Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 29 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ για Συμμετοχής του Δήμου Σερρών σε τετραήμερη επίσκεψη στη Γερμανία 5-5-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 5 Μαΐου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών σε τετραήμερη επίσκεψη στη Γερμανία στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας

img 1.jpgΣε εφαρμογή της με αριθμό 91/2015 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, με επικεφαλής το Δήμαρχο Σερρών κο Πέτρο Αγγελίδη, συμμετείχε σε τετραήμερη επίσκεψη στην επαρχία Ortenau του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης- Βυτεμβέργης της Γερμανίας τις ημερομηνίες 26/4/2015 μέχρι τις 1/5/2015. Το πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης, το οποίο είχε διαμορφώσει ο εμπειρογνώμων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κος Reinhart Kostlin, πρώην δήμαρχος του Δήμου Achern, ήταν γεμάτο από επισκέψεις και παρουσιάσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενίσχυσης της οικονομίας, της λειτουργίας των γεωργικών συνεταιρισμών και της προώθησης του τουρισμού.


Αναλυτικά το πρόγραμμα ήταν:

Δευτέρα 27/4/2015                                                                                                                                          img2.jpg

09:00 -10:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών ("Πράσινο Σημείο") της Επαρχίας Ortenau. Εκεί υπάρχουν μεγάλα containers όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να τοποθετήσει υλικά προς ανακύκλωση όπως απόβλητα ηλεκτρονικών συσκευών, παλιά ελαστικά, υπόλοιπα ξυλείας, στρώματα, αδρανή υλικά, κλπ.. Σε παρακείμενο χώρο βρίσκεται ο χώρος επεξεργασίας ογκωδών υλικών- προϊόντων από εκσκαφή τα οποία με τη βoήθεια σπαστήρα, τα μετατρέπουν σε αδρανές υλικό διαφόρων διαστάσεων για διαφορετικές χρήσεις (π.χ. βάση για δρόμους).

10:00-10:30 Επίσκεψη στο σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού) της ιδιωτικής εταιρείας MERB, αναδόχου παροχής υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων

10:30-13:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας MERB, αναδόχου παροχής υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων. Παρουσιάσθηκε το προφίλ της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων τόσο κατοικιών (πενταετής σύμβαση με την επαρχία Ortenau) όσο και εμπορικών επιχειρήσεων. Επίσης δραστηριοποιείται στη διαλογή απορριμμάτων, διαθέτοντας 8 σημεία διαλογής σε όλη την επαρχία.
img.jpeg.jpg
14:30-17:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μηχανικής - βιολογικής επεξεργασίας της επαρχίας Ortenau. Στο εργοστάσιο αυτό καταλήγει το περιεχόμενο του γκρι κάδου ο οποίος περιέχει ό,τι δεν ανακυκλώνεται, δηλαδή υπολείμματα κουζίνας, σπασμένα κεραμικά, πορσελάνες, κλπ. Το υλικό αυτό, αφού υφίσταται διαλογή, υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία και παράγει βιοαέριο ενώ το υπόλειμμα που καταλήγει στην ταφή ανέρχεται σε πολύ μικρό ποσοστό. Οι εγκαταστάσεις αυτές εξυπηρετούν 570.000 κατοίκους, κόστισαν 48 εκ ευρώ και βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή

17:30-19:30 Επίσκεψη στο ΤΕΙ του Offenburg. Διδάσκονται εφαρμοσμένες Επιστήμες (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ), έχει 4.300 φοιτητές και 120 καθηγητές. Προτάθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων των 2 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Offenburg), έτσι ώστε να δρομολογηθεί η ανταλλαγή φοιτητών.
Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο ΝΙΣ 2-4/4/15 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

Τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων και της συνεργασίας σε τουριστικό επίπεδο εξέτασαν ο Νομάρχης Νις Aleksander Cvetkovic και ο Δήμαρχος600-600-1.jpg Zoran Perisic, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης-Αγροτικής οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος βρέθηκε στην σερβική πόλη, όπου πραγματοποιήθηκε η ομώνυμη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος είχε επαφές με επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους, ενώ η συμμετοχή του Δήμου Σερρών με περίπτερο στην Έκθεση της Νις προβλήθηκε επί πλέον και με τις δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στο εθνικής εμβέλειας Radio Beograd.

Κατά τη διάρκεια τους πιστοποιήθηκε ακόμη μία φορά το μεγάλο 600-600-2.jpgενδιαφέρον των ομόδοξων Σέρβων για την Ιερές Μονές του τόπου, αλλά και τις Σέρρες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον σπουδαίο της σερβικής μεσαιωνικής ιστορίας Στέφανο Δουσάν και με τους Σέρβους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τις γνωρίζουν ή τις έχουν ήδη επισκεφθεί, λόγω του Αυτοκινητοδρομίου.

Το ίδιο αυξημένο και ζωηρό600-600-3.jpg ενδιαφέρον εκδήλωσαν και οι χιλιάδες επισκεπτών του σερραϊκού περιπτέρου, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν, όχι μόνον για τα σημεία μεγάλης θρησκευτικής σημασίας, την πίστα των Σερρών, αλλά και για τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιφέρειας (Αμφίπολη, σπήλαιο Αλιστράτης κ.λ.π.), για τα οποία ενημερώθηκαν εκτενέστερα από το προωθητικά έντυπα στη σερβική γλώσσα.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι πέραν των αδελφικών συναισθημάτων τους προς τον Ελληνικό λαό, γεγονός αποτελεί η συνεχής προτίμηση των Σέρβων προς τους τουριστικούς προορισμούς και τις παραλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
ΔΤ ο Δήμος Σερρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Μόσχα 30-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                     Σέρρες, 30-3-2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ. 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30-3-15 mosxa.jpgΠρόσκληση να επισκεφθούν τις Σέρρες απηύθυνε σε Ρώσους δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκειμένου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα μοναστήρια του τόπου και τα λοιπά ιερά προσκυνήματα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τις 18-21 Μαρτίου.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Ρώσων για την Ελλάδα και τους προορισμούς θρησκευτικής σημασίας και το γεγονός ότι εφέτος έλαβε μέρος με δικό της περίπτερ30-3-15 mosxa1.jpgο και η Εκκλησία της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός τουριστικού «πακέτου», σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Δήμους και αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος προβλέπεται ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα ελκυστικού τουριστικού προϊόντος που θα ανταποκρίνεται στις «απαιτήσεις» και τις αναζητήσεις του ορθόδοξου Ρώσου ταξιδιώτη.

«Ο ομόθρησκος ορθόδοξος λαός της Ρωσίας» σημείωσε ο αντιδήμαρχος «θα μπορέσει να ακολουθήσει το μονοπάτι του Απόστολου Παύλου, διασχίζοντας την Αμφίπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Βέροια, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσει τις ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, να γευθεί άριστα σε ποιότητα 30-3-15 mosxa2.jpgτοπικά παραδοσιακά προϊόντα διατροφής».

Η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως η σπουδαιότερη στο τομέα του τουρισμού στη Ρωσία και προσέλκυσε-εκτός των επισκεπτών-σπουδαίους φορείς, παράγοντες, πράκτορες, ξενοδοχεία, καταλύματα, μεταφορείς - εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωπους μουσείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των μέσων ενημέρωσης και του χώρου της εκπαίδευσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης υπερέβη τις 100 χιλιάδες (με την συντριπτική πλειοψηφία τους να προέρχονται και να είναι επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού), ενώ συμμετείχαν 2100 εκθέτες από 210 χώρες.
ΔΤ για Έκθεση Τουρισμού Βουκουρεστίου 20-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                         Σέρρες. 20 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20-3-15 boykoyresti.jpg«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις επιλογές των Ρουμάνων τουριστών, ενώ η Κεντρική Μακεδονία είναι από τις πρώτες επιλογές τους. Κάθε χρόνο αυξάνεται και ο αριθμός όλων αυτών που επισκέπτονται και την πόλη των Σερρών, τα κύρια αξιοθέατα του νομού και τα μοναστήρια, τα οποία αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης».

Τα παραπάνω σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 12 έως 15 του μήνα.

Όπως τόνισε η σερραϊκή παρουσία στο περίπτερο της περιφέρειας κέντρισε το ενδιαφέρον των Ρουμάνων, καθώς ο νομός Σερρών είναι ο πρώτος που επισκέπτονται με την είσοδό τους στη χώρα, ενώ οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσέρχονται στο Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης, όπου πραγματοποιείται και το ρουμανικό πρωτάθλημα μοτοσικλέτας.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του TTR - Romanian Tourism Fair (που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα) φιλοξένησε τριακόσιους εκθέτες από δεκατρία κράτη και υποδέχθηκε περί τις πενήντα χιλιάδες επισκεπτών.
18-2-2015 Δ.Τ. ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΦΙΑΣ 2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                    Σέρρες 18 Φεβρουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18-2-15 sofia 2015.jpgΤουριστικές εταιρείες, κλαδικές οργανώσεις, εκπρόσωπους της κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης από εικοσιένα χώρες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην εφετινή 32η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας «Holidays and Spa Expo 2015», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Inter Expo Center της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 12 μέχρι τις 14 του τρέχοντα μήνα.

Η ελληνική συμμετοχή υπήρξε σημαντική, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε και ο Δήμος Σερρών.

«Στόχος μας παραμένει η προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών-τουριστών, όχι μόνον Βούλγαρων, αλλά και από τα υπόλοιπα κράτη της βαλκανικής» δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος ήλθε σε επαφή με παράγοντες κι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και είχε αναλάβει την προβολή του τόπου στην έκθεση με τη διάθεση στους επισκέπτες της έκθεσης προωθητικού - διαφημιστικού υλικού και στη βουλγαρική γλώσσα.

«Προσπαθούμε» πρόσθεσε «εν όψει της επερχόμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, να προσελκύσουμε στις Σέρρες - και στο νομό γενικότερα - τους βόρειους γείτονες μας, καθώς η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία θεωρούνται σπουδαίος κι ελκυστικός προορισμός, λόγω της επιθετικής διαφημιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται και των επωφελών τουριστικών πακέτων που προσφέρονται».

Να σημειωθεί ότι, κατά την διάρκεια της έκθεσης (στην οποία έλαβαν μέρος 250 εκθέτες) τέθηκαν οι βάσεις για την συνεργασία όλων των βαλκανικών κρατών με σκοπό τον συντονισμό μίας κοινής εκστρατείας προβολής - ανάδειξης και προσέλκυσης τουριστών απ' ολόκληρο τον κόσμο, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και με επιτυχία η οικονομική κρίση που επηρεάζει τα κράτη και σε επίπεδο τουρισμού.
ΔΤ για επίσκεψη Δημάρχου στο Βελιγράδι 12-12-2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 12 Δεκεμβρίου 2014
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ κ. ΤΟΜΙΣΛΑΒ ΝΙΚΟΛΙΤΣ
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΙΣ 15-20 ΜΑΙΟΥ 2015


tan2014-12-10_114346932_0.jpgΣτα πλαίσια της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών για την καλλιέργεια και ενίσχυση των δεσμών φιλίας με Δήμους των γειτονικών  λαών, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Σερβίας την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Γρηγοριάδη.

Πριν από την συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν δύο  επισκέψεις του Προξένου της Σερβίας, στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στις 14-10-2014, ενώ στη δεύτερη, στην οποία συμμετείχαν και δύο σύμβουλοι του προέδρου της Σερβίας στις 2-12-2014.

Μετά τις παραπάνω συναντήσεις, το γραφείο του Πρόεδρου της Σερβίας  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αγγελίδη την Παρασκευή 5-12-2014 και τον προσκάλεσε  να επισκεφτεί το Βελιγράδι. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αμέσως και την Τετάρτη 10-12-2014 συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σερβίας κ. Τομισλάβ Νίκολιτς.
tan2014-12-10_114245796_0.jpg
Η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ φιλικό κλίμα όπου ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο Δήμαρχος Σερρών είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των λαών Σερβίας και Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Σερβίας να επισκεφτεί την πόλη των Σερρών .

Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε θετικά και θα επισκεφτεί τις Σέρρες στο διάστημα 15-20 Μαΐου 2015.

Να σημειωθεί ότι ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος, που ήταν παρών στη συνάντηση, έκανε γνωστό στο Δήμαρχο, πως στις προθέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, είναι να λειτουργήσει σύντομα προξενείο της Σερβίας στην πόλη των Σερρών.

Οι προσπάθειες για δημιουργία και ενίσχυση των δεσμών φιλίας θα συνεχιστούν, είπε ο Δήμαρχος Σερρών, καθώς πιστεύει ότι η πόλη και ο Δήμος Σερρών θα έχουν πολλαπλάσια οφέλη από τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τέλος ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού και κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, για τη στενή συνεργασία που είχε με τον Πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη ,για την επίτευξη των προαναφερόμενων συναντήσεων.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Ανταλλαγές καλών πρακτικών για την δημόσια & ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας & Βουλγαρίας Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                        
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο με τίτλο «Ανταλλαγές καλών  
πρακτικών για την δημόσια και ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και  
Βουλγαρίας». 

18-11-14 thessaloniki.jpgΟ Δήμος Σερρών συμμετείχε στο συνέδριο με τίτλο «Ανταλλαγές καλών πρακτικών για την δημόσια και ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας» στις 12/11/2014 στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Θεμιστοκλέους Σοφοκλή και στέλεχος του τμήματος Προγραμματισμού. Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι Βόλβης, Sandanski, Petrich, Gotse Delchev, Blagoevgrad, o Πρόεδρος του Ελληνό - Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Β.Ε. κ. Χρήστος Καζαντζής, ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου Διευθυντής της Τοπικής Ανάπτυξης της ANATOLIKIS S.A. κα.. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν είχαν κοινό σημείο αναφοράς την στενότερη συνεργασία μεταξύ των Δήμων στη διασυνοριακή περιοχή σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και τη δημιουργία νέων συνεργασιών και φυσικά τη διατήρηση των ήδη υφιστάμενων καλών σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί μέσω υλοποιήσεων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που μετέχουν οι παραπάνω Δήμοι. Στόχος είναι ένα οργανωμένο μοντέλο συνεργασίας με κοινά προγράμματα που θα αποτελέσει ένα πυλώνα ανάπτυξης σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.
ΔΤ για συμμετοχή του Δήμου Σερρών στις εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)10-11-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  Σέρρες,  4/11/2014
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον από τις Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών αλλά και από τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ενέργειας- Προστασίας Περιβάλλοντος για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Γερμανούς Εμπειρογνώμονες στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σερρών σε εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)
10-11-14 germanos mayor 1.jpg
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή από εκπροσώπους του Δήμου και τοπικών φορέων, η διήμερη συνεργασία με τον Εμπειρογνώμονα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κο Reinhart Kostlin, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Οκτωβρίου στην πόλη μας. Η διήμερη αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στις εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) η οποία αποτελεί μια ευρεία πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών. Συγκεκριμένα το Γραφείο Δημάρχων Βορείου Ελλάδος (Bürgermeisterbüro Nordgriechenland) της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης φέρνει κοντά εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, με σκοπό τη συμβολή στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Ο Δήμος Σερρών, διαβλέποντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ενέργειας και προστασίας
ΔΤ Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Προβολή των Σερρών και της δυναμικής τους 23-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σέρρες  23 Σεπτεμβρίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Προβολή των Σερρών και της δυναμικής τους
Παναγιώτης Γρηγοριάδης:
«Η εκστρατεία ανάδειξης του τόπου συνεχίζεται»

Δελτίο Τύπου

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση της χώρας, συμμετείχε ο Δήμος Σερρών.
22-9-14 deth -------- 800.jpg
Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες του σερραϊκού περιπτέρου (όπου παρουσιάστηκαν οι φορείς και το επιχειρηματικό - παραγωγικό δυναμικό του τόπου) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τις υποδομές κάθε είδους, επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα.

«Η συμμετοχή στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης «εντάσσεται στις προσπάθειες του Δήμου μας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ανάδειξη των Σερρών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους, την περαιτέρω προβολή τους, την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας και της τουριστικής - οικονομικής ανάπτυξης».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το σερραϊκό περίπτερο αναδείχθηκε ως ένα από τα καλύτερα και υποδέχθηκε πληθώρα επισκεπτών, οι οποίοι γνώρισαν τις Σέρρες και την δυναμική του τόπου.      
22-9-14 deth - 800.jpg


 
ΔΤ για τη ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ 22-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                             Σέρρες  22/9/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                      
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

22-9-14 vraveusi periballon.jpgΟ Δήμορχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία των  αντιδημάρχων  κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη και Παντελή Χράπα παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 22-9-2014 ανακοινώνοντας τη βράβευση του Δήμου Σερρών  για την περιβαλλοντική του επίδοση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος(ΠΑΣΕΠΠΕ).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών μετά από σχετική διαδικασία αίτησης υποψηφιότητας και αξιολόγησης, θα λάβει βραβείο για την περιβαλλοντική του επίδοση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) σε τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΕΠΠΕ καλούσε τους υποψήφιους φορείς να αποδείξουν την έμπρακτη συνεισφορά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη έχοντας αποτελεσματικές δράσεις ή και υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα Ελληνικά βραβεία Περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Tα βραβεία για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις στην κατηγορία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβουν οι εξής: ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., ΔΕΠΟΔΑΔ και ο Δήμος Σερρών. Η τελική κατάταξη των βραβείων θα ανακοινωθεί επίσημα στην τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στη διαδικασία υποψηφιότητας, καταθέτοντας τις εξής δράσεις, παρεμβάσεις που υλοποίησε κατά την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2011-2014.
  • Αποκατέστησε όλους τους ανεξέλεγκτους χώρους διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)
  • Ο Δήμος Σερρών με την συμμετοχή του στην Εταιρεία Στερεών Αποβλήτων Ν.Σερρών (ΕΣΑΝΣ) νυν Φ.Ο.Δ.Σ.Α, συνέβαλλε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο Ν.Σερρών.
  • Τα δύο τελευταία χρόνια , μέσω του Πράσινου Ταμείου προμηθεύτηκε 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης  και δύο απορριμματοφόρα . Mε χρήματα του Δήμου Σερρών προμηθεύτηκε 150 κάδους απορριμμάτων και τοποθέτησε σε όλα τα χωριά και οικισμούς κοντέινερς για την εναπόθεση αδρανών και ογκωδών αντικειμένων.Eπίσης υλοποίησε πρόγραμμα βελτίωσης  συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και εξοικονόμησης καυσίμων στα οχήματα.
  • Υλοποιεί μέσω προγραμμάτων παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ενεργοβόρα δημοτικά κτίρια όπως το 20ο και 5ο δημοτικά σχολεία, στο Λύκειο Προβατά, στο ειδικό σχολείο , στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο και στο Δημαρχείο. Από ίδιους πόρους τοποθέτησε φωτοβολταικά συστήματα στις στέγες 30 σχολείων. Συνέδεσε το δημοτικό γυμναστήριο και κολυμβητήριο με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Επίσης υλοποιεί παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στον τομέα του δημοτικού οδοφωτισμού.
  • Ολοκλήρωσε μεγάλη παρέμβαση αστικών αναπλάσεων με τη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων
  • Προχωρά στη βιοκλιματική αναβάθμιση στο εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης με σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος 
  • Αξιοποίησε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους προς όφελος των πολιτών.
  • Προχωρά τις διαδικασίες για την δημιουργία πρότυπης πράσινης αγροκτηνοτροφικής κοινότητας Ελαιώνα η οποία θα έχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • Υλοποιεί διάφορες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κορυφαία τη διοργάνωση του eco festival Δήμου Σερρών κάθε χρόνο τον Ιούνιο
Η βράβευση του Δήμου Σερρών  για την περιβαλλοντική του επίδοση, ενθαρρύνει τον εσωτερικό μηχανισμό του Δήμου να εντείνει την προσπάθειά του, ενδυναμώνει την εταιρική του ταυτότητα και την αναγνωρισιμότητά του αλλά και συντελεί στο γεγονός οι ίδιοι οι δημότες να αισθάνονται υπερήφανοι για τον τόπο τους και να συμμετέχουν με πιο ενεργό τρόπο στις δράσεις για την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος. 
Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 11-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σέρρες  11 Σεπτεμβρίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας κι επιχειρούμε ακόμη ένα βήμα προς την πολυπόθητη εξωστρέφεια»

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης (10/9), από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιο Ορφανό, τα εγκαίνια του σερραϊκού περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο συγκέντρωσε-κι εφέτος-το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των επισκεπτών.
deth 5.jpgdeth 1.jpg















Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην Έκθεση (και μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου) ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε: 

«Η Θεσσαλονίκη και η Διεθνής Έκθεση αποτελεί το επίκεντρο της οικονομικής κι επιχειρηματικής δραστηριότητας της βόρειας Ελλάδας.
deth 6.jpgdeth 3.jpg














deth 7.jpg
Αυτές τις μέρες η καρδιά της χώρας χτυπά στη συμπρωτεύουσα και ο τόπος μας έχει την τιμητική του, καθώς στο περίπτερο μπορεί κανείς να διαπιστώσει την ένταση της σερραϊκής δυναμικής, καθώς τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τις τουριστικές υποδομές, τα προϊόντα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κάθε τομέα.

»Απ' αυτή τη μεγάλη γιορτή και την πλέον φημισμένη ελληνική έκθεση δεν μπορούσε να λείπει και ο μητροπολιτικός Δήμος των Σερρών, ως το αδιαμφισβήτητο ιστορικό, κοινωνικό, πνευματικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο όλου του τόπου.

Μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του αυτοδιοικητικού θεσμού και το οικείο Επιμελητήριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αναδεικνύουμε τις Σέρρες και επιχειρούμε ακόμη ένα βήμα για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας, που θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία στο μέλλον και την περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι επιδιώκουμε.

»Σας καλωσορίζω στο περίπτερο του Δήμου Σερρών, αν και τις εντυπώσεις κλέβουν οι δύο «Σερραίες» απαράμιλλης ομορφιάς που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο λόγος για τις δύο ολομάρμαρες σφίγγες από τον μνημειακό τύμβο της Αμφίπολης, οι οποίες διαλαλούν (μαζί με τις ανακαλυφθείσες καρυάτιδες) τη δόξα της Μακεδονίας και του τόπου μας, ενώ ως αιώνιες οικοδέσποινες προϋπαντούν κάθε επισκέπτη του περιπτέρου».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


Πρόσκληση εταιρειών κατασκευής περιπτέρων Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                 Σέρρες  13/8/2014

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Τηλ.2321350166

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΠΡΟΣ:
εταιρείες κατασκευής περιπτέρων

           ΘΕΜΑ: Επιλογή τύπου κουβουκλίου περίπτερου στα όρια του Δ. Σερρών.

Στον Δήμο Σερρών για τα περίπτερα που θα τοποθετούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου, θα επιλεχθεί ενιαίος τύπος κουβουκλίου.

Προσκαλούμε τις κατασκευάστριες εταιρείες, να αποστείλουν έγχρωμο προσπέκτ του τύπου ή τύπων κουβουκλίων περιπτέρου(πρώην αναπηρικού) που κατασκευάζουν, καθώς και κάτοψη με τις ακριβείς διαστάσεις.  Στο προσπέκτ να φαίνονται και οι τέσσερεις πλευρές του κουβουκλίου. Τα ζητούμενα στοιχεία μπορούν να αποσταλθούν και ηλεκτρονικά (σε cd, αρχεία AutoCAD, κ.λπ.).   

pdf ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 82.71 Kb

 

 

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PROMO SAFE Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Σέρρες    29/4/201
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κ. Καραμανλή 1, ΤΚ 621 00




Θέμα: Ανάδειξη του έργου PROMO SAFE DRIVING ως Καλή Πρακτική έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας καθώς και του έργου EASY TRIP

Το έργο PROMO SAFE DRIVING, με συντονιστή εταίρο το Δήμο Σερρών, επιλέχθηκε ως Καλή Πρακτική έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας από την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και πρόκειται να παρουσιασθεί στο 1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 8 & 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον ως Καλή Πρακτική επιλέχθηκε και ένα άλλο έργο, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών, ως εταίρος. Πρόκειται για το έργο EASY TRIP, με συντονιστή εταίρο το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), το οποίο στοχεύει στην στήριξη της διασυνοριακής κυκλοφορίας και στην διευκόλυνση των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους μέσω προηγμένων τεχνολογιών ΤΠΕ και υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο PROMO SAFE DRIVING που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, αφορά την προώθηση της ασφαλούς κυκλοφοριακής συνείδησης στη διασυνοριακή περιοχή και  βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του, λειτούργησε η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου, με 3 κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων από εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Τα σεμινάρια περιλάμβαναν τόσο θεωρητική εκπαίδευση όσο και πρακτική εφαρμογή με τη χρήση εκπαιδευτικού προσομειωτή οδήγησης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή. Ομοίως ο Δήμος Petrich δημιούργησε ένα καινούργιο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και λειτούργησε και αυτός Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, με αποτέλεσμα να βραβευτεί το 2013 από το Βουλγαρικό Ίδρυμα «Βραβεία για την Οδική Ασφάλεια».
Με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς του τοπικού πληθυσμού, ο Δ.Σερρών υπέγραψε Σύμφωνα Συνεργασίας με την Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. Ο.Τ.Α., το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Σερρών και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" 18-6-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:   Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών»

18-6-2014 img_2024.jpgΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών η διήμερη στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Προώθηση μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή Δήμων Σερρών και Πετριτσίου» στις 6 & 7 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «SPORTS FOR ALL - Προώθηση μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή Δήμου Σερρών Ελλάδος και Δήμου Πετριτσίου Βουλγαρίας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013.

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της διασυνοριακής περιοχής παρέμβασης μέσω της προαγωγής της ενασχόλησης με το μαζικό αθλητισμό, στη βελτίωση των παρεχόμενων συνθηκών  για αθλητικές δραστηριότητες και στην εδραίωση μίας κοινής πλατφόρμας για τη βιώσιμη συνεργασία στον τομέα του μαζικού αθλητισμού.

Τις εργασίες της στρογγυλής τράπεζας παρακολούθησαν πάνω από 70 εκπρόσωποι ελληνικών και βουλγαρικών αθλητικών φορέων από το Δήμο Σερρών και το Δήμο Πετριτσίου, συμπεριλαμβανομένων διοικητικών και αθλητικών παραγόντων του ΜΓΣ Πανσερραϊκού, του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών, του ΑΟΣ «Άρτεμις» και άλλων αθλητικών σωματείων, Συλλόγων Παλαιμάχων πετοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, καθηγητών φυσικής αγωγής από τα σχολεία του Δήμου Σερρών, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα», εκπροσώπων της Μαθητιάδας, του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής για τη Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση,  ομοσπονδιακών τεχνικών, αθλητών και προπονητών. Από πλευράς Βουλγάρων προσκεκλημένων, έδωσαν το παρόν αθλητικοί παράγοντες και προπονητές από πληθώρα αθλητικών σωματείων του Πετριτσίου, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί καθηγητές φυσικής αγωγής.18-6-2014 img_5103.jpg

Τα θέματα συζήτησης ήταν:

  • Η εμπειρία του Δήμου Σερρών στη διοργάνωση αθλητικών δράσεων και μεταφορά τεχνογνωσίας σε Δήμο Πετριτσίου
  • Οι καλές πρακτικές του Πανσερραϊκού και της Μαθητιάδας
  • Άσκηση και  αντιοξειδωτικά συμπληρώματα - προκλήσεις  ντόπινγκ στις junior αθλητικές κατηγορίες
  • Αθλητισμός  για άτομα με αναπηρία
  • Παράγοντες επιλογής αθλητικών ταλέντων
  • Ευκαιρίες συγχρηματοδότησης για αθλητικούς οργανισμούς και συλλόγους
  • Περιγραφή της διασυνοριακής περιοχής παρέμβασης στον τομέα του μαζικού αθλητισμού: ευκαιρίες, προκλήσεις και δημιουργία ενός Δικτύου Αθλητισμού και Κοινής Αθλητικής Ατζέντας


Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών της στρογγυλής τράπεζας συζητήθηκε η επικείμενη διοργάνωση διασυνοριακών αθλητικών αγώνων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του SPORTS FOR ALL στις Σέρρες το Σεπτέμβριο 2014.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, η συνεργασία μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Σερρών και Πετριτσίου εντείνεται μέσα από το συγκεκριμένο έργο, ενώ παράλληλα προωθείται ένα θέμα μείζονος σημασίας για τους πολίτες και των δύο περιοχών - η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η εκμετάλλευση των οφελών που απορρέουν από αυτόν.  Ο Αντιδήμαρχος κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης επεσήμανε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο δίνει μία ευκαιρία ανάδειξης του σημαντικού και διεθνώς αναγνωρισμένου, τοπικού αθλητικού δυναμικού των Σερρών αλλά και του έργου που επιτελεί το Τμήμα ΤΕΦΑΑ στην περιοχή μας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός κ. Β. Χατζημιχαηλίδης, ο κ. Γ. Γάλλος ως εκπρόσωπος της Μαθητιάδας, η Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών κα. Χ. Ευαγγελινού, οι Καθηγητές ΤΕΦΑΑ Σερρών κκ Μ. Νικολαΐδης, Ν. Καταρτζή και Ι. Τσαρτσαπάκης. Προεδρεύοντες των πάνελ συζήτησης ήταν η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κα Σ. Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, η Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ κα Χ. Ευαγγελινού και η Επίκουρος Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ κα Φ. Αραμπατζή. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές για τη συνεργασία τους.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 22-5-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Σέρρες    16/5/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Κ. Καραμανλή 1
ΤΚ 62100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ  ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


22-5-2014 meeting with boulgarians.jpgΣυνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Διοικητήριο Σερρών μεταξύ στελεχών του Δήμου Σερρών και ομάδας προέδρων μικρών χωριών της βόρειας Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα 27 πρόεδροι χωριών που ανήκουν στους Δήμους Ruse και Gorna Oryahovitsa της Βόρειας Βουλγαρία, στα σύνορα με τη Ρουμανία, βρέθηκαν στην πόλη των Σερρών στο πλαίσιο εκπαιδευτικής - ενημερωτικής επίσκεψης.

Την αντιπροσωπεία των προέδρων υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Ε. Γρηγοριάδης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας και υπάλληλοι του τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Ακολούθησε παρουσίαση του Δήμου Σερρών καθώς και των δράσεων - καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Ο Αντιδήμαρχος και στελέχη του Δήμου απάντησαν σε καίριες ερωτήσεις τους ενώ στο τέλος, οι πρόεδροι παρακολούθησαν ένα τουριστικό οδοιπορικό στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Σέρρες    16/5/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Κ. Καραμανλή 1
ΤΚ 62100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

9 may 004.jpg 9 may 006.jpg


Αντιπροσωπεία του Δήμου Σερρών με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Ε. Γρηγοριάδη συμμετείχε στο “1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εδαφικής Συνεργασίας: Προώθηση Βέλτιστων Πρακτικών - Ανταλλαγή Εμπειριών”. Το συνέδριο έλαβε χώρα στις 8 και 9 Μαϊου  στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης. Στο Συνέδριο δόθηκε έμφαση στην κεφαλαιοποίηση των ήδη υπαρχουσών εμπειριών διασυνοριακής συνεργασίας με τη μετατροπή της ατομικής και θεσμικής εμπειρίας σε κεφάλαιο και  με την υιοθέτηση της και από άλλους φορείς, κάτι που θα επιτευχθεί με συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων, εν όψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου λειτούργησε έκθεση συγχρηματοδοτούμενων Έργων-Καλών Πρακτικών όπου παρουσιάστηκαν και δύο έργα του Δήμου Σερρών το PROMO SAFE DRIVING και το EASY TRIP ως Καλές Πρακτικές Έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας.

 

ΔΤ για Ημερίδα για το Ρύζι 28-4-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες  28 Απριλίου 2014

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28-4-2014 probatas.jpgΤο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών,  προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωση αλλά και την προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των ορυζοκαλλιεργητών δημοτών,  πραγματοποίησε την Πέμπτη 24/4/2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της τοπικής κοινότητας Προβατά, ημερίδα  με θέμα  «Το ρύζι: από το χωράφι στο ράφι»

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι Ερευνητές του Ινστιτούτου Σιτηρών Θεσσαλονίκης: Δρ. Δ. Ντάνος, Δρ. Δ. Κατσαντώνης, Δρ. Σ. Βυζαντινόπουλος και Δρ. Μ. Ηρακλή, καθώς και ο κ. Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υπεύθυνος Αγροτικής Οικονομίας και Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. στον Αγροτικό Τομέα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τη γενετική βελτίωση και τις ποικιλίες του ρυζιού, την ποιότητα και θρεπτική του αξία, την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, την εμπορία του ρυζιού καθώς και την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ρυζιού RICEGUARD και ERMES.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χράπας Παντελής και Καλαϊτζίδης Βασίλειος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρος Αραμπατζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ.  Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-4-2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                                                                 Σέρρες  15 Απριλίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού του Δήμου Σερρών, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στις 6 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Προβατά με θέμα :



           «Το ρύζι από το χωράφι στο ράφι».

 

Ομιλητές θα είναι γεωπόνοι του Ινστιτούτου Σιτηρών και

o Βασίλειος Κανάκας -Υπεύθυνος Αγροτικής Οικονομίας της

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Εμπειρογνώμονας

της Ε.Ε στον Αγροτικό Τομέα

Ο Δήμος Σερρών στην Έκθεση Τουρισμού στη Νις της Σερβίας 14-4-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες  14  Απριλίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου

Δυναμικό «παρών» από το Δήμο Σερρών στην φετινή Έκθεση Τουρισμού στη Νις της Σερβίας όπου οι Σέρρες προβλήθηκαν με δικό τους περίπτερο που προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες από τη φίλη βαλκανική χώρα.
nis 1.jpgnis 2.jpg
























Κατά τη διάρκεια της έκθεσης (3-5 Απριλίου) αναδείχθηκαν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι ομορφιές, τα αξιοθέατα η ξενοδοχειακή υποδομή και γενικότερα το τουριστικό προϊόν των Σερρών, για το οποίο οι Σέρβοι παράγοντες στο τομέα του τουρισμού (τουριστικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.) εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους.

Η συμμετοχή του Δήμου Σερρών, τον οποίον εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς για τους Σέρβους της πόλης Νις, αλλά και του Βελιγραδίου, οι παραλίες του Στρυμωνικού κόλπου και τα γνωστά παραθεριστικά του θέρετρα (Σταυρός, Βρασνά, Ασπροβάλτα), αποτελούν έναν από τους κυριότερους θερινούς προορισμούς. Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι το 70% των επισκεπτών-τουριστών των παραπάνω περιοχών είναι Σέρβοι.    

Στην έκθεση, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, συμμετείχαν συνολικά 50 εκθέτες, ενώ στο περίπτερο του Δήμου Σερρών διανεμήθηκε πλούσιο τουριστικό υλικό σε έντυπη-ηλεκτρονική μορφή, καθώς ούζο (ΜΑΓΕΙΑ) και ο σερραϊκός ακανές (ΒΑΣΑΚΗ).

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης - πραγματοποίησης της έκθεσης, ο αντιδήμαρχος είχε επαφές και συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες, με εκπρόσωπους της σερβικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της εκεί ελληνικής κοινότητας.

ΔΤ Διεθνή 31η Έκθεση Τουρισμού ΤΤR του Βουκουρεστίου 24-3-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες  24 Μαρτίου  2014

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


Δελτίο Τύπου - Βουκουρέστι 2014

24-3-14 boukouresti.jpg«Στόχος όλων μας είναι η προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του τόπου μας, ώστε οι Σέρρες να αποτελέσουν μία δυνατή γέφυρα τουριστικής συνεργασίας και συμμαχίας, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης».

«H ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ » Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Σέρρες 14 Ιανουαρίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ        
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 3.800.000 ΕΥΡΩ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«H ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ »

14-1-14 vioklimatikes 1.jpgΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ, στις 3-12-2013  εντάχθηκε οριστικά η πρόταση «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Ανοικτών Δημοσίων χώρων στο Δήμο Σερρών» προϋπολογισμού 3.809.941,09 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ.

Ο Δήμαρχος Σερρών σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Tρίτη 14-1-2014, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την εξέλιξη του προγράμματος, τόνισε ότι η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο «Βιοκλιματικές Αναπλάσεις ύψους 3.800.000 ευρώ»

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από τον Δήμο Σερρών το Νοέμβριο 2011, ενώ αξιολογήθηκε θετικά στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Στο εν λόγω πρόγραμμα κατατέθηκαν  προτάσεις από 78 Δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 15 Δήμοι. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση μεταξύ των 15 Δήμων που αξιολογήθηκαν θετικά.

Ο κ. Αγγελίδης δίνοντας διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα των βιοκλιματικών αναπλάσεων αναφέρθηκε στα εξής:
Ο Δήμος Σερρών στην την έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου 11-3-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες  11  Μαρτίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Στην έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης και μία από τις σπουδαιότερες του κόσμου, παρουσιάστηκε ο Δήμος Σερρών (από 5 έως 9 Μαρτίου).
11-3-14 berolino.jpg
Το περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας (στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος Σερρών, σε κοινή παρουσία με τον Ε.Ο.Τ) έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και προσέλκυσε με τον πλούτο των πλεονεκτημάτων των επτά ενοτήτων της περιφέρειας, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, τουριστικούς πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικά μέσα ενημέρωσης.

Το Δήμο Σερρών στην Έκθεση του Βερολίνου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος είχε προσωπικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες - ειδικού κυρίως - τουρισμού, όπως αυτοκινήτου, θρησκευτικών και αρχαιολογικών μνημείων, καθώς επίσης χιονοδρομικών και ορειβατικών σπορ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και εκδηλώσεις σε κάθε περίπτερο. Σ' αυτό  της Κεντρικής Μακεδονίας το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος «VIA EGNATIA» που συντονίζει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Βερολίνο και συμπεριλαμβάνει-μεταξύ των άλλων-και την περιφέρεια των Σερρών.      

Το περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν υψηλά πολιτικά πρόσωπα, όπως η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Φούχτελ, πολλοί πρόξενοι και διπλωμάτες διαφόρων χωρών.

Τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα στην Ελλάδα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών, είναι αισιόδοξα.

ΔΤ για διαθεση Δημοτικών Βοσκοτόπων 10-3-14 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                             
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &                                           
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                                                

Σέρρες,  10-03-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Διεύθυνση Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας τμήμα Αγροτικής & Κτηνοτροφικής Παραγωγής & Αλιείας   ανακοινώνεται ότι:

Οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να λάβουν Δημοτικό βοσκότοπο θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο τμήμα Αγροτικής & Κτηνοτροφικής Παραγωγής & Αλιείας του Δήμου Σερρών (όπισθεν της νομαρχίας-πρώην ΤΥΔΚ) από τις 10-03-2014  έως τις 20-05-2014  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έντυπα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και αιτήσεις διατίθενται από τα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

Οι κάτοικοι Ξηρότοπου, Μετοχίου και Σερρών θα παραλάβουν τα έντυπα από το γραφείο μας όπισθεν της νομαρχίας- πρώην ΤΥΔΚ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2321 3 50342, 50488

ΔΤ για τη συμμετοχή του Δήμο Σερρών στην έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου 10-3-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες  10  Μαρτίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2014

Με σύνθημα «Μπορούμε να κάνουμε τις επιθυμίες σας πραγματικότητα» οι μεγαλύτεροι τουριστικοί Οργανισμοί, πόλεις, περιφέρειες και χώρες από όλες τις ηπείρους, παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν τους κι επιχείρησαν να δελεάσουν με καταπληκτικές προσφορές τους επισκέπτες και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων του χώρου που βρέθηκαν στην μεγάλη Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου .
10-3-14 beligradi.jpgΕιδικότερα, στη διοργάνωση του 36th International Fair of Tourism που πραγματοποιήθηκε στη σερβική πρωτεύουσα από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 του τρέχοντα μήνα, η παρουσία της Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αποτελεί σπουδαίο προορισμό για τους Σέρβους υπήρξε μεγάλη κι επιτυχής.   

«Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών και η ανταπόκριση των ανθρώπων του Τουρισμού στην έκθεση του Βελιγραδίου, μας κάνουν αισιόδοξους ότι η Βόρεια Ελλάδα και ιδίως η Περιφέρειά μας, θα αποτελέσουν σπουδαίο τουριστικό προορισμό, όχι μόνον για τους Σέρβους, η αγάπη των οποίων για την πατρίδα μας είναι δεδομένη, αλλά και για τουρίστες από ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή την παρουσία του Δήμου Σερρών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η αύξηση του αριθμού των τουριστών, η ανάδειξη της Περιφέρειας και των Σερρών ως τουριστικών προορισμών αποτελούν τα βασικά ζητούμενα στην συνεχιζόμενη προσπάθεια για περαιτέρω  οικονομική ανάπτυξη» καταλήγει ο αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η υφυπουργός Τουρισμού της Σερβίας και όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στη φετινή Έκθεση έλαβαν μέρος 1000 εκθέτες από 53 χώρες σε 6 αίθουσες, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν η Αργεντινή, η Αλγερία, η Ινδία, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Αμπού Ντάμπι και το Ιράν.

Όχι τυχαία, λοιπόν, η ετήσια Έκθεση του Βελιγραδίου θεωρείται σημαντική, καθώς σ' αυτήν παρουσιάζονται, εκτός των διεθνών ή κρατικών τουριστικών οργανισμών, πρακτορεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες, αλυσίδες ξενοδοχείων, προβάλλονται τουριστικοί προορισμοί, αξιοθέατα, mountain resorts, sea spas, αεροπορικές εταιρείες και πολλοί άλλοι.    

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ για Ζεόλιθος 27-2-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες  27 Φεβρουαρίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


27-2-14 zeolithos.jpgΗ Αντιδημαρχία Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού του Δήμου Σερρών, πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 ενημερωτική εκδήλωση, στο πρώην δημοτικό μέγαρο Σκουτάρεως, με θέμα «Ο Ζεόλιθος στη Γεωργία της Καινοτομίας». Ομιλητής ήταν ο μαθηματικός και συγγραφέας κ. Νίκος Λυγερός, ο οποίος με έναν ιδιαίτερο και εμπεριστατωμένο τρόπο μας ενημέρωσε για τη χρήση του Ελληνικού Ζεόλιθου στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία. 

Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές. Επίσης ο Ζεόλιθος αυξάνει την παραγωγή των γεωργικών προϊόντων, βελτιώνει την ποιότητά τους, μειώνει την χρήση λιπασμάτων και  του νερού άρδευσης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κος Παναγιώτης  Γρηγοριάδης.



Πραγματοποιήθηκε η 3η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων του έργου "Sports for all" 27-2-14 Εκτύπωση
sports  for all.jpg
greece - bulgaria 2007-2013.jpg










Σέρρες 25/2/2014


Δελτίο Τύπου


Θέμα: Πραγματοποιήθηκε η 3η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων του έργου "Sports for all"

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση της πράξης της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών» με ακρωνύμιο "Sports for all", όπως διαπιστώθηκε στην 3η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2014 στην έδρα του συντονιστή εταίρου, Δήμου Petrich της Βουλγαρίας. 

Στη συνάντηση που σκοπό είχε την από κοινού ενημέρωση για τις δράσεις του έργου και την μέχρι τώρα  εξέλιξή του, καθώς επίσης και την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των δύο εταίρων, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού, κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης και υπάλληλοι του Δήμου Σερρών, μέλη της Ομάδας Διοίκησης και Υλοποίησης της πράξης.
27-2-14 600 - 1.jpg

ΔΤ για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Holiday and Spa» στη Σόφια 25-2-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 25 Φεβρουαρίου 2014
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μία από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις τουρισμού για την ανατολική Ευρώπη παρουσιάστηκαν οι Σέρρες, καθώς, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της «Holiday and Spa» που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια από 13-15 Φεβρουαρίου. 

25-2-14 sofia.jpg«Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, καθώς και η Βουλγαρία είναι μία από τις χώρες από τις οποίες το ρεύμα τουριστών προς την πατρίδα μας και την βόρεια Ελλάδα δυναμώνει διαρκώς. Μέσα από τη διεθνή έκθεση στη Σόφια, θέλουμε να παρακινήσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες να έρθουν και να γνωρίσουν τις ομορφιές μας, καθώς ο τόπος μας αποτελεί την σπουδαιότερη πύλη εισόδου-εξόδου από και προς τα υπόλοιπα Βαλκάνια» τονίζει ο κ. Γρηγοριάδης.

«Λάβαμε μέρος στην έκθεση με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, των διαφόρων ειδών τουρισμού που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης όλες τις εποχές, αλλά και για να πραγματοποιήσουμε σημαντικές επαφές με φορείς τουρισμού και με εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του σερραϊκού τουριστικού προϊόντος» καταλήγει.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για διαλεξη με θέμα Ο Ζεόλιθος στη Γεωργία της Καινοτομίας 18-2-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες  18 Φεβρουαρίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού του Δήμου Σερρών, διοργανώνει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ στη Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρεως και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου Σκουτάρεως διάλεξη με θέμα "Ο Ζεόλιθος στη Γεωργία της Καινοτομίας" από τον Μαθηματικό και Συγγραφέα κ. Νίκο Λυγερό.

Ο κ. Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Πολέμου της Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).

Ολοκλήρωση του έργου EASYTRIP: GR-BG E-MOBILITΥ SOLUTIONS 13-2-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερρών (κτίριο πρώην Νομαρχίας, Κ. Καραμανλή 36) οι εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο της τελικής διάδοσης του έργου "EASYTRIP: GR-BG E-MOBILITΥ SOLUTIONS" (Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013), σε συνεργασία με τον Επικεφαλής εταίρο, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Σέρρες    30/1/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Κων. Καραμανλή 1
ΤΚ 62100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών αποτελεί το βασικό στόχο της πρότασης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας  & Τουρισμού,  Παναγιώτη Γρηγοριάδη, στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση». Ο τίτλος της πράξης είναι «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ανάδειξης του Αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 61.500 ευρώ και κατατέθηκε στις 24-1-2014.
Η συγκεκριμένη πράξη θα αφορά την ανάπτυξη δικτυακού τόπου προσανατολισμένου στα αγροτουριστικά προϊόντα και καταλύματα του Δήμου Σερρών, ο οποίος θα βρίσκεται σε συνέργεια και διαλειτουργικότητα με τις υπάρχουσες εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο Δήμος. Στόχος της πράξης είναι η συγκεκριμένη αγροτουριστική διαδικτυακή πύλη να αποτελέσει αφενός μεν σημαντικό μέσο προβολής του Δήμου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του, όσο και να καθιερωθεί ως ένα χρηστικό μέσο αναζήτησης πληροφοριών αλλά και αγοράς αγροτουριστικών προϊόντων ηλεκτρονικά συμβάλλοντας στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγών και την αύξηση του εισοδήματος τους. Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν, σε περίπτωση έγκρισης, θα υποστηρίζουν τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα των φορητών συσκευών (iOS, Android και Windows Phone).
Στην πρόταση αυτή δήλωσε την πρόθεση συνεργασίας της, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, της οποίας η υποστήριξη για την υλοποίηση του εγχειρήματος, θεωρείται πολύτιμη.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (47 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών