιακή φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος αποδεικνύεται ακόμη μία φορά παγκόσμιος.
Το φως που χάρισε ο Απόλλωνας με τη ματιά του στο κάτοπτρο μέσα στο στάδιο της Ολυμπίας υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα, αλλά και στους ίδιους τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει φως.
Σε μια εποχή, όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως κρίσης ανθρώπινων και κοινωνικών αξιών, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, η ειρήνη, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή, η άθληση, η φιλία, η ομόνοια και η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και νοοτροπιών, είναι ιδανικά που μπορούν να μας ξαναδώσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και το κυριότερο, τη δύναμη να αγωνιστούμε γι αυτό.

Η πορεία της φλόγας
Την ολυμπιακή φλόγα θα παραλάβει πρώτος ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Γιάννης Τσιντσάρης στην διασταύρωση των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγ. Σοφίας (έξοδος προς Δράμα).
Λίγα λεπτά μετά, στην Μεγ. Αλεξάνδρου 18 (στο τρίγωνο), η φλόγα θα περάσει στα χέρια του γνωστού ηθοποιού-σεναριογράφου Γιώργου Καπουτζίδη, ο οποίος θα τη μεταφέρει έως την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και θα ανάψει το βωμό που θα στηθεί εκεί.
Με το πέρας της τελετής υποδοχής, την δάδα της Ολυμπιάδας του Λονδίνου θα ανάψει ο ολυμπιονίκης της πάλης Απόστολος Τασκούδης που θα κατηφορίσει προς την οδό Μεραρχίας έως ότου την παραδώσει στον παγκόσμιο πρωταθλητή του Ταε κβο ντο Δημήτρη Δαύτσιο.
Αυτός με τη σειρά του στον παγκόσμιο πρωταθλητή Στίβου Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος θα την παραδώσει στον παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκη των Special Olympics Βαγγέλη Ακόνη, τελευταίο λαμπαδηδρόμο στην οδό Μεραρχίας, μέχρι το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου η φλόγα θα επιβιβαστεί σε όχημα με επόμενο προορισμό την πόλη της Κατερίνης.        

Πρόγραμμα Λαμπαδηδρομίας-Τελετής Υποδοχής

10:00 π.μ.    Έναρξη Λαμπαδηδρομίας (Μεγ. Αλεξάνδρου-Διον. Σολωμού-Πλατεία Ελευθερίας
10:06 π.μ.    Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας και άναμμα του βωμού από τον Γιώργο Καπουτζίδη
10:07 π.μ.    Έναρξη Τελετής-Άφιξη επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «Λονδίνο 2012».
10:08 π.μ.    Ανάκρουση Ολυμπιακού, Βρετανικού κι Εθνικού Ύμνου.
10:15 π.μ.    Χαιρετισμοί των Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «Λονδίνο 2012».
10:21 π.μ.    Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ε.Ο.Ε.
10:24 π.μ.    Ανταλλαγή δώρων.
10:30 π.μ.    Παραδοσιακοί χοροί.
(Διάρκεια τελετής 30 λεπτά).
10:36 π.μ.    Αφή Ολυμπιακής Φλόγας από τον Απόστολο Τασκούδη και αναχώρησή της-μέσω της οδού Μεραρχίας-έως το ύψος του κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιβίβασή της σε αυτοκίνητο κι αναχώρηση για την πόλη της Κατερίνης. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ Αντ. Παιδείας-Ομιλία σε μαθητές στις 27-4-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 26 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Η Ζωή: Βιολογία και Πολυπλοκότητα-Βιοτεχνολογία και Βιοηθική» είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ κ. Ζαχαρίας Σκούρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους μαθητές της Β και Γ λυκείου θετικής κατεύθυνσης με κύριο-προτεινόμενο μάθημα τη βιολογία.

Η ομιλία, την οποία διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Λυκείου Σερρών και στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 27-4-2012.  

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Δ.Τ. Αγώνας Μπάσκετ Παλαιμάχων Εθνικής - Σερρών 19-4-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  Σέρρες 19 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Η συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η θεραπευτική πισίνα του Ειδικού Σχολείου Σερρών είναι ο σκοπός του Φιλικού Αγώνα που θα διεξαχθεί ανάμεσα στους βετεράνους της Εθνικής Ομάδας και τους παλαίμαχους των Σερρών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου.

Ειδικότερα, η φιλική αυτή αναμέτρηση μεταξύ των αστέρων, παλιών παικτών της Εθνικής Ελλάδας με τους παλαίμαχους του σερραϊκού μπάσκετ (από το τουρνουά εργαζομένων του Δήμου) προγραμματίστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η αντιδημαρχία Παιδείας και στην οποία συμμετέχουν το Επιμελητήριο Σερρών και οι γνωστοί σε όλη τη χώρα «Πελαργοί»-Φίλοι της Εθνικής Ομάδας.

Το σερραϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και ν' απολαύσει από κοντά πασίγνωστους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι με τις θρυλικές αναμετρήσεις τους στα μπασκετικά «τερέν» εξύψωσαν την Ελλάδα σε παγκόσμια πρωταγωνίστρια του αθλήματος και της χάρισαν διακρίσεις που έκαναν το ελληνικό λαό υπερήφανο.

Γαλακτερός, Γιαννούλης, Κακιούσης, Κουντουράκης, Κωνσταντινίδης, Λιαδέλης, Μπαλογιάννης, Μασλαρινός, Μπουντούρης, Οικονόμου, Παναγιωτίδης, Σιγάλας, Χρυσανθόπουλος είναι οι αγαπημένοι σταρ του αθλήματος που θα αγωνιστούν με τους Σερραίους συναθλητές τους, ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για να λειτουργήσει εκ νέου η θεραπευτική πισίνα του Ειδικού Σχολείου Σερρών.

Μαζί τους η χρυσή ολυμπιονίκης στο άθλημα του ακοντισμού Μιρέλλα Μανιάνι

Τέλος, να σημειωθεί ότι εισιτήρια του φιλικού αγώνα (5 ευρώ) προπωλούνται στα μικρά σπιτάκια της πλατείας Ελευθερίας, στο γραφείο Παιδείας (στο ισόγειο του Δημαρχείου), στο Επιμελητήριο, στους Αθλητικούς Συλλόγους κι απ' όλους τους φορείς ατόμων με αναπηρίες.

Πρόγραμμα φιλοξενίας των βετεράνων αθλητών

Σάββατο 21 Απριλίου
12:00-12:30     Υποδοχή των αθλητών στον πεζόδρομο της Εμμ. Ανδρόνικου-καφές.
13:30               Γεύμα στο πεζόδρομο.
17:45               Επίσκεψη στην θεραπευτική πισίνα του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ).
18:30               Άφιξη στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Αναργύρων για τον αγώνα
22:00               Παράθεση δείπνου στο ξενοδοχείο «Philippos Xenia»

Κυριακή 22 Απριλίου
11:30               Περιήγηση στη λίμνη Κερκίνη
13:30               Γεύμα στο ξενοδοχείο «Ερωδιός» (στο Λιθότοπο)               


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης το Σαββατοκύριακο 5-4-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 5 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Δήμος Σερρών-Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου η πόλη και ο Δήμος Σερρών φιλοξενούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων, Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης, το οποίο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών που προέκυψαν από τα αποτελέσματα των τριών προκριματικών φάσεων.
Η τελετή υποδοχής των διακοσίων (200) αθλητριών κι αθλητών, εξήντα επτά (67) παλαιστικών Συλλόγων-Σωματείων απ' ολόκληρη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «PHILIPPOS XENIA», το Σάββατο, στις 21:00 (9 το βράδυ).
Κατά την διάρκεια της τελετής θα τιμηθούν οι ολυμπιονίκες Θάνος Κωνσταντίνου-Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και ο Σερραίος Απόστολος Τασκούδης.
Να σημειωθεί ότι στις 19:00 (7 το απόγευμα) θα προηγηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλών Δένδρων η ζύγιση όλων των αθλητών, προκειμένου να καταταγούν σε αγωνιστικές κατηγορίες. 
Οι αγώνες πάλης θα ξεκινήσουν από τις 09:00 το πρωί της Κυριακής στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων.
Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, το μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Στέργιος Λεονάκης δήλωσε ότι η Ομοσπονδία στηρίζει την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών που επέλεξαν την πάλη, δημιουργώντας κοιτίδες ανάπτυξης του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου σημείωσε ότι η πόλη των Σερρών δεν επιλέχθηκε τυχαία για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων, διακρίνεται για την ιστορία της στο άθλημα, αλλά και τις ομάδες-φυτώρια Πάλης που διαθέτει.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων Χρήστος Γάτσιος (υπεύθυνος του παλαιστικού Συλλόγου Καλών Δένδρων) ενημέρωσε για το πρόγραμμα και άλλες λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης-Συν. Τύπου 4-4-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 4 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης που θα διεξαχθεί στις Σέρρες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου 2012 θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσουν η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, ο υπεύθυνος του Παλαιστικού Συλλόγου Καλών Δένδρων Χρήστος Γάτσιος και το μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Στέργιος Λεονάκης.

Η συνέντευξη θα δοθεί στο Δημαρχείο, στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 και ώρα 11:30 το πρωί.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Αγώνας βετεράνων για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ 3-4-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 3 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Η συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η θεραπευτική πισίνα του Ειδικού Σχολείου Σερρών είναι ο σκοπός του Φιλικού Αγώνα που θα διεξαχθεί ανάμεσα στους βετεράνους της Εθνικής Ομάδας και τους παλαίμαχους των Σερρών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου.

Ειδικότερα, η φιλική αυτή αναμέτρηση μεταξύ των αστέρων, παλιών παικτών της Εθνικής Ελλάδας με τους παλαίμαχους του σερραϊκού μπάσκετ (από το τουρνουά εργαζομένων του Δήμου) προγραμματίστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η αντιδημαρχία Παιδείας και στην οποία συμμετέχουν το Επιμελητήριο Σερρών και οι γνωστοί σε όλη τη χώρα «Πελαργοί»-Φίλοι της Εθνικής Ομάδας.
Το σερραϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και ν' απολαύσει από κοντά πασίγνωστους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι με τις θρυλικές αναμετρήσεις τους στα μπασκετικά «τερέν» εξύψωσαν την Ελλάδα σε παγκόσμια πρωταγωνίστρια του αθλήματος και της χάρισαν διακρίσεις που έκαναν το ελληνικό λαό υπερήφανο.  

Αλβέρτης, Γαλακτερός, Γιαννούλης, Κακιούσης, Καμπούρης, Κορωνιός, Κωνσταντινίδης, Λιμνιάτης, Μπαλογιάννης, Μασλαρινός, Μπουντούρης, Ντάκουρας, Οικονόμου, Παπανικολάου, Πρέλεβιτς, Ρεντζιάς, Σιγάλας, είναι οι αγαπημένοι σταρ του αθλήματος που θα αγωνιστούν με τους Σερραίους συναθλητές τους, ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για να λειτουργήσει εκ νέου η θεραπευτική πισίνα του Ειδικού Σχολείου Σερρών.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο, η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου και ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ Χρήστος Κωνσταντινίδης (Πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας) απηύθυναν κάλεσμα στο σερραϊκό λαό να ανταποκριθεί, να παρακολουθήσει τον αγώνα του Σαββάτου 21ης Απριλίου, ώστε να επιτευχθεί και ο ευγενής σκοπός, για τον οποίο διοργανώθηκε. 
Στη συνέντευξη παρέστησαν οι Δημ. Γιαννάκης από το Επιμελητήριο, Θάνος Μηλούσης των «Πελαργών», Γιώργος Θεοχαρίδης από το ΕΕΕΕΚ (πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων) και η Κατερίνα Παπάζογλου του Συλλόγου Φίλων παιδιών με αναπηρία που δήλωσαν συμπαραστάτες της προσπάθειας και συντονισμένοι με την ευγενική αυτή πρωτοβουλία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εισιτήρια του φιλικού αγώνα (5 ευρώ) προπωλούνται στα μικρά σπιτάκια της πλατείας Ελευθερίας, όπου τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ πωλούν τις πασχαλινές δημιουργίες τους, στο γραφείο Παιδείας (στο ισόγειο του Δημαρχείου), στο Επιμελητήριο, στους Αθλητικούς Συλλόγους κι απ' όλους τους φορείς ατόμων με αναπηρίες.   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Συν. Τύπου για Φιλικό Αγώνα Μπάσκετ 2-4-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 2 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Ο Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ των Παλαιμάχων της Εθνικής Ομάδας με τους Παλαίμαχους των Σερρών, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την επαναλειτουργία της θεραπευτικής πισίνας του Ειδικού Σχολείου Σερρών, θα αποτελέσει το θέμα της Συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, εκπρόσωποι του Ειδικού Σχολείου, του Επιμελητηρίου και των Πελαργών-Φίλων της Ενικής.

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στο Δημαρχείο, στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 3/4/2012, στις 12 το μεσημέρι.    

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Περιβαλλοντική Δράση - Εθελοντές Πρασίνου 22-3-12 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 22 Μαρτίου  2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Με σκοπό την ενεργοποίηση των  πολιτών στην προστασία του αστικού πρασίνου,  οι Αντιδημαρχίες  Πρασίνου και Παιδείας του Δήμου Σερρών  διοργανώνουν τη δράση  «εθελοντές πρασίνου».

Η δράση στοχεύει στην  ενημέρωση των πολιτών - κυρίως των μαθητών και κατοίκων - για τα πάρκα της περιοχής τους και στην προώθηση της ιδέας υιοθέτησης ενός  πάρκου, μιας παιδικής χαράς, ενός σχολικού χώρου, μιας νησίδας ή ενός οποιουδήποτε γενικά χώρου πρασίνου.

Σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την ανάγκη να γίνουμε ενεργοί  πολίτες  της  πόλης  μας  και  όχι  απλά  οι  κάτοικοί της.

ΔΤ Πρόταση μείωσης πετρελαίου Θέρμανσης στα σχολεία 6-2-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                           Σέρρες 6 Φεβρουαρίου 2012

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του ζητήματος θέρμανσης των σχολικών μονάδων όλης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και παράλληλα για τη μείωση του κόστους πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά ο Δήμος Σερρών.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου-κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης-τόνισε ότι αυτή την πρόταση της Αντιδημαρχίας Παιδείας στηρίζουν οι υπόλοιποι σερραϊκοί Δήμοι,  αντιδήμαρχοι και παράγοντες των οποίων την συνυπογράφουν.  
Επισημαίνεται ότι στην έγγραφη πρόταση ζητούνται η θέσπιση ειδικών μέτρων, η περαιτέρω επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών και η απάλειψη των φορολογικών επιβαρύνσεων στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. 

Έκτακτο Δελτίο Τύπου-Κλειστά τα σχολεία 2-2-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                       Σέρρες 2 Φεβρουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας Σερρών ανακοινώνεται ότι σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία σε όλο το Δήμο Σερρών  θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού.

Από το Γραφείο Tύπου του Δήμου

ΔΤ Ειδικός Εξοπλισμός Σχολείων από το Δήμο 23-1-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 20 Ιανουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στη προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων, δημοτικών και γυμνασίων προϋπολογισμού 360.785 ευρώ,  προχωρά o Δήμος Σερρών, μετά την ένταξή του στο σχετικό Πρόγραμμα «Αειφόρος ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» και την αίτηση που κατέθεσε στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή στις 30-11-2011.

Η σχετική δαπάνη προμήθειας του εν λόγω ειδικού παιδαγωγικού εξοπλισμού που εγκρίθηκε στις (13-1-2012) ανέρχεται στο ποσό των 360,785 και αφορά στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, με σκοπό την προαγωγή τους και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολεία των Σερρών και σε τμήματα ένταξης δημοτικών και γυμνασίων.

Ειδικότερα πρόκειται για τα:

·    Ειδικό Νηπιαγωγείο Σερρών,
·    Ειδικό Δημοτικό Σχολείο,
·    Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.),
·    Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α΄βάθμιας Σερρών-Ειδικό ΕΠΑΛ,
·    2ο, 3ο, 5ο, 13ο, 15ο, 18ο, 20οΔημοτικά Σχολεία των Σερρών
·    Δημοτικά Σχολεία Σκουτάρεως, Μητρουσίου, Λευκώνα,
·    2ο και 3ο Γυμνάσια

Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει είδη διαφόρων κατηγοριών, όπως υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου-εικόνας, διαδραστικοί πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμός φυσιοθεραπείας, γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής.
Τέλος, προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, κηπουρικής, κεραμικής, κηροπλαστικής, υφαντικής-ραπτικής, μηχανολογίας-ηλεκτρολογίας, καθώς εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα και για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ Παρουσιάση Χριστουγ. Δέντρων Σχολείων στις 22-12-2011 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 21 Δεκεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας έμπροσθεν του Δημαρχείου, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που κατασκεύασαν παιδιά Σχολείων της πόλης.
Συγκεκριμένα, τα εν λόγω δέντρα αποτελούν εικαστικές δημιουργίες που κατασκεύασαν με μεράκι τα παιδιά του 2ου, του 12ου, του 17ου Δημοτικών Σχολείων, του ΕΕΕΕΚ-ΤΕΕ (Ειδικού Σχολείου) και του 4ου Εσπερινού-ΕΠΑΛ Σερρών.
Η παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνει παρουσία των μαθητριών-μαθητών, των δασκάλων, καθηγητών των παραπάνω Σχολείων, των διευθυντών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Χρήστου Κρυστάλλη και Γιώργου Μπουλάκη αντίστοιχα, του προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Γιάννη Δήμου και της αρμόδιας αντιδημάρχου Παιδείας κας Σοφίας Μπιτζίδου-Σαρακενίδου.  

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


Εδκδηλώσεις για την Ημέρα κατά του AIDS στις 2-12-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 30 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpg«Φθάνοντας στο Μηδέν-Όχι άλλο κρούσμα» είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Σερρών, η Αντιδημαρχία Παιδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης-Γραφείο Αγωγής Υγείας διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν το ΤΕΙ Σερρών, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσ/νίκης, ο Ιατρικός Σύλλογος, Σερρών, το Νοσοκομείο, η ΟΥΝΕΣΚΟ (παράρτημα Σερρών).
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
α)  Ομιλίες στους μαθητές των  Λυκείων της πόλης μας με σκοπό την  ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη μάστιγα του HIV/AIDS.
β) Ενημέρωση της Τοπικής Κοινωνίας των Σερρών με διαδραστικές ασκήσεις ομάδων μαθητών (4ου και 5ου ΓΕΛ Σερρών) σχετικά  με την  πρόληψη από το  HIV/AIDS στην Πλατεία Ελευθερίας, από11.00μ.μ. έως 13.00 μμ.

Το σύνθημα
«Φτάνοντας στο Μηδέν» είναι το θέμα που επιλέχθηκε από την παγκόσμια εκστρατεία του AIDS για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα του AIDS την 1η Δεκεμβρίου 2011.
Η νέα στρατηγική μέχρι το 2015, που επέλεξε η UNAIDS στοχεύει στην υλοποίηση του οράματος για κανένα νέο κρούσμα του ιού HIV, καμιά διακριτική μεταχείριση, κανένα θάνατος από AIDS*  
Η επιλογή του «Φθάνοντας  στο μηδέν», ήρθε μετά τις εκτεταμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV, με ακτιβιστές της υγείας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
Στην  φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS αναμένονται νέες δράσεις ακτιβισμού από την κοινωνία των πολιτών την 1η Δεκεμβρίου 2011,  έξι (6) μήνες πριν τη διεθνή διάσκεψη για το AIDS στην Ουάσιγκτον.
Από το 1998, οπότε καθιερώθηκε, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αποτελεί την ευκαιρία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να ενωθούν, προκειμένου να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό HIV και να δηλώσουν την συμπαράσταση στην εκστρατεία αντιμετώπισης-τερματισμού της επιδημίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011)

Οι μαθητές
Διαδραστικές ασκήσεις ομάδων μαθητών (4ου και 5ου ΓΕ Λυκείων Σερρών) σχετικά  με την  πρόληψη από το  HIV/AIDS στην Πλατεία Ελευθερίας, από11.00μ.μ. έως 13.00 μμ.

Διαλέξεις στα Σχολεία
Α/Α

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ

ΩΡΑ

1

2Ο ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Τζιούρα Αικατερίνη,
Ιατρός- βιοπαθολόγος

10.30΄ -11.20 πμ



2

3ο  ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Αργυριάδης Νικόλαος
Ιατρός - γυναικολόγος
9.00΄- 9,45΄ πμ



3

4ο  ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Τσιώνης Θεοχάρης
Ιατρός- Γαστρεντερολόγος

9.30΄- 10.30΄πμ

4

5ο  ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Σταμπουλή Αφροδίτη
Ιατρός- γυναικολόγος

8.45΄ - 9.30΄ πμ

5

2Ο  ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

Χαλκίδου Σοφία
ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θες/νίκης

9.00΄ - 10.45΄ πμ


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Κοινή περιβαλλοντική δράση με 4ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο 22-11-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 21 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpg«Η από κοινού δράση με τα παιδιά είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Η τοπική κοινωνία μπορεί να ελπίζει σε ένα καλλίτερο μέλλον με δημότες ενσυνείδητους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και καθαριότητας».
Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης με αφορμή την καθαριότητα των χώρων του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά» και σημείων του κέντρου της πόλης. από τα παιδιά του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου το πρωί της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελίδης:
«Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών-ιδίως της νεολαίας-θ' αποτελέσει παρακαταθήκη στον αγώνα διάσωσης του περιβάλλοντος και της πόλης μας, καθώς έδωσαν ένα λαμπρό παράδειγμα προς τη σερραϊκή κοινωνία.
Η σημερινή δραστηριότητα υπήρξε αποκαλυπτική, καθώς έδειξε ότι η μαθητιώσα κοινότητα είναι βασικός πυρήνας, κινητήρια δύναμη κάθε περιβαλλοντικής-κι όχι μόνον-πρωτοβουλίας για το καλό του τόπου μας.
»Η ενεργός συμμετοχή όλων είναι άκρως απαραίτητη, ενώ τα μηνύματα της εν λόγω  πρωτοβουλίας του Σχολείου πρέπει να πιάσουν τόπο.
Είναι ανάγκη ν' αλλάξει η νοοτροπία και οι πολίτες να ενεργοποιηθούν, προκειμένου ν' αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους.
Γι αυτό, η αρχή θα γίνει από τα πλέον βασικά-κι αυτονόητα για τους κατοίκους άλλων πόλεων στο εξωτερικό-βήματα.
»Δηλαδή βασικός στόχος παραμένει η καθαριότητα των δημοσίων χώρων, των πλατειών, των δρόμων και των πεζοδρομίων, των χώρων μπροστά από τα σπίτια μας.
Όχι σκουπίδια παντού και σάκοι απορριμμάτων αφημένοι έξω από κάδους ή από καταστήματα. Δεν αποτελούν απλώς εστίες μόλυνσης, αλλά και προσβολή της αισθητικής μιας σύγχρονης πόλης, στην οποία εννοείται ότι διαβιώνουν πολιτισμένοι άνθρωποι.
Αυτό είναι το σπουδαιότερο μήνυμα που στέλνουν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, ότι:
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου      

ΔΤ Βράβευση Σχολείου για PIMS TRANSFER 4-10-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 Σέρρες  4/10/2011
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                    
ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ και
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του σχολείου που πρώτευσε στη Δράση
«ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» του έργου PIMMS TRANSFER

mpitzidou.jpgΣτα πλαίσια της υλοποίησης του έργου PIMMS TRANSFER και σε συνέχεια της με αριθμό 780/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στη βράβευση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών το οποίο πρώτευσε στη Δράση «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ».
Η συγκεκριμένη δράση η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση των μαθητών, γονέων και δασκάλων αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στην υιοθέτηση, εναλλακτικών προς το Ι.Χ. αυτοκίνητο, τρόπων μετακίνησης όπως πεζή, ποδήλατο, μέσα μαζικής μεταφοράς. Συμμετείχαν μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης 3 δημοτικών σχολείων των Σερρών (15ο, 21ο και Πειραματικό Σχολείο), όπου με σήμα το χελωνάκι, βήμα- βήμα, συναγωνίζονταν στο να προσέρχονται στο σχολείο με τα πόδια.
Στο συναγωνισμό αυτό, πρώτευσαν οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου, των οποίων οι εβδομαδιαίες πεζή μετακινήσεις καταγράφηκαν και αποτιμήθηκαν σε εξοικονόμηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες του ευρωπαϊκού προγράμματος: http://www.schoolschallenge.eu/users/view/6 και http://www.schoolschallenge.eu/results)
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στο 21ο Δημοτικό Σχολείο από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Σοφία Μπιτζίδου. Επίσης τα παιδιά θα παρουσιάσουν την εργασία τους και τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση. Τέλος θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της αποτίμησης της δράσης.
 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (43 στοιχεία)
ΠΡΟΓΡΑΜ/ΣΜΟΥ,ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (1 στοιχείο)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών