Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 26 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ για 8η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών 8-5-2012 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                              Σέρρες   7  Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δήλωση συμμετοχής στην 8η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών


Ο Δήμος Σερρών - Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας διοργανώνει από τις 26 Μαΐου 2012 έως τις 6 Ιουνίου 2012 την 8η Ανθοκομική Έκθεση.

Στην Έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ανθοκομικές επιχειρήσεις, με σκοπό να προβάλουν τα προϊόντα τους. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, σε χώρο που θα παραχωρήσει στους εκθέτες ο Δήμος Σερρών.

Παρακαλούνται οι φυτωριούχοι, ανθοπαραγωγοί, έμποροι και βιοτέχνες ειδών κήπου, αλλά και κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση που έχουν σχέση με το αντικείμενο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκθεση, να δηλώσουν με αίτηση στο Δήμο Σερρών την συμμετοχή τους μέχρι και τη Πέμπτη  24 Μαΐου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα :
23210-22587, 23213-50112.                                                                                   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

 
ΔΤ Οι Σέρρες στην έκθεση Βελιγραδίου 6-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 6 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

beograd 300.jpg«Στόχος μας είναι να αποτελέσουν ο νομός και η πόλη των Σερρών σταθμό και προορισμό προσκυνητών από το εξωτερικό, κυρίως από τα ομόδοξα κράτη και. παράλληλα να γίνει διεθνώς γνωστό ότι στις Σέρρες υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Αυτοκινητοδρόμια των Βαλκανίων και της νοτιανατολικής Ευρώπης».
Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού του Δήμου Σερρών κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος βρέθηκε στη διεθνή έκθεση International Fair of Tourism, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα (23-26 Φεβρουαρίου) στη πρωτεύουσα της Σερβίας Βελιγράδι.
Η εν λόγω έκθεση (στην οποία η Ελλάδα είχε δικό της περίπτερο) θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες στο είδος της, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών της ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βελιγράδι ο αντιδήμαρχος επισκέφτηκε το γραφείο θρησκευτικού τουρισμού του Πατριαρχείου Σερβίας, το οποίο διοργανώνει εκδρομές σε διάφορους θρησκευτικούς προορισμούς-τόπους και προς το Άγιο Όρος.
«Στόχος μας είναι» τονίζει ο κ. Γρηγοριάδης «να αποτελέσουν οι Σέρρες και ο νομός Σερρών παράλληλο προορισμό για τους Σέρβους προσκυνητές ή ενδιάμεσo σταθμό, στον οποίο θα μπορούν να παραμένουν λίγες ώρες ή ακόμη καλύτερα και μερικές ημέρες. Από την άλλη ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από τον γυναικείο πληθυσμό των ορθόδοξων χωρών για τους θρησκευτικούς προορισμούς και δεν μπορούν να μεταβούν στο Άγιο Όρος».
Επισημαίνεται ότι στις Σέρρες και στο νομό γενικότερα-εκτός του σπουδαίου θρησκευτικού πλούτου-έχουν αναπτυχθεί και διάφορες άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να προσελκύσουν ντόπιους και ξένους τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι Σέρρες μπορούν να πρωτοστατήσουν με το (μοναδικό στην Ελλάδα και στη βαλκανική) Αυτοκινητοδρόμιο που πληροί τις απαιτούμενες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία προδιαγραφές και-το πλέον βασικό-βρίσκεται στα σύνορα με τους βόρειους γείτονες  .
«Χρειάζεται, όμως, συστηματική και μεθοδική προσπάθεια προβολής, υπομονή και επιμονή, καθώς στον τουρισμό τίποτα δεν αλλάζει από την μία μέρα στην άλλη» καταλήγει ο αντιδήμαρχος.  

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ έναρξη Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης 27-4-2012 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PROMO SAFE DRIVING


Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών στις 3 Μαΐου 2012 και ώρα 11.30 π.μ, με αντικείμενο την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης, στο πλαίσιο του έργου «PROMO SAFE DRIVING», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013».
promio driving travel serres.jpg
Η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης απευθύνεται κυρίως στους οδηγούς που είναι περισσότερο «εκτεθειμένοι» σε οδικούς κινδύνους. Οι επαγγελματίες οδηγοί όλων των κατηγοριών ανήκουν στην κατηγορία αυτή και σκοπός της λειτουργίας της Σχολής  είναι η διαμόρφωση συνείδησης ασφαλούς οδήγησης μέσω:

  • ενημέρωσης για τις αιτίες και τα αποτελέσματα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων,
  • εκπαίδευσής τους σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες τόσο από άποψη συνθηκών περιβάλλοντος (ομίχλη, ολισθηρότητα, ανεξέλεγκτες προσβάσεις παροδίων) όσο και συνθηκών φυσικής κατάστασης (κόπωση, υπνηλία, αλκοόλ).
Η εκπαίδευση στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης θα γίνει με χρήση ιδιαίτερα καινοτόμων μεθόδων από εξειδικευμένους εκπαιδευτές υπό την επιστημονική εποπτεία του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης.

Στην παραπάνω εκδήλωση έχουν προσκαλεστεί εκπρόσωποι συλλογικών φορέων που απασχολούν επαγγελματίες οδηγούς όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Γενικό Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, τα Αστικά Λεωφορεία, τα υπεραστικά Λεωφορεία, το Σωματείο των ΤΑΧΙ, η Κοινοπραξία Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων, ο Σύλλογος Τουριστικών Λεωφορείων, κ.α. προκειμένου να γνωρίσουν το έργο PROMO SAFE DRIVING, να ενημερωθούν για το τρόπο λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και να ενημερώσουν κατάλληλα τα μέλη τους για τη συμμετοχή τους σ' αυτή. 

ΔΤ Ο Δήμος Στην έκθεση Βελίκο Τύρνοβο 23-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 23 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

trnovo 300.jpg
Στην Έκθεση πολιτιστικού τουρισμού της αδελφοποιημένης πόλης του Veliko Turnovo (19-21/04/2012) έλαβε μέρος ο Δήμος Σερρών
Ειδικότερα, η παρουσία των Σερρών, στο αυτόνομο περίπτερο που διέθετε ο Δήμος, υπήρξε έντονη, ενώ το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών υπήρξε μεγάλο.
Να σημειωθεί ότι στην βουλγαρική πόλη και στην έκθεση (στην οποία συμμετείχε και ο ΕΟΤ) βρέθηκε σερραϊκή αποστολή με τους: Παναγιώτη Γρηγοριάδη-αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού, Παύλο Μυστακίδη-αντιδήμαρχος Έργων & Καθημερινότητας και τον δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Γάτσιο.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης «Στο Βελίκο Τύρνοβο, μας δόθηκε η ευκαιρία, για μία ακόμα φορά, να προβάλουμε τις ομορφιές του Ν.  Σερρών και να πληροφορήσουμε τους Βούλγαρους και γενικά όλους τους ξένους επισκέπτες σχετικά με τις ομορφιές και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Οι Σέρρες στην Έκθεση Τουρισμού Μόσχας 2-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 2 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mosxa 2012.jpgΣυναντήσεις με Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας και υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, στο πλαίσιο της  παγκοσμίου φήμης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα ( 21-24 Μαρτίου).


Ο αντιδήμαρχος είχε επαφές με tour operators ειδικευμένους στον θρησκευτικό τουρισμό, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, όχι μόνον για τις ηλιόλουστες ακτές της Χαλκιδικής, αλλά και για προσκυνηματικούς προορισμούς στη Κεντρική Μακεδονία. 
Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης στόχος είναι να συμπεριληφθούν στα ταξιδιωτικά πλάνα τους οι Σέρρες και ο νομός ως τουριστικοί προορισμοί, καθώς διαθέτουν μεγάλες ιστορικές Μονές, το Αυτοκινητοδρόμιο, την αρχαία Αμφίπολη, την Κερκίνη τον Λαϊλιά, το σπήλαιο της Αλιστράτης κ.α.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου



Με επιτυχία στέφθηκε η Συνάντηση των Ελλήνων φορέων της πράξης ¨PROMO- SAFE -DRIVING 20-3-12 Εκτύπωση
100.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Με επιτυχία στέφθηκε Τεχνική Συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων Ελλήνων φορέων της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Στις 16 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία πολύωρη τεχνική συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων Ελλήνων φορέων στα πλαίσια της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», με ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING.


ΔΤ για σεμινάριο Βιοαιθανόλης 15-3-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 15 Μαρτίου  2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Σερρών κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., κος Γεώργιος Κουγιάμης, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο σεμινάριο ενημέρωσης αγροτών που θα διεξαχθεί στις Σέρρες στις 20 Μαρτίου  και ώρα 11:00, στην αίθουσα της ΚΕ.ΔΗ.Σ. (πρώην ΔΕΠΚΑ), με θέμα «Παραγωγή Βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο».


sorgo provatas 400--800-2.jpg




































Από το Τμήμα Αγροτικής & Κτηνοτροφικής
Παραγωγής και Αλιείας
ΔΤ Προβολή των Σερρών στην Έκθεση Βερολίνου 13-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 13 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
Δελτίο Τύπου


berlin 300.jpgΣυναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες της Γερμανίας είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας και υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, στο πλαίσιο της 46ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου (7-11 Μαρτίου).

Ο αντιδήμαρχος είχε επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες (Έλληνες και Γερμανούς) που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και προωθούν τουρίστες προς την Ελλάδα και τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία κ.α.), προκειμένου στα ταξιδιωτικά πλάνα τους να συμπεριληφθούν οι Σέρρες και ο νομός ως τουριστικοί προορισμοί.

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης στο νομό Σερρών μπορούν να ενισχυθούν ο προσκυνηματικός (με τις μεγάλες ιστορικές Μονές), ο αθλητικός τουρισμός (με τα Αυτοκινητοδρόμιο και το Λαϊλιά), αλλά και οι υπόλοιπες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που ήδη αναπτύχθηκαν εντυπωσιακά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αναμένονται στην Ελλάδα, στη Κεντρική Μακεδονία και στις Σέρρες ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι οποίοι θα επισκεφθούν τα σπουδαιότερα αξιοθέατα και τουριστικά θέρετρά της.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





Δ.Τ. για Βιοαιθανόλη 12-3-2012 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 12 Μαρτίου  2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Σερρών κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., κος Γεώργιος Κουγιάμης, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο σεμινάριο ενημέρωσης αγροτών που θα διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Προβατά, με θέμα «Παραγωγή Βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο».

Επίσης θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα σεμινάρια στις 20 Μαρτίου στις Σέρρες και στις 28 Μαρτίου στην Τοπική Κοινότητα  Σκουτάρεως.  

Από το Τμήμα Αγροτικής & Κτηνοτροφικής
Παραγωγής και Αλιείας
ΔΤ Δήμος Σερρών ACTIVE TRAVEL NETWORK 8-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 8 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση Εργασίας της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK", στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών

active 1.jpgactive 2.jpg
   
















Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση Εργασίας της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου
"ACTIVE TRAVEL NETWORK" (το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία URBACT II 2007-2013), την προηγούμενη Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη και του Αντιδημάρχου Έργων - Υποδομών & Πρασίνου κ. Παύλου Μυστακίδη.      
ΔΤ Ημερίδα για Βιολογική Κτηνοτροφία 7-3-2012 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                     ΣΕΡΡΕΣ 07-3-2012
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών, προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση  αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των γεωργοκτηνοτρόφων του Δήμου, στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων, καθώς και στην αύξηση του εισοδήματος τους,
Διοργανώνει
ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ- ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ», στις 13-3-2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 7.00μ.μ. στην  Τοπική Κοινότητα  Ορεινής .

Θα γίνει παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του Μέτρου 214  «ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» Δράση 1.2 «Βιολογική  Κτηνοτροφία» του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2007-2013, καθώς και ενημέρωση για τις δυνατότητες προώθησης  και εμπορίας  των βιολογικών προϊόντων.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου και στο τηλέφωνο 23213-50342.

1-3-2012 3η Συνάντηση Εργασίας της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου ACTIVE TRAVEL NETWORK Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 1 Μαρτίου  2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : 3η Συνάντηση Εργασίας της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK"

O Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK", (το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία URBACT II  2007-2013), διοργανώνει την 3η Συνάντηση Εργασίας της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων της πρώην ΔΕΠΚΑ (Εθνικής Αντιστάσεως 34) και ώρα 10:30 π.μ.
aktiv 29.02.12 -.jpg

Το εν λόγω έργο, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών ως εταίρος ανήκει στην κατηγορία των Θεματικών Δικτύων που σκοπό έχουν την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε Ευρωπαϊκές πόλεις και την εφαρμογή - διάδοση γνώσης σε όλα τα πεδία της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, το έργο σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλεί η υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου σε μικρές ή μετρίου μεγέθους πόλεις με την προώθηση της χρήσης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης όπως (με ποδήλατο ή πεζή μετακίνηση).







Τα αντικείμενα της Συνάντησης εργασίας θα είναι :aktiv29.02.12--2.jpg
  • Αποτίμηση της διαδικασίας του "Audit", δηλ. της Επιθεώρησης (Ελέγχου) των Συνθηκών Ενεργούς Μετακίνησης, (η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2011, μετά από πρόσκληση των μελών της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου) με παρουσίαση των συμπερασμάτων για τη σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της Ενεργούς Μετακίνησης στην πόλη των Σερρών
  • Εισαγωγή στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης (Ορισμός, Δομή και περιεχόμενο, Σκοπός κτλ.) - Συζήτηση για τη σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου Δράσης
  • Παρουσίαση των δράσεων ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου

Από το Γραφείο Τύπου


ΔΤ Δήμος-πατατοπαραγωγοί για την αδιάθετη παραγωγή 2-2-2012 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 2 Φεβρουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το ζήτημα της παραγωγής πατάτας στην Άνω Βροντού και στην Ορεινή, η οποία παραμένει αδιάθετη στις αποθήκες, έθεσαν-κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα οι αγρότες των δύο κοινοτήτων του Δήμου Σερρών.

Στη συνάντηση (που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο) έλαβαν μέρος-εκτός των Σερραίων βουλευτών-ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Αρναούτογλου και οι πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών Άνω Βροντούς και Ορεινής Γιώργος Κοβούσογλου και Απόστολος Κασάπης αντίστοιχα.

ΔΤ Ο αντιδήμαρχος Παν. Γργηγοριάδης στον Γερμανοελληνικό Σύνδεσμο 26-1-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                      Σέρρες 30 Ιανουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στην κεντρική εκδήλωση του νεοσύστατου Γερμανο-Ελληνικού Συνδέσμου Πολιτισμού, Συνεργασίας και Αλληλογνωριμίας μεταξύ των Περιφερειών Στουτγάρδης και Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20-21 Ιανουαρίου συμμετείχε ο Δήμος Σερρών.


stuttgard 21.01.12.jpg





























Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας  & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης βρέθηκε στο Neckartenzlingen της Στουτγάρδης εκπροσωπώντας τη σερραϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όχι άδικα η παρουσία και η συμμετοχή του στην εκδήλωση-«πρεμιέρα» του εν λόγω Συνδέσμου υπήρξε συμβολική, δεδομένης της ισχυρής παρουσίας των σερραϊκής καταγωγής Ελλήνων στη Γερμανία δεκαετίες τώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αντιδήμαρχος είχε επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας, των Ελλήνων επιχειρηματιών και Γερμανούς παράγοντες της Περιφέρειας Στουτγάρδης, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μ' αυτήν της Κεντρικής Μακεδονίας, την ενίσχυση των συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα και στην αδελφοποίησή τους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γρηγοριάδης επισκέφθηκε και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στουτγάρδης, όπου έλαβε μέρος και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης (που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες) ακολούθησε συνάντηση εργασίας μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και Γερμανών εκπροσώπων, με επικεφαλής των Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας της Γερμανίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Τέλος, σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση του Συνδέσμου είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, για μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ Συνάντηση Εδαφικής Συνεργασίας Σερρών-Πέτριτς 21-12-2011 Εκτύπωση
grigoriadis.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                      Σέρρες 21 Δεκεμβρίου 2011
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη Τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η πρώτη τεχνική συνάντηση της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», με ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στην έδρα του εταίρου Δήμου Petrich Βουλγαρίας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι ομάδες διοίκησης και υλοποίησης της πράξης για κάθε έναν από τους δύο εταίρους (Δήμος Σερρών και Δήμος Petrich), παρουσιάσθηκε με λεπτομέρεια η πρόοδος της υλοποίησης της πράξης.
Ο Δήμος Σερρών έχει ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την αναβάθμιση των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής καθώς και για την προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές αυτές ενώ ο Δήμος Petrich έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και αναμένεται να δημοπρατήσει τα αντίστοιχα έργα.
400-2.jpg
Στη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Σερρών και επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Πράξης (Project Steering and Monitoring Committee) δήλωσε πως γίνονται μεγάλες προσπάθειες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συντονισμού μεταξύ των 2 εταίρων ώστε να υλοποιηθούν οι δράσεις της πράξης μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Επίσης δήλωσε ότι η πράξη PROMO SAFE DRIVING είναι μία κατάλληλη ευκαιρία μέσα από την παράλληλη λειτουργία της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης αλλά και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στους 2 εταίρους, να ενδυναμωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις και να δρομολογηθούν  νέες συνεργασίες σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και ιδιαίτερα τουρισμού, προς αμοιβαίο όφελος.
400-1.jpg
Ο κος Δημητρίου Ευστράτιος, Πρόεδρος της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ Α.Ε. ΟΤΑ, δήλωσε πως η συγκεκριμένη πράξη θα βοηθήσει στα μέγιστα στην ανάπτυξη της λειτουργίας του Αυτοκινητοδρομίου μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών του (τόσο της κύριας πίστας αγώνων όσο και της πίστας cart) αλλά και της προμήθειας του εκπαιδευτικού προσομειωτή οδήγησης.
Ο κος Χρήστος Κρυστάλλης, Διευθυντής της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε πως με την πράξη PROMO SAFE DRIVING, η υποδειγματική λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (μέσω της συνεργασίας του Δήμου Σερρών με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) θα μεταφερθεί και στη γείτονα χώρα ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονιστούν οι υποδομές και ο υπάρχων εξοπλισμός του Πάρκου.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος του Petrich, Hristo Batev δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συνεργασία μεταξύ των 2 εταίρων και πως οι δράσεις της πράξης PROMO SAFE DRIVING δηλαδή η λειτουργία Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι πρωτοποριακές για το Δήμο τους και οι όποιες δυσκολίες οφείλονται ακριβώς σε αυτή την καινοτομία η οποία όμως θα βοηθήσει στην προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης στην περιοχή.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΔΤ Εδαφική Συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας 14-12-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 14 Δεκεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Πρώτη Τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η πρώτη τεχνική συνάντηση της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», με ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στην έδρα του εταίρου Δήμου Petrich.
Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει η ομάδα διοίκησης και υλοποίησης  της πράξης από κάθε εταίρο. Συγκεκριμένα από το Δήμο Σερρών, θα είναι ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Σερρών και επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Πράξης (Project Steering and Monitoring Committee), ο κος Δημητρίου Ευστράτιος, Πρόεδρος της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ Α.Ε. ΟΤΑ, ο κος Χρήστος Κρυστάλλης, Διευθυντής της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στην τεχνική συνάντηση αυτή θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης της πράξης από κάθε εταίρο, στο τμήμα που του αναλογεί (πρόοδος σχετικά με τις μελέτες, τα έργα, τις προμήθειες και τις παροχές υπηρεσιών).
Τέλος, η πρώτη τεχνική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία εκπροσώπου της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Συνάντηση με θέμα τον Τουρισμό 7-12-11 Εκτύπωση
grig.jpg ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                    Σέρρες 7 Δεκεμβρίου  2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άτυπη συνεδριάσει  θα έχει απόψε Τετάρτη  7 Δεκεμβρίου 2011 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Σερρών, με θέμα τον Τουρισμό, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Σερρών υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού με τους Υπεύθυνους Τουρισμού των Καλλικρατικών Δήμων του Νομού Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΤ Συνεδρίασε η Ομάδα Τουρισμού στις 24-11-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 25 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και στον τουρισμό πολλά πράγματα προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, στον οποίο ο Θεός χάρισε απλόχερα πολλές φυσικές ομορφιές και ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς».
Τα παραπάνω επισήμανε ο υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της άτυπης Ομάδας Εργασίας για τον Τουρισμό στο Δήμο Σερρών.

Η Ομάδα-τα μέλη
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στον απόηχο της Philoxenia 2011, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Σερρών (στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που βραβεύθηκε ως το καλλίτερο της διεθνούς έκθεσης).
Στην πρώτη αυτή συνάντηση της Ομάδας Εργασίας-εκτός του προέδρου της κ. Γρηγοριάδη-έλαβαν μέρος τα μέλη της κκ. Χρήστος Σύρπας-υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Άγγελος Κεχαγιάς-πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ιωάννης Καλογερούδης-διευθυντής της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε., Ευστράτιος Δημητρίου, πρόεδρος της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ Α.Ε., Βασίλειος Τσιπούρας-εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Νυκτοπάτης-πρόεδρος του φορέα Λαϊλιάς Α.Ε., Παρασκευάς Καρακάρας-πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών & Ιδιοκτητών Πιτσαριών και Ψαροταβερνών Ν. Σερρών.
Επίσης, οι επιχειρηματίες κ.κ Γιώργος Ασλανίδης και Ηλίας Βασιλειάδης-τουριστικός πράκτορας.

Η πρώτη συνεδρίαση
Στην εισήγηση του ο πρόεδρος και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης (αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας), ενημέρωσε τα μέλη της για τους σκοπούς και τη λειτουργία της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας για τον Τουρισμό και σχετικά με τα νέα δεδομένα που φέρνει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στο θέμα του τουρισμού.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, από τις οποίες αναδείχτηκαν κατευθυντήριες οδοί επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων, καθώς και άλλες προτάσεις που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Σερρών.
Επίσης, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ομάδα εργασίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Σοφοκλής Θεμιστοκλέους.

Στόχοι-προτάσεις-έργο
Έργο της ομάδας είναι η διαμόρφωση σχετικών προτάσεων προς το Δήμο για την υποβοήθηση του σχεδιασμού, προγραμματισμού και προώθησης έργων και δράσεων τουριστικού χαρακτήρα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι όλοι επισήμαναν την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς του μητροπολιτικού Δήμου Σερρών, προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία όλων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Στόχος η ενιαία προβολή του τουριστικού προϊόντος σε επίπεδο πρώην νομαρχίας Σερρών, η αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Ο αντιδήμαρχος
Ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας κ. Γρηγοριάδης υποστήριξε ότι: 
«Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και στον τουρισμό πολλά πράγματα προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, όπου ο θεός χάρισε απλόχερα πολλές φυσικές ομορφιές και ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. Εδώ ζουν άνθρωποι υπερήφανοι, εργατικοί και φιλόξενοι. Πρώτα απ' όλα, όμως, πρέπει να πιστέψουμε εμείς στους εαυτούς μας και μετά θα μπορέσουμε να πείσουμε και τους άλλους πως αξίζει ο τόπος μας και οι άνθρωποι του».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





ΔΤ Ο Δήμος Σερρών στη Philoxenia 22-11-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 22 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Επιτυχής η συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που διεξήχθη από 18-20 Νοεμβρίου 2011 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (με φορέα διοργάνωσης τη HELEXPO).
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 από τους Υφυπουργούς Πολιτισμού-Τουρισμού, κ.κ. Γ. Νικητιάδη και Π. Αλιβιζάτο, ενώ ακολούθησε η τελετή απονομής των βραβείων Philoxenia Tourism Awards με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να παραλαμβάνει αυτό του καλλίτερου περιπτέρο.

Οι Σέρρες στη Philoxenia

Μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της τουριστικής προβολής της περιοχής, οι Σέρρες έδωσαν δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη ελληνική έκθεση τουρισμού, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.
Η παρουσία των Σερρών κινήθηκε προς την κατεύθυνση προβολής των πλεονεκτημάτων τους, με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού.
Μέσω του περιπτέρου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής και τα προϊόντα της, από τα σχετικά έντυπα που προμηθεύονταν.

Ο αντιδήμαρχος

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των Σερρών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης (που εκπροσώπησε τον Δήμο στην έκθεση) επισημαίνει:
«Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συμβάλουν στην εκστρατεία  που αφορά στην τουριστική προβολή.
Κι αυτό διότι ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προόδου σε όλους τους τομείς»

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Ο Παν. Γρηγοριάδης για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στις Σέρρες 7-11-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 7 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
z--400.jpg



























«Οι χώροι θρησκευτικού ενδιαφέροντος των Σερρών (Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου, Εικοσιφοίνισσας και Τιμίου Προδρόμου
Ακριτοχωρίου)  εμπλουτίζουν το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και παρέχουν πρόσθετη επιλογή στον επισκέπτη.
Τα προαναφερόμενα τρία βασικά σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος-μαζί με τους άλλους υπάρχοντες τόπους και προορισμού θρησκευτικής σημασίας -μπορούν να λειτουργήσουν ως συμπληρωματικά σημεία επίσκεψης για επισκέπτες και τουρίστες που δεν έχουν ως πρώτη επιλογή ή βασικό λόγο επίσκεψης το θρησκευτικό κίνητρο».


ΔΤ. Συνέντευξη Δημάρχου με θέμα τις κεντρικές πλατείες Σκουτάρεως και Κ. Καμήλας 10-10-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                         Σέρρες 9 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11.30 π.μ στο Δημαρχείο με θέμα τις κεντρικές πλατείες Σκουτάρεως  και Κάτω Καμήλας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Σερρών



ΔΤ ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης αντ/δρος της Ένωσης Πόλεων με κάστρα 8-7-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 7 Ιουλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα εξελέγη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 1η του τρέχοντα μήνα, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.
Ειδικότερα, μετά τη ψήφιση του νέου καταστατικού και τις εκλογές που ακολούθησαν η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης έχει ως εξής:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος Σάββας Διακοσταματίου Αντιδήμαρχος Ρόδου
Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γρηγοριάδης Αντιδήμαρχος Σερρών
Γραμματέας Άννα Σπανδώνη Πρόεδρος Δ.Σ. Καβάλας
Ταμίας Διονύσιος Ψαλλίδας Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου
Μέλη:
Δημήτρης Λειψάκης Αντιδήμαρχος Χανίων
Κων/νος Μουστάκας Αντιδήμαρχος Λαμίας
Θωμάς Γκλίβανος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων
Ηλίας Κλείσσας Αντιδήμαρχος Χίου
Ιάκωβος Ναυπλιώτης Αντιδήμαρχος Νάξου

Εξελεγκτική Επιτροπή
Ευάγγελος Τετριμίδας Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κων/νου
Γιώργος Αρμένης Αντιδήμαρχος Ζακύνθου
Μιχάλης Μιχαλόπουλος Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας.   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου



ΔΤ Παραδοσιακή πάλη στο Σκούταρι 14-6-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 14 Ιουνίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στην αναβίωση της παραδοσιακής πάλης στο Σκούταρι στοχεύει ο Δήμος Σερρών, ο οποίος-με την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της θρησκευτικής πανήγυρης του Αγίου Πνεύματος-ξεκίνησε νέο κύκλο προσπαθειών στήριξης του δημοφιλούς αθλήματος.
Ειδικότερα, το τριήμερο 11-13 Ιουνίου, στη διάρκεια εορτασμού του παρεκκλησίου του Αγίου Πνεύματος Σκουτάρεως διοργανώθηκαν αγώνες παραδοσιακής πάλης, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της δημοτικής ενότητας, με τη συμμετοχή δεκάδων παλαιστών όλων των κατηγοριών, όχι μόνον από τις Σέρρες, αλλά απ' ολόκληρη τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση των δημοτών και γενικότερα του κόσμου υπήρξε θετική και πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στις θρησκευτικές εορτές και παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί.  

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


ΔΤ Προσυνέδριο Αγροτουρισμού 10-6-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 9 Ιουνίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου


To
Προ-Συνέδριο Αγροτουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα του Οικοπεριηγητή στην Κερκίνη πραγματοποίησε την Τετάρτη 8 Ιουνίου o Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας.
Tο συνέδριο είχε μεγάλο ενδιαφέρoν, εξ αιτίας των εισηγήσεων από ανθρώπους ειδικούς και ενημερωμένους επί των αγροτικών θεμάτων.
Η άποψη ότι στο νομό Σερρών πρέπει να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού-ιδίως ο αγροτουρισμός-αποδείχθηκε η κυρίαρχη.
Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.
Το επόμενο ραντεβού των εκπροσώπων φορέων κι επιχειρήσεων που εμπλέκονται με τον αγροτουρισμό προγραμματίστηκε για τον Σεπτέμβριο (16-19/09/2011) στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα διοργανωθεί η έκθεση «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2011».
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το κεντρικό συνέδριο Αγροτουρισμού.

Ο αγροτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού και αποσκοπεί στην οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση των αγροτικών χώρων της υπαίθρου, με την στήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής, την ήπια και μικρής κλίμακας προσφορά τουριστικών υπηρεσιών και την ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του τόπου.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης στην Ένωση Πόλεων με Κάστρα 30-5-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 30 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στη  σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά κάστρα συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σερρών.
Ειδικότερα, το προσωρινό συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα  συνεδρίασε (την περασμένη εβδομάδα) με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξή του:

1.      Σύσταση σε Σώμα του Προσωρινού Δ.Σ.
2.      Ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης
3.      Αποδοχή νέου καταστατικού
4.      Αποδοχή χορηγίας από την ΔΕΠΑ
5.      Έγκριση προγράμματος Leader + Interreg
6.      Έγκριση αίτησης προς το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο
7.      Έγκριση αίτησης προς το ΕΣΠΑ
8.      Άμεση καταβολή των συνδρομών προς την Ένωση

Η γενική συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου 2011. www.greekcastles.gr
ΔΤ Συνάντηση Πανεπιστημιακών από Νις με Πρόεδρο ΤΕΙ 26-5-2011 Εκτύπωση
grigoriadis.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 26 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Νέα εποχή συνεργασίας με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των γειτονικών βαλκανικών χωρών ανοίγει με αφορμή τη πραγματοποίηση στη πόλη των Σερρών της 7ης Πανεπιστημιάδας.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα βρίσκεται στις Σέρρες κλιμάκιο πανεπιστημιακών παραγόντων του Πανεπιστημίου της πόλης Νις της Σερβίας, τα μέλη του οποίου (με επί κεφαλής τον ίδιο τον Πρύτανη) θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Πασχαλούδη και τη διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Σερρών.
Η συνάντησή τους-παρουσία και του αντιδημάρχου Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη-προγραμματίστηκε για την Παρασκευή της τρέχουσας εβδομάδας (27 Μαΐου) στο γραφείο του Προέδρου του ΤΕΙ και ώρα 10:30 π.μ. 
«Σκοπός της συνάντησης» διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος «είναι η εξεύρεση κοινών τόπων δράσης σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, στην υλοποίηση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στη συνεργασία σε επιστημονικό επίπεδο».  

Από το Γραφείο Τύπου



ΔΤ Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης στην ΑΘήνα 26-5-2011 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 26 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας στην Αθήνα

Στην έκθεση σερραϊκών προϊόντων στην πλατεία Συντάγματος  

Για μια ακόμα φορά πραγματοποιήθηκε (22-24/5) με επιτυχία  η έκθεση των σερραϊκών προϊόντων στη «καρδιά» της Αθήνας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στη πλατεία Συντάγματος.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ Παναγιώτης Γρηγοριάδης, εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, βρέθηκε δίπλα στους Σερραίους επιχειρηματίες και παραγωγούς, δείχνοντας το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη των σερραϊκών επιχειρήσεων.
Συμμετείχαν 33 σερραϊκές επιχειρήσεις με εξαιρετικά προϊόντα
Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Σερρών για μια ακόμη φορά επέτυχε την άρτια διοργάνωση κι αυτής της εκδήλωσης.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Την επομένη 23 του μήνα ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Σερρών, κ.  Παναγιώτης Γρηγοριάδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Τεχνικών Μελετών & Κατασκευών.
Συγκεκριμένα, στο τμήμα Β1, αρμόδιο για την κατασκευή των εγγειοβελτιωτικών έργων Βορείου Ελλάδας, ενημερώθηκε για την πορεία του αναδασμού στο αγρόκτημα Κάτω Καμήλας - Αδελφικού.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 8η Διεθνή Έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού 2011 4-5-11 Εκτύπωση
grig.jpg




Γράφει ο

Παναγιώτης Ε. Γρηγοριάδης
Αντιδήμαρχος
Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού




Παρών ο δήμος Σερρών στην 8η Διεθνή Έκθεση Πολιτιστικού Τουρισμού 2011, στην πόλη Βέλικο Τούρνοβο (
Veliko Turnovo) της Βουλγαρίας.

ΔΤ επισκεψη Αντιδημάρχου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 14-2-11 Εκτύπωση
        grig.jpg                                                                                                     Σέρρες 14 Φεβρουαρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής  Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με Υπερεσιακούς παράγοντες, όπου ενημερώθηκε για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών που αφορά τις Κοινότητες  Κάτω Καμήλας, Σκουτάρεως, Βαμβακούσσας, Αδελφικού και Κουβουκλίου για το θέμα του αναδασμού. Η αποζημίωση είναι για τα έτη 2009-2010 και το συνολικό ποσό της ανέρχεται στις 588.000 € Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νεότερα για αυτό το θέμα.

Από τον Αντιδήμαρχο
Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας
Παναγιώτη Γρηγοριάδη.
ΔΤ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ Diabrotica virgifera 24-1-11 Εκτύπωση
ΔΗΜgrig.jpgΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                          Σέρρες 24 Ιανουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/83612
φαξ 23210/22187







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ημερίδα με θέμα «
Diabrotica virgifera, ένας νέος επιβλαβής εχθρός του αραβοσίτου ».

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Σερραίων αγροτών στις ημερίδες που διοργανώθηκαν από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας, στο Σκούταρι στις 20.1.2011 και στον Προβατά στις 21.1.2011.

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (47 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών