Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
01 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Καθημερινότητας και επικοινωνίας

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Κάτω Καμήλας 6-6-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 6 Ιουνίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Ξεκινάει το έργο διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας κάτω Καμήλας, προϋπολογισμού 197 χιλιάδων ευρώ, με στόχο την ανάδειξή της, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

ergakkamilas.jpg







Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Καμήλας, προκειμένου να παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών του έργου.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι Παύλος Μυστακίδης (Έργων-Υποδομών & Καθημερινότητας-Επικοινωνίας με τον πολίτη), Παναγιώτης Γρηγοριάδης (Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας), ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιωάννης Πανταζής και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Μερετούδης.

Η επαναδημοπράτηση του έργου εγκρίθηκε στις 7-10-2011 από το Πράσινο Ταμείο (πρώην ΕΤΕΡΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), μετά την πρόταση της δημοτικής αρχής που κατατέθηκε στις 16-8-2011.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να δημιουργηθούν καθιστικοί χώροι σε διάφορα σημεία της πλατείας, η τοποθέτηση πλακών (μαρμάρινων και με βότσαλα), δενδροφυτεύσεις, πέτρινη βρύση κ.α.

Για το ιστορικό του έργου υπενθυμίζεται ότι είχε χρηματοδοτηθεί (αρχικά το 2009) από πιστώσεις του προγράμματος ΕΤΕΡΠΣ (τώρα Πράσινο Ταμείο) με 200 χιλιάδες ευρώ και 72 χιλιάδες από τη ΣΑΤΑ, ενώ είχε δημοπρατηθεί από τον πρώην Δήμο Σκουτάρεως στις 10-11-2009.

Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 10-5-2011, όμως η σύμβαση του έργου διαλύθηκε, λόγω μη χρηματοδότησής του.

Ο εργολάβος-σύμφωνα με το νόμο-ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης. Κι έτσι έγινε.

Μετά τις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής η επανδημοπράτηση του έργου εγκρίθηκε στις 7-10-2011 από τοι Πράσινο Ταμείο κι ακολούθησε μειοδοτικός διαγωνισμός (στις 14-2-2012), από τον οποίο προέκυψε και ο ανάδοχος του έργου που μόλις ξεκίνησε η υλοποίησή του.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


Δ.Τ. Κλείσιμο τμήματος της οδού Παπαπαύλου 19-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες 19 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται  οι εργασίες του έργου των Αστικών Αναπλάσεων σε οδούς της πόλης των Σερρών, με παρέμβαση σε τμήμα της οδού Λεωνίδα Παπαπαύλου .

Οι ανάγκες του έργου και το χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων  απαιτούν το κλείσιμο τμήματος της οδού και συγκεκριμένα από την διασταύρωση Εθνικής Αντίστασης έως την Πλατεία Εμπορίου για διάστημα ενός μήνα.

Η υπηρεσία μας προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη κυκλοφορία στην περιοχή δίδει σε κυκλοφορία την οδό 20ης Σεπτεμβρίου και την οδό Κωνσταντινουπόλεως καθώς ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Νέα έργα στο Δήμο Σερρών 29-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 29 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 900.00 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Σε νέα προγράμματα, ύψους 900.000 ευρώ εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών, μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Χιονοχωρίου προϋπολογισμού 443.500 ευρώ και στην Τοπική Κοινότητα Ορεινής προϋπολογισμού 254.000 ευρώ, ενώ θα εκπονηθεί μελέτη με στόχο τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων προϋπολογισμού 147.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι αναπλάσεις πλατειών-κοινοχρήστων χώρων στις τοπικές-δημοτικές κοινότητες και η βελτίωση της καθαριότητας με την εκπόνηση μελέτης για καλύτερο, οικονομικότερο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων αποτελούν προεκλογικές δεσμεύσεις-βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Επίσης, ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε σε πρόγραμμα προϋπολογισμού 42.757 ευρώ που σκοπό έχει την ενεργοποίηση των πολιτών στο θέμα των ενεργειακά αποδοτικών αστικών εμπορευματικών μεταφορών και σε προγράμματα προϋπολογισμού 94.500 ευρώ που στοχεύει στη στήριξη της διασυνοριακής κυκλοφορίας και στην διευκόλυνση των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους μέσω προηγμένων τεχνολογιών ΤΠΕ και υπηρεσιών.

1. Για το πρόγραμμα Ανάπλασης Κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Χιονοχωρίου (προϋπολογισμού 443.500), στο πλαίσιο του Προγράμματος Leader και του υπομέτρου «Ανακαίνιση κι Ανάπτυξη Χωριών». Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανάπλαση 2 κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό Χιονοχωρίου, η ανάπλαση δικτύου κυκλοφορίας οχημάτων και δικτύου πεζοδρόμων και η διαμόρφωση 2 χώρων στάθμευσης. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού, η δημιουργία κατάλληλων υποδομών υποδοχής των επισκεπτών καθώς και η αναβάθμιση του δικτύου κυκλοφορίας εσωτερικά του οικισμού. Η πράξη αποτελείται από ένα υποέργο, αυτό του τεχνικού έργου.
Το συγκεκριμένο έργο θεωρήθηκε απαραίτητο, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρουσιάζει ο οικισμός Χιονοχωρίου ώστε να καταστεί θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.
Η αίτηση υποβλήθηκε 20-1-2011 κι εγκρίθηκε στις 26-3-2012

2. Για το πρόγραμμα Ανάπλασης Κοινοχρήστων Χώρων στην Τοπική Κοινότητα της Ορεινής (προϋπολογισμού 254.072 ευρώ) ο Δήμος Σερρών θα υλοποιήσει έργα ανάπλασης, μέσω του Προγράμματος Leader και του υπομέτρου «Ανακαίνιση κι Ανάπτυξη Χωριών».
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η 2 κοινόχρηστων χώρων στην Κοινότητα Ορεινής στις περιοχές του κτιρίου της Κοινότητας και της Εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των 2 αυτών κοινόχρηστων χώρων και η απόδοσή τους στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής για κοινωνικές συναναστροφές και εκδηλώσεις.
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 28-12-2010 κι εγκρίθηκε στις 16-3-2012

3. Το πρόγραμμα «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων, μέσω βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων και της κατανάλωσης καυσίμων στο Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη», προϋπολογισμού 147.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά στη διαχείριση και παρακολούθηση του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου Σερρών με έμφαση στην μείωση του κόστους λειτουργίας του και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, στον έλεγχο εφοδιασμού κατανάλωσης καυσίμων και παρακολούθησης της διαδικασίας προμήθειας καυσίμων από πρατήρια
Επίσης, στη διαχείριση της αυτόματης ταυτοποίησης κάδων (RFID) και στη δυναμική καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κατά την αποκομιδή, με στόχο την βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου και την μείωση του κόστους λειτουργίας, την συντήρηση των δημοτικών οχημάτων.
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 24-9-2010 κι εγκρίθηκε 16-6-2011

4. Το πρόγραμμα Ενεργειακής Αποδοτικότητας στις αστικές εμπορευματικές μεταφορές που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, προϋπολογισμού 42.757 ευρώ. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών στο θέμα των ενεργειακά αποδοτικών, αστικών εμπορευματικών μεταφορών (logistics). Αυτό θα επιτευχθεί με την υλοποίηση των παρακάτω Πακέτων Εργασίας:
1 Διαχείριση και Συντονισμός Προγράμματος
2 Διερεύνηση της κατάστασης, των αναγκών και των προκλήσεων σε θέματα ενεργειακά αποδοτικών, αστικών εμπορευματικών μεταφορών στις μικρού/μεσαίου μεγέθους πόλεις
3 Πιλοτική εφαρμογή, αξιολόγηση, μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάπτυξη ενός Σχεδίου Βιώσιμων Εμπορευματικών Μεταφορών (Sustainable Urban Logistics Plan) σε κάθε ένα από τους 9 Δήμους- εταίρους
4 Ανάλυση καλών πρακτικών, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών
5 Εργαλεία αξιολόγησης σχετικών Πολιτικών
6 Ενημέρωση- Διάδοση αποτελεσμάτων
7 Συμμετοχή σε δράσεις της Ειδικής Υπηρεσίας για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (Executive Agency for Competitiveness and Innovation (EACI).
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 12-5-2011 κι εγκρίθηκε στις 17-2-2012

5.Το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ2007-2013, προϋπολογισμού 94536 ευρώ στοχεύει στην στήριξη της διασυνοριακής κυκλοφορίας και στην διευκόλυνση των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους μέσω προηγμένων τεχνολογιών ΤΠΕ και υπηρεσιών. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες/επισκέπτες περιλαμβάνουν: προηγμένες υπηρεσίες πληροφόρηση, "πράσινες διαδρομές", πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία και για στάθμευση/πάρκινγκ, πληροφορίες για οδική ασφάλεια, για ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς, πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τουριστικές πληροφορίες, κτλ.
Συγκεκριμένα, το έργο αποσκοπεί στην άμεση διευκόλυνση κατά κύριο λόγο των Ελλήνων και Βούλγαρων πολιτών που πραγματοποιούν τακτικές ή μη μετακινήσεις μεταξύ των δύο κρατών για διάφορους λόγους (εργασία, αναψυχή, τουρισμός).
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 10-6-2011 κι εγκρίθηκε στις 29-11-2011

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Δ.Τ. κλείσιμο της τμήματος της οδού Κωνσταντινουπόλεως 14-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες 14 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις  16 Μαρτίου 2012 θα συνεχισθούν οι εργασίες του έργου των Αστικών Αναπλάσεων σε οδούς της πόλης των Σερρών, με επόμενη  παρέμβαση στην οδό Κωνσταντινουπόλεως .

Οι ανάγκες του έργου και το χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων  απαιτούν το κλείσιμο της οδού Κωνσταντινουπόλεως - από τη πλατεία Εμπορίου έως τη διασταύρωση με την Εθνικής Αντιστάσεως - για διάστημα περίπου δυο μηνών.

Η υπηρεσία μας προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη κυκλοφορία στην περιοχή  θα  αμφιδρομήσει,  από  16 Μαρτίου 2012  το τμήμα της οδού Λ. Παπαπαύλου από τη πλατεία Εμπορίου έως τη διασταύρωση με Εθνικής Αντιστάσεως,  ενώ στις κάθετες στην οδό Κωνσταντινουπόλεως οδοί Ρωμανού, Φωκά και Μαραγκουδάκη  η κυκλοφορία θα γίνεται κανονικά

Το χρονικό διάστημα της προσωρινής αμφιδρόμησης της οδού Λ. Παπαπαύλου  θα απαγορευτεί η στάθμευση και από τις δύο πλευρές στο τμήμα της οδού  Λ. Παπαπαύλου από τη διασταύρωση με την οδό Φωκά έως τη διασταύρωση με την οδό   Μαραγκουδάκη.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων 30-1-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                      Σέρρες 30 Ιανουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Ο Δήμος Σερρών βρίσκεται σε ετοιμότητα με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Έργων-Υποδομών & Καθημερινότητας κ. Παύλος Μυστακίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης (την Τρίτη 31/1/2012), μετά τις αναγγελίες-προβλέψεις για δυσμενή καιρικά φαινόμενα με έντονο ψύχος και χιονοπτώσεις.

Όπως τόνισε, μετά το συντονισμό φορέων και υπηρεσιών (Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας και Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου) για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα, προκειμένου οι δημότες να βρίσκουν καταφύγιο σε προεπιλεγμένους χώρους, αλλά για να διασφαλιστεί παράλληλα η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της κοινωνίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, όταν ο υδράργυρος πέφτει και σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες ή κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων, οι δημότες μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους που έχει ορίσει ο Δήμος στο Δημαρχείο και στο κτήριο της πρώην ΔΕΠΚΑ (επί της Εθνικής Αντίστασης) για να αποφύγουν το κρύο.

Οι παραπάνω χώροι λειτουργούν και ως «σταθμοί υποδοχής αστέγων» όλο το 24ωρο, ενώ εκεί θα διατίθενται και κουβέρτες, τις οποίες έχει κιόλας προμηθευτεί  η αρμόδια δημοτική υπηρεσία.
Να σημειωθεί ότι οι εκτός της πόλης των Σερρών δημότες θα μπορούν να επισκέπτονται τα Δημαρχεία (στις έδρες των πρώην Δήμων σε Προβατά, Σκούταρι, και Λευκώνα) και τα Κοινοτικά καταστήματα των πρώην Κοινοτήτων.

Τα εν λόγω κτήρια είναι ζεστά και έτοιμα να φιλοξενήσουν τους πολίτες τις κρύες νύχτες και μέρες, καθώς ο Δήμος έχει ήδη μεριμνήσει για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα.
Επισημαίνεται ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το ανθρώπινο δυναμικό της, οι υπάλληλοι, αλλά και οι αιρετοί που ορίστηκαν να βρίσκονται στους χώρους υποδοχής έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Τέλος, τονίζεται ότι ο Δήμος Σερρών έχει ήδη προμηθευτεί ακόμη 40 τόνους αλατιού που είναι απαραίτητο σε περιπτώσεις παγετών και χιονοπτώσεων, ενώ έχουν καθοριστεί και τα γεωργικά μηχανήματα-ελκυστήρες (τρακτέρ) που θα βοηθήσουν στη ρίψη του στις οδούς προς τις ορεινές κοινότητες του Δήμου (Ορεινή, Βροντού, Μετόχι, Ξηρότοπος, Οινούσα-Χιονοχώρι, Ελαιώνας).    


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Δ.Τ. Αμμφιδρόμηση της Μεγ. Αλεξανδρου 19-1-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες 19 Ιανουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις  23 Ιανουαρίου 2012 θα ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου των Αστικών Αναπλάσεων σε οδούς της πόλης των Σερρών, με πρώτη παρέμβαση στην οδό 20ης Σεπτεμβρίου.
Οι ανάγκες του έργου και το χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων  απαιτούν το κλείσιμο της οδού 20ης Σεπτεμβρίου για διάστημα δυο μηνών.
Η υπηρεσία μας προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη κυκλοφορία στην περιοχή θα αμφιδρομήσει  από  20 Ιανουαρίου 2012 και μέχρι το  τέλος των εργασιών στην οδό 20ης Σεπτεμβρίουτμήμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου και συγκεκριμένα από 20ης Σεπτεμβρίου έως και την πλατεία Εμπορίου και θα παροχετεύσει την κυκλοφορία στην οδό Αρχ. Μακαρίου.
Το χρονικό διάστημα της προσωρινής ρύθμισης θα απαγορευτεί η στάθμευση και από τις δύο πλευρές επί της Μ. Αλεξάνδρου  σε όλο το μήκος της παρέμβασης.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Πεζοδρόμηση της Εμμ. Ανδρόνικου στις 2-11-2011 2 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 27 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών προχωρά στη πεζοδρόμηση της οδού Εμμανουήλ Ανδρόνικου.
Ειδικότερα, πεζοδρομείται δοκιμαστικά το τμήμα της από την Βασιλέως Βασιλείου έως την Ερμού και διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011.
Μετά τις σχετικές μετρήσεις, τα αποτελέσματα της νέας αυτής προσωρινής ρύθμισης θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τον περαιτέρω κυκλοφοριακό σχεδιασμό.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου  

ΔΤ Πεζοδρόμηση Ιακ.Ορεινού και Τσιμισκή 18-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 18 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πεζοδρομούνται η οδός Ιακώβου Ορεινού και τμήμα της οδού Τμιμισκή από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, πεζοδρομείται το τμήμα της Ιακώβου Ορεινού από την Τσιμισκή έως την οδό Λεωνίδα Παπαπαύλου και το εναπομείναν τμήμα της Τσιμισκή από την συμβολή της με την Ιακώβου Ορεινού μέχρι την Διονυσίου Σολωμού.


Η πεζοδρόμηση των παραπάνω οδών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Κανονιστικής Απόφασης 721/2008 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη πόλη των Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου  

ΔΤ Νέα γραμμή Αστικής Συγκοινωνίας 14-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 14 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Στόχος μας η εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι θα μπορούν να επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο της πόλης εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία. Από την άλλη η χρήση των μέσων αστικής συγκοινωνίας συμβάλει στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης, και στην αναβάθμιση των περιβαλλοντικών όρων ζωής στην πόλη μας».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Νίκος Στεργίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Βασίλη Κιγινδή, για τη νέα γραμμή-δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών που πρόκειται να εγκαινιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Στόχος η ευκολότερη μετάβαση από και προς το κέντρο των κατοίκων ή των επισκεπτών της περιοχής στα νοτιοανατολικά της κεντρικής οδού Μεραρχίας.
Ειδικότερα, η νέα γραμμή που «ανοίγει», μετά την σχετική πρόταση-παρέμβαση του ιδίου του Δημάρχου θα  εξασφαλίσει την συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου με την συνοικία ανάμεσα στις οδούς Δημ. Χόνδρου, Ναυάρχου Σαχτούρη.
Να σημειωθεί ότι σ' αυτήν έχουν ανεγερθεί δεκάδες νέες μεγάλες πολυκατοικίες και οι κάτοικοί της αναγκάζονται τώρα να περιμένουν το αστικό λεωφορείο σε στάσεις της οδού Μεραρχίας και της παλιάς περιμετρικής οδού (Θουκιδίδου).
Τα αστικά λεωφορεία θα διατρέχουν  (ανά μισή ώρα) την οδό Μεραχίας, θα στρίβουν στην Ναυάρχου Σαχτούρη και θα καταλήγουν στο ΤΕΙ με το αντίτιμο του εισιτηρίου στο 1,10 ευρώ, ενώ γι αυτό μετ' επιστροφής στα 2,00 ευρώ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου



Συνέντευξη Τύπου για νέο αστικό δρομολόγιο στις 14-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 13 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Η νέα γραμμή αστικής συγκοινωνίας που πρόκειται να εγκαινιασθεί σύντομα θα αποτελέσει το θέμα της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσουν στα μέσα ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Νίκος Στέργιου και ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Βασίλης Κιγινδής.

Η συνέντευξη θα δοθεί στο Δημαρχείο (πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 το πρωί.  

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Αναπλάσεις οδικών Αξόνων 8-7-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 7 Ιουλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Αλλάζουν οι Σέρρες
Αναπλάσεις οδικών αξόνων
Έργο 5,5 εκατομμυρίων ευρώ

Η πόλη των Σερρών αλλάζει, αναβαθμίζεται όσο ποτέ άλλοτε η ποιότητα ζωής και διευκολύνεται η καθημερινότητα του πολίτη.
Τα παραπάνω διασφαλίζονται με τις ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις οδικών αξόνων των Σερρών, έργο για την υλοποίηση του οποίου έχουν εγκριθεί 5.550.000 ευρώ και αφορά κεντρικές οδούς.
Συγκεκριμένα, τους άξονες Βασιλέως Βασιλείου-Εθνικής Αντίστασης, Μεγ. Αλεξάνδρου, Αν. Θράκης-πεζόδρομο Τικοπούλου, Λεωνίδα Παπαπαύλου, Κωνσταντινουπόλεως, 20ης Σεπτεμβρίου, Ανδριανουπόλεως, τον πεζόδρομο Βουρλών και μία πάροδο-πεζόδρομο στο ΟΠ 215α.
ΔΤ Περί Στάθμευσης στις οδούς της Λαϊκής 20-5-2011 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 19 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
Δελτίο Τύπου

Έκκληση στους πολίτες που διαμένουν στις οδούς, όπου κάθε Τρίτη διεξάγεται η Λαϊκή Αγορά, να μην σταθμεύουν τ' αυτοκίνητά τους πριν τα συνεργεία του Δήμου ολοκληρώσουν το καθάρισμα και το πλύσιμό τους, απευθύνει ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Επικοινωνίας με τον Πολίτη κ. Νικόλαος Στεργίου.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι πολλοί πολίτες, αμέσως μετά τη λήξη της καθιερωμένης Λαϊκής Αγοράς σπεύδουν να σταθμεύσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα και οι υδροφόρες του Δήμου που πλένουν τις οδούς, να δυσκολεύονται στο έργο καθαριότητας.
Ο κ. Στεργίου προειδοποιεί ότι το φαινόμενο δεν πρέπει να επαναληφθεί, ενώ οι πολίτες είναι ανάγκη να διευκολύνουν τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, μιας και φροντίζουν για την καλή κατάσταση-εικόνα των οδών.

Μετά τις πέντε το απόγευμα...


Oι πολίτες μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους, μόνον μετά τη λήξη εργασιών καθαριότητας στις 17:00 μ.μ. (πέντε το απόγευμα).
Επίσης, ν' αναλογιστούν τι πρόκειται να συμβεί αν οι δρόμοι δεν μπορούν να καθαριστούν και να πλυθούν (μετά τη διεξαγωγή της Λαϊκής) τους επόμενους θερινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες.
«Είναι ανάγκη» δηλώνει ο αντιδήμαρχος «οι κάτοικοι και γενικώς οι πολίτες να συμμορφωθούν στις εκκλήσεις και την προειδοποίησή μας, γιατί διαφορετικά η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλλει εκ νέου τα προβλεπόμενα-από το νέο Κανονισμό Καθαριότητας-πρόστιμα».

Οι οδοί της Λαϊκής Αγοράς
Η απαγόρευση στάθμευσης έως τις πέντε το απόγευμα κάθε Τρίτης ισχύει για όλους τους δρόμους διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς που συμβάλλονται ακτινωτά στην πλατεία Νίκης  και ειδικότερα:
- Κιουταχείας από πλατεία Νίκης μέχρι 8ης Μαΐου
- Ιερολοχιτών              »                   μέχρι Ελ. Βενιζέλου
- Τσαμαδού                 »                   μέχρι Κιλκίς
- Παλαιολόγου            »                   μέχρι Σεβαστείας
- Σαράν. Μαρτύρων   »                   μέχρι Σεβαστείας
- Κομνηνών από 8ης Μαΐου μέχρι Αβίδου

- Κομνηνών                »        μέχρι Σπετσών 
- Ασκανίας από Τσαμαδού μέχρι Αβίδου
- Ολύμπου                  »        μέχρι Αβίδου
- Π. Κανάκη από Κομνηνών μέχρι Ελ. Βενιζέλου

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Όροι Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων 3-5-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 3 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Χρήση Κοινόχρηστων Χώρων
Όροι Γ.Ο.Κ. και Κανονιστικές αποφάσεις
(τραπεζοκαθίσματα, κατασκευές, έκθεση εμπορευμάτων)

Τους σχετικούς με τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων όρους του Γενικού Οικοδομικού Κώδικα (Γ.Ο.Κ.) και τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ήδη, η Δημοτική Αστυνομία διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια-προειδοποιητήρια στους καταστηματάρχες, καλώντας τους να συμμορφωθούν.
Ειδικότερα, ο Γ.Ο.Κ. και οι κανονιστικές αποφάσεις προβλέπουν τα παρακάτω:

 

ΔΤ Δήμος-Κανονισμός Καθαριότητας-Τραπεζοκαθίσματα 19-4-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 19 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Προστασία περιβάλοντος και δημοσίου συμφέροντος
Νέος Κανονισμός Καθαριότητας-Τάξη στα Τραπεζοκαθίσματα

«Αυτό που προέχει είναι η προστασία του συμφέροντος των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και ο σεβασμός στους κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι ανήκουν πρώτα στους πολίτες. Παράλληλα, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την ποιοτική και αισθητική αναβάθμισή της».


ΔΤ σύσκεψη για τραπεζοκαθίσματα 6-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                       Σέρρες 6 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τα προβλήματα που αφορούν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του αστικού περιβάλλοντος με αυθαίρετες επεμβάσεις, με καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων κ.α.) αποτέλεσε το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων-εμπλεκόμενων φορέων και μελών της Ένωσης Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Ιδιοκτητών Πιτσαριών κλπ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, χθες Τετάρτη (6η του μήνα).
ΔΤ Συνάντηση για Κατάληψη κοινοχρήστων χώρων 4-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           Σέρρες 4 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση - συζήτηση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.00 το πρωί, με θέμα : Κατάληψη κοινοχρήστων χώρων (κατασκευές, τραπεζοκαθίσματα)»

Από το Γραφείο Τύπου

Δ.Τ.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 7-1-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            Σέρρες  7 Ιανουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Από το Δήμο Σερρών ανακοινώνεται, ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη η συνδρομή των πολιτών είναι απαραίτητη.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες από την Δευτέρα της ερχόμενης εβδομάδας ( 10 Ιανουαρίου) να μη σταθμεύουν παράνομα ή χωρίς την καταβολή των τελών στάθμευσης, με ιδιαίτερη προσοχή στις διαβάσεις Α. Μ. Ε. Α. και διαβάσεις πεζών.

Έτσι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα κέντρο πόλης προσβάσιμο με διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, με εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και της αγοράς.

Δίνοντας το σύνθημα ότι το «ατομικό μας πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα και συνολικό αλλά το γενικό πρόβλημα είναι και ατομική μας υπόθεση, πιστεύουμε» ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.


Νικόλαος Στεργίου
Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας
& Επικοινωνίας με τον  Πολίτη

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (180 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών